Arjen helpottaminen

Pikku hiljaa tähän kiireistäkin kiireisempään arkeen alkaa tottumaan. Arki ei tunnu enää niin raskaalle kuin alussa. Olen yrittänyt löytää konsteja, millä helpottaa arjen kiirettä.

Muutama päivä sitten tilasin ruokaa K Citymarketista suoraan kotiin. Tilaus tehtiin netissä. Se oli helppoa ja nopeaa. Nettikaupasta pystyi valitsemaan tuotteet suoraan ostoskortiin. Nettikaupassa oli useita vaihtoehtoja ja erilaisia tarjouksia netti asiakkaille. Tilattiin ruoka minulle, Aadalle sekä Teemulle. Teemu jätti osan ruoan meille ja osan vei kotiin. Maksoimme kotiinkuljetus hinnan 9,90€ puoliksi. Minulla eikä Teemulla ole autoa joten tämä tuntui hyvälle ratkaisulle. Loppuenlopuksi 9,90€ ei ole paljoa. Joskus aika vaan on rahaa. Meille tämä oli toimiva ratkaisu ja ei tuntunut pahalle maksaa kotiinkuljetushintaa. Jännitti hieman, että miten tämmöinen toimii, mutta eipä minulle paljoa moitittavaa jäänyt. Mandariinit oli hieman huonoja ja aionkin ensi kerralla kirjoittaa lisätietoja kohtaan, että vain tuoreita hedelmiä. Muutama tuote oli heidän valikoimasta myös loppu, josta sain tiedon vasta ovella eli pari lihapakettia jäi saamatta. Tästä olisin halunnut tiedon aikaisemmin, että olisin voinut vaihtaa tuotteet johonkin toiseen, mutta noh. Kauppakassit tuotiin suoraan ovelle ja maksettiin vasta siinä vaiheessa. Olen varma siitä, että tulen käyttämään tätä palvelua useammin. Miten paljon se säästi aikaa ja vaivaa. Ajatuskin kauppaan menosta ahdistaa. Meillä on kilsa päiväkodista kotiin ja matkan varrella ei ole kauppaa. Kotoa meillä on toinen kilsa matkaa kauppaan. Toisen puolisko matkasta joudutaan kävelemään. Tämän vuoksi en jaksa lähteä arkena kauppaan tekemään isoja ruokaostoksia. Lisäksi viikonloppuisin käytän ajan paljon mieluummin muuhun ja on totta, että meidän viikonloput on aika täynnä ohjelmaa. 
Töissä olen myös sopinut, että tekisin klo 8-15.30 vuoroa, että olisin hakemassa Aadaa päiväkodista hieman aikaisemmin. Tällöin olemme kotona hieman ennen klo 17. Teen kerran viikossa myös pitkän päivän ( klo 11-21.30) josta minulla jää muutama ylimääräinen tunti. Yritän lähteä muutamina päivinä viikossa hieman aikaisemmin kotiin. Mielestäni tämä on järkevää ja kannattavaa Aadaa ajatellen.

Aada itkee edelleen päiväkodissa, mutta kokoajan ollaan menossa parempaan suuntaan. Aada on saanut sieltä ystäviä ja hän on hurmannut kaikki hoitajat. Joka päivä kuulen kehuja Aadasta. Se tuntuu todella hyvälle. Aadasta tykätään ja Aada tykkää hoitajista. Kotona hän monesti höpöttää päiväkodin tädeistä, kuinka on istunut heidän sylissään jne. Se on tärkeintä ja se lämmittää sydäntäni.


-Eve

2 kommenttia

  1. Ihana kuulla, että Aada on myös alkanut viihtymään. Olen itse työskennellyt muutamassa alle 3-v. ryhmässä ja voin todeta että se on ihan tavallista että menee aikaa tottua päiväkotiin jäämiseen etenkin, jos päivähoito aloitetaan vähän vanhempana kuten aada aloitti. Varmasti ajan myötä helpottaa ja aada tottuu aamuisin sinne jäämään. <3

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva kuulla, että keksit tuon kotiintilauksen. Meillä oli poikamme vauvaiässä lähimpään kauppaan matkaa 5 km. Kun autoa ei ollut meillä silloin, niin kerran viikossa pyysin kauppiasta tuomaan kotiin ison lastin. Tuli vaipat, maidot, perunat, talous- ja wc-paperit helposti perille. Olisi siinä ollut miehelläni tuomista bussissa. Siihen aikaan kauppaan piti soittaa ja jättää tilaus ihan puhumalla. Siihen aikaan taisin maksaa 5 markkaa kuljetuksesta.

    Pidä esillä puutoslistaa, niin saat kirjatuksi siihen kaikki viikon aikana ilmenneet puutteet. Onko sinulla edes pientä pakastinta käytössäsi? Minusta on hyvä, jos on edes vähän leipää pakastimessa.

    Hyvää teille! Sattuikin tuo Aadan päiväkodin aloitus vuoden pimeimpään aikaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //