Hektisyyttä ilmassa

Meidän elämässä hektisyys ei hellitä. Edelleen viikot kuluu töissä ja päiväkodissa. Nyt ollaan sentään saatu olla täysin terveenä! Aada alkaa kokoajan tottumaan päiväkotiin, mutta edelleen itku on herkässä. Välillä on niitä aamuja, kun neitiä väsyttää ja hän haluaisi vaan nukkumaan. Niinä aamuina saankin kuunnella kurkku suoraa huutoa. Joskus mietin, että miten tätä arkea oikein jaksaa. Aamulla vien oman lapsen päiväkotiin ja välillä teen saman myös töissä. Vien asiakkaan lapsen päiväkotiin ja kuuntelen myös hänen kiukut. Toisaalta tätä jaksan paremmin, kuin päiväkotia. Sitä en jaksaisi. Päiväkodissa töissä olleensa nostan hattua monelle hoitotätille! Ihanaa, että te jaksatte hoitaa myös minun lastani!

Aadan päiväkoti on aivan ihana. Tykkään siitä, että päiväkodissa on oma hoitaja systeemi. Jokaisella lapsella on oma hoitaja. Aadan hoitotädillä on Aadan lisäksi 3 lasta. He liikkuvat pienessä ryhmässä, syövät myös viidestään. Olen kuitenkin alkanut miettimään, että misä vaiheessa ottaisin hoitopaikassa puheeksi ryhmän vaihdon. Aada on nyt 1-3v ryhmässä. Mielestäni nyt, kun Aada on alkanut tottumaan päiväkotiin niin voisi ajatellan ryhmän vaihdosta 3-5v ryhmään. Neidillä on kuitenkin ikää 3v 3kk. Täytyy vielä miettiä ja jutella pohdinnoistani pk:n kanssa. Arkena näemme Teemun kanssa n. viitenä päivänä viikossa. Yhtenä päivänä hän vie ja hakee Aadan päiväkodista, kun minulla työvuoro alkaa myöhempään ja loppuu kun Aada on jo nukkumassa. Onhan se luksusta edes kerran viikossa nukkua hieman pidempään ja niin, ettei tarvitse huolehtia kuin itsestään. Illalla tulen kotiin silloin, kun Aada jo nukkuu eli nukkumaan laitonkin Teemu hoitaa. Arjen luksusta, todella! Olen iloinen siitä, että vierelläni todella kulkee tuollainen ihminen joka haluaa hoitaa Aadaa ja auttaa minua arjessa. Muutamina päivinä viikossa päästään Teemun kyydillä päiväkotiin ja minä töihin. Sekin tuntuu luksukselle, ettei tarvitse viedä Aadaa joka aamu hirmu aikaisin päiväkotiin ja pelleillä bussien kanssa. Tällä hetkellä arki rullaa. Viikonloput menee voimia kerätessä ja silloin ei ihan hirveä paljon jaksa mitään tehdä. Ehkä sitä jossain vaiheessa taas jaksaa. Tarkotus olisi parin vkon päästä lähteä käymään Seinäjoella ja maaliskuun puolella taas Tampereella. Saa nähdä miten ne reissut väsyttää.
- Eve

5 kommenttia

 1. Työ- ja perhe-elämän yhdistäminen on kyllä rankkaa, voimia arkeen teille!

  VastaaPoista
 2. Nimetön7/2/17 01:12

  Itse tunnet lapsesi parhaiten tietysti,mutta minusta tuntuisi hölmöltä vaihtaa lasta toiseen ryhmään juuri kun hän on tottumassa tuohon missä nyt on.Jos itku on vieläkin herkässä niin miksi haluaisit hänelle taas suuremman stressin uudesta ryhmästä,uusista lapsista ja aikuisista?Ei kai nuo ikärajat nyt niin tiukkoja ole? Oma lapseni on 3v4kk ja hän on ryhmässä jossa on 1-5-vuotiaita.Osa toiminnasta on erikseen pienemmille ja erikseen isommille,mutta osin toimivat yhdessä.Minusta tuo ryhmä on aivan upea paikka ainokaiselleni.Oppii tulemaan toimeen ikäistensä kanssa,oppii asioita isommilta lapsilta,mutta oppii huomioimaan myös pienempiä.Mutta tärkeintähän on juuri se millaiset hoitajat siellä on ja miten suhtautuvat lapsiin. Eikö olisi ainakin kiva jos Aada siirtyisi isompien ryhmään yhtä aikaa muidenkin yli kolmivuotiaiden kanssa eikä yksinään.Mukana seuraisi jotain tuttuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen toistamieltä. Jos lapsi gäägättää niin eikö se tarkoita, että lapsen kehitys voi viivästyä ja mennä takapakkia. Jos olen oikein ymmärtänyt niin Aada ei puhu vielä kunnolla. mitä tuollainen 1-3 vuotiaiden ryhmä tekee lapselle jos hän ei edes kunnolla puhu. Vauvojen joukossa? Mielestäni olisi järkevää ajatella sitä 3-4 vuotiaiden ryhmää. Lapsesi sanavarasto saisi vielä enemmän tuntumaa. ehkä lapsi myös oppisi puhumaan nopeaasti. On kuitenkin hyvä, että hän oli aluksi tässä pienempin lasten ryhmässä. kaikki uutta ja ihmeellistä. ehkä nyt olisi kuitenkin aika vaihtaa ryhmää siihen isompaan. - parin lapsen mamma

   Poista
 3. Ihana kuva teistä! Aadan ilme on niin onnellinen. Hänellä on aivan ihana perhe. Hän selvästi nauttii teistä. Hän on saanut sitä, mitä on odottanut. Olette ihania!!

  VastaaPoista
 4. Nimetön6/3/17 12:08

  Ihana lukea, miten Teemu auttaa sinua <3 Olette aarteita kaikki kolme! Siunattua kevättä - rakkautta ilmassa <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //