Kirosanana joulu

Tämä joulu on erilainen kuin aikaisemmat. Tämä joulu on minulle raskas, raskaampi kuin aikaisemmat. Edellisinä jouluina kurjan olon on tehnyt kumppanin puute. On tuntunut pahalle viettää joulu ilman miestä. Ne joulut eivät kuitenkaan ole tuntuneet näin pahalle. Tämä joulu on erilainen. Tänä jouluna Aada ei vietä joulua kanssani. Viime jouluna tiesin, että tämä on se joulu, kun olen erossa Aadasta. En vaan halunnut ajatella sitä sen enempää. Suljin sen pois mielestäni. Tuntuu pahalle, että en saa viettää joulua Aadan kanssa. Joulu on perhejuhla ja sen vuoksi välillä tulee tunteita, että en halua viettää koko joulua. Tämä joulu on ensimmäinen joulu kun Aada osaa avata joululahjan. Tämä joulu on ensimmäinen, kun hän ymmärtää mikä on lahja. Tänä jouluna Aada puhuu ja kiittää siitä mitä saa. Tämä joulu on erilainen ja merkityksellisempi, kuin aikaisemmat. 


Joulufiilikseni on ollut aivan kadoksissa. Kaikki järjestelevät joulua innolla, mutta minä en. En ole leiponut vielä pipareita tai joulutorttuja. En ole ostanut vielä yhtäkään joululahjaa. En ole edes pyytänyt mitään joululahjaksi, koska en tiedä mitä pyytäisin. En halua lahjoja. Lahjoitin vähävaraiselle perheelle juuri joulukoristeet ja tekokuuseni. Joulukalenterikin ostettiin 7 päivää myöhässä. Viime viikolla laitoin muutaman koristeen ikkunaan, koska siskoni pakotti minut ostoksille. Teemu sanoi myös, että hankkii meille aidon kuusen ja koristeet. Sen eteen minun ei siis tarvitse tehdä mitään. Tiedän, että kuulostan juuri nyt masentuneelta, mutta tälle minusta tuntuu. Tunteet ovat sallittuja ja haluan tuoda ne esille. Jos en päästä tunteitani esiin ne tukahduttavat minut. Silloin se synnyttää katkeruutta ja sellainen en halua olla. Minä olen aina ollut jouluihminen, mutta tämä joulu tuntuu äärimmäisen vastenmieliseltä. Tämä kaikki vaan tuntuu todella pahalle ja kyllä olen myös itkenyt asiaa useaan otteeseen. Huomaan, että instagrammin selaaminen on vastenmielistä, koska kaikilla on jouluaiheisia kuvia. Huomaan myös, että joululaulujen kuuntelu on inhottavaa, en nauti siitä. Ihmettelen, että tämä kaikki on minulle näin iso pala. Ei tämän pitäisi olla. Naurettavaahan tämä on ja lapsellista. Vaikka minulla on paha olla niin en riistä joulun iloa Aadalta ja Teemulta. He kyllä puhuvat joulusta ja kuuntelevat joululauluja. Me taas mietitään yhdessä Aadan kanssa joululahjoja ja avataan joulukalenteri aamuisin. Vaikka minusta tuntuu pahalle niin en halua tartuttaa kurjaa joulufiilistä muihin. Tämä on minun ongelma, ei muiden.


Joka tapauksessa olen kuitenkin onnellinen siitä, että Teemu on minun elämässä nyt. Olen onnellinen, että saan viettää joulun Teemun kanssa enkä joudu viettämään joulua yksin. Kaikista tunteista huolimatta olen myös iloinen, että Aada viettää joulunsa toisen perheensä kanssa. Olen iloinen, koska luotan, että Aada on turvallisissa käsissä. Vain sillä on merkitystä, että tiedän Aadan olevan turvassa.

- Eve

5 kommenttia

 1. Voi Eve <3 kyllä se siitä! Muistan aina kuinka paha mieli äidillä oli niinä jouluina kun me jouduimme lapsina siskoni kanssa menemään isän luokse jouluksi. Ei sitä osattu silloin oikeen ymmärtää mutta kovasti toivottiin ettei äidillä olisi niin paha mieli. Aikuisena sitten opin ymmärtämään ja nyt ajatuskin siitä joutuisi viettämään joulun ilman lastaan kuulostaa kamalalta. Tunteesi ovat siis hyvin ymmärrettäviä ja olet sallittu niitä tuntemaan. Sä oot niin vahva nainen että selviät kyllä tästäkin. Vietätte sitten oman pienen joulun kum Aada tulee takaisin :) tiedän ettei se ole sama asia mutta ainakin meille oli lapsena tärkeää viettää joulua sitten äidinkin kanssa, vaikkakin joulun jälkeen. Tsemppiä, voimia ja kaikkea hyvää! Olet ajatuksissa <3

  VastaaPoista
 2. Yritä ajatella niin, että joulu on muutakin, kuin vain ne yksi, kaksi tai kolme varsinaista juhlapäivää. Joulu on koko se odotus, kaikki se adventin aika, koko tunnelma. Siinä on paljon välitettävää lapselle, annettavaa ilman lahjapapereita. Kuunnelkaa ja laulakaan yhdessä niitä joululauluja, lukekaa joulukirjoja ja leipokaa joulujuttuja. Joululahjoja ja yllätyksiäkin on niin paljon muitakin, kuin vain se yksi aattotunti paketteineen.

  VastaaPoista
 3. Ikävä kuulla, että ette voi Aadan kanssa viettää joulua yhdessä. Kiva kun olet rehellinen itsellesi ja käsittelet kielteiset tunteesi. Tuntuu varmasti pahalta kun ei voi juhlia yhdessä rakkaimman ihmisen kanssa. Toivottavasti löydät vielä joulutunnelman ja pystyt nauttimaan ihanasta joulunalusajasta yhdessä Aadan kanssa iloiten. Jouluhan on onneksi vain lyhyt loppuhuipennus, ja voittehan järjestää Aadalle ihan oman toisen joulun lahjoineen ja sitten viettää Teemun kanssa kahdestaan sen varsinaisen joulunajan keskittyen toisiinne ja Jeesukseen. Mukavaa joulunaikaa joka tapauksessa ja siunausta!

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Itse eronneena kärsin vuosia noista samoista tunteista❤️Sitten päätin että
  ei se ole se muutama päivä milloin joulua voi viettää vaan nykyään kun lapset ovat "oikean" joulun isällään vietetään joulu joko etukäteen tai jälkeenpäin.Tänä vuona sattui 4päivän vapaa tuohon itsenäisyyspäivään ja vietettiin joulu silloin.Oli ruuat ja lahjat,leivottiin herkkuja,pistettiin kuusi yms.Nyt osaan jo nauttia että pyhinä voin saunoa pitkän kaavan mukaan,käydä tanssimassa jos huvittaa,lukea kirjaa viltin sisässä ja syödä konvehtirasiasta yksin ne parhaat päältä😊Toki se pieni ikävä ja haikeus ei ikinä poistu,mutta elämä on välillä tämmöistä..

  VastaaPoista
 5. Harmittaa sun puolesta niin paljon!😔 Mutta onneksi jouluja tulee, seuraavan saat varmaankin taas viettää Aadan kanssa? Itse varmaan tuossa tilanteessa lennättäisin itseni johonkin ulkomaille, olisi niin kurja olla. Onneksi sain taisteltua meille perinteisiin vedoten kiinteät juhlapyhät, aatto mulla ja joulupäivät isällään. Tosin aavistelen, että näistä tullaan vielä joku päivä vääntämään uudelleen...😕

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //