Taivaan Isä valvoo kyllä

Saara Rikalaisen kirjoittama teos Ruun rukouspolku on lapsille tarkoitettu hartauskirja, joka sisältää 20 kertomusta. Saara kysyi minulta, haluaisinko tällaisen kappaleen itselleni. Siitä innoittuneena päätin tutustua kirjaan ja myös vinkata siitä teille. Ruun rukouspolun on kuvittanut Jenni Niemelä. Kuvat ovat todella herttaisia, hempeitä ja suloisia. Kirja kertoo hyvin kauniisti Jumalan rakkaudesta, huolenpidosta ja kristillisistä arvoista. Teos on mielestäni hyvin ymmärrettävää, juuri pieniä lapsia ajatellen.Päähenkilönä kirjassa on Ruu niminen pupu. Kirjassa tutustutaan Ruun perheeseen ja ystäviin. Ruulla on äiti ja isä sekä ystävinä mm. Sammakko Sam ja Orava Onerva. Ruun perheestä saa rakastavan vaikutelman, etenkin äidistä. Äiti on lempeä, herttainen ja rakastava. Hän tekisi mitä vaan suojellakseen Ruuta. Hän todella rakastaa lastaan. Mielestäni perhe ja ystävät ovat kirjassa todella lämminhenkisiä ja juuri sen vuoksi kirjassa kuvataan kauniisti sitä, miten tärkeää lähimmäisenrakkaus on. Kirjan tarinoissa on aina joku opetus ja ne pistävät myös tämän mamman miettimään elämää.

Teos sisältää opettavaisia tarinoita. Jokainen luku/ aukeama koostuu tarinasta/ teemasta, pienestä rukouksesta sekä raamatunkohdasta. Jokaisen otsikon jälkeen aukeamalla kerrotaan lyhyesti, mitä tarina pitää sisällään. Esim:

"Kotona, neljäs luku. Sorsapoika pääsee kotiin ja Ruu oppii, että jokaisella on maailmassa oma paikkansa ja tehtävänsä."Mielestäni on hyvä, että kirja koostuu yhden aukeaman mittaisista tarinoista. Myös ajatellen pieniä lapsia jotka eivät välttämättä jaksa keskittyä kirjaan kovin kauaa. Kirjaa voi lukea jokainen ilta, ennen nukkumaan menoa. Rakenne on mielestäni myös todella kaunis ja järkevä. Rukous ja raamatunjae sopivat hyvin yhteen tarinan kanssa.


- Mikä hätänä Ruu? Äiti kysyi.
- Minua pelottaa, kun täällä on näin hämärää ja hiljaista, Ruu sopersi. Äiti silitti Ruuta nenänpäästä ja hymyili.
- Älä huoli, tiedäthän sinä, että täällä on turvallista.
- Nii, mutta kun minä alan kuvitella...
- Mielikuvitusmöröt eivät pääse sänkyysi asti ellet anna niille siihen lupaa, äiti lohdutti.
- Se on kyllä totta, kiitos äiti, Ruu huokaisi, - mutta voitko silti istus siinä hetken ja silittää käpälääni. Tulee aina niin hyvä olo, kun sinä olet lähellä, se huokaisi ja katsoi äitiin. Äiti rusakko hymyili ja silitti Ruun käpälää.
- Totta kai minä silitän sinulle unen, se sanoi, - mutta minä rukoilen myös. Sillä vaikka minä nukkuisin, Taivaan Isä valvoo kyllä. Sinä voit aina itsekin rukoilla, että Taivaan Isä auttaa sinua nukahtamaan ja nukkumaan hyvin. Jumala kyllä kuulee pelokkaatkin rukoukset ja auttaa.
- Rukoillaan yhdessä, äiti, Ruu sanoi, - vaikka minua vähän huolestuttaa, milloin Jumala ehtii nukkumaan jos hän valvoo kaikki yöt.
- Raamattu sanoo, ettei Jumala nuku. Hänen ei tarvitse nukkua, eikä häntä koskaan väsytä.


Teksti jatku vielä, mutta voit itse lukea sen Ruun rukouspolku kirjasta. Mielestäni tämä oli kirjan yksi kauneimmista kohdista. Jumala on rakastava ja Hän kuulee, valvoo aina. Ruun äiti kuvasi Ruulle todella kauniisti siitä millainen Jumala on. Ihastuin tähän lukuun erityisesti. Jumalaa valvoo öisinkin. 

Teemu ja Aada lukevat paljon yhdessä. Teemu on saanut Aadan innostumaan kirjojen lukemisesta. Tämä on enemmänkin heidän yhteinen juttu mihin en aio sotkeutua. Totta kai välillä luen neidille kirjoja, mutta enemmän sen homman hoitaa Teemu. Itse olen hieman laiskempi lukemaan Aadan kanssa kirjoja. Ruun rukouspolku on mielestäni täydellinen kirja silloin, kun lapsi on käymässä nukkumaan. Kirjaa lukiessa lapsi pystyy hyvin rauhoittumaan samalla, kun kuuntelee ja katselee hempeitä kuvia. Aada ihastui kirjaan heti. Hän rakastaa katsoa kirjan kuvia ja kuunnella, kun hänelle luetaan. Pitkiä hetkiä Aada ei jaksa keskittyä, mutta pienet hetket ovat sitäkin tärkeämpiä.


Ruun rukouspolku on ilmestynyt huhtikuussa 2016. Mielestäni tämä on kaunis joululahjaidea! Jos haluat tilata kirjaa voit tilata sen TÄÄLTÄ


Ruun rukouspolku oli myös Noste- lehden top 10 " lehden parhaat jutut" listalla.


Facebookissa voit myös voittaa tämän kirjan itsellesi! Käy tykkäämässä Hattarapilven varjossa/ facebook sivuista sekä Ruun rukouspolun sivuista. Arvonta päättyy viikon päästä sunnuntaina.


-Eve

2 kommenttia

  1. Moikka! Olen seurannut teitä jo pitkään,olette aivan valloittava perhe. Jokaisella meillä tulisi olla samanlainen ilo aina kasvoilla (: Mä olisin kysynyt, että minkäkokoinen Aada on tällä hetkellä? Onko hormonijoidosta jo nähtävillä vaikutusta? Ihana pieni tyttö joka tapauksessa! Kaikkea hyvää koko teidän perheelle <3

    VastaaPoista
  2. Heippa, kiiitos ihanasta kommentistasi :)) <3 ihana kun olet seuraillut :) Aada käyttää 68/74cm kokoisia vaatteita. Pitiutta on vähän päälle 70cm :) painoa n. 8kg :) Kasvuhormoneissa en oo huomannu vaikutusta, koska verikokeita ei oo vielä otettu ja neiti on saanut niitä vasta kuukauden verran. Mutta eiköhän tuo pituus ala hieman nopeutumaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //