Glukoosin aiheuttama stressi

Tässäkään raskaudessa ei nähtävästi säästy turhalta ja ylimääräiseltä stressiltä.
Edelleen pelottaa joka ikinen kerta, kun menen neuvolaan, että onko verenpaineet normaalit. Nyt eletään täysin niitä viikkoja, kun Aadasta verenpaineet alkoi kohota. Pelottaa, että myös tämä raskaus päättyy niin miten edellinen. Vaikka onneksi siinä raskaudessa olikin onnellinen loppu <3 Jos näin voi edes sanoa. Silti toivon koko sydämestäni, että saisin pitää tätä pientä vatsassa rv 37 saakka. Siinä kohtaa vauva saa tulla. Toivon, että vauva ei menisi kovasti yliaikaiseksi.

Meillä oli aika synnytyslääkärille tällä viikolla. Juttelin lääkärin kanssa edellisestä raskaudesta ja siitä mahdollisuudesta, että tämä vauva syntyisi ennenaikaisesti. Hän ei kuitenkaan osannut antaa minulle minkäänlaisia vastauksia. Minulle jäi hieman tyhjä olo tuon käynnin jälkeen. Puhuimme eninmikseen siitä, miten seuraava lapsi saattaa tulla nopeasti maailmaan ja syntyä eteiseen. Aada tuli suht nopeasti. 

Käynnistystippa laitettiin klo 11
Kalvot puhkaistiin klo 13
Supistukset loppui.
Tippa laitettiin uudestaan klo 16 jälkeen
Kovimmat supistukset alkoi klo 19-20, jolloin laitettiin epiduraali
Aada syntyi 23:48

Olihan tuo nyt melko nopea synnytys. Lääkäri oli sitä mieltä, että seuraava lapsi saattaa tulla tosi kovalla vauhdilla, että todella herkästi pitää soittaa sairaalaan ja lähteä matkaan.
Se tietenkin jännittää, kun Teemulla on kortti hyllyllä. Miten synnytyksen kanssa käy? Taksillako lähden synnyttämään? Mihin saamme Aadan siksi aikaa? Eräs ystäväni on lupautunut tulemaan meille vaikka yöllä taksilla. Hänellä on silti myös oma lapsi huolehdittavana niin, en tiedä onko se järkevää. Olen silti todella onnellinen ja kiitollinen siitä, että hän on valppaana <3

Raskaus on edennyt hyvin ja torstaina vaihtui 30+0 ! Enää 10 viikkoa ja tämä kaikki on ohitse.
Vauvan painoarvio oli tämän viikon alussa 1296g ja siellä näkyi jälleen lääkärin mukaan selvä poika.
Suurin stressin aihe on kuitenkin raskausdiabetes. En saanut täyttä RADI tuomiota, mutta joudun mittailemaan sokereita kotona. Vauva ei ole iso, viikkoihin nähden. Lääkärin mukaan vauva on hyvän kokoinen ja käyrällä menee ihan pikkaisen alle, keskikäyrän. Mikä on minua ajatellen todella hyvä. 

Sokerirasitus tulokset:Glukoosia löytyi:
Paastoarvossa 5,3
1h jälkeen 11,5
2h jälkeen 9.1

Tänä aamuna mittasin ja paasto oli 4,5. Eli se vaikutti hyvälle.
Ainoa mitä muutoksia olen tehnyt ruokavalioon, olen jättänyt limsat pois. Kyllä näihin oli todella suuri himo.  Ja lisäksi olen lisännyt esim. kaurahiutaleiden määrää. Yritän tehdä nyt päivittäin jonkunlaisen smoothien. Ja toki saalaattia menee nyt enemmän.

Fiilikset:
Pettynyt. Olen todella pettynyt itseeni. Tuntuu surulliselle ja turhautuneelle. Miksi tämmöinenkin pitää tähän raskauteen tulla? Enkö olisi voinut olla ilman tätä. Samaan aikaan pelkään, että tästä koituu jotain vauvalle. Pelkään, että joudun pistämään insuliinia tai aloittamaan lääkkeet. Stressaan vaikka tiedän, että ei pitäisi. Olen todella todella pettynyt itseeni. En osaa edes sanoin kuvailla sitä, mitä fiilikseni ovat. Suurin huolenaiheeni on tottakai tämä pieni vauva, pieni poikamme. Mitä jos en pysty takaamaan hänelle täysin turvallista oloa kohdussa? Äh, kyllä minä tiedän, että olemme hyvissä käsissä. Kaikki on hyvin. Terveydenhoitaja pitää minusta hyvää huolta. Ja tiedän, että en olisi voinut toimia mitenkään toisin. Tämä nyt vaan päätti tulla minulle. Ei sille mitään voi. Nyt pitää vaan yrittää pitää hyvä ruokavalio yllä. Seuraava kontrolliaika Naistenklinikalle olisi neljän viikon päästä. Tässä välissä on ainakin yksi neuvola.  Jännittävää! Nyt elellään jo jännittäviä viikkoja. Hassua ajatella, että tästä neljän viikon päästä Aada alkoi syntymään! Hurjaa! En olisi vielä valmis kuukauden päästä ottamaan tätä lasta vastaan. Eihän meillä ole edes täysin valmista vielä! Kiirehän tässä tulee! APUA!


- Eve

6 kommenttia

 1. Voit lähteä myös ambulanssilla. Teemun kannattaa varautua jäämään kotiin siksi aikaa että saatte hoitajan ja tulla taksilla perässä. Eikö kummankaan vanhemmat pääse hoitamaan Aadaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummankin vanhemmat asuvat sen verran kauempana, että eivät ihan heti pääse. Mutta jos vauva syntyy heinäkuun puolella niin silloin saadaan kyllä isovanhemmat auttamaan :) <3

   Poista
 2. Mullakin oli toisessa raskaudessa radi diagnoosi (paasto oli raja-arvo). Jatkoin entisellä perusterveellisellä ruokavaliolla, mutta jätin limut, karkit ym. herkut kokonaan pois. Mittailin koko loppuajan sokereita, enkä saanut yhtään poikkeavaa arvoa.
  Mutta pettymys oli suuri.. jotenkin häpesinkin koko radia, vaikka eihän se mun vika ollut. Ei ylipainoa tai mitään älytöntä mässäämistä. Suurin pettymys itselleni oli kuitenkin se, että radin vuoksi en saanut polikliinistä synnytystä joka oli haaveeni. Esikoisen kanssa aika vuodeosastolla oli niin kamala, että olisin vaan halunnut kotiin aloittamaan rauhassa vauva-arjen perheen kanssa.
  Tiedän kyllä, että vauvan parasta siinä ajateltiin mutta kyllä ne pettymyksen kyyneleet tuli useampaan kertaan osastolla ollessa.

  VastaaPoista
 3. Hei, mua jäi ihmetyttämään tuo "en saanut täyttä radi tuomiota", kun raskausdiabetekseen vaaditaan yksikin ylitys/sama arvo kuin mitkä ne raja-arvot on ja sinullahan on kaiken lisäksi nuo kaikki arvot radi-arvoja 🤔 ?

  VastaaPoista
 4. Jepp! Usein kannattaa siihen varautua et se synnytysaika ainakin puolittuu vähintään seuraavilla kerroilla..

  Mulla meni kyl toinen supernopeesti.
  Ensisynnytys 11h, josta sairaalassa 4h.
  Toinen 3h josta sairaalassa 20min 😅

  Voimia loppuraskauteen!💕 kohta se on jo ohi ja Radikin on muisto vain 😊

  VastaaPoista
 5. Ja mulla kolmas oli kaikkein pisin ja vaikein. Että niin ne menee, jokainen ihan omalla kaavallaan.
  Jos synnytyksistä olisi joku kaava (tyyliin toinen aina puolta nopeampi kuin edellinen jne.), kerrottaisiin siitä toki myös synnyttäjille. Olisihan se nyt kovin helppoa myös synnytyssalien täyttäjälle ja synnytystä hoitaville käyilöille, jos voisi suoraan papereista katsomalla sanoa, kuinka pitkä ja millainen synnytys on tulossa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //