Säästövinkit vaikka ensi jouluksi

Meidän perheen jouluiset säästövinkit, vaikka sitten ensi vuotta ajatellen!


Kuusi:

Teemu googletti, että mistä saisi edullisesti joulukuusen. Kuusi löytyi 15€ hintaan kun taas viime vuonna maksettiin kuusesta 70€. Ja kyllä tämä kuusi on jopa parempi kuin viime vuonna. Joskus se edullinen kuusikin voi olla parempi vaihtoehto.

 

Joulukalenteri:

Tein Aadalle kalenterin sanomalehdestä, vanhasta juuttinarusta, pyykkipojista ja teipistä. Kalenteri ei ole mikään kovin kaunis, mutta ajaa asian. Jokaisesta luukusta löytyy keksiä, jota meillä on jo kotona. Pipareita, suolakeksiä, joskus pala suklaata, fanipaloja jne. Joskus saattaa olla jopa 3 pientä keksiä, samassa luukussa. Tähän ei mennyt yhtään rahaa. Kaikki oli valmiina kotona.

Aadalla on vielä lisäksi viime vuodelta säästetty suklaakalenteri. Ja eihän se tietenkään siihen jää vaan lisäksi neidillä on muumi kalenteri, joka maksoi 1€.Jouluateria:

Lidl! Hyvä ja halpa! Ostettiin vain se, mikä varmasti tuli syötyä. Pieni kinkku, pari laatikkoa ( säästöä olisi myös tehdä laatikot itse), rosollia ( myös tämän voisi tehdä itse), perunoita, graavilohta, sienisalaattia ja valkokastiketta. Tämä kaikki maksoi 60€.

Toinen jouluateria syödään tänä vuonna Levillä. Se on kalliimpi. 40€/ henkilö. Toisaalta, siinä säätää hermoja, voimia ja aikaa. Ei tarvitse tehdä mitään itse. Saa mennä täysin valmiiseen pöytään! Tämmöisestä minulla ei ole pahemmin kokemusta! Toivottavasti ruoka on hyvää!Lahjat:


Teemun perheessä on ollut ihana ja kaunis tapa jouluna, josta meidän perhe otti tänä jouluna mallia. Arvoimme syksyllä, kelle kukakin ostaa lahjan. Lahjan saaja ei tiedä, kuka hänelle ostaa. Ollaan myös päätetty summa, paljon lahja saa enintään maksaa. Lapsille jokainen ostaa lahjan, joka tapauksessa.

Toisin sanoen, minä ostan tänä vuonna lahjoja: Kahdelle aikuiselle, Aadalle sekä kahdelle lapselle.

Tämä on mielestäni todella kaunis tapa ja jää varmasti käyttöön myös minun perheeni kesken <3


Joulu:

Meidän perhe lähti tänä vuonna leville jouluksi. Lähdimme sinne tänä aamuna kahdella autolla, 7 hengen porukalla. Jokainen osallistuu bensoihin. Minun vanhemmat ja sisarukset tulevat siis myös. Mökin varasimme jo alkuvuodesta, että saimme sen edullisempaan hintaan. Levillä syömme valmiin jouluaterian ja vietämme aikaa perheenä. Käymme myös tapanina tapaamassa sukulaisia Enontekiöllä. Siellä asuu isäni suku.

Olemme lähteneet matkaan tänä aamuna klo 5 aamulla ja nyt olemme Kemissä. Ei siis enää paljoa matkaa jäljellä! Matka on kulunut todella hyvin. Aada on leikkinyt takapenkillä sekä nukkunut. Neiti ei ole kitissyt vielä ollenkaan! Hän on ollut todella reipas. Kertaakaan hän ei ole kysynyt, että milloin ollaan perillä. Matka on taittunut mukavasti! Itselle vaikeuksia tuottaa häntäluun kipu. Tässä pelkääjän paikalla istuessa saa vaihtaa vähän väliä asentoa. Oksentaa en ole joutunut kuin aamulla vaikka yökkimistä on tapahtunut sitäkin enemmän. Maha on myös kasvanut viimeisen kahden päivän aikana taas kamalaa vauhtia. Tällä hetkellä suurin huolenaiheeni on se, että mahtuuko takki kiinni -15 asteen pakkasessa. Olin varma, että kyllä se mahtuu! Nyt en ole yhtään varma. Äsken tuntui sille, että vetoketju ratkeaa! Kai se täytyy myöntää, että mammatakki on hankittava! Siitä päästäänkin muihin säästövinkkeihin:
Muut vinkit:

-Jos tarvitset lapsellesi kypärämyssyn ja lämpimämmät rukkaset. Piipahda Tokmannissa, Löytötexissä tai vaikka Prismassa. Löysin rukkaset Löyttäristä ja kypärämyssyn Prismasta ja alle parilla kympillä! Valkoinen kypärämyssy sekä pinkit rukkaset.

-Ruokailu: Nyt matkalla söimme Hesburgerissa! Pivosta löytää hyviä kuponkeja! Esimerkiksi: kaksi kerrosateriaa yhden hinnalla. Me ei myöskään joka kerta oteta Aadalle lastenateriaa vaan maito + hamppari/ kananugetit riittää aivan hyvin. Joskus otetaan myös 4€ normaali hampurilaisateria. Lastenateria maksaa vähän yli 5€. Jos neiti haluaa ranskalaisia, hän saa niitä meiltä. Mielestäni on turhaa maksaa siitä, mitä ei välttämättä syö!

-Matkalle on hyvä myös varata eväitä, ei tarvitse huoltsikalta ostaa kalliilla!


Säästö se on pienikin säästö! Viime vuosina on ollut välillä niin tiukkaa, että on ollut pakko opetella säästämään. Tiedän, että voisin olla vielä parempi säästäjä. Monessa asiassa voisin olla vielä säästeliäämpi, mutta en halua elää elämääni pelkästään säästämällä. On asioita missä voi säästää ja joissain asioissa en halua säästää. Joistain asioista en halua tinkiä.


Hyvää joulua jokaiselle lukijalle <3


-Eve

1 kommentti

  1. Mammatakkeja saa hyvin ja edullisesti käytettynä, käytännössä hyvin vähän käytettynä. Itse nuukuuttani ostin sen mallisen takin, joka sopi sekä ison vatsan kanssa että ilman, ei siis mammatakki. Tänä talvena ei ole mahaa, mutta takki toimii edelleen. ;)

    Siunattua joulua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //