Tupla harppaus

Ihana rakas perhostyttöni Aada täyttää ensi kuussa jo viisi vuotta. Hymyilyttää ja melkein itkettää ilosta, että olen ollut pian viiden vuoden ajan tuon aurinkoisen tytön äiti. Tämä matka minkä olen kulkenut hänen kanssaan, on ollut hyvin haasteellinen, mutta siltikin äärettömän rikas. Edelleen tekisi mieli huutaa teille kaikille siellä ruudun toisella puolella, että erityislapsi tekee elämästä merkityksellistä, rikasta ja ainutlaatuista. Ihan niin kuin jokainen lapsi, mutta erityislapsen kanssa se on vaan jollain tavalla niin erityistä. En osaa selittää, mutta niin se vaan on. Ehkä siksi kun alusta lähtien on taisteltu ja kehitykseen on todella joutunut panostamaan myös äitinä. On ollut fysioterapiaa, puheterapiaa ja nyt toimintaterapiaa. Puhumattakaan niistä ainaisista käynneistä Endolla. Onneksi asumme Suomessa ja täällä saa niin hyvää hoitoa. Ilman näitä kaikkia me ei oltaisi vielä tässä pisteessä. Käsittämätöntä miten paljon terapioista on ollut apua <3

Itkettää kun mietin sitä kaikkea, mitä olen saanut kokea näiden viiden vuoden aikana. Paljon se kaikki on pitänyt sisällään tahtoa, taistelua ja onnistumisen kokemuksia. Tämä kaikki on ollut aivan mahtavaa.

Saimme muutama kuukausi sitten Suomen voimistelutuotteelta Aadalle trapetsin sekä voimistelurenkaat. Aada on opetellut roikkumista paljon toimintaterapiassa ja onkin vahvistunut siinä kokoajan lisää. Positiivinen palaute jota toimintaterapeutilta saan lämmittää aina sydäntäni. Ja mikä parasta nyt hän pystyy harjoittelemaan taitojaan vielä enemmän kotona.Asensimme trapetsin Aadan huoneeseen ja tutustuimme siihen parin viikon ajan. Tämä oli Aadan ehdoton lemppari. Aluksi laitoimme trapetsin melko korkealle. Myöhemmin laskimme sitä, että Aada pääsi trapetsiin myös paremmin istumaan. Edelleen se hieman pelottaa Aadaa vaikka hän kuulemma pitää siitä enemmän kuin renkaista.

Renkaat on Aadalle helpommat ja niissä roikkuminen onnistuu paremmin. Päätimme, että koska asumme vuokra- asunnossa niin emme voi laittaa kattoon neljiä reikiä joten vaihtelemme näiden paikkaa. Silloin kun Aada haluaa keinua, otamme trapetsin kaapista tai jos hän haluaa olla renkailla, otamme ne kaapista. Tämä on toiminut meillä hyvin.

Olen ollut todella kiitollinen näistä tuotteista ja suosittelen näitä etenkin erityislapsille. Tässä siis oiva vinkki vaikka joululahjaan. Jos lapsellasi on aistiyliherkkyyttä, arkuutta liikkumisessa niin nämä jos mitkä tsemppaavat häntä onnistumisen kokemuksiin.

Aada on edelleen hyvin arka esim. kiipeämään trapetsin päälle istumaan tai seisomaan. Hän ei hallitse täysin vielä omaa kehoaan ja on todella arka. Hän pelkää ja itkee, että putoaa. Kokoajan hän kuitenkin saa rohkeutta lisää ja näiden avulla sitä rohkeutta tulee tuplasti päivässä lisää.

Muistan kuinka minulle luvattiin Aadan vauva aikana, että hän tulisi kolme vuotiaana pääsemään samalle tasolle muiden ikäistensä kanssa. Nyt voin sanoa täysin, että Aada on juuri sillä tasolla millä muut viisi vuotiaat. Toki hän on edelleen arka ja hyvin paljon pienempi kuin muut ikäisensä. Onhan se hullua, että Elia käyttää pian 68 cm vaatteita, mitä Aada käytti kaksi vuotiaana. Nyt Aada käyttää 92 cm vaatteita joita Elia tulee käyttämään varmaan jo ensi kesänä.

Äitinä olen kuitenkin äärettömän ylpeä tyttärestäni. Muistelimme juuri toimintaterapeutin kanssa, että kuinka paljon on tapahtunut vuodessa. Aada on ottanut valtavan kehitys harppauksen eteenpäin. Hän on oppinut todella paljon asioita. Hän on oppinut pukemaan, piirtämään, kiipeilemään, puhumaan, askartelemaan, käyttämään saksia, rakentamaan Legoilla jne. Ikinä ennen en ole joutunut puuttumaan Aadan tekemisiin, mutta nyt on alkanut sekin. Pari päivää sitten hän oli värittänyt nuken peiton sinisellä tussilla ja toissa päivänä hän kantoi kannullisen vettä huoneeseensa ja kaatoi sen pöydälleen. Tätäkö se elämä pienten lasten kanssa todella on? Olen nyt vasta päässyt mukaan siihen mistä kaikki aina höpöttää :D Voi että, kyllä hän on vaan jo niin iso tyttö. Eihän tässä kauaa enää mene kun hän lähtee koulun penkille. Hurjaa!


Psst. Instagramiin ilmestyy muutaman päivän sisällä arvonta jossa voi voittaa itselleen Trapetsin. Käyhän osallistumassa ja tägää kaveritkin mukaan.
* Yhteistyössä: Suomen Voimistelutuote
- Eve

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //