Tulevaisuuden suunnitelmia

Muutama päivä sitten ystäväni kysyi, että onko meillä ehkäisy käytössä. Naurahdin. Hän oli ihan varma, että yrittäisimme jo nyt lasta. Ehkä sen takia, että olen aina puhunut, että haluan nopeasti seuraavan lapsen. Sen vuoksi voisi luulla, että olisin heti sillei;

"Joo nyt heti toinen lapsi".

Mutta kun ei. Mä tosiaan ajattelin joskus, että olen aina valmis lapseen. Vauva ois tosi ihana, mutta sitten taas toisaalta ei, ei nyt. Eikä se riitä, että vauvat vaan on niin ihania. Nyt tuntuu sille, että haluan keskittyä meidän suhteeseen. Haluan keskittyä tähän perheeseen. Ollaan puhuttu, että vauvan aika voisi olla hääjuhlien jälkeen. Eli ensi kesän jälkeen. Sydäntäni lämmitti kuitenkin kuulla, että Teemun puolesta lapsi saisi tulla vaikka heti. Mutta kun mietin, niin ehkä hääjuhlat onkin se suurin syy, että haluan lapsen vähän myöhemmin. Minä todella haluan olla kaunis, enkä norsun kokoinen morsian. Tajusin, että niin jos meillä ei olisi hääjuhlia ensi kesänä, olisin varmaan nyt heti valmis. Huomaan kuitenkin myös ajattelevani, että mikä on järkevää. En ole oikeastaan koskaan ajatellut tällaisia asioita järjellä, mutta nyt huomaan ajattelevani niin. Onkohan minusta nyt kuoriutunut aikuinen? Olisiko kuitenkin järkevintä panostaa suhteeseen ja tehdä sellaisia asioita, mitä vauvan kanssa ei pysty? Kyllähän kaksi lasta on täysin eri kuin yksi. Ja nyt teillä ehkä herää mieleen se kysymys, että eikai sua vaan pelota kun edellinen raskaus oli hankala? Ei. Ei pelota se, että jos sieltä tulee taas erityislapsi. Sellainen saa tulla. Tätä on toki kysytty ja jopa oletettu, että en tämän vuoksi haluaisi ikinä lapsia? Whaat??!

En minä halua jäädä pelon vangiksi. Ei mulla oo mitään sellaisia pelkoja, enää. Oli niitä joskus, mutta ei enää. Jossain vaiheessa pelkäsin sitä, että mitä jos en vaan enää saa uusia lapsia? Mitä jos mulla todella on se endometrioosi ja en voi saada uusia lapsia? Toki niin, sehän ei ole varmaa. On minulla edelleen ollut oireita, mutta mitään varmuutta minulla ei asiasta ole. Silti mielessä on pieni epätietoisuus, mikä varjostaa elämääni. Etenkin nyt, kun seksistä on tullut myös yksi osa elämääni ja on joutunut ajattelemaan seuraavaa lasta. Mitä jos me yritetään seuraavat vuodet ja ei vaan onnistu. Se on mahdollista, mutta en halua ottaa siltikään riskiä, että tulenkin heti ensimmäisestä kierrosta raskaaksi. Mitä jos niin käy? Olisin ensi kesänä viimesilläni raskaana. En halua olla ensi kesän hääjuhlissa norsun kokoinen. En halua myöskään oksennella ensi kesän hääjuhlissa ja sitä paitsi, kyllä minä haluaisin aviomieheni kanssa lähteä kunnon häämatkalle. Kahden lapsen kanssa se olisi haastavaa ja mitä jos vauva olisi syntynyt jo ennen ensi kesän hääjuhlia? Ottaisinko vauvan sitten mukaan häämatkalle? Hyvästi mukava lemmenloma. Voihan sitä häämatkaa siirtää vaikka viidellä vuodella eteenpäin, mutta ei se olisi mukavaa.

Eihän se tuleva vauva edes mahtuisi nykyiseen kotiimme. Makkariin ei mahtuisi vauvansänky eli se pitäisi olla olohuoneessa. Tai sitten laittaa Aada tähän ovettomaan huoneeseen ja itse tehdä makkari Aadan huoneeseen. Lisäksi vessaan on vaikea saada hoitopöytä yms. Eli me tarvitaan uusi koti, että vauvaa voisi edes harkita! Heh, kyllä menen myös tämän asian taakse. Joltain osin haluan myös itse, että kaikki olisi täydellistä. En halua muuttaa raskaana. En halua ylimääräistä stressiä raskauden aikana. Ehkä siksi, että edellinen raskaus oli itsessään jo niin stressaava, että kaiken pitää ns. olla täydellistä ensi lasta ajatellen. Nykyisessä kodissa ärsyttää todella paljo ahtaus. Pyykit pitää kuivata olohuoneessa, koska ne ei mahdu mihinkään muualle. Jotenkin vierasta kuivausrumpua.
Itseasiassa mulla on todella viisas äiti. Äitini antoi meille neuvon, että jättäkää ehkäisy pois vuoden päästä syksyllä. Jos tärppäisi niin, että saisin lapsen kesällä niin Teemu saisi pitää pitkät isyyslomat, kun yhdistäisi samaan kesäloman. Aada alottaisi syksyllä eskarin niin minulla olisi aikaa olla vauvan kanssa kotona ja saisin levätä kun Aada olisi eskarissa. Ei yhtään huonompi vaihtoehto.

Jokatapauksessa jos minä saan päättää ja mikään mielenhäiriö ei ilmaannu, en ole raskaana ennen ensi heinäkuuta. Silti tiedostan sen, että minulla on vauvakuume. Lisäksi hormoonit ei ole koskaan tehneet minulle hyvää. Mutta ainakin näillä näkymin!

Tällä hetkellä keskitytään järjestelemään häitä. Haluan meille täydellisen hääpaikan ja juuri meidän näköiset häät. Nyt haaveissa on myös musta farmari, kaksi kerroksinen pari tai rivitalo. Haaveena on asua täällä pk seudulla. Olemme kuitenkin puhuneet siitä, että olemme valmiita muutoksille, mikäli sellaisia tulee. Ollaan päätetty, että jos Jumala haluaa johdattaa meidät pois täältä niin me ollaan siihen valmiita. Halutaan antaa täysi päätösvalta Isälle ja mennä Hänen mukaan. Kokoajan rukoillaan viisautta, jokaiseen päivään. On ollut mahtava nähdä, että miten Herra johdattaa jokainen päivä. Saahaan niin luottaa Hänen viisauteensa jokaisena päivänä.


- Eve

14 kommenttia

 1. Viisaita ajatuksia Eve ja ihanan näkinen koti Mulla vähän särähti korvaan tuo, että haluat olla kaunis morsian, etkä norsun kokoinen. Se kuulosti siltä, että raskaana olevat naiset eivät olisi kauniita, ja minusta nainen on silloin kauneimmillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se totta ja en ajattele niin muista naisista. Mutta itse en vaan kokenut itseäni yhtään kauniiksi Aadaa odottaessa niin sen kokemuksen pohjalta en haluaisi olla raskaana hääjuhlissa ;D

   Poista
 2. Ihana huomata muitakin jotka ei haluaisi kuivausrumpua! Ulkona lämpimillä keleillä kuivuva pyykki vaan on niiiin😍 Toki saishan ne kesällä kuivumaan ulos vaikka se kuivausrumpu oliski, mutta itse ainaki varmaan laiskistuisin sen myötä niin paljo ettei viitsis sitte enää viiä pihalle! 😂
  Itsellä myös nykyään kauhean järjellisiä ajatuksia vauvoista, jotenki vähä ehkä ärsyttävääki tää järkeily kaikessa 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan ja kun sisällä kuivaa niin tulee aivan täydellinen tuoksu kotiin <3 Puhtaan pyykin tuoksu, aiettä :) Kuivausrummussa pyykit menee hassun muotoisiksi ja kutistuu helposti. en tykkää :D

   Joo! Ite en oo kanssa koskaan ollu tämmönen järkeilijä, en ymmärrä itteeni et nyt olen semmonen :DD

   Poista
 3. Kun ikää tulee lisää niin järkeily kasvaa ja kun on ennestään jo yksi lapsi, niin se vaikuttaa varmasti ajatteluun toisen lapsen hankinnasta. Ennestään tietää kokemuksesta mitä se arki tulee olemaan. Ja kahden lapsen kanssa liikkuminen ei ole yhtä helppoa kuin yhden, tehän liikutte paljon. Sulla voi myös olla pelkoja... kenties raskaudesta, synnytyksestä tai parisuhteesta. Jouduithan silloin jäämään yksin ja sinut hylättiin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Mutta älä järkeile liikaa ettei lapsi jää kokonaan hankkimatta. Sillä niin on monelle käynyt kun oma järki ja mukavuudenhalu voittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi :D Niin kahden lapsen kanssa liikkumiseen pitäisi tottua taas ihan eri tavalla. Tarvitaan auto. En järkeile liikaa, vielä se päivä tulee kun meille tulee vauva <3 haluan uskoa niin :)

   Poista
 4. Heippa Eve. En olekaan lukenut blogiasi pitkään aikaan ja täällähän oli mukavia uutisia.
  Onnea tuoreelle avioparille ensinnäkin. Ja toiseksi, että teillä on todella kaunis koti. Olet tosiaan nähnyt vaivaa.
  Pieni maltti on varmasti vauvahaaveissa aina paikallaan, kyllä sen sitten tuntee kun aika on. Oot vielä sen verran nuori, ettei sen puolesta tarvi kiirehtiä.
  Kaikkea hyvää.
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ja ihana kun tulit taas pitkästä aikaa katsomaan kuulumisia :) Koti on ihana, mutta jotenkin liian pieni! Tahdon isompaan <3 kaksi kerroksinen olisi unelma. Mutta kiitos kauniista sanoista :) lämmittää mieltä kovasti!
   Niin, onneks oman iän puolesta ei tarvitse kiirehtiä! Teemu on hieman vanhempi, joulukuussa 32 ja itse ajattelen paljon sitä. Jos olisin itse 32v niin haluaisin heti lapsen yms :D Mutta en usko, että tässä tosiaan kovin montaa vuotta menee :)

   Kaikkea hyvää myös sinulle!

   Poista
 5. Kuinka iso teidän nykyinen asunto on? ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunnossa on 1 iso makkari, 1 pienempi, parveke, kylppäri ( ei saunaa) tosi huonon mallinen eteinen ja olohuone + keittiö samaa tilaa. Neliöitä on tasan 70. Ainiin ja iso vaatehuone. Neliöt on mun mielestä käytetty huonosti tässä asunnossa. Toki yhteinen tila on mukava, kun keittiö, olohuone ja tuo meidän makkari on samaa tilaa, mutta äh. Ahdas tämä on, siitä ei pääse mihinkään. Onneksi on ihan hyvä määrä huonekaluja, ei kuitenkaan liikaa :) Niin ja asutaan kerrostalo asunnossa, läpi asunto :)

   Poista
  2. Neliöiden sijoittelu tietenkin vaikuttaa. Meitä asuu neljä henkeä (ja koira) 60-neliöisessä asunnossa eikä ahdasta ole kuin eteisessä. Ei tosin ylimääräistäkään tilaa. :)

   Poista
  3. Meillä asuu 59m2 kaksiossa 4 henkeä ja kaksi kissaa. :D Meillä on super iso olohuone, jossa minä ja mies nukutaan. Sit on keittiö, makkari lapsille ja kylpyhuone. Hyvin mahdutaan olemaan. Isompikin toki kelpaisi, mut tässä on niin edullista asua opiskelujen ajan, et ei ole järkeä muuttaa.

   Poista
 6. Kyllä se on suurta viisautta vahvistaa teitä kaksikkona ja koko perheenä, vaikka vaakakupissa painaa myös ne "pinnallisetkin" jutut. Vauva-aika on parhaimmillaan ihanaa mutta pahimmillaan tosi raskasta ja varsinkin parisuhteelle. Onhan tää 3-4v aikakin omalla tavalla haastavaa, mutta antaa silti molemmille enemmän vapautta. Nauttikaa vielä tästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaankin on :) Ja kyllä nimenomaan raskasta parisuhteelle. unettomat yöt ja vielä toinen lapsi siinä. Oivoi! Me nautitaan :) Kiitos :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //