Pysähdys

Tän raskauden aikana neuvolassa käynti on ollut ihan mukavaa. Ja itseasiassa oon jopa odottanut neuvolaa innolla. Neuvola aikoja on tosi vähän tässä raskaudessa, mikä tuntuu oudolle. Aadan raskaudessa aikoja oli paljon enemmän. Toki syy siihen oli tietenkin esikoinen ja se, että epäiltiin kehitysvammaista lasta. Tähän tahtiin tottuminen on ollut kuitenkin hankalaa.

Tiistaina oli taas neuvola ja Teemu pääsi sinne myös mukaan. Annoin ensimmäisenä pissanäytteen. Ja kappas se liuska valahti vihreäksi. Itkuhan siinä pääsi. Proteiinia virtsassa! Taas! Jo nyt! Mitä?! Neuvola täti otti uuden näytteen ja jälleen se valahti vihreäksi todella nopeasti. Kyllä proteiinia virtsassa ainakin 1 plussan verran. Mitattiin verenpaine ja se oli ihan ok normaali, vaikka verenpaineessa on lievä/ pieni nousu suunta kokoajan. Silti verenpaine on suht normaali. Huoli oli silti kova. Terveydenhoitaja kyseli, että onko minulla ollut:

-Päänsärkyä: kyllä on! Jopa aurallista pari kertaa.
-Valon arkuutta: kyllä on! Toki viimeisimpien viikkojen aikana ei niinkään.
-Turvotusta: vielä pientä, ei niin suurta mitä edellisessä raskaudessa.
- Ylävatsakipu: Ei merkittävää

  


Kaikki kirjattiin ylös. Tänään kävin verikokeessa. Jossa myös mitattiin kunnon rauta- arvot. Hemppari oli myös tosi alhainen. Alkuraskaudessa 120, nyt 88 ja toisella mittauksella 92. 

Tää kaikki tuntuu pahalle. Tuntuu pahalle, että virtsassa oli proteiinia. Tuntuu ahdistavalle, että se kaikki sama mitä kävin edellisessä raskaudessa läpi, saattaa uusiutua tässä raskaudessa. Eihän se varmaa ole. Saattaahan tämä olla väärä hälytys. Silti tää kaikki tuntuu älyttömän pahalle. Kaikki ne vanhat kipeät haavat alkoi vuotamaan jälleen verta. Inhottaa ja itkettää. 

Aadan kohdalla proteiinia löytyi virtsasta 1 plussan verran, rv 30. Siitä viikko niin verenpaineet alkoi kohoamaan. Sen jälkeen seurasin verenpaineita kotona. Ja rv 34 olinkin jo sairaalassa kun verenpaineet pomppasi 160/90. Sitten selvisi, että raskausmyrkytys on niin pahana, että vauva ei kasva enää kohdussa. Tietenkin se tulee mieleen, että jos nyt löytyy proteiinia virtsasta niin miten nopeasti nää asiat alkaa etenemään. Olenko neljän viikon päästä taas sairaalassa? Kohoaako multa verenpaineet pilviin seuraavien viikkojen aikana. Nyt viikkoja on 23+0 eli neljän viikon päästä olisin raskaana viikolla 28. Mitä jos vauva syntyy ennen rv 30 ? En pelkää sitä, etteikö pieni vauvamme selviäisi. En pelkää sitä, että joutuisin sairaalaan. En oikeastaan pelkää mitään. Uskon, että vauva selviää. Haluaisin silti kokea normaalin raskauden, ilman raskausmyrkytystä. Haluaisin kokea raskauden jossa vauva on turvassa. Haluaisin kokea sen, että mun istukka toimisi normaalisti. 


Nyt saan kotiin liuskoja ja voin tarkkailla proteiinin määrää itse. Lisäksi pitäisi hommata verenpainemittari. Täältä sitä ei saa neuvolasta lainaan. Toivon, että tämä kaikki on väärinkäsitys. Toivon, että tämä ei mene pahempaan suuntaan. Toivon, että selviän säikähdyksellä. Minä todella toivon sitä. Ja nyt jään odottelemaan neuvola tätin soittoa. Ehkä hänellä on hyvin uutisia? Ehkä tämä kaikki oli vain väärinkäsitys.-Eve

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //