Jäikö sinne mahaan vielä toinenkin vauva?

Minulle synnytyksestä palautuminen tapahtui nopeampaa kuin osasin kuvitella. Tiedän, että minun palautuminen ei ollut extra nopeaa ja siinä ei tapahtunut sellaista ihmettä, että kaikki kilot jäi synnytyssaliin niinkuin kuin monella muulla. Itselleni synnytyksestä palautuminen oli kuitenkin ihme, sillä maha on lähtenyt älyttömän nopeasti.

En odottanut palautumiselta oikeastaan mitään. En laittanut mitään oletuksia siihen. Oikeastaan ajattelin, että olisin kilojen kanssa vielä vuodenkin päästä synnytyksestä. Ajattelin, että joudun ostamaan kaksi numeroa suuremmat shortsit kesäksi ja vanhat paidat menisi uusiksi. Yllätyin positiivisesti kun yhdet shortsit kaapista mahtuivat jalkaani pari viikkoa synnytyksen jälkeen. Noilla shortseilla mentiinkin koko kesä. Kesän loppu vaiheessa olisi muutkin shortsit mahtuneet jalkaan, mutta ne kiristi vielä aavistuksen.

Olin varma, että peppuni katoasi lähes olemattomaksi, mutta iloiseksi yllätyksekseni se on tallella. Onhan se aavistuksen littana ja kaipaa treeniä, mutta minulla on peppu. Olen siitäkin todella kiitollinen. Nyt on päästy siihen pisteeseen, että kaikki vanhat farkut mahtuu jalkaan. Kaikki vanhat paidat mahtuu päälle. Toki rintavarustukseni on sen verran suuri, että moni paita näyttää tiukalle.

Huomaan, että olen melkein hoikempi kuin ennen synnytyksestä. Sormukset tippuu sormesta ja lihakset on olemattomat. Tämä nyt ei ainakaan mikään hyvä juttu ole. Ehkä sitä kuntosalia voisi harkita?

Tämä synnytyksestä palautuminen on ollut nopeaa ja se on käynyt itsestään. Pystyin istumaan heti seuraavana päivänä ja viikko synnytyksestä välilihan repeämäkin oli lähes olematon. Jälkivuoto loppui parin viikon jälkeen.

Nyt vasta olen alkanut kiinittää huomiota syömiseen sekä liikkumiseen. Vasta nyt olen saanut itseäni niskasta kiinni vaikka vannoin, että lähden lenkille heti synnytyksen jälkeen. Noh ei ole tarvinnut, kun joka päivä sentit vaan vähenee. Minulle tämä on ollut todella iso asia, että kroppani on tullut näin nopeasti takaisin. Aadan kohdalla tilanne oli toinen. Aadan kohdalla kärsin kiloista ja jouduin todella panostamaan liikuntaan sekä ruokavaliooni, että sain oman kroppani takasin. Minun kohdalla ei tapahtunut sitä, että kilot jäivät synnytyssaliin.

Alla näkyy kuva 18h synnytyksen jälkeen. Kuvassa on mahaa edelleen, mutta tuo hymy kertoo siitä fiiliksestä. Olin kilojen tippumisesta ihan valtavan iloinen. Olin niin iloinen, että keikistelin peilin edessä ja esittelin itseäni Teemulle. Olin niin iloinen, että kehuin kilojen putoamista myös ystävälleni joka toki ei täysin ymmärtänyt minun iloani kun sanoi minulle kommentin:

" Jäikö sinne mahaan vielä toinenkin vauva?"

Kommentti loukkasi hetkellisesti, mutta päätin unohtaa sen. Minä olin iloinen ja tiesin, että palautuminen oli nopeaa.

Kuva otettu 16h synnytyksen jälkeen:


3 viikkoa synnytyksestä:Kuvat: päivä ennen synnytystä ja päivä synnytyksen jälkeen.


Instagrammissa jaoin myös fiiliksiäni palautumisesta ja myös siellä sain viestejä niistä suoristuksista, kun maha oli lähtenyt heti seuraavana päivänä kokonaan. En saanut kommentteja siitä, että " Wau miten nopeaa palautumista" tai, että " Vitsi sä näytät hyvältä". Sain kommenttia siitä, miten muut palautuivat minua nopeampaa. Odotin rohkaisevia kommentteja, mutta niitä ei tullut. Tunsin itseni huonoksi. Tuli olo, että en saisi olla iloinen tästä muutoksesta vaan minun pitäisi päästä samaan kuin kaikkien muidenkin? Ei, minulta ei lähtenyt maha sekunnissa vaan se vei aikaa. Minulla on löysää ihoa ja lihakset on olemattomat. En ole luuta ja nahkaa. Minä olen silti äärettömän iloinen tästä suoristuksesta. Olen hyvässä kunnossa ja minusta ei uskoisi, että olen synnyttänyt neljä kuukautta sitten. Olen ylpeä siitä, mihin minä ja kroppani pystyimme!

Kuvat: 1 kk synnytyksestä


Tänään 4kk kulunut synnytyksestä:
Jos sinä et palaudu hirmu nopeasti niin älä välitä. Me kaikki emme ole sellaisia, että kaikki makkarat jää synnytys saliin. Me kaikki emme pysty siihen, mutta meidän jokaisen kroppa on yhtä arvokas. Jokaisen kroppa on erilainen ja meidän ei tarvitse yltää samaan. Ole ylpeä itsestäsi! Ja nauti siitä muutoksesta mikä itsessäsi tapahtuu vaikka se vaatisi hieman enemmän työtä.- Eve

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //