Vastauksien satoa

Minulle on sadellut muutamia kysymyksiä viimeisen vuoden aikana. En ole kuitenkaan muistanut vastailla kysymyksiin. Kysymyksiä on tullut kommenteissa ja myös sähköpostilla.
Aluksi mietin, että vastailen kysymyksiin sähköpostilla, mutta päätinkin koota kysymyksistä postauksen. Kiitos teille, kun olette olleet uteliaita. Ihanaa päästä vastailemaan kysymyksiin.


- Olet niin positiivinen, etkö vihaa ketään?On minulla vihantunteita, mutta en osaa sanoa, että vihaisin ketään. Pyrin näkemään jokaisessa ihmisessä aina jotain hyvää. Vaikka minulle tehtäisiin kuinka pahasti niin olen sitä mieltä, että jokaisesta ihmisestä löytyy jotain hyvää. Toisista sitä hyvää löytyy enemmän, kuin toisista.


- Jos katsot elämääsi taaksepäin, muuttaisitko mitään?

Jos olisin tiennyt, että saan näin hyvän miehen rinnalleni kuin minulla nyt on, en olisi odottanut vuotta lapseni isää vaan olisin laittanut avioerohakemuksen vireille aikaisemmin.Olisin silloin myös rukoillut nykyisen miesystäväni puolesta enemmän.


- Saisiko mikään luopumaan sinuaJumalasta?

Ihmiset tekevät virheitä ja erehtyvät. Minun on vaikea uskoa, että luopuisin Jumalasta. Jumala merkitsee minulle kaikkea. Ilman Häntä en olisi nyt tässä. Uskon, että jos olisin aikeissa luopua, Jumala sallisi minulle niin kauhean kadotuksen pelon, että tarttuisin Jumalaa yhä vahvemmin kädestä. 

 
- Mihin seurakuntaan sinä kuulut?

Käyn monissa seurakunnissa, mutta tällä hetkellä käydään eniten Helsingin saalemilla,Hakaniemessä. Luulen, että liityn tuohon seurakuntaan vielä pian. Se on siis Helluntaiseurakunta.


- Oletko ajatellut, että lähtisit opiskelemaan psykologiaa, sinussa olisi ainesta psykologiksi?

Luulen, että taitoni eivät ihan riitä siihen. Psykologia kyllä kiinnostaa minua todella paljon. Nautin auttaa ihmisiä etenkin omien haavojeni kautta. Tämä kysymys lämmitti mieltäni paljon, saa nähdä jos sitä vielä joskus minusta olisi siihen, eihän sitä koskaan tiedä.


- Miltä tuntuu olla erityislapsen äiti, etkö häpeä Aadaa?

Normaalin lapsen äitinä olemisesta minulla ei ole kokemusta, eli tähän kysymykseen vastaaminen on hieman haastavaa. Ajattelen, että on etuoikeutettua olla erityislapsen äiti. En häpeä erityislapsen äitinä oloa ollenkaan. Minun tekisi mieli esitellä Aadaa koko maailmalle ja kertoa, että minulla on tällainen ihana ja täydellinen erityislapsi. Selitän ajatukseni yhdellä sanalla ja se sana on rakkaus. Millään muulla ei ole merkitystä. Oli Aada erityinen tai ei, mutta minä rakastan häntä. Hän on minun tyttäreni ja juuri niin ainutlaatuinen tuollaisenaan.

- Mitä ajattelet lapsesi sairaudesta?


Turnerinoireyhtymä ei ole sairaus. En sanosi, että Aadalla on sairaus nimeltä turnerinoireyhtymä. Ihan niinkuin downin syndroomastakaan en sanoisi, että se on sairaus. Se on erityisyys, kromosomi poikkeavuus. Ajattelen, että Aada on erityislapsi on hänellä on poikkeavuus,jonka mukaan häneltä puuttuu täysin toinen x- kromosomi. Se ei tee Aadasta sairasta. Hän voi elää ihan samanlaista elämää, kuin moni muukin. Hän on hieman pienempi ja siihen hän saa kasvuhormonia. Lisäksi murrosiässä hän tulee samaan hormoni hoitoa, että murrosikä saadaan käynnistettyä. 


-Mikä on haastavinta arjessa erityislapsen kanssa?


Vuosi sitten olisin vastannut, että kehityksen hitaus. Oli haastavaa nähdä muita lapsia, kun he olivat kehityksessä paljon pidemmällä, kun Aada. Tällä hetkellä haastavinta on kuitenkin lääkityksestä huolehtiminen (erityisesti kasvuhormoni) ja Jorvissa ramppaaminen.


-Kuvaile Aadaa muutamalla lauseella.


Aada hymyilee kuin aurinko. Hän hymyilee usein ja paljon. Aada on luonteeltaan iloinen ja sosiaalinen. Aada puhuu paljon ja ei malta olla hiljaa. Hän innostuu uusista asioista, mutta uusiin asioihin ryhtymistä estää hänen arkuutensa. Aada on valloittavaa, arka ja pieni aurinko. Aada on myös todellinen jääräpää. Hän tekee vaivaa sen eteen, että saa tahtonsa läpi. Hän ei luovuta helpolla. Temperamentti on sana joka kuvaa Aadaa ehkä kaikkein parhaiten. Hän on fiksu ja ymmärtää paljon enemmän, mitä uskoisi.


- Onko äitiys ihanaa?
Ei aina. Äitiys on välillä todella raskasta. Äitiys ei ole aina ihanaa. Äitiys ei ole aina ruusuilla tanssimista. Äitiys on selviytymistä ja omien tarpeiden pois sulkemista. Rakastan äitiyttä, mutta välillä tämä on todella raskasta. Äitiyden keskellä unohdan usein täysin omat tarpeeni. Välillä saatan pysähtyä miettimään, että kuka minä oikeasti olen. Äitiys ei ole helppoa, mutta siihen pystyy jokainen, joka vain haluaa sitä. Äitiys antaa paljon enemmän, kuin ottaa. Tämä on raskasta, mutta äärimmäisen palkitsevaa, rikasta. Tämä on ollut yksi suuri unelmani, joka on täyttynyt. Rakastan sitä, että saan huolehtia tuosta pienestä neidistä.


- Mitä teet ensimmäisenä kun heräät aamulla?


Herään yleensä siihen, kun Aada alkaa juttelemaan omassa huoneessa. Ihan ensimmäisenä käännän kylkeä ja toivon, että saisin jatkaa vielä unia. Seuraavaksi nousen sängystä ylös ja avaan Aadan huoneen oven. Siinä vaiheessa neiti on yleensä ehtinyt sängystä ylös ja on jo työntelemässä vauvaa. Sen jälkeen vaihdetaan vaippa ja mennään yhdessä aamupalalle.


- Kuvaile elämääsi yhdellä lauseella:


Elän juuri nyt, unelmaani todeksi.
- Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?


Aion palata mahdollisimman pian työelämään. Toivon, että minulla olisi pian varaa ostaa itselleni auto. Uskon, että vielä tulee se päivä kun saan olla vaimo. Toivon myös, että saan vielä joskus olla kahden tai kolmen lapsen äiti.


- Harrastatteko Aadan kanssa yhdessä mitään?


Emme harrasta. Olemme kyllä kokeilleen kerhoja ja värikylpyä, mutta mikään ei tuntunut hyvälle. Lisäksi Aada oli niin paljon kehityksessä jäljessä muista hänen ikäisistään, että kerhoissa oleminen ei vaan onnistunut. Olen miettinyt, että jos nyt pk seudulla olisimme aloittaneet esim. muskarin, mutta en saanut aikaiseksi ilmoittautua. Sen sijaan käydään puistossa, lenkkeillään ja tavataan ystäviä. Se on riittänyt toistaiseksi. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus alkaa käymään säännöllisesti uimahallissa.


* Olen muokannut kysymysten muotoilua, osa ei siis ole alkuperäisessä muodossa.

* Kiitos Teemulle postauksen kuvista.


- Eve

1 kommentti

  1. Yllätyin todella positiivisesti kun löysin blogisi, vaikutat ihanalta ihmiseltä ja ihanaa että seuraat Jeesusta ♡ :) siu

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //