Simppeli, kaunis ja rento hääjuhla

Tässä kuvapläjäys vihkijuhlasta.
Vihkiminen tapahtui Meri-Rastilassa,  Ravintola Mainingin viereisellä rannalla.
Ilma oli lämmin +17 astetta. Aurinko paistoi pilven hattaroiden takaa.

Minun perheeni auttoi vihkipaikan järjestelyissä. Sisarukseni sekä vanhempani kokosivat kaaren, laittoivat kauniit Cawellin kukat vihkikaareen sekä lyhtykoukkuihin roikkumaan. Olin todella kiitollinen kukista, koska ne kruunasivat päivän. Miettikää nyt tuota päivää ilman kukkia? Kyllä, kukat tekee juhlan. Myös vihkikaaresta tuli täydellinen kukkaköynnöksen ansiosta. Cawell onnistui erinomaisesti täyttämään toiveeni ja unelmani kukkia kohtaan. Mielestäni kimppu oli yllättävän rento, vaikka ruusuista saattaa tulla sellainen hmm. ehkä jopa liian juhlava mielikuva? 
Tästä kimpusta ei kuitenkaan mielestäni tullut ns. liian juhlava vaikutelma.

 Sini Kärppä kuvasi vihkiparia samaan aikaan, kun muut hääräsivät. Järjestelyissä meni 1,5h jonka jälkeen siirryimme Ravintola Maininkiin odottamaan juhlan alkamista. Siskoni laittoi minulle viestin, kun kaikki olivat saapuneet paikalle. Kävelimme muutaman sata metriä rannalle ja lähempänä Teemun siskon mies alkoi jammailemaan kitaran kanssa. Heti kun astuin ruusun terälehdille aloin itkemään. Tunsin miten valtava rauha, rakkaus, ilo ja onni valtasivat minut. Myöhemmin kysyin Siniltä, että siunasiko hän terälehdet ja olihan hän siunannut. Se tuntui. Jumala oli läsnä meidän vihkipäivässä. Hän todella siunasi tuon hetken. Koimme kumpikin miten meidän liitosta riemuittiin. 
Kaikki oli täydellistä.

Meidät vihki Espoon maistraatin tuomari, jonka kanssa olimme yhdessä suunnitelleet puheen. Me kumpikaan emme kuulu kirkkoon ja näin ollen kukaan pappi ei voinut vihkiä meitä, vaan meidän täytyi käydä joko maistraatissa tai tehdä näin. Tuomari puhui puheessaan Jumalasta ja siitä miten meidän suhteemme on rukousvastaus. Puhe oli todella kaunis, juuri sellainen mitä toivoimmekin. Itse asiassa jopa parempi. Puheen jälkeen meidät julistettiin aviopuolisoiksi ja tämän jälkeen meidän kummankin isät tulivat siunaamaan meidät. Siunaamisen jälkeen oli onnitteluiden vuoro. 
Minua nauratti, että tuomari oli pukenut vihkijuhlaan päälleen beiget vaatteet, vaikka emme olleet maininneet mitään teema väreistämme. Nauroin, että miten sekin oli täydellistä. 
Miettikää jos tuomarilla olisi ollut esim. pinkki asu? Tai violetti? 
Hänellä siis oli pinkkiä päällä, kun tapasimme hänet ensimmäisen kerran. 
Ravintola Maininki oli varannut meille kabinetin ja valmistanut tarjoiltavat.


Menuun kuului:

Mansikkatäytekakku, 20 hengelle
Kasvis-fetapiirakkaa
Pikkuleipiä
Konvehteja
Kahvia ja haudutettua teetä


Maininki oli täynnä porukkaa, koska oli lounasaika ja lauantai. Siitäkin huolimatta saimme olla rauhassa. Kukaan ei häirinnyt meitä ja tuntui sille, kuin ravintolassa ei olisi ollut ketään meidän lisäksemme. Muutama tuntematon jäi juttelemaan sekä onnittelemaan. Se lämmitti mieltämme. Useat kuitenkin vain katsoivat suu auki, mutta eivät sanoneet mitään.
Mietin, että johtuiko se minun puvustani?
Se oli erilainen ja lyhyt.
Emmehän me välttämättä edes näyttäneet hääparilta? Tai no, ehkä me näytettiin. :DVihkijuhla oli täydellinen. Tilaisuus alkoi klo 14 ja jo 15.30 vihkipari poistui paikalta. Meidän juhlissa ei ollut mitään muuta ohjelmaa, kuin itse vihkiminen ja kahvitus. Kerroimme kuitenkin tulevaisuuden suunnitelmista hieman, mutta muuta ohjelmaa ei ollut. Isät olisivat kovasti halunneet puhua, mutta olimme päättäneet, että kaikki puheet jäävät ensi kesään. Ensi kesänä on ohjelmaa ja silloin todella juhlitaan! Tämän vuoksi emme halunneet, että nyt olisi mitään ohjelmaa sen enempää. Ensi kesää odotellessa!

Seuraavaksi laitan tänne tulemaan otoksia vihkiparista. En raaskinut laittaa niitä vielä tähän postaukseen, kun tulee muuten liian pitkä ;)

Morsiamen vaatetus: Mekko: nelly.fi/ Kengät: HM/ Takki: nelly.fi
Sulhasen vaatetus: Dressman
Aadan vaatetus:HM
Vihkikaari: Teemun käsityötä/ Verhot: ikea/ Kukat: Cawell
Lyhtykoukut: Hong Kong
Terälehdet: Cawell


Iso kiitos vielä:
Juhlpaikka: Ravintola Maininki
Meikki + kampaus: Heidi Karina
Kukat: Cawell
Kuvat: Sini Kärppä
Ja jokainen joka osallistui juhliimme. Kiitos perheet <3

- Eve


7 kommenttia

 1. Otitteko varsinaisia potretteja hääpäivästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suoraan tekstistän kopsattu
   "Seuraavaksi laitan tänne tulemaan otoksia vihkiparista.
   En raaskinut laittaa niitä vielä tähän postaukseen, kun tulee muuten liian pitkä ;)"

   Niitä minäkin odottelen, mutta kyllä niitä tulee! Facebookissa luki, että parin päivän sisällä.

   Poista
  2. Teksti: tässä minä seison vaimona, siellä enemmän kuvia :)

   Poista
 2. Moikka ja onnea teille molemmille! :) oon lukenut sun blogia jonkun aikaa, mutta en oo vielä kommentoinut. Tykkään todella paljon! :)

  Tästä postauksesta tuli mieleen, että miksi ette kuulu kirkkoon? Ymmärrän, että kirkkoon kuuluminenhan ei ole mikään uskon mittari, mutta tämä herätti mielenkiinnon, sivistäkää tyhmää :D

  Mukavaa syksyä teijän koko perheelle :)

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulumme kumpikin helluntaiseurakuntaan, emme kirkkoon :) Olemme kristittyjä ja uskonto on siis aivan sama, kun kirkossa eli luterilaisilla. Koemme helluntaiseurakunnan enemmän omaksi paikaksi. Meidän kummankin perheet kuuluvat myös helluntaiseurakuntaan :) Miten tämä eroaa sitten luterilaisesta seurakunnasta on kaste, mistä voi lukea enemmän netistä. Minua ei vauvana kastettu, eikä Aadaakaan. Lapsi saa itse päättää meneekö katseelle ja uskooko Jeesukseen. Minä itse kävin 14v kasteella ja tein silloin ratkaisun, että uskon Jeesukseen. Haluamme myös toimia näin omassa perheessämme ja lastemme kohdalla :) Mutta kiitos kysymyksestä ja mukavaa syksyä myös sinulle! Anteeksi,että vastaamiseni on kestänyt! :)

   Poista
 3. Sama kysymys, ihmetyttää etten ole tullut lukeneeksi vai oletko kertonutkaan? Miks ihmeessä et kuulu kirkkoon kun uskosi on niin vahva? Onnea häistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja vastaus on tuossa ylempänä edellisessä kommentissa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //