Vihkijuhlan järjestelyt


Miten kaikki eteni? 
Mistä morsiamen vaatetus entä sulhasen? 
Miksi vihkiminen tapahtui ulkona?
Teemavärit?
Kukat?


Sormus

Seuraavana päivänä kosinnasta lähdin ystäväni kanssa Latviaan. Latvian reissulla yritin pitää mölyni mahassa, että en kertoisi tulevaisuuden suunnitelmista yhtään mitään. Olin kuitenkin päättänyt, että jos löydän latviasta sormuksen niin pakkohan minun on kertoa. Joten kyllähän suunnitelmat tuli möläytettyä ystävälleni. Latviasta löytyi kaunis hopeinen sormus. Sormus on kaunis ja hintaakin tuli vain muutama kymppi. Ihastuin heti ja päätin, että tämä sormus toimii vara sormuksena ensi kesään saakka. Yritin etsiä Latviasta myös häihin sopivaa mekkoa, mutta sellaista ei löytynyt. Juhlapaikka


Latviassa ajatukset oli häissä ja suunnittelin niitä paljon. Kahlasin erilaisia tiloja netistä ja yritin löytää sopivaa, mutta turhaan. Porvoo oli ensimmäinen paikkakunta, josta yritin etsiä sopivaa tilaa. Löysin kauniin paikan, mutta sinne olisi pitänyt laittaa kaikki valmiiksi. Tiesin, että siihen ei olisi aikaa. Tämän myötä päädyin etsimään kahvilaa. Seuraavaksi innostukseni heräsi Sipoota kohtaan, mutta sieltäkään ei löytynyt sopivaa. Tässä vaiheessa olin jo toivoton. Tilat oli joko tylsiä tai aivan liian kalliita. Olisi ollut naurettavaa maksaa 1000e 2h vihkitilaisuudesta. Laitoin Facebookkiin kyselyä ja eräästä ryhmästä suositeltiin Ravintola Maininkia. Laitoin heti sähköpostia ja sovimme tapaamisen. Paikan päällä Meri- Rastilassa kerroin häistämme ja se oli selvää, että ravintola Maininki halusi järjestää kanssamme ikimuistoisen päivän. 


Vihkipaikka


Tässä vaiheessa oli myös selvää, että tuomari tulisi Espoon maistraatista vihkimään meidät, koska emme halunneet mennä maistraattiin. Varsinkin minua ahdisti pieni huone ja lyhyt tilaisuus. Oli helpompaa järjestää vihkitilaisuus virka-ajan ulkopuolella ja siellä missä itse halusimme. Alusta lähiten oli selvää, että jos ei maistraatissa niin vihkiminen järjestettäisiin ulkona. Mainingissa vieraillessamme katsoimme myös rannan ja päätimme, että vihkiminen toteutuisi siellä. Ranta oli täydellinen. Tässä vaiheessa emme kuitenkaan tienneet yhtään, että miten koristelisimme paikan. Löysin kuitenkin melko nopeasti pinterestistä kuvia ja syntyi selkeä visio siitä, millaisen vihkipaikan haluaisin. Teemu halusi tehdä vihkikaaren, johon saimme kukat kukakauppa Cawelilta. Verhoa lainattiin Aadan huoneesta ja kivet vihkikaaren juureen, keräsi isäni Tampereelta. 


Kukat

Kukkien kanssa olin paniikissa. Olin ottanut muutamaan paikkaan yhteyttä, mutta he eivät osanneet tehdä sellaista kuin pyysin. Osa vastasi, että siihen menisi aikaa ja osa yritti tarjota minulle edullisempaa vaihtoehtoa. Mietin paljon, että mitä teen ja sekin vaihtoehto kävi mielessä, että keräisin kukat luonnosta. Kävin jopa keräämässä kimpun ja päätin, että jos ei muuta niin näillä mennään. Teemulle idea kävi, mutta hän kokoajan palasin siihen, että " Rakas, sä halusit ruusut niin sitten me hommataan sulle ne ruusut". Loppumetreillä viikko ennen hääjuhlaa laitoin jälleen sähköposteja ja onneksi ihana Cawell vastasi ja ilokseni sain heidät myös mukaan toteuttamaan juhlaa kanssamme. Tämä vihkijuhla toteutettiin heidän upeilla ruusu asetelmilla, sekä pääsen myös toteuttamaan heidän kanssaan myös ensi kesän hääjuhlat. 
Teemavärit

Teemaväreiksi valitsimme vihreän ja beigen sekä tietenkin valkoisen. Myös Ravintola Maininki otti hyvin huomioon väritoiveet. Mainingissa oli esillä valkoiset sekä vihreät servietit. Pöydillä oli valkoiset ruusut.
Morsiamen vaatetus

Samaan aikaan yritin löytää hääpukua useilta facebook kirppiksiltä sekä nettikaupoista. Se kaikki tuntui kuitenkin turhalta. Pari mekkoa löytyi, mutta kuvaajani (joka oli ainoa jolla purin stressiäni) sanoi, että ne oli aivan liian tylsiä. Hän linkitteli minulle mekkoja ja tilasin muutaman kotiini. Loppuenlopuksi Nellyltä löytyi mekko. Mekko oli alennuksessa ja hintaa oli vain n. 25e. Se oli täydellinen. Hieman boheemi, rento ja näyttävä. Juuri sellainen, minkä halusin. En halunnut vihkitilaisuuteen prinsessamekkoa, koska päätin, että se on ensi kesän juttu. Nellyltä tilasin myös beigen takin juhliin, säästä kun ei voi ikinä olla varma. Kengät löytyi facebook kirppiksen kautta 30e, mutta päädyin vanhoihin korkkareihin, koska beige oli yksi meidän teemaväreistä. Vanhoilla kengillä minulla oli mukavempi olla sekä oloni oli itsevarmempi. Korvikset löysimme itiksestä, alennusmyynnistä 3e hintaan.

Yhteensä: 25e + (30e) +3e  = 58eMorsiamen hiukset + meikki


Rakas ystäväni Sini värjäsi hiukseni kuukautta aikasemmin, oikean väriseksi. Hieman oli säätöä, koska hiuksistani löytyi jotain metallia, joka helposti heitti hiukset vihreän sävyisiksi. Se kuitenkin tasottui, kun luin netistä ohjeita ja löysin vinkin: Ketsuppia hiuksiin, vihreys on poissa.
Pakkohan se oli kokeilla ja toimi. Voin suositella!!
Muitakin kommelluksia sattui, nimittäin minun piti laittaa klassiset ripsienpidennykset häihin, mutta niiden laittaja perui yllättäen samana päivänä. Hän jätti minut todella ikävään tilanteeseen. Kyllä laitoin hänelle tulista tekstiä. Tämän vuoksi päädyin tekoripsiin, mikä itseasiassa oli paljon parempi lopputulosta ajatellen!

Ihana Make- up artist Heidi Karina tuli kotiini aikaisin vihkiaamuna laittamaan hiukseni ja meikkini. Olimme Heidin kanssa tiiviisti yhteyksissä ja mietimme yhdessä kampauksen sekä meikkini sävyt. Heidi teki unelmistani totta. Hääkampaus ja meikki olivat täydelliset. Letti päässäni oli juuri niin löysä, kuin toivoin ja meikki juuri niin näyttävä, mitä tahdoin. Katsoin itseäni peilistä tuokion jälkeen ja pidätin itkuani. En uskaltanut itkeä. Näytin kauniille. Todella kauniille.
Uskalsin sanoa sen jopa ääneen. 

Myös Teemun silmät kostuivat ja hän herkistyi, kun kävin näyttäytymässä hänelle. Ehkä se myös kertoo siitä, että meikistä tuli erinomainen.  


Sulhasen vaatetus


Teemulle löytyi vaatetus Dressmannilta. Olimme katselleet vaatteita jo etukäteen netistä ja tiesimme jo, että oikeat vaatteet löytyisi sieltä. Ensimmäisellä sovittamisella löytyi täydellinen vaatetus. Housut ja paita yhteensä 60e.  Rusetin löysimme itiksestä, jostain miesten vaatelikkeestä. Sille hintaa tuli 20e. Vyö löytyi hm:ltä parilla kympillä. Bugatin kengät olivat viime vuotiset ja ne toimivat hyvin myös näissä juhlissa. 

Yhteensä: n.100eSulhasen look:


Teemu kävi paria päivää aikaisemmin laittamassa hiukset ja parran kuosiin Lady§Gentlemannissa, joka sijaitsee Helsingin keskustassa. Juuri ennen h-hetkeä Teemu pyysi minua nyppimään hänen kulmat. Siinä kauheassa stressissä tuli sitten nypättyä ihoakin matkaan.
Pinna ehti kiristyä hetkellisesti.
Aadan vaatetus


Aadalle tilasin vaatteet hm:ltä. Aluksi tilasin jostain ei niin tunnetusta lastenvaatekaupasta, mutta puku oli kermanvalkoinen. Se oli kamala. Sen jälkeen päädyin tuttuun ja turvalliseen h§m. Tilasin Aadalle mekon, sukkahousut, neuleen sekä kengät. Ostin Aadalle myös hiuspannan, mutta neiti ei halunnut sitä päähän vaan valitsi hatun.

Yhteensä: n. 60e


Kuvaaja

Kuvaajana vihkitilaisuudessa toimi rakas ystäväni Sini Kärppä. Aluksi meinasin pyytää omaa isääni, mutta halusimme hänen keskittyvän täysin juhla päiväämme, vaikka toki hän auttoi kasaamaan vihkikaaren sillä välin, kun hääparia kuvattiin. Sini on harrastanut valokuvaamista muutaman vuoden ja kuvannut myös muutamia häitä. Ja kyllä luotin Siniin ja en turhaan sillä kuvista tuli täydellisiä. Olen todella tyytyväinen. Pian tiedossa lisää kauniita otoksia vihkipäivästä sekä niitä ihania kuvia vihkiparista. En malta odottaa, kun saan jakaa ne teidän kanssanne!Yhteistyössä mukana
sekä kiitokset:

Sini Kärppä

1 kommentti

  1. Tähän postaukseen tulee koko ajan kommentteja ja jokainen puoltaa omaa näkemystään. Päätin, että kommentointi loppuu tämän postauksen osalta tähän. Mielestäni on ihan turhaa riidellä tämmöisistä asioista ja vieläpä täällä.

    Me olemme onnellisesti naimisissa ja haluamme nauttia siitä. Kiitos kaikille silti <3

    Siunattua päivää jokaiselle <3 Pus!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //