Itsekäs imettäjä

Purin raskauden aikana fiiliksiä imetyksestä. Pelkäsin sitä. Imetys ahdisti. Se tuntui vastenmieliseltä. Pelkäsin, että miten se tulisi onnistumaan. Pelkäsin, että miten minusta olisi siihen. Nauttisinko siitä? Haluaisinko imettää? Päätin silloin, että en ota siitä turhia paineita. Se onnistuu jos onnistuu. Ja jos ei onnistu, minä pumppaan ja annan pullosta niin kauan kuin maito riittää. Se päätös oli hyvä.

 


Nyt olen imettänyt jo viiden viikon ajan. Alusta lähtien imetys on onnistunut. Pojalla on ollut hyvä ja vahva imuote. Vauva jaksaa imeä ja imetys onnistuu. Olen todella tyytyväinen itseeni. Olen onnistunut. Vauva suostuu myös juomaan pullosta. Joten pumppaan pari kertaa päivässä. Osan maidosta laitan pakkaseen ja osan maidosta annan pullosta. Yöllä en anna pullosta vaan silloin nostan aina rinnalle. Päivällä kun liikutaan annan yleensä pullosta. Se on helpompaa ja mieluisampaa itselleni.

Haluaisin olla sellainen äiti joka voisi imettää ravintolassa, metrossa tai vaikka väkijoukon keskellä. Haluaisin olla sellainen äiti, että osaisin olla välittämättä muista ja kaivaa sen tissin esiin. Ei, en ole sellainen äiti. Minulla on aina mukana pullo, jossa on pumpattua maitoa. Se on minulle turva. Jos maito loppuu pullosta, haluan äkkiä kotiin. En häpeä imetystä. En pelkää sitä. Eihän mun tarvitse hävetä tai pelätä sitä. Teemukaan ei häpeä. Hänen suusta en joudu kuulemaan sellaista, että en saisi imettää esim. Muiden miesten nähden. Hän päin vastoin tukee ja tsemppaa mua siihen suuntaan, että imettäisin muiden ihmisten läsnä ollessa. En vaan itse pysty siihen. Koen, että en ole täysin varma imetyksestä. Vaikka se onnistuukin. Ja en pelkää sitä. Tiedän, että osaan. Ehkä se johtuu siitä, että en koe nauttivani imetyksestä. Ei. En nauti siitä. Se tuntuu minusta epämukavalta. Kyllä. Imetys on epämukavaa. En nauti siitä. Nautin kyllä siitä kun vauva on sylissäni ja katsoo suoraan silmiin. Nautin siitä, kun tiedän, että vauva saa äidinmaitoa.

 

Se on minulle todella tärkeää, että vauva saa äidinmaitoa. Siitä olen iloinen ja siitä nautin. Huomaan, että minulle edelleen mieluisampi vaihtoehto olisi se pelkkä pumppaaminen ja maidon antaminen pullosta, mutta koska tiedän, että maidon tulo loppuisi jos en imetä niin en halua lähteä siihen. Haluan imettää kaikesta huolimatta, vaikka se tuntuukin tällä hetkellä epämukavalle. En myöskään haluan olla niin itsekäs, että tämmöisistä syistä lopettaisin imetyksen. En lopeta. Haluan imettää 4-6kk ajan. Sen jälkeen jos fiilikset ovat edelleen tämmöiset, lopetan tämän.

Haluan olla armollinen itselleni, mutta ajatella myös poikaani.


- Eve

1 kommentti

  1. Siis mikä juttu tämä on, että tissit pitää ottaa ronskisti esille julkisella paikalla ja imettää? Itse ainakin koin, että haluan oman rauhan imettämiseen. Esim, jos oltiin jossain menossa niin kuin Korkeasaaressa, menin vähän kauemmas kivelle istumaan ja käännyin selin ihmisiin. Tai voi esim laittaa harson peitoksi, niin silloin tilanne ei pitäisi häiritä ketään. Imetys on tietysti maailman luonnollisin asia, mutta tämänkin voi julkisesti hoitaa siveellisesti ja rauhassa katseilta tai paheksunnalta. Jos miehesi mielestä on ok olla topplessina muiden ihmisten ja miesten edessä, teet kuitenkin juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvältä. Ja olen todella iloinen siitä, että olet saanut noin hyviä kokemuksia imetyksestä, vaikka ensin arastelit sitä! Luota vain ja ainoastaan omiin tunteisiisi tässä imetysasiassa ja hienoa, että teet juuri niin kuin koet hyväksi��❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //