Videopostaus

Videopostausta tiedossa jälleen! 
Nyt pohditaan sitä, miten tässä kiireessä arjessa ehtii olla vielä tarpeeksi hyvä tyttöystävä?
Vinkkejä arjen helpotukseen otetaan myös vastaan.

Ihanaa huomista loppiaista kaikille! <3


- Eve

7 kommenttia

 1. Nimetön5/1/17 18:27

  Heippa! Auttaisiko jos tekisit moneksi päiväksi ruokaa kerralla? :)

  VastaaPoista
 2. Nimetön5/1/17 21:43

  Arjen pienet teot toiselle saa minut aina iloiseksi, esim. mieheni kiittää valmiiksi ladatusta kahvipannusta herättyään. Väsyneisyyteen voi vaikuttaa tää pimeys, kesää kohti mennään onneks, niin sitä virtaa on erilailla.

  VastaaPoista
 3. Nimetön5/1/17 22:03

  Harmi, että sulla on noin kiireistä ja stressaavaa nyt. Toivottavasti arki alkaa vähitellen saamaan rutiininsa ja aikaa ja voimia jäädä varastoon. Itsellä on ollut jonkin aikaa sellainen tilanne, että olen joutunut meidän kotona ottamaan koulun/töiden ohella vastuun kotitöistä, kun mies on ollut henkisten juttujen takia täysin voimaton. Olen yrittänyt omaa arkea keventää niin, että olen jakanut kotitöitä usealle päivälle siten, että yhtenä päivänä laitan tiskit, yhtenä pyykkään, ja siivoamistakin olen saattanut jakaa useammalle päivälle. Toinen vaihtoehto on tehdä mahdollisimman paljon silloin kun esim. Teemu ei ole teillä ja vapauttaa näin ehkä aikaa yhdessäoloon. Arkea helpottaa huomattavasti myös tiskikone (meillä Tori.fi:stä 20 e maksanut käytetty kone) ja tapa, että jokainen ruokailija laittaa astiansa heti käytön jälkeen koneeseen niin ettei ne jää lojumaan tiskipöydälle. Tietty kotitöitä voi myös tehdä yhdessä niin että Aada ja Teemukin tekevät mukana jotakin pientä. Esim. tiskatuista astioista Aada voisi lajitella vaikka haarukoita, veitsiä ja lusikoita omille paikoilleen, jolloin siitäkin muodostuu yhdessäoloaikaa/leikkiä. Ja ruokia voi esimerkiksi viikonloppuna tehdä isoja annoksia, niin voi vaikka pakastaa koko viikon ruoat. Me miehen kanssa jossain vaiheessa nautittiin tehdä yhdessä ruokaa, kokeilla kaikenlaista uutta. Saatiin ruokaa ja samalla saatiin touhuta yhdessä. Tässä nyt muutamia vinkkejä joita tuli mieleen. Toivottavasti niistä ja muista mahdollisista vinkeistä löytyy apua. Tsemppiä arkeen! Muista, että kaikilla on välillä rankkoja aikoja, jolloin ei jaksa olla hyväntuulinen. :)

  VastaaPoista
 4. Nimetön8/1/17 10:06

  Meillä on se eri tilanne, että olemme naimisissa ja asumme siis yhdessä. Pienen lapsen (kohta lasten), päivähoidon ja töiden yhteensovittaminen on kyllä haasteellista. Toivotan teille jaksamista ja siunausta uuteen elämänvaiheeseen! Toisinaan se toisen huomioiminen arjessa ei jaksa olla muuta kuin valmiiksi tehty iltapala samalla kun itselle tekee, pieni kosketus, pusu ja kaunis sana silloin tällöin. Se riittää tällä hetkellä. Sitten on vapaapäiviä ja enemmän aikaa myös toisillemme. Itse pyrin tekemään isoja annoksia ruokaa niin, että niistä voi syödä kotona tarhan jälkeen useampana päivänä, syömme töissä lounasruokalassa tai sitten usein kaupasta ostettuja eväitä. Jos ruokaa jää kotona, otan itselleni siitä mukaan. Omat eväät, esim nopea lounassalaatti, on helppo tehdä nopeasti töissä siinä 30min tauollakin ja se on terveellistä. Kotona mennään monesti (liian monesti) tällä hetkellä nopeilla ruuilla. Silti sekään ei tarkoita nuggetteja ja ranskalaisia, vaan esim kasviksia pannulla ja kanafile. Tai sitten ruoka, jonka saa nopeasti uuniin asti ja joka sitten valmistuu siellä itsestään. Kun näkee tämänkin kiireisen ajan ihanuuden ja arvokkuuden, tätäkin osaa arvostaa ja siitä olla kiitollinen. Tulee vielä se aika, että lapset ovat isompia ja aikaa on toisillemme enemmän. Silloin tätä aikaa voi olla ikävä.

  VastaaPoista
 5. Nimetön8/1/17 15:13

  Kun suomen kieli puhuu rakkaudesta käytetäänkin kreikan kielessä neljää eri sanaa, jotka ovat storge, filia, eros ja agapé. Rakkaus voi olla kiintymystä (storge), ystävyyttä (filia), romanttista ja eroottista rakkautta (eros) sekä epäitsekästä tahtorakkautta (agapé).

  Kun rakastuuu elimistö on melkoisessa myllerryksessä eroksen kanssa. Rakastumisessa eros valtaa alaa muokaten koko elimistön toimintaa. Laihtuu monta kiloa, koska ei niin syvän ihastuksen vallassa aina muista syödä. Rakastumisen tunteet kuitenkin hellittävät otettaan yleensä viimeistään 1,5 vuoden kuluttua. Tämän jälkeen rakkaus on enemmän päätöksia kuin vaistoa. Erosta tulee vaalia oikeita valintoja tehden ja sama pätee muiden rakkauden lajien kanssa. Ei voi pitää yllä rakkautta puolisoon, perheen eikä läheisten kanssa ilman yhteistä aikaa. "Rakkaus on lempeä", joten valitaan ystävällisiä sanoja vaimolle ja lapsille arjen kiireen keskellä. Kerrotaan päivittäin miten tärkeitä he ovat. "Rakkaus ei kersku eikä pöyhkeile". Muistetaan, että juuri minun tapani ajatella tai tehdä asioita ei ole aina paras. Ei aseta itseä läheisten yläpuolelle vaan kuunnellaan heitä ja iloitaan siitä, että täydennämme toisiamme lahjoillamme ja taidoillamme. "Rakkaus ei katkeroidu eikä muistele kärsimäänsä pahaa". Ei jäädä hautomaan kokemiamme loukkauksia. Halutaan olla aktiivisia ristiriitojen selvittäjiä ja annetaan anteeksi.

  VastaaPoista
 6. Nimetön8/1/17 20:20

  Tee su iltana koko viikon ruuat pakkaseen ja sitten viikolla vain lämmität niitä. Siinä säästyy aikaa ja rahaa. Imuroi ja pese pe iltana pyykit. Ja vietä muu aika lapsen ja miehen kanssa. Eihän kaikkeen riitä millään aika. Pitää organisoida.

  VastaaPoista
 7. Mukava kuulla, et kiireestä huolimatta menee hyvin. Teidän koti näyttää ihanalta! Täältä todella kiireisen vauva-arjen keskeltä huutelen vinkkejä :)

  Ekana tuli mieleen, että pakastatko ruokia? Niin että tekisit ruokaa aina reilusti ison annoksen ja sitten ottaisin sieltä sitten tarpeen mukaan ruokaa pöytään? Itse teen tätä paljon ja arki rullaa ruokailujen suhteen mukavasti, kun on aina hätävarana terveellistä ja maukasta kotiruokaa. Saatan siis paistaa esim 800 grammaa jauhelihaa ja pakastaa pieneen pusseihin ja sitten sulattaa sen pienen määrän ja tehdä sen kans mitä haluan. Tai sit ihan valmiita ruoka-annoksia pakastan (esim. kanakiusaus, makaronilaatikko, kasvissosekeitto). Eniten pakastan valmiita kastikkeita, joiden kanssa sit vaan tehdä salaatti ja pasta/riisi.Myös porkkanaraastetta pakastan kiireisiä hetkiä varten, ni saa nopeaa kasvislisuketta.

  Meillä mies saattaa tehdä kellonympäri töitä, joten yhteistä aikaa on usein todella vähän ja joskus ei ollenkaan. Varastaneen yhteisiä hetkiä usein sillä, että menemme yhdessä suihkuun (tämä toki ei välttämättä toimi teillä, jos ette vielä yhdessä peseydy). Siinä mukavasti tulee vaihdettua kuulumisia ja samalla saahaa nauttia suihkuttelusta. Myös tiukkoina päivinä soitellaan töiden välissä ja automatkoilla, että pysytään edes jotenkin kärryillä, et miten toisella menee..

  Olisko joskus mahdollista, että saisit nukkua päikkärit ja sitten jaksaisit paremmin vaikka yhteisen leffaillan, kun tyttö on mennyt nukkumaan? :)

  Tämmöisiä tuli mieleen. Hieno päätös tuo avioliittoon asti odottaminen ja paljon tsemppiä siinä pysymiseen :)


  -Eea


  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //