Edullinen hääyö Virossa

Pienen, intiimin ja lyhyen hääjuhlan tai itseasiassame kutsumme sitä vihkitilaisuudeksi. Eli vihkitilaisuuden jälkeen lähdimme kotiin vaihtamaan vaatteet. Aluksi ajattelimme, että lähdemme samoilla vaatteilla laivaan, mutta suunnitelmat muuttuivat, sillä meillä oli hyvin aikaa. 

Vikingline FSTR lähti klo 18 Helsingistä Viroo. Virossa laiva oli 19:45. Otimme nopeimman mahdollisen laivan. Laivassa söimme ja juttelimme vihkijuhlasta. Kumpikin oli todella tyytyväinen siihen, miten kaunis ja rento juhla oli. Päivittelimme sitä moneen otteeseen, miten kaikki sujui niin täydellisesti. Laiva reissu meni siis todella nopeasti ja noh tunnelma oli katossa. Toki itselläni oli todella jännittynyt olo. Se oli hassua, koska olin rakkaan tuoreen aviomiehen kanssa laivassa, mutta oloni oli todella jännittynyt. Jossain kohtaa tuntui sille, että en osaa olla täysin rennosti. Se kuitenkin laantui, kun saavuimme Viroon ja lähdimme ajamaan Pärnuun. Matka kesti n. 2h. Pysähdyimme pari kertaa ja ostimme huoltoasemalta tulitikkuja sekä hauta kynttilöitä, koska unohdimme tuikut kotiin. Nauroimme, että tulee tästäkin hääyö kun aloitamme sen hautakynttilöiden ostamisella. Oivoi :D

Katsoimme mahdollisia sviittejä myös Suomesta, mutta mitään hyvää ei löytynyt. 
Joko ne oli aivan liian kalliita tai sviittejä ei vaan ollut jäljellä. Katselin huvikseni sviittejä Virosta ja Pärnusta löytyi mieleinen. Laskimme, että säästäisimme n. 100e siinä kun lähtisimme Viroon hääyöksi. Budjetti oli nimittäin pieni ja ei halunnut tyytyä mihinkään huonoon vaihtoehtoo. Olihan kyse kuitenkin hääyöstä.  Eli jos haluat edullisen hääyön, suosittelen Viroa! Edullista ja laadukasta!

Vietimme hääyön siis Virossa, Pärnussa hotelli Hedon Spa:ssa
Hotelli on vanha mutakylpylä, meren rannalla. Varasimme sieltä sviitin hintaan 210e. Sviitissä oli olohuone, makuuhuone ja wc jossa oli kylpyamme. Teemu tilasi myös shampanjaa, 5 ruusua ja aamupalan huoneeseen. Kokonainen hinta oli n. 300e


Hotellin henkilökunta oli tehnyt sängylle kauniin sydämen, 
ruusun terälehdistä.Toivoimme, että aamupala tulisi klo 9.30 huoneeseen. Aamupala oli runsas. 
Paljon erilaisia vaihtoehtoja. Paljon tuosta kuormasta jäi myös syömättä, 
mutta todella hyvää se oli. Nam!Aamupalan jälkeen luovutimme huoneen ja lähdimme nauttimaan kylpylästä. Saimme kylpytakit, tossut ja pyyhkeet. Kylpylä kuului hotellihuoneen hintaan. Pukuhuoneet oli aivan vierekkäin ja välissä oli vain vaatekaapit. Pystyimme juttelemaan toisillemme, kun vaihdoimme uikkarit päälle. Vähän erilainen meininki. Kylpylä oli rauhallinen ja meidän lisäksi siellä oli vain kourallinen ihmisiä. Kylpylässä oli muutama allas ja monta saunaa. Rentouduimme ja nautimme toisistamme. Itse en ole sauna ihminen, joten nautin enemmän hieronta altaasta. 

Rentoutumisen jälkeen kävimme syömässä, hotellin ravintolassa. 

Ruokailun jälkeen lähdimme ajamaan Tallinnaan. Ajelimme rauhallisesti ja matkalla pysähdyimme muutaman kerran ostelemaan tuliaisia. Lähellä Tallinnaa oli Tokmannin tyylinen tavaratalo. Ostimme sieltä kotiin kaikkea tarpeellista. Löysin ison maljakon, mihin sain laitettua hääyö paikassa olleet ruusut. Lisäksi tiskiainetta, Aadalle päiväkotiin tossut, vanulappuja, kynttilöitä jne.


Tallinan päässä, tunti ennen laivan lähtöä tuli viesti: 
"Laiva FSTR on peruttu."


Siinä tuli sitten itselle paniikki, että mitäs nyt tehdään. 
Millä päästään kotiin? 
Missä ollaan ensi yö? 
Miten Aada pärjää?
 Miten mummo jaksaa olla Aadan kanssa?

Selvittelimme asiaa ja saimme laivan maanantai aamulle klo 8. Pääsimme parempaan laivaan, vaikka laivamatka kestikin pidempään. Teemu sai soitettua töihin ja sai aamupäivän vapaaksi. Löysimme 700m päästä, terminaalista yöpaikan. Yö + autopaikka maksoi 45e. Onneksi mummoni oli lähdössä vasta maanantaina kotiin ja sanoi, että jaksaa hyvin Aadan kanssa. Kaikki siis järjestyi ja minäkin pystyin rentoutumaan. Siinä taas huomasi, että miten erillä tavalla me suhtaudumme tuollaisissa tilanteissa. Teemu otti asenteen " Noniin, nyt alko seikkailu". Luulen, että siihen vaikutti lähinnä se, että sai viettää toisen yön tuoreen vaimon kanssa ;D  Mietimme myös, että lähtisimme yötä vasten ajamaan venäjälle ja menisimme venäjän kautta kotiin. Mutta emmehän me olisi päässeet edes rajan yli. Se vain käväisi mielessä. Minä taas olin paniikissa ja mietin, että mitäs nyt tehdään. Ehkä se kaikki johtui väsymyksestä ja siitä, että mietin paljon miten Aada ja mummo pärjää.Hostelli ei ollut mikään kovin hyvä, mutta kyllä siellä yhden yön pärjäsi. Suihku ei vetänyt ja kaikki likavedet tuli sisälle suihkukoppiin. Myös sänygt oli erilliset, mutta keksimme kuitenkin ratkaisun. Sidoimme sängyt muovipussilla kiinni toisiinsa. Hyvin sujui yö. Yritin etsiä illalla korvatulppia sekä apteekkia, mutta se oli jo kiinni. Korvatulat jäi kauppaan, mutta onneksi sain nukuttua hyvät yöunet.

Hassua, mutta alunperin minua suretti, että meidän mini hääloma olisi vain yhden yön. Kiukuttelin siitä ja en osannut aluksi olla iloinen vain yhdestä yöstä. Olisin halunnut yöpyä kaksi yötä. Se oli toiveeni, mutta jossain kohtaa heitin hanskat tiskiin ja taivuin siihen, että olisimme vain yhden yön. Tietyllä tavalla mieleni oli kuitenkin iloinen, kun tuollainen pieni vastoinkäyminen tuli ja se muuttuikin siunaukseksi. Minä iloitsin siitä, että saimme viettää minihäälomaa yhden yön pidempään. Saimme olla kahdestaan. Itse koin, että se oli minulle rukousvastaus. Se oli minulle suuri asia. Lisäksi pääsimme parempaan laivaan, kotimatkalla. Saimme syödä mehevän aamiaisen ja nautimme todella toisistamme ja matkasta. Muutaman viikon päästä postiluukusta tuli risteily lahjakortti. Nyt pääsemme vielä koko perheenäkin risteilylle.

Meidän pienellä häälomalla sattui ja tapahtui. Silti se oli ainutlaatuinen ja juuri meidän näköinen. Odotan myös ensi kesän häälomaa. Toivon, että pääsemme vähintään viikoksi johonkin lämpimään. Toivon, että saamme myös silloin nauttia toisistamme ihan samalla tavalla kuin nytten. Tästä oli hyvä aloittaa avioelämä! Olen kiitollinen <3

Tähän loppuun vielä, että paljon sitä rahaa sitten meni?

Diesel: 30e
Laivamatkat: 160e (auto mukana)
Sviitti + kylpylä+ ruusut + shamppanja+ aamupala huoneeseen: n. 300e
Ruoka ravintolassa: n.30e

Yhteensä: 520e

+ yö hostellissa 45e

Samalla hinnalla olisimme saaneet myös sviitin suomesta, mutta
siihen ei vältämättä olisi kuulunut ruusut tai shamppanja. Riippuu tietekin hotellista ja siitä, miten laadukkaasta olisi ollut kysymys ;)
Tässä saimme myös seikkailua.


* tämä ei ole yhteistyö postaus
* kuvat: iphone 6 (laatu ei ole täydellinen, koska kamera jäi jostain syystä laukun pohjalle)


- Eve

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //