Uskon johdatukseen

Pari kuukautta sitten ystäväni Ella kertoi, että hänen miehensä jättää hänet. Ystävälläni on useampi lapsi ja he joutuivat muuttamaan pienempään asuntoon. Minulle heräsi automaattisesti huoli hänen jaksamisestaan ja mietin, että miten voisin auttaa Ellaa. Miten minä olisin halunnut, että minua olisi autettu pari vuotta sitten. Omien haavojen kautta oli helppo samaistua tilanteeseen. Mietin ja huomasin, että voisin antaa hänelle muutamia huonekaluja. Ajattelin, että hän saisi aloittaa puhtaalta pöydältä ja uudet tavarat auttaisi häntä siinä. Samoihin aikoihin mietin, että haluan eroon kaikesta maalaisromanttisesta. Halusin eroon kaikesta siitä, mitä oli jäljellä minun ja Aadan isän kodista. Vaikka olinkin luopunut suurimmasta osasta niin jotain tavaroita oli vielä jäljellä. Kysyin Ellalta, että tarvitsiko hän sitä ja tätä. Huomasimme, että kaikki se mistä häneltä kysyin, oli juuri sitä mitä hän tarvitsi. Isoin asia oli minun 160 cm leveä sänky. Lisäksi keinutuoli, lipasto, tuoleja, tyynyjä, lamppuja ja muuta sisustustavaraa kuten verhoja. Hän oli iloinen, piti siitä mitä hänelle annoin. Tämä tarkoitti minulle sitä, että nukkuisin patjalla siihen saakka, kunnes muutto tulisi. En tiennyt, että miten saisin ostettua uuden sängyn. Haaveilin 160 cm sängystä, mutta en halunnut ostaa käytettyä sänkyä.

Muutaman päivän päästä eräs ystäväni Mari kysyi minulta, että tarvitsisinko sänkyä. Hän kertoi, että haluaa antaa minulle hänen 160 cm sängyn, joka on ostettu alku vuodesta. Itkin ilosta ja kiitin Jumalaa! Hän todella halusi lahjoittaa minulle tuon sängyn! Rukoukseni oli kuultu. Tämä tarkoitti kuitenkin sitä, että nukuin kuukauden patjalla. Mietin kokoajan, että miten saisin sängyn Marin luota. Jollain tapaa stressasin asiaa, koska hän asui muutaman tunnin ajomatkan päässä. Päätin kuitenkin jättää asian sikseen. Isänpäivä viikolla kaikki järjestyi, jätin Aadan Teemun kanssa ja lähdin junalla 1,5 h matkan päähän. Ella sai lainattua pakua ja lähdettiin yhdessä hakemaan sänky. 
Mari ei kuitenkaan ollut tällöin kotona, mikä harmitti minua suunnattomasti. Siitä huolimatta hän sai vietyä avaimen hänen ystävänsä Katjan luokse. Kävimme hakemassa avaimen Katjalta. Kävi ilmi, että hän oli lukenut blogiani ja tiesi minut. Hän kertoi, että oli etsimässä perheensä kanssa asuntoa pk seudulta. Kävi ilmi, että hän etsi asuntoa juuri sieltä, missä itse asuin. Heitin jossain vaiheessa hänelle, että muuttakaa minun asuntoon. Kerroin, että olen muuttamassa marraskuun lopussa pois ja minulla on 80 neliöinen kolmio. Katja hämmästeli, koska oli luullut, että asumme kaksiossa. Katjan ilme kirkastui ja hän oli ihan ihmeissäni. Hän oli rukoillut perheelleen hyvää kotia. Meidän koti oli juuri sillä alueella, josta hän oli toivonut kotia. Päätimme, että laitan hänelle tietoja kodistani ja olisimme yhteyksissä. Sen jälkeen haimme sängyn ja ajoimme kotiin.

Muutaman päivän päästä Katja soitteli minun vuokranantajan kanssa ja eilen he kävivät allekirjoittamassa vuokrasopimukset. Rukoilin, että saisin minulle sängyn. Rukoilin, että tähän asuntoon tulisi hyvät vuokralaiset. Kaikki järjestyi upealla tavalla. Nyt minulla on yksi uusi ystävä ja Aadalla leikkikavereita.

Lisäksi saan saman pakun muuttopäivään, millä haimme sängyn. Sekin oli ihmeellistä, että pakun omistajat ovat juuri nyt ulkomailla. Kaikki näyttää olevan siis kunnossa. Olen jälleen äärettömän kiitollinen kaikesta siitä, mitä elämässäni on tapahtunut! Minä uskon Jumalan johdatukseen ja tässä huomaan sen! Tässä huomaan myös sen miten kauniisti Jumala hoitaa myös ystäviäni samalla, kun järjestää omassa elämässäni asioita. Yksi sai huonekaluja ja toinen sai asunnon, kun minä sain uuden sängyn! Hän on hyvä ja Häneen minä luotan, turvaan ja uskon!

*Tekstissä esiintyvien naisten nimet on muutettu


- Eve

16 kommenttia

 1. Ihanaa miten te huolehditte kaveripiirissä toisistanne:) Missä päin teidän uusi asunto sijaitsee? :)

  VastaaPoista
 2. Aamen, aivan mahtavaa! :) Jumalamme on niin suuri ja rakastava Isä ♡

  VastaaPoista
 3. Tulee kyllä hyvä mieli itellekki kun näitä sun kirjotuksia lukee :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Miten kauniisti Jumalan johdatus näkyy! Kiitos kun jaoit tämän!

  VastaaPoista
 5. Näin juuri Jumala johdattaa :)♡

  VastaaPoista
 6. Hyvän kun laittaa kiertämään, niin kyllä se aina takaisin maailmalta löytää!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, minäkin uskon! Ihana miten selvästi osaat tulkita ja nähdä elämästäsi Jumalan johdatuksen. Ihailen sinua!

  VastaaPoista
 8. Matt.6.
  3.Vaan kun sinä almua annat, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee,
  4. että almusi olisi salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.

  Ajatus siitä, ettei vasen käsi tiedä, mitä oikea käsi tekee, korostaa myös sitä, ettei teoilla saa olla kahta tarkoitusta. Auttamisen tarkoitus on auttaa, ei tuoda kunniaa auttajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimetön2/3/17 08:10

   Hyvä kun tästä on otettu asia puheeksi! Itsellenikin on tullut blogia lukiessa välillä tunne että blogisti tuo omia hyviä tekojaan esiin ylpeydellä, puuttuu uskovaisen ihmisen nöyryys olla korostamatta itseään.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //