Voimauttava arki

Poika on jo 3 viikkoa! Aika on jälleen mennyt ihan hirmuista vauhtia.
Poika on ihana. Aivan ihana pieni hurmuri. Arki on tietenkin muuttunut, mutta suurta eroa aikaisempaan ei ole. Tietenkin yritetään pitää arki mahdollisimman muuttumattomana, Aadan kannalta.

Meidän perus päivä kuluu aika lailla näin:

Klo 9 imetän, kumpikin tissi melko tyhjäksi. Vaipan vaihto yms.

Klo 10- 12 välisen ajan poika nukkuu.

Klo 12- 13 välillä imetän, kummankin tissin. Välillä poika saattaa syödä vain toisen tissin ja joudun pumppaamaan toisen.

Klo 14- 17 poika nukkuu

Klo 17- 18
imetän. Tämän jälkeen imetänkin lähes koko loppu illan. Tai sille se ainakin tuntuu. Tunnin välein poika on tissillä. Tuntuu, että mikään ei riitä. Päivään mahtuu myös useat rintaraivarit sekä kipuitkua, mahakipujen vuoksi. Meillä on cuplaton käytössä ja siitä on ollut kyllä apua. Olen myös miettinyt, että pitäisikö tässä jossain vaiheessa alkaa miettimään omaa ruokavaliota, että aiheuttaako jokin ruoka- aine pojalle enemmän kipuja?
Poika nukkuu klo 18- 23 välillä pieniä pätkiä, mutta ei pitkää pätkää.

Klo 23.30- 00.30 välillä poika käy yöunille. Hän nukkuu klo 04.30 saakka. Joskus jopa pidempäänkin. Yksi yö heräsin itse klo 06, kun poika ei ollut vielä herännyt. Hän oli nukkunut melkein 6 h putkeen! Minä totta kai säikähdin, että onko vauvalla kaikki hyvin kun ei ollut herännyt. Joka tapauksessa se yö oli kyllä melko luksusta!

Klo 04.30- 06 välillä imetän. Kumpikin tissi menee ja sen jälkeen poika nukahtaa. Välillä tulee mahavaivoja, joita itketään n. tunnin verran. Hän kuitenkin nukahtaa melko nopeasti takaisin ja saan itsekin jatkaa unia vielä 3 h ajan.Itsellä yöunet on tällä hetkellä 4 h + 3 h. Teemulla on valtavan hyvät unenlahjat. Hän vetelee sikeitä vieressä ja ei herää vauvan itkuun ollenkaan. Jos Aada taas alkaa itkemään omassa huoneessaan, Teemu herää saman tien, itse taas en herää siihen. Tai herään, mutta en kovin nopeasti. Outoa.
Myönnän, että välillä se ärsyttää ja suututtaa, että toinen vaan nukkuu vieressä. Onneksi Teemu kuitenkin auttaa jos tarvitsen. Tiedän, että voin herättää hänet ja hän on heti valmis auttamaan. Usein Teemu vaihtaa vauvalta vaipan ja jos vauva ei meinaa millään jatkaa unia, hän myös nukuttaa vauvan. Vauva nukahtaa todella nopeasti Teemun rinnan päälle. Se vaikuttaakin olevan yksi parhaista paikoista nukkua. Toki nyt muutamana päivänä ainoa nukutus keino on ollut tissi.

Välillä tehdään myös niin, että Teemu antaa pullosta maitoa. Vauva huolii tissin, tutin sekä pullon. Tuteista hän huolii ihan minkä tahansa. Kaikki käy. Hän ei vaikuta kovin vaativalta tai tarkalta, sen suhteen. Asentojen suhteen hän taas on todella tarkka. Pystyssä on paras olla ja imetys sujuu parhaiten sängyllä niin, että minä makaan. Vauvalla ei ole imuote kärsinyt ollenkaan vaikka sitä pelkäsinkin. Siitä myös monet puhuivat, että pulloon ei kannata opettaa. Monet ovat olleet sitä mieltä, että pullo voi pilata imetyksen kokonaan. En kuitenkaan usko, että meille käy niin. Se on minulle rukousvastaus, että poika suostuu juomaan maitoa myös pullosta ja, että imetys silti onnistuu.
Meillä on käytössä nyt kesällä vauvan vaunut sekä Aadalla matkarattaat. Lisäksi hommattiin seisomalauta. Eli välillä kuljetaan yksillä vaunuilla ja välillä kaksilla. Meidän arki ei tunnu raskaalle, ainakaan vielä. Me liikutaan paljon. Vauva on tyytyväinen ja hänen kanssaan on helppo liikkua. Tulisin hulluksi jos olisin vain kotona ja vauvalla olisi tissi suussa kokoajan. Tämä tuntuu hyvälle kun vauva tuntuu niin helpolle. Ja väsymyksestäkään ei ole tietoa. Nautin tästä todella paljon. Nautin siitä, että saan olla kahden lapsen äiti. Se on rikkaus. Se on saavutus. Siitä saa olla todella kiitollinen. Minua on siunattu kahdella pienellä ihmeellä. Olen todella kiitollinen siitä.


- Eve

1 kommentti

  1. Ihana kuulla, että teillä on lähtenyt arki mukavasti käyntiin. Onnea ja siunausta vielä kovasti koko perheelle! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //