Ei enää ikinä

Vauva. Kyllä vain. Niinkuin edellisessä tekstissä kerroinkin niin meidän perhe kasvaa yhdellä ensi kesänä. Mutta ehkä se suurin kysymys kuuluu;

Miten näin pääsi käymään? 
Ette usko, miten olen melkein katunut tekstiä, jossa kerroin meidän tulevaisuuden suunnitelmista ja vakuutin, että meillehän ei vauvaa tule vielä 1,5v sisällä. Niin, se oli se minun ajatukseni. Kuitenkaan kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan.


Olen kertonut täällä, että säästimme seksin avioliittoon. Myös sen vuoksi minulla ei ollut ehkäisyä, koska sille ei ollut tarvetta. Otin ehkäisyn kuukausi ennen häitä, että se olisi mahdollisimman pitävä hääyönä. Kyllähän se oli pitävä. Siinä ei ollut mitään ongelmaa. Se ehkäsy vaan toi minulle ihmeellisiä oireita, häiden jälkeen. Finnejä tuli todella paljon ja naama oli todella kuiva. Seuraavaksi alkoi ihmeellinen pahoinvointi ja jäätävät auralliset päänsäryt. Teemu myös kertoi, että olin todella erilainen. En ollut omaitseni. Kyselin silloin instagrammin puolella, että mistä voisi johtua. Kuitenkaan mistään vinkistä ei löytynyt apua. Seuraavaksi oli pakko lopettaa ehkäsy.

Olen aina ollut hormonaalista ehkäisyä vastaan. Silti olen sortunut siihen, koska se on ollut mielestäni helpoin ehkäisymuoto. Tämä ehkäsy eli Nuvaring, oli minulla käytössä myös ennen Aadaa. Siksi minun oli vaikea edes ajatella, että päänsäryt yms muut voisi johtua ehkäisystä. Ilmeisesti raskaus ja synnytys muuttaa naisen kehoa niin paljon, että Nuvaring ei enää sopinut minulle. Kun lopetin ehkäisyn niin meni n. 3vko, kun oloni helpotti. Sen 3vkon aikana tulin raskaaksi. 
Miksi? 
Me mentiin ns. varmoilla päivillä. En vaan ottanut huomioon sitä seikkaa, että hormonaalinen ehkäsy sekoittaa aina kehoa ja tässä tapauksessa minun ovulaationi oli 4 pv myöhässä ja siksi tulin raskaaksi.

Vaikka raskaaksi tuleminen ei ollut suuniteltu niin olemme siitä tavattoman onnellisia ja kiitollisia. Tämä lapsi ei ole vahinko ja sellaisena en häntä koskaan kutsu. Tämä lapsi on ihme ja suuri siunaus. Tämä kaikki on merkinnyt meille niin paljon. Myös siksi, että minulla on ollut valtavan suuret pelot koskien sitä, että voinko enää saada lapsia? Oikeastaan ajattelin syksyllä, että nyt haluan nauttia ja en halua jättää ehkäisyä pois ja todeta, että en tule raskaaksi. Suojelin itseäni, koska en halunnut pettyä. Toki suunnittelin myös opiskelemaan lähtemistä. Sisällä kuitenkin oli se pieni vauvakuume ja ajatus siitä, että Aada saisi mahdollisimman nopeasti sisaruksen. Se ajatus lämmitti. Nyt näin jälkeen päin huomaan, että miten paljon suojelin itseäni. Endometrioosi epäily on ollut mielessä siitä lähtien, kun lääkäri siitä ensimmäisen kerran sanoi. Vuotoja on ollut lukuisia viimeisen 2 vuoden aikana, enkä ole niille kivuille ja vuodoille saanut mitään muuta selitystä, kuin endometrioosin. Viime keväällä minulta löytyi kysta, mikä kuitenkin hävisi yllättäen. Minä uskon, että se parani, koska sitä asiaa todella rukoiltiin. Minä uskon, että siinä tapahtui ihme. Jumala paransi minut. Kiitos Jeesus! Joka tapauksessa mieleni on ollut todella pelokas. Asiaa ei ole auttanut yhtään se, että meidän kummankin lähipiirissä on myös kamppailtu näiden asioiden kanssa. Eihän se ole itsestään selvää, että tulee raskaaksi. Meillekkään se ei ollut itsestään selvää. Minä ajattelin, että voi mennä monta vuotta, yrittäessä. Meidän tilanteessa tapahtui ihme, niin sen ajattelen. Se puhuu minulle paljon siitä, että minä olen terve. Se, että olen nyt raskaana, kumoaa paljon niitä pelkoja, jotka ovat puhuneet minulle sitä, että minun on vaikea saada lapsia. Se pelko oli turha. Se pelko hallitsi ja myös siksi tuntuu äärettömän onnelliselle olla tässä tilanteessa. Minä tulin ihan oikeasti ensimmäisestä kierrosta ja täysin yllättäen raskaaksi. Ehkä minulla on edelleen endometrioosi. Tai sitten minulla ei ole sitä, koskaan ollutkaan. En tiedä. Nyt keskityn tähän tilanteeseen ja yritän nauttia parhaani mukaan.

En myös tiedä sitäkään, että mitä teemme ensi kesänä. Mikä ehkäisy sen jälkeen, kun vauva on syntynyt? Mikä olisi sellainen helppo ja johon kumpikin olisi tyytyväinen? Olen miettinyt, että olisiko ehkäsy lämpömittarista apua? Mutta siinäkin mennään varmoilla päivillä. Ja mitäs sitten jos haluaakin spontaanisti? Joutuu mittaamaan suusta lämpötilan ja vasta sen jälkeen peitto heiluu. Ei se tunnu jotenkin yhtään mukavalle. Toisaalta voisi ottaa sen asenteen, että tekee niin monta, kuin on tullakseen. En kuitenkaan halua tehdä sellaista päätöstä. En osaa kuvitella itseäni suurperheen äitinä. Ajattelen, että haluan 3 lasta, mutta ihan max on 4. Hormonaaliset tuntuu ainakin nyt sille, että ei enää koskaan. Se verran kamala se olo oli.

- Eve

5 kommenttia

 1. Oi onnea kovasti! <3 Myös täälä odotellaan (kolmatta) kesävauvaa :) Kaikkea hyvää raskauteen, toivon hartaasti et kaikki menee loppuun saakka hyvin, on ihana asia että Aada saa pikkusisaruksen :) <3

  VastaaPoista
 2. Älä ainakaan enää ikinä mihinkään varmoihin päiviin luota. Suosittelen käymään (sitten joskus) ehkäisyneuvolassa kywelemässä, soeltä saa hyvi tietosa. Kierukka voisi sopia.

  VastaaPoista
 3. Itselleni hormonaaliset ehkäisyt eivät ole sopineet ollenkaan, joten päädyin aikoinaan kokeilemaan perinteistä kuparikierukkaa. Miinuksena toki olivat vuotojen lisääntyminen kuukautisten aikana, mutta plussaa oli kaikki muu. Se ei sotke kehon omaa hormoonitoimintaa, joten siinä mielessä hyvä ratkaisu. Vuotojen hallintaan voi pyytää gyneltä lääkkeen! Suosittelen edes kokeilemaan, kunhan on taas ajankohtaista. Saahan sen sitten pois, jos ei toimi. Onnea odotukseen :). Ulla

  VastaaPoista
 4. Elän vähän saman ongelman kanssa, hormonaalista en halua ja kuparikierukka on poissuljettu abortoivan vaikutuksen takia (estää siis jo hedelmöittyneen munasolun kiinnittymisen). Nyt käytän toista kuukautta Natural Cycles -sovellusta, jossa mitataan lämpöjä, mutta mittaukset tehdään aina aamuisin, eli ei ennen seksiä tarvii mitään ruveta mittailemaan :) Toki sitten "punaisina päivinä" täytyy käyttää kumia, mutta on kuitenkin mukavaa, kun on ees osa kuukaudesta sellaista aikaa, ettei tarvii. Tuota tietysti pitää käyttää jonkin aikaa, että vihreitä päiviä alkaa tulla ja että niihin uskaltaa luottaa (itse en esim. luota alkukierron vihreisiin päiviin, vaan vasta niihin ovulaation jälkeisiin). Ja itekin pystyin ottamaan tuon vasta nyt käyttöön, koska kierto puuttui imetyksen takia pitkään ja imetys ja valvotut yöt ylipäätään saattaa sekoittaa ruumiinlämpöä. Mutta sitten reilusti synnytyksen jälkeen tää vois olla vaihtoehto!

  VastaaPoista
 5. Hei, palasin blogimaailmaan takaisin ja tulin lukemaan sinun blogiasi. Minulla on kuparikierukka ja olen ollut hyvin tyytyväinen. En myöskään halua ylimääräisiä hormoneit ja siksi muutama vuosi sitten päädyin tähän. On ollut hyvä:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //