Isänpäivä

Tänään on isänpäivä. Aada viettää parhaillaan aikaa biologisella isällään. Me nautimme toisistamme Teemun kanssa. Muutama viikko sitten olin valintojen äärellä pohdin, että muistaisinko Teemua isänpäivänä. Aluksi ajattelin, että se olisi outoa jos muistaisin, mutta en päässyt ajatuksesta eroon, että minä todella haluan muistaa häntä tänään. Hän on isäpuoli ja vanhempi Aadalle. Mielestäni sana isäpuoli kuulostaa kuitenkin ihan kauhealle ja noh. Mikä edes on isäpuoli? Puolikas isä? Mielestäni sana on karmiva. Mieluummin kutsun Teemua vanhemmaksi, koska se hän on. Hän on vanhempi, aikuinen, isä ja hmm kasvattaja. Teemu jakaa ja tulee jakamaan arjen minun sekä Aadan kanssa. Hän on Aadalle vanhempi, isä. Vielä joskus tulee päivä kun meillä on yhteisiä lapsia. Ne lapset tulevat kutsumaan Teemua isiksi ja muistamaan Teemua isänpäivänä. Uskon, että silloin myös Aada askartelee Teemulle kortin ja teemme yhdessä aamupalaa.

Teemu on todella tärkeässä roolissa Aadan elämässä. Teemu tulee olemaan perheen pää sekä vanhempi Aadalle. Teemulla on tärkeä rooli meidän perheessä, koska hän on Aadalle miehen malli. Minusta on ilo seurata Aadan ja Teemun suhdetta. Heillä on yhteisiä juttuja todella paljon. He nauravat sydämensä kyllyydestä ja heittävät läppää. He ovat viettäneet viikon sisällä aikaa ihan kahdestaan, useampana päivänä. Ne päivät ovat lähentäneet heitä erityisen paljon. Aada on saanut turvautua Teemuun, eikä ainoastaan minuun. Ei ole ollut kyse vain parista tunnista vaan kokonaisesta päivästä. Minä olen saanut paljon omaa- aikaa, joka on tehnyt hyvää. Rakastan Teemussa sitä, että hän haluaa antaa minulla omaa- aikaa. Koskaan minulle ei jää syyllinen olo, kun lähden kotoa ja he jäävät kahdestaan. 
Viimeksi kun Aada ja Teemu viettivät kokonaisen päivän kahdestaan, Teemu jakoi ajatuksiaan minulle. Hän kertoi, että arvostaa nyt enemmän äitiyttäni. Hän kertoi miten ymmärtää sen, kuinka tarvitsen hetken omaa- aikaa. Hän nautti ajasta, jonka sai viettää Aadan kanssa, mutta ymmärrys minua kohtaan kasvoi. Teemu on myös aikaisemmin ihmetellyt ääneen sitä, miten hyvin olen pärjännyt kahdestaan Aadan kanssa ja sanonut arvostavansa sitä. Tuntuu hyvälle kuulla hänen ajatuksiaan. Se tuntui todella hyvälle. Kaikki tuo oli kuin laulua korvilleni. Hän todella ymmärsi minua.

Tuo mies on osa tätä perhettä. Tuolla miehellä on tässä perheessä erityinen rooli, isän rooli. Tuo mies on Aadan sanojen mukaan Teemu sekä isi. Hän on tukenut minua todella kauniisti vanhemmuudessa. Me kasvatamme yhdessä tuota lasta. Aada merkitsee meille kummallekin äärettömän paljon. Tuo mies on todella tullut elämäämme ja ottanut Aadan kuin omaksi lapsekseen. Tiedän, että Teemu suojelee Aadaa ja me todella olemme turvassa tuon miehen rinnalla. Teemu on ansainnut tämän päivän. Vaikka Aada ei ole nyt täällä niin illalla saamme viettää aikaa yhdessä ja juhlistaa kolmestaan tätä päivää.

Hyvää isänpäivää rakas Teemu sekä myös muut isät, isäpuolet, vanhemmat! Teillä kaikilla on todella tärkeä roolin lasten elämässä! Teitä tarvitaan! Nauttikaa tästä päivästä, koska tämä päivä on teidän päivä! 


-Eve

6 kommenttia

 1. Kiitos, tää on tärkeä asia! Se joka on läsnä arjessa, lapsen elämässä. Se on isä. Se on vanhempi. Ihana kun muistit teemua. Toivotravasti hän arvosti sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni se oli tärkeää, tulevaisuuttakin ajatellen 😊 kiitos!

   Poista
 2. Voi Jessus sinun kanssa! Sama kuin au-pair sais äitienpäiväkortin kun on lapsen arjessa niin paljon läsnä ja toimii huoltajana. Puhkaise saippuakuplasi ja puhu asioista niiden oikeilla nimillä. Isäinpäivää ja äitienpäivää julivat äidit ja isät. Jotka ovat äitejä ja isiä! Usko jo että heilasi ei ole isä! Herranvarjelkoon miten haluat värittää söpöä saippuakuplaa ympärillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän oli vallan järkevä kommentti! Ikävää, että eve sulle satelee tämmösiä. Sä oot aivan ihana ihminen ja olen varma, että ne jotka on kateellisia ja katkeria sinua kohtaan kirjoittavat tämmösii. Esim tää kommentti. Ja mitä tähän kommenttiin tulee nii... Tätähän eve tosiaan on tarkoittanut tällä tekstillään. Huoh. Eve on tehnyt selväksi blokissaan sen, että ei aio koskaan viedä suhdetta tyttärensä sekä lapsensa isän väliltä. Olen myös ymmärtänyt, että teemu ei aio tulla Aadan ja aadan isän välille. On mahtavaa, että Teemu on tullut elämään ja uskon, että hän on ollut enemmän isä Aadalle kun aadan oikea isä koskaan. Teemu ei ole heila vaan todellinen mies joka on saapunut tähän perheeseen. Uskon, että Eve menette pian naimisiin. Teemu on varmasti ymmärtänyt millaisen kimpaleen on löytänyt ja aikoo pitää kosinnalla kiirettä ja näyttää sinulle, että et ole kenenkään muun kuin hänen. Ihana seurata elämääsi täältä ja snapista. Puhut kunnioittavasti Teemusta. Uskon, että puhut kunnioittavasti myös Aadan isästä kaikesta huolimatta vaikka hän sinulle tosi kurjasti on tehnyt. Kauniisti tehty, että halusit ilahduttaa ja kunnioittaa Teemua jo tässä vaiheessa. Hän tulee olemaan vanhempi ja rooli Aadalle. Hienoa, että kunnioitat ja arvostat sitä. Mahtavaa!

   Poista
  2. Kyllä meilläkin on tapana isäpuolta juhlistaa isänpäivänä vaikka ei muita lapsia olekkaan. Ihan normaalia minusta. - retsku

   Poista
  3. Kiitos kommenteistanne. Minä näin tämän hyvänä ja tärkeänä asiana. Kysyin Teemulta, että teinkö oikein ja mille hänestä tuntui tämmöinen. Annoin kortin ja pienen lahjan. Hän oli otettu. Emme aio riistää Aadan ja biologisen isänsä välistä yhteyttä vaan päin vastoin tukea sitä suhdetta. On kuitenkin sanomattakin selvää, että Teemusta tulee se joka on auktoriteetti ja se joka kasvattaa tuota tyttöä minun kanssani. Kun muita lapsia tulee niin isänpäivää juhlitaan. Aada kutsui Teemua jo nyt isiksi ja se on ihan ok, se on lapsen oma valinta. Me toimimme näin ja olemme kokeneet sen ihan hyväksi 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //