RV 28

Tänään on raskausviikkoja täynnä 27+2. Maha kasvaa kamalaa vauhtia ja kiristys tuntuu! Maha tuntuu kokoajan raskaammalle, eikä reiden revähdys ole auttanut asiaa ollenkaan. Mitä isommaksi maha kasvaa niin sitä kivuliaammaksi reisi käy.

Tällä viikolla oli neuvola.


PAINO


Viime neuvolassa painoin 59 kg ja nyt 60,5 kg. Neuvolan täti ihmetteli ääneen, että maha on kasvanut hirveää vauhtia, mutta painoa ei ole juuri tullut. Tätä ihmettelin itsekin. Luulin, että olisin ainakin jo 65 kg painoinen, mutta ei. Hyvä asiahan se on :)


HEMOGLOBIINI


Hemppari oli todella alhainen rv 22+6 ja edelleen. Hemppari oli kohonnut siitä 88:sta nyt 93. Tällä hetkellä syön tupla-annosta ja siitä tulee kamalan huono olo aamuisin.

MAHA
Vatsa kasvaa yli keskikäyrän. On siis isompi, mitä näillä viikoilla pitäisi. Kohdunpohjan korkeus oli nyt 25,5 cm. Sitä naurettiin neuvolatädin kanssa, että mihin vielä joudunkaan tämän mahan kanssa. 

PROTEIINI
Jälleen oli yhden plussan verran proteiinia virtsassa, mutta nyt ei tarvitse mennä isompiin verikokeisiin. Seurataan.

VERENPAINE
Verenpaine oli hyvä 105/76. Viime kerralla oli myös 105/78. Eli samana pysynyt. Tämä tieto oli huojentava! <3

VAUVA
Vauva voi hyvin masussa. Siellä se potki niin kovaa, että ulospäin näkyi. Neuvolatäti tunsi vauvan pepun ja sydän äänet oli: 145
UUTTA, HUOLENAIHETTA

Glukoosi oli 2 plussalla koholla. Eli ensi viikolla sokerirasituskokeeseen! Tästä minulla ei ole mitään kokemusta, eikä mitään tietoa. Parin kaverin kanssa olen tästä puhunut ja heiltä saanut edes vähän tietoa sekä omia kokemuksiaan. Koe toki jännittää ja pakko myöntää, että on pettynyt olo. Sellainen pettynyt ja ärsyyntynyt olo, että tämäkö vielä piti tulla. Vaikka eihän se vielä varmaa ole ja selviää vasta kokeessa. Mutta ei siihen meneminen hirmu mukavalle tunnu. Siihen osallistuminen tuntuu todella raskaalle ja ärsyttävälle. Jättäisin mieluummin menemättä. Ahdistaa olla paastossa, kun tiedän että oksennan varmasti koko aamun. Ja sitten saan jonkun makean litkut niin hyi olkoon! No mutta, eiköhän siitäkin selvitä! Hyvähän se on tarkistaa ja sitten jos nyt arvot on todella kamalat niin sitten vaan mittaillaan ja pidetään huolta syömisestä. Jossain tapauksissa saa vissiin ihan lääkkeetkin? Eli kuulostaa aika simppelille. Toki sekin on käynyt mielessä, että miten vauva. Sen kysyin heti neuvolatädiltä, että onko tästä nyt vaikutusta vauvaan. Hän sanoi, että tämän takia vauva saattaa olla isompi syntyessään ja sokereita joutuu mittailemaan syntymän jälkeen. Onneksi ei kuitenkaan sen vakavampaa.

Onko sinulla tästä kokemusta? Saa laittaa viestiä/ kommenttia. Kuulen mielelläni myös muiden kokemuksia <3 KIITOS!
- Eve

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //