Uusivuosi ja uudet huoneet

Meidän perhe on lomaillut viime viikot. Viikot ovat kuitenkin olleet todella hektiset. Levin reissu oli ihana ja siitä onkin tulossa myöhemmin postausta. Uusivuosi vaihtui ja sekin sujui mukavasti. Vietimme sen kotona, rakkaiden ystävien parissa. Kylässä oli myös pikkusiskoni, joka lähti uudenvuoden jälkeen tiistaina. Keskiviikko, torstai sekä perjantai kului ystäviä nähden. Lauantaina lähdimme Tampereelle ja siitä ajoimme yllättäen Seinäjoelle. Mukana ei ollut vaihtovaatteita eikä edes puhelimen laturia. Matka sujui kuitenkin mukavasti, vaikka mentiinkin hieman pois minun mukavuusalueelta. Silti tuollaiset reissut on juuri niitä parhaita! Oli ihana nähdä Teemun perhettä. Aadakin näki heitä pitkästä aikaa. Viime kerrasta oli mennyt jo tovi. Kaiken tämän keskellä blogi on jäänyt. Oikeastaan olen tehnyt sen tietoisesti. Tämä ei ole minun työ vaan harrastus. Sitä toitotan itselleni jatkuvasti, että en väsyisi. En halua stressata turhaan siitä, että saan tänne postauksia aikaiseksi. Postaan silloin kun tuntuu sille ja se tuntuu parhaimmalle. Silloin saan postata omassa tahdissa ja hymyssä suin. <3

Mutta takaisin uuteenvuoteen. Uutenavuotena vaihdoimme kotona järjestystä. Olemme miettineet paljon eri vaihtoehtoja, että muutammeko uuteen kotiin vai jäämmekö tähän. Asumme nyt 70,5 neliöisessä kolmiossa. Kolmiossa on iso eteinen, yhtenäinen olohuone ja keittiö, 2 makkaria, kylpyhuone ja vaatehuone. Sekä lasitettu parveke. Asunnossa on toisaalta riittävästi neliöitä, mutta mielestäni niitä ei ole käytetty kovin järkevästi. En tiedä kuka tämänkin asunnon pohjan on suunnitellut. Olohuoneen seinä on vino ja se on todella vaikea sisustaa. Vaatehuone on melko iso ja myös eteinen. Aivan turhaan. Miksi niihin on käytetty neliöitä niin paljon? Eteinen voisi aivan hyvin olla puolet pienempi ja nuo neliöt voisi sen sijaan olla toisessa makkarissa. Ongelma tässä asunnossa onkin se, että toinen makkari on aivan liian pieni. Makkari sijaitsee aivan olohuoneen vieressä. Makkari on ehkä pikemminkin alkovi, koska makkarissa on kaksi sisään käyntiä, ei ovia ja sinne mahtuu ainoastaan 160cm sänky + 2 pientä yöpöytää. Tämä on siis ollut se ongelma. Miten tuohon huoneeseen mahtuisi vauvan sänky? Ei mitenkään. Ja muutenkin jos taloudessa on lapsia niin makkari + ovi on todella tarpeellinen. Tiedätte, mistä puhun.Tässä on vanha kuva makkarista. Tästä saa ehkä paremmin käsityksen siitä, miten ahdas huoneemme on ollut. Jos pinnasängyn olisi sijoittanut tähän niin vaatekaappeja ei saisi auki. Jos taas ikkunan puolelle, sänkyä olisi joutunut siirtämään niin paljon toiseen suuntaan, että siltikään kaapin ovet ei olisi auennut. Pinnasänky ei siis olisi mahtunut tuonne mitenkään. Mietin myös kehtoa, mutta vauva ei nukkuisi siinä kuin muutaman kuukauden. Mielestäni se ajatus oli huono. Joka tapauksessa huoneiden vaihto/muutto olisi edessä. Olin epätoivoinen. Faktahan on se, että jos olisimme jääneet tuohon huoneeseen niin vauva olisi nukkunut olohuoneessa. Niin tähän väliin pitää sanoa, että perhepeti ei ole vaihtoehto. Itse en uskalla saati pysty nukkumaan vauva vierelläni. Olen myös sitä mieltä, että lapsen paikka on omassa sängyssä ja myöhemmin omassa huoneessa. En ole sellainen ihminen, että haluan koko perheen nukkuvan samassa sängyssä. Olen erilainen. Joka tapauksessa päädyimme siihen, että muutamme Aadan huoneen tuohon pienempään ja me siirrymme ovelliseen huoneeseen. Huoneeseen johon mahtuisi pinnasänky! Ajattelimme, että nyt tämä kannattaa kokeilla. Jos se ei toimi niin pystymme siirtämään huoneet vielä takaisin ja miettimään toista ratkaisua.

Ostoslista:
Verhotangot ( 5,90e/kpl )Pimennysverhokangasta ( 7,90e/m x 4 = 31,60e ) / Eurokangas


En ommellut kangasta mitenkään vaan laitoimme sen nipsuilla paikoilleen. Helpointa ikinä!Huoneeseen mahtui hyvin Aadan lelut, sänky yms. Kaikki muut mahtui, paitsi Tiipii teltta. Laitoimme sen varastoon odottamaan ja otamme sen käyttöön kun muutamme tästä asunnosta pois. Uskon, että senkin aika tulee vielä. Tällä hetkellä tuntuu kuitenkin siltä, että jäämme tähän asuntoon. Helsingissä asunnon vaihto ei käy ihan tuosta noin vaan. Asuntoihin on valtavat ruuhkat. Haluaisimme asunnon tästä läheltä. Unelma olisi rivari, jossa olisi omaa pihaa ja sauna. Niissä taas vuokrat on melko korkeat. Ja niihin varsinkin on ruuhkaa. Jokainenhan unelmoi sellaisesta? Ja onhan se niinkin, että kyllähän tähän kotiin on ehtinyt jo kiintyä. Tämä on ollut koti kuitenkin jo yli vuoden verran. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan. Ehkä muutamme tai sitten emme. Toisaalta jossain vaiheessa tästä asunnosta tila tulee loppumaan kesken.

Tässä vielä muutama kuva meidän huoneesta:

Meidän huoneeseen siirtyi sänky, yöpöydät ja hyllykkö. Tähän huoneeseen ei mennyt yhtään rahaa. Päästiin siis todella edullisesti. Muutoksia pitäisi tehdä, kuten ostaa verhot. Haaveilen myös isosta taulusta sekä vaaterekistä, mutta katsotaan tuleeko sellaiset mahtumaan tänne. Vauva vie kuitenkin melko paljon tilaa.Miten huoneiden vaihto on sujunut? Miten Aada reagoi?


Todella hyvin. Aada on innoissaan omasta huoneestaan. Hän leikkii nyt paljon enemmän omassa huoneessaan, koska se on samaa tilaa olohuoneen kanssa. Minä voin tehdä rauhassa ruokaa ja Aada touhuaa omassa huoneessaan. Olohuone on pysynyt yllättävän siistinä, kun vertaa aikasempaan. Silloin kaikki lelut kulkeutuivat olohuoneeseen. Nyt ei ole sitäkään ongelmaa. Onhan tuo huone pieni, mutta kun katsoo Aadan kokoa niin hänelle huone on juuri sopiva. Me nautimme ovellisesta huoneesta sekä huoneesta jossa on pimennysverho. Ihanaa nukkua aivan pimeässä huoneessa. Aamut on myös ihania, kun Teemu vie Aadan hoitoon, minä saan jäädä nukkumaan. Nyt jopa pystyn nukkumaan, enkä herää jokaiseen ääneen.

Onhan tässä ollut haastettakin. Päiväunet on vaikea toteuttaa, koska Aadan huone sijaitsee aivan olohuoneen sekä keittiön vieressä ja nuo verhot ei pahemmin ääntä vaimenna. Aada on toistaiseksi nukkunut päiväunet meidän sängyssä. Jos meillä on vieraita myöhään niin Aada tulee nukkumaan meidän makkarin lattialle ja siirtyy omaan sänkyyn ensimmäisen pissatuksen yhteydessä. Kyllä pissatetaan Aadaa 1x/yössä. Näin on pissaaminen sänkyyn vähentynyt huomattavasti.

Mutta kyllä tästä hyvä tulee. Pienin askelin tulee muutosta ja valmistellaan jos sitä aikaa, kun vauva tulee <3 Ihanaa, koko ajan lähempänä <3


Kiitos vielä Sini ja Jasmin suuresta avusta! Ihana kun autoitte tämän projektin kanssa. Toteutimme projektin tosiaan ystävien avustuksella, uutenavuotena. Kiitos!


- Eve


2 kommenttia

  1. Eikö Aadalle saisi ovea? Huoneet on niin lähekkäin että jos vauva karjuu koko yön niin Aada ei ehkä saa nukuttua ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aada nukkuu hyvin sikeästi ja toinen makkari on tosiaan toisessa päässä tätä kämppää, eli en usko että kovin helposti herää vauvan itkuun. Ja jos herää niin uskon, että Aada tottuu kyllä nukkumaan myös vauvan itkussa. Mietittiin liukuovea, mutta sekään ei paljon ääntä eristä ja, koska tämä on vuokra-asunto niin oven jäljet yms pitäisi korjata itse, taloyhtiö ei suhtaudu kovin hyvin isoihin jälkiin yms oveen. Siksi päädyimme myös verhoihin. Verhotangosta jää pienemmät jäljet. Toivotaan parasta, että lapset tottuvat toistensa ääniin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //