Mitä vauvalla jo on?

Tässä raskaudessa vauvan hankinnat on ollut yksi haastavin asia. Itseasiassa minua on enemmän ahdistanut hankinnat, kuin, että olisin asiaa fiilistellyt. Tämä on outoa, koska ajattelin toisin. Eikö jokainen odottava äiti ostele vauvalle kaikkea innolla? Eikö jokainen odottava nainen toimi niin?Ajattelin, että tietenkin tekisin innolla hankintoja ja jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Noh, eipä se ihan niin mennyt. Ehkä se raha on eniten se, mikä minua ahdistaa. Tiedän, että mihinkään kalliiseen ja sellaiseen ei ole varaa, mitä media syöttää eteeni. Fakta on se, että meillä ei ole varaa ostaa bugaboon 1500e rattaita, vaikka sisarusrattaat haluankin. Meillä ei ole varaa ostaa vauvalle 100e pussilakanoita, vaikka haluaisin. Eikä pystytä ostamaan kaikkia vauvanvaatteita uusina. Alku ahdistus kesti ja kesti. Nyt vasta olen alkanut pääsemään ahdistuksesta eroon ja tehnyt muutamia hankintoja. Hankintoja ei ole tehty paljoa, mutta kuitenkin vähän. Vielä isoimmat hankinnat on edessä päin.

Olemme ostaneet pinnasängyn käytettynä 30e hintaan. Löysimme sängyn, patjan sekä reunapehmusteen tori.fi:stä. Tuo oli meille suuri siunaus. Juuri sellainen sänky, mitä toivoinkin. Sängystä tulee esittely, kun pääsemme uuteen kotiin.

Vauvalle on myös siunaantunut paljon käytettyjä vaatteita ja ihan ilmaisena. Moni ystävä on halunnut lahjoittaa vaatteita. Ja ehkä yksin ihanimmista oli, kun postiluukusta tuli kirje, jossa oli yöpuku ja sukat vauvalle. Mukana myös kortti jossa toivotettiin kaikkea hyvää <3 Se jos mikä lämmitti sydäntä. Ihana kun tälläisiä ihmisiä on vielä tänä päivänä <3 Vaatteista tulee myöhemmin postausta.

Esikoisen raskaudessa en panostanut oikein mihinkään. Silloinkin vaatteita siunaantui ja otin kaikkea mahdollista vastaan. Nyt olen tarkempi. En halua, että poika kulkee missä tahansa rytkyissä.


Onko se väärin?
Onko väärin jos nyt haluaa, että ne vaatteet miellyttää myös minua?
Onko väärin jos haluan lapselleni kauniita asioita?
Onko väärin, jos en ota vastaan kulahtanutta hoitoalustaa tai imetystyynyä?
Vaikka saisin ne ilmaisena? Onko se väärin jos haluan panostaa tähän raskauteen enemmän? 

Tätä olen paljon miettinyt ja mielestäni se ei ole väärin. Nyt tiedän, että mitä haluan. Ja, koska tiedän niin haluan pitää niistä asioista kiinni, että ne myös saan. Tottakai tiedän, että vaikka kuinka haluaisin ne bugaboon rattaat niin niitä en tule saamaan. Siihen en usko ja siinä annan omille mieltymyksille periksi. Silti haluan, että pojalla on hienoja vaatteita ja esim. leluja. Minulla on selvä visio siitä, mitä haluan. En tiedä tuleeko kaikki järjestymään, se jää nähtäväksi.Tällä hetkellä vauvalla on myös hienoja, kauniita leluja. Osa leluista on saatu Bebesiltä. Ja näistä tuotteista tulee arvonta tänään instagrammin puolelle. Arvonnassa voit voittaa 50e lahjakortin myymälään, sekä yhden näistä neljästä tuotteesta. 

Arvonnassa on mukana tämä ihana Liewoodin helistin, joka on juuri tullut myös Bebesille. Itseasiassa tämä on tuote, jonka Teemu valitsi vauvalle. Teemu ihastui tähän ja halusin tämän. Helistin on kaunis sekä perinteinen puuhelistin. Puuhelistin sopii myös meidän kotiin scandinaavisen värityksensä vuoksi. Helistimeen on helppo tarttua ja se ei ole liukas. Materiaalina koivu. Aadakin tykkäsi helistimestä kovasti ja se taisikin olla hänen lempituotteensa, mitä Bebesiltä saimme. 
Lakanat löytyi kirpparilta, 3e hintaan. Ei yhtään tahraa missään! Olen instagrammin puolella puhunut keltaisen värin villityksestä. Ja nyt se näkyy myös tulevan vauvan sängyssä. En olisi koskaan osannut kuvitella, että rakastuisin keltaiseen. Nähtävästi ihmeitä kuitenkin tapahtuu ja vauva tulee pukeutumaan sekä nukkumaan keltaisessa.

Imetystyyny! Voi miten pitkään etsinkään tätä. Torissa Doomoon imetystyynyt olivat n. yli 20e luokkaa tai sitten vaan ruman värisiä. Kävin Seinäjoella kiertelemässä kirppiksiä ja sieltä tarttui mukaan 12e hintainen imetystyyny. Ja tämä oli alkuperäisessä paketissa. Ei yhtään tahraa missään. Vaikuti täysin uudelta. Oon niin kiitollinen tästä. Halusin tämän ja sen myös sain.
Myös tämä ihana Hevean tutti tuli myös Bebesiltä. Tämä on tutti, jota olen suunnitellut hankkivani vauvalle. Ihana päästä kokeilemaan, että syökö meidän vauva tätä. En tiedä, se jää nähätäväksi. Tutti on ekologinen, joka ei sisällä BPA:ta, ftalaatteja, PVC:tä tai väriaineita. Se on turvallinen ja kestävä lasta ajatellen. Näihin tutteihin törmää etenkin instagrammissa kokoajan. Luulenpa siis, että on melko suosittu tuote. Aadakin tykkäsi tutista ja laittoi sen jopa suuhunsa. Toki tähän reagoin voimakkaasti. Nyt ei muutakun keittämään ja pesemään tutti. Nooh, annettakoon se anteeksi. Tämä ainakin kertoi sen, että tutti oli miellyttävää materiaalia myös Aadan mielestä. 

Toinen lelu, joka on luonnonmateriaalia on Sophie kirahvi. Saimme tämän ison kirahvin myös Bebesiltä. Aadalla oli vauvana myös sama lelu ja totta kai on ihanaa, että myös poika pääsee nauttimaan tästä suosikkilelusta. Myös Sophie hoitotuotteet ovat ihania. Ne tuoksuvat hyville ja on pakattu kauniisti. Toivon, että saisin hamstarattua myös niitä tulevalle vauvalle <3Nämä muut lelut on tullut hommattua myös tämän raskauden aikana. Hassua, kohta on koko sophie perhe koolla. Mutta minkäs teet, kun nää lelut on aivan ihania niin täytyyhän niitä hamstrata! Näihin ei ole mennyt rahaa kuin 5e. Tuttinauha saatiin alkuraskaudessa raskauskeijulta. Ja se sopii kyllä täydellisesti tulevalle pojalle <3


Yks mun lemppari on Done by deer - merkki. Rakastuin tähän, kun Aada oli vuoden ikäinen. Silti en kuitenkaan ostanut kyseistä merkkiä hänelle. Nyt oli selvää, että haluan vauvalle tätä merkkiä Kohtuus kuitenkin kaikessa. Mielestäni mobiili ja hoitoalusta on hyvä määrä ainakin tällä hetkellä. Nämä saatiin ihanilta appivanhemmilta <3


Milestone kortteja näkee myös instagrammissa kohtuullisen paljon. Miten ihana ottaa kuva vauvasta ja laittaa viereen kortti " tänään olen viikon ikäinen". Ihana muisto, ihana idea. Myös nämä kortit tuli meille Bebesiltä.


Kuvassa siis tuotteet joista voi valita yhden ja lisäksi voi voittaa 50e lahjakortin Bebesin myymälään. Jos arvonta kiinnostaa niin kannattaa käydä osallistumassa Instagrammissa arvontaan!
Voita siis itselle tai vaikka ystävälle!
Nähdään siis instagrammin puolella!
Instagrammissa siis: @hattarapilvenvarjossa


Yhteistyössä: Bebes.fi

- Eve

1 kommentti

  1. Kyllä mullakin jossain kohtaa oli jonkin sortin ahdistusta kaikesta siitä tavarasta, joka vauvalle piti ostaa. Kuitenkin ihanien sattumusten kautta saatiin paljon lainaan, eikä edes tarvitse miettiä edelleen myyntiä :) Ehkä jollain tavalla myös pelotti, että mitä jos tässä sattuu vaikka jotain pahaa ennen lapsen syntymää? Mitä jos sukupuoli onkin ultrassa määritelty väärin? Osaanko edes ostaa vauvalle sopivia juttuja? Nää on näitä esikoisen odottajan mietteitä :D

    Tosi ihana kuulla, että teilläkin asiat järjestyvät <3 Olipa muuten ihania arvontajuttuja! :)
    ~Heidi K.
    https://heidikinnunen.com/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //