Onko tämä jo liikaa?

Täällä on vietetty hiljaiseloa monta viikkoa. Pahoittelut siitä. Ollaan oltu todella kiireisiä. Olimme viikon Hyvinkäällä ystäväni luona ja toisen viikon vanhempieni luona Tampereella. Tuo kiire ei kuitenkaan ole suuri syy hiljaseloon. Meidän elämä on tällä hetkellä todella raskasta. Minulla painaa väsymys päälle, koska arjessa on aivan liian paljon kannettavaksi. Nyt vihdoin ja viimein ollaan päästy siihen pisteeseen, että olen saanut lääkäriltä B- todistuksen Aadan kasvuhormonien aloitukseen. Nyt odotellaan vielä kelalta päätöstä. Näillä näkymin meidän pitäisi saada täysi 100% kelankorvaus kasvuhormoneihin. Tämä on äärettömän hyvä uutinen vaikka se ei vielä täysin varmaa olekkaan. En siis vielä uskalla täysin hurrata, mutta lähellä se on. Muutama viikko odottamista ja sen jälkeen neiti saa vähän vauhtia kasvamiseen. Tätä on odotettu ja pian se alkaa! 
Sitten niihin vähän inhottavimpiin uutisiin. Minua vaivaa edelleen mahaoireet. Hyvin usein herään öisin ja valvon 5h, kun mahassa kiertää. Lisäksi happamat, pilaantuneen kananmunan makuiset röyhtäykset ja oksentaminen vaivaavat. Ei ole hääviä näiden kanssa eläminen. Vuoden olen näitä oireita sietänyt, mutta nyt alkaa olla voimat loppu. On se kumma, kun mitään ei löydetä. Tällä hetkellä jonotan paksusuolen tähystykseen. Todella toivon, että pian näihin oireisiin löytyisi syy. Itseasiassa odotan, että pääsisin oireista kokonaan eroon. Aadalla on myös selittämättömiä vatsaoireita. Jorvissa Aada otettiin vakavasti ja häntä alettiin tutkia. Verikokeissa ei ollut mitään poikkeavaa. Lääkäri sanoi minulle, että minun pitää nyt vaan yrittää selvitä Aadan oireiden kanssa. Onneksi hän kuitenkin otti yhteyttä toiseen lääkäriin joka kehotti meitä ottamaan vielä yhden ulostenäytteen. Lääkäri mietti jos Aadan mahaoireet olisivatkin ensimmäinen merkki haiman toimivuudesta. Näyte otettiin, mutta siitä ei ole tullut vielä vastausta. Olen lääkäreille puhunut useita kuukausia sitten Aadan väsymyksestä. Olen ollut huolissani, kun Aada saattaa nukkua yöllä 12-15h tämän lisäksi vielä 3h päiväunet. Mielestäni 2,5v tyttö nukkuu liikaa. Lisäksi Aada juo paljon. Juomisen tarve on lisääntynyt parin viimeisimmän kuukauden aikana. Emme voi käydä vaunulenkillä ilman vesipulloa. Aada tarvitsee vesipullon myös yöksi sänkyynsä. Aadan virtsa haisee myös voimakkaalle. Pottailun alotuksen myötä olen myös kiinittänyt huomiota siihen, että Aada tekee pissat hyvin usein heti kun on juonut. Näyttää siltä, että neste tulee heti läpi, kun hän juo. Olen ollut todella huolissani Aadasta. Onneksi lääkäri otti huoleni vakavasti. 

Parisen viikkoa sitten näytti vahvasti sille, että Aada otettaisiin osastolle sokeritarkkailuun. Olen kuitenkin toistaiseksi saanut seurata sokereita kotona. Tällä hetkellä sokerit näyttää ihan ok hyvälle. Kokoajan minulla on kuitenkin pelko siitä, että missä vaiheessa sokerit nousevat. Minun siskollani on ykköstyypin diabetes ja myös sen vuoksi osasin kertoa oireista lääkärille. Tilanne on hyvä tällä hetkellä, koska oireita on ja niihin on reagoitu. Jokseenkin olen kuitenkin syyttänyt itseäni lukuisia kertoja. Aadalla on tapana haluta nukkumaan tuntia tai kahta aikaisemmin, ennenkuin hän nukahtaa. Hän saattaa laulaa ja vaan levätä sängyssään. Lepoahan se on. Olen ajatellut, että hän on fiksu tyttö joka tarvitsee hetken omaa aikaa. Miten hölmö sitä voikin olla? Miten en ole osannut ajatella, että ne hetket on ollut Aadalle niitä, kun hän on halunnut mennä lepäämään. Joskus kesken leikkien hän saattaa mennä mahalleen maton päälle ja levätä hetken. En ole niissäkään hetkissä osannut reagoida oikein ja ajatella, että hei ei tuo nyt ihan normaalia ole. Tiedän, että on aivan turha syyttää itseään. Tiedän, että kaikki on hyvin ja Aadaa tutkitaan nyt. Olen kertonut huoleni lääkärille ja tein sen ihan riittävän aikaisin. Vaikka olisin sanonut huoleni aikaisemmin niin, yhtään enempää ei olisi pystytty tekemään. Lapsuusiän diabetestä kun ei pysty pysäyttämään. Jos se on tullakseen niin se tulee. Ainoa joka sen pystyy pysäyttämään on Jumala ja sitä tällä hetkellä kovasti rukoilen.

En halua ajatella liikaa, koska se ahdistaa. Silti ajatus siitä, että alkaisin pistämään Aadaa n. 7x päivässä + verensokerin mittaus ja kasvuhormoni saa minut ahdistumaan. Onko minun todella selvittävä tästä kaikesta yksin? Eikö yhdellä lapsella ole jo ihan tarpeeksi? Pitääkö turnerin oireyhtymän, kilpirauhasen vajaatoiminnan ja aorttaläpän vuodon lisäksi kärsiä vielä tämmöisestäkin? Kyllä minä selviän, mutta eikö tämä kaikki ole aivan liian epäreilua lastani ajatellen? 

Suuren huoleni ja murheeni vuoksi olen nähnyt aivan liian työläänä keskittyä tähän blogiin. Mielessäni on vain kysymys, enkö voisi jo löytää sen puuttuvan palasen tähän rinnalle? Onko minun todella selvittävä tästäkin kahdestaan Aadan kanssa. 

Kiitos kaikesta tästä kuuluu siltikin Jumalalle! Hän vahvistaa minua jokainen päivä! Häneltä minä saan voiman ja sillä voimalla minä jaksan! Hän kuivaa kyyneleeni ja antaa minulle rauhan! Hän ei anna minulle enempää mitä en kestäisi. Jos Hän todella näkee minut näin vahvana niin en voi kuin ihmetellä! 


Ps. En jaksa tällä hetkellä vastata kysymyksiin/ kommentteihin. Toivottavasti ymmärrätte. Ihanaa, että kaikesta huolimatta olette pysyneet mukana! Ihanaa heinäkuuta jokaiselle! 


-Eve

12 kommenttia

 1. Monet uudet asiat tuntuvat raskailta mutta ajan myötä kaikkeen tottuu. Jaksamisia ja isot tsempit sinne <3

  VastaaPoista
 2. Nimetön7/7/16 17:18

  Kannattaa kokeilla fodmap ruokavaliota vatsaoireisiisi! Siinä siis vältetään fodmap yhdisteitä sisältäviä ruoka-aineita.

  VastaaPoista
 3. Nimetön7/7/16 20:02

  Todella paljon jaksamisia, toivottavasti kaikki kääntyy pian parhain päin! <3

  VastaaPoista
 4. Nimetön7/7/16 20:17

  Kun se jumala nyt kerran sun mielestä on olemassa niin sithän se on kaiken tuon paskan teiän elämäänne aiheuttanu!! JÄRKI KÄTEEN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimetön8/7/16 22:28

   Ei sulla ole käynyt mielessä että on olemassa hyvän lisäksi myös se paha? Maailmassa tapahtuu hyviä ja pahoja asioita.
   Raamatussa lukee selvästi että mikään paha ja sairaus ei tule Jumalalta vaan Paholaiselta. Lue itse niin tiedät mistä puhut :D

   Poista
  2. Nimetön9/7/16 09:38

   Jumala kyllä sallii joitain asioita meidän elämään, mutta Hän ei silti jätä meitä pulaan tai työtään kesken. Ihmiset kummasti aina unohtavat, että on olemassa myös se paha joka kaikki sairaudet aiheuttaa. Jumala ei niitä tuo, mutta saattaa jostain syystä sallia, kuten Jobin kohdalla. Jumala on HYVÄ!:)

   Poista
 5. Nimetön8/7/16 01:59

  Voimia <3

  Muistan teitä rukouksessa.

  -Eea

  VastaaPoista
 6. Onko sinulle tarjottu perhetyöntekijää avuksi arjen keskellä?

  VastaaPoista
 7. Nimetön8/7/16 15:22

  Herttainen yhteiskuva sinusta ja Aadasta! Samoin Instagramissa ollut kuva ruusumekkoisesta Aadasta istumassa on tosi söpö.

  Toivottavasti teidän kummankin oireiden syy selviää. Harvoin meiltä kysytään, jaksaisitko vielä tämän ja tämänkin kestää.

  Pirjo

  VastaaPoista
 8. Nimetön9/7/16 07:45

  Onhan tytön kilpirauhanen tutkittu, muutenkin kuin pelkkä TSH-arvo.Helicobakteeri on yksi vatsaa kiusaava juttu, se kyllä selviää tähystyksessä. Tsemppiä, t Ulla

  VastaaPoista
 9. Käyttehän usein tsekkaamassa kilpirauhasarvot? Tuossa iässä thyroksiinin tarve vaihtelee tosi paljon.

  VastaaPoista
 10. Kilpirauhasen vajaatoiminto tuli ensimmäisenä mieleen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //