Kaukana maalaisromanttisesta: olohuone

Kerroin kuukausi sitten muutosta uuteen kotiin. Pääsimme muuttamaan tosiaan aivan uuteen kotiin. Kaikki kodissamme on uutta. Edellisestä asunnosta mukaan otin oikeastaan ainoastaan vaatteet, pari mattoa ja Aadan lelut. Astiat, kodinkoneet ja huonekalut meni täysin uusiksi. 

Miksi? 

Halusin aloittaa täysin alusta ja täysin puhtaalta pöydältä. Halusin kaikesta vanhasta eroon. Kaikesta siitä mitä oli minun ja Aadan isän yhteisessä kodissa. Halusin eroon maalaisromanttisesta sisustuksesta. Halusin kokeilla jotain aivan uutta. 

Mistä tuli idea?

Annoin huonekaluja eräälle ystävälle ja samalla myös tämä ajatus räjähti käsiin. Teemu tuki minua ihanasti, minun ei tarvinnut selvitä yksin. Hän roudasi muutamia tavaroita myös roskiin.

Miten minulla oli tähän varaa?

Nykyisessä asunnossa on paljon pienempi takuuvuokra, kuin aikaisemmassa asunnossa. Lisäksi myin vanhat huonekalut. Ja ainiin myös veronpalautusrahat pääsivät sisustus rahastoon.
Sain säästöön rahaa mukavan summan, jolla pystyin ostamaan uudet huonekalut. Kahvinkeitin sekä muutama sisustusjuttu tuli ostettua osamaksulla. 

Miten uskalsin?

Ihmettelen sitä itsekkin. Toisaalta tämä tyyli on ollut se josta olen haaveillut, mutta olen ajatellut, että en koskaan voisi tehdä niin radikaalia muutosta. Ajattelin, että en koskaan pystyisi siihen, että ei se olisi mahdollista. Olen aina haaveillut vaaleasta sisustuksesta jossa väreinä olisi harmaa, musta, valkoinen sekä kulta, hopea ja kupari. Olen haaveillut huonekasveista, mutta en ole osannut hoitaa niitä. Nyt minulla on mies joka on ottanut hoitaakseen kasvit. Teemu huolehtii kasvit ja minä nautin niiden katselusta. Mielestäni ne tuovat kivaa särmää kotiin. 

Sisustus on siis aivan erilainen, kuin aikaisemmassa kodissa. Kodissa on 70 neliötä, olohuone, keittiö, vaatehuone, 2 makkaria, eteinen sekä tilava lasitettu parveke. Olohuone on tilava ja avara. Olohuoneesta pääsee suoraan makuuhuoneeseen sekä parvekkeelle. Sohvan takana on keittiönpöytä ja vieressä keittiö. Kuvissa näkyy vielä joulukuusi, josta pitäisikin hankkiutua eroon. Tuossa kohtaa ei ollut joulukuusen oikea paikka, mutta siinä se nyt väliaikaisesti tököttää.

Olohuone:

Sohva: Ikea
Keinutuoli + rahi: Ikea
Rahi: Ikea
Matto: Ikea
Sohvatyynyt: Ikea + HM home
Lamppu mustalla varjostimella: ClasOhlson
Kasvit: Ikea
Lipasto: Ikea
Kynttiläjalat: Jysk
Viltit: Ikea
Hyllykkö: Nekalan löytöliiteri (vanha, edl. asunnosta)
Juniori tuoli: Ikea (vanha edl. asunnosta)

Olohuoneen lipasto on väliaikainen. Aion siirtää sen eteiseen ja ostaa olohuoneeseen toisen lipaston. Vielä en ole löytänyt mieleistäni. Katsotaan milloin oikea lipasto tulee vastaan.

Keittiö:

Pöytä + tuolit: Veken Kaluste
Lamppu: Ikea
Kello: ClasOhlson
Pöytätabletit: Ikea

Laitan teille keittiöstä vielä myöhemmin kuvia :)
Mitä tykkäätte nykyisestä asunnostamme?
Sisustus on ehkä hieman muuttunut ;D Minä olen todella tyytyväinen. Pelkäsin lisätä mustaa sisustukseen, mutta tällä hetkellä olen todella tyytyväinen, että uskalsin sen tehdä. Asunto on aikalailla sisustettu Ikean huonekaluilla mikä minua aluksi ahdisti. Olen kuitenkin päättänyt, että tässä elämän vaiheessa se saa luvan kelvata. Olen tyytyväinen ja se riittää.


- Eve

8 kommenttia

 1. Nimetön8/1/17 20:26

  Täytyy sanoa, että tykkäsin aiemmasta sisustuksestasi enemmän. Vaikkei tuossakaan mitään vikaa ole. Se edellinen vaan oli niin ihanan hempeä. Oliko hempeys Teemulle liikaa? :)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköistä! On siun näköinen, vaikka ei olekaan maalaisromanttinen ;) Ja itse olen alkanut olla sinut ikean kanssa, vaikka ennen inhosin sitä. Ollaan haettu kuukauden sisään sieltä ruokapöytä sekä Aislan huoneeseen Kallax-hylly :)

  VastaaPoista
 3. Nimetön9/1/17 13:02

  Oikein kaunista ja seesteisen oloista! Viihtyisä koti teillä!

  Sellainen asia vain pisti silmään, että jos teillä on Ikean-lipasto, ehkäpä haluaisitte kiinnittää sen seinään. Tai voihan olla, että olette jo kiinnittäneet.
  Luin tälläisen uutisen Ikean lipastoista, joten teki mieli vinkata.

  http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001882159.html

  Meidän perheessä sattui yhden kaapin kaatumisonnettomuus, mutta onneksi lapset eivät juuri ja juuri jääneet sen alle. Siitäkin syystä nämä asiat ovat itselläni helposti mielessä. Joskus lapset kiipeävät lipastojen vedettäviin laatikoihin ja ne kaatuvat sillä tyylillä, joskus muutenkin.

  Kaikkea hyvää ja siunausta teille ja kiitos ihanasta blogistasi!

  T: Mammeli

  VastaaPoista
 4. Nimetön9/1/17 16:29

  Kivalta näyttää! Onko ruokapöydän tuolit olleet hyvät käytössä ja onko niissä hyvä istua? :) meillä nuo samat mietinnässä..

  VastaaPoista
 5. vautsi! Näyttää kyllä mun silmään tosi hienolta! :) Tuo sohva on tosi magee!

  ♥: Sofia, fashionsituation.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Nimetön9/1/17 22:06

  Ihana toi harmaa :)

  VastaaPoista
 7. Aikuisen naisen näköinen koti... näin se sisustuskin muuttuu kun ikää tulee lisää

  VastaaPoista
 8. Todella kauniin näköistä :) Tuo sohva etenkin on ihana! Kyllä se maku vaan muuttuu vuosien saatossa. Mulla itselläkin on kauhea dilemma, kun huonekalut mitä ostetiin vuonna 2013 meidän ekaan omaan kotiin, on nyt kaukana siitä mitä tykkään. Todella tummia (mustia) ja raskaan oloisia huonekaluja. Nyt haluaisin niin Ikeasta monta ihanaa valkoista huonekalua ja siihen rinnalle paljaan puun sävyä vanerin muodossa. :D Vielä 2013 vuonna inhosin ikeaa ja meidän olemassa olevat huonekalut onkin aika kalliit ja täysin suomalaista tekoa. Silti ne vaan ei enää miellytä :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //