Aada täytti 4 !

Tänä vuonna Aadan synttärit tuli jotenkin taas aivan liian nopeasti. En ehtinyt suunnittelemaan synttäreitä juuri yhtään. Yritin kysellä Aadalta, että millaiset synttärit hän haluaisi, mutta Aada ei osannut vastata. Keksimme kuitenkin, että pidämme synttärit, pikkujoulu teemalla.
Tänä vuonna synttäreillä oli tarjolla jouluista naposteltavaa. Taustalla soi joulumusiikki.
Laitoin kutsut niin myöhään eteenpäin, että synttäreillä vieraita ei ollut kuin n. 10. Osa Aadan kummeista, muutama läheinen ja tärkeä ihminen Aadalle sekä Teemun sisko ja hänen miehensä. 

Näistä synttäreistä en muistanut ottaa kuvia, kuin tarjottavista. 
Onneksi ihana ystäväni otti kuvat myös minusta ja Aadasta. Tarjolla oli:

-Banaanikakku, jonka taikinaan oli lisätty piparinmurusia sekä suklaata. 
Välissä oli piparkakkurahkaa ja päällä tummasuklaakuorute sekä piparinmuruja.

- Joulutorttuja, luumuhillolla. 

- Valkosuklaa aprikooseja, joissa oli päällä myös muromysliä.

- Pipareita (kaupasta ostettuja)

- Suolaisena: 
Pororullia ( smetana, poronleikettä ja rosmariinia)
Broilerirullia ( boilerinleike, punainen paprika, paprikatuorejuusto)


Tarjottavat sai ihanasti kehuja. Banaanikakku oli kuulemma maukasta, eikä liian makeaa. Tein ensimmäistä kertaa ikinä banaanikakun ja kyllä pelotti, että miten se onnistuu. Rullat oli myös niin maukkaita, että kaikki meni. Onneksi ruoka maistui ja sitä oli riittävästi.


Aadalla oli päällä name itltä ostettu punainen mekko, hm:n sukkahousut ja ihana NopsuPopsun tonttulakki. Tonttulakki oli Aadan lemppari asuste, mutta illan edetessä tonttulakki heitettiin nurkkaan, kun lämpötila kohosi pilviin. Tämä mamma halusi poltella kynttilöitä ja 70 neliön asunnossa, 10 ihmisen voimin lämpötila kohoaa nopeasti :D


Nyt neiti on siis 4v. Tämä oli ensimmäinen vuosi kun neiti ymmärsi, että nyt hän on vanhempi, kuin viime vuonna. Tämä oli myös ensimmäinen vuosi, kun Aada itse vaikutti siihen, mitä hän haluaa lahjaksi. Kaikki lelut olikin toivottuja ja neiti oli niistä ihan fiiliksissä. 


Tuntuu aivan mahtavalle ajatella, että olen 4 vuotiaan tytön äiti. Siitä on kulunut nyt neljä vuotta, kun sain tämän pienen nyytin syliini. Neljä upeaa, rikasta ja ainutlaatuista vuotta takana. Mitään en osaa katua, sillä sydän on ainoastaan kiitollinen. Aada on kehittynyt upeasti. Hän on täydellinen. Hän on kaunis ja ainutlaatuinen. Jälleen kun kirjoitan tätä niin on pakko todeta, että itkuhan tässä tulee. Minä saan olla äiti. Saan olla aivan täydellisen prinsessan äiti. En muutaisi Aadasta mitään. Hän elää täysin tervettä pienen tytön elämää. Mikään ei rajoita häntä. Hän pystyy aivan normaaliin elämään. Tänään hän saa nauttia niistä asioista, mistä myös muut neljä vuotiaat. 

Hetki sitten meillä oli päiväkodissa hyvekeskustelu ja päiväkodin täti kertoi Aadasta. Lähes kaikki kohdat mitä kävimme läpi niin ne löytyi myös Aadasta. Aada on neljä vuotiaan tasolla. Keskosuus tai turnerinoireyhtymä ei enää vaikuta hänen kehitykseen. Hän on ottanut kiinni. Aivan niin miten lääkäri lupasi minulle Aadan ollessa 1,5v. Hän sanoi, että kun tämä tyttö on 4v niin hän on ottanut ikätoverinsa kiinni. Pienikokoisuus on ainoa, missä hän ei saa aivan ikätovereitaan kiinni, mutta muussa hän tulee varmasti saamaan muut kiinni. Ja juuri niin tapahtui. Silloin en osannut siihen uskoa, mutta nyt voin todeta, että tuo lääkäri tiesi, mistä puhui. Olen todella kiitollinen <3Kiitos myös vielä kaikille mukana olleille! Kiitos ihanasta seurasta ja lahjoista! Olette ihania!

Viikon päästä vietetään vielä sukulaisten kesken Aadan sekä myös Teemun syntymäpäivää. Aada on syntynyt 4.12 ja Teemu 6.12. Teemu täytti eilen 32v, mutta siitä tulossa vielä tekstiä. Eli kyllä, tämä joulukuu on yhtä juhlaa!


- Eve

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //