Puhtaus on katsojan silmissä

Hetki sitten minulle vihjailtiin, mutta ei sanottu suoraan, että kotonani on epäsiistiä ja voisin olla siistimpi. Jäin miettimään tuota lausetta. Jossain määrin se loukkasi minua. Olen mielestäni siisti, mutta ehkä enemmänkin pintasiisti. Kunhan kotonani näyttää siistiltä, se riittää. Kotona tavarat ovat järjestyksessä, mutta kaapin alla saattaa olla sentin kerros pölyä. En edes muista, milloin viimeksi olen imuroinut sohvan alta. On totta, että voisin käyttää enemmän aikaa siivoamiseen tai siihen perusteelliseen siivoamiseen. En kuitenkaan tee niin. Näen tärkeämpänä viettää nyt aikaa Aadan kanssa. Olen rajoittanut omaa puhelimen käyttöä Aadan hereillä olon aikana, koska haluan oikeasti nauttia lapseni seurasta. Nautin siitä kun pääsen touhuamaan neidin kanssa. Nyt kun Aada osaa jonkinverran puhua ja oikeasti leikkiä. Nyt kun leikit eivät ole ainoastaan leluihin tutustumista vaan oikeasti leikkiminen on jo leikkimistä. Leikitään nukkekodilla ja hoivataan vauvaa. Tätä minä olen odottanut niin paljon ja vihdoin olen päässyt tähän pisteeseen. Ehkä sen odottamisen vuoksi myös nautin tästä näin paljon. Miten minusta tuntuu, että yhä enemmän ja enemmän kuulen sitä, että vanhemmat eivät leiki lastensa kanssa. Tottakai siihen arkeen kuuluu muutakin, mutta edes hetken päivässä. Miten paljon se merkitseekään lapselle, että vanhempi oikeasti keskittyy häneen ja jakaa sen hetken ainoastaan lapselle ilman sitä puhelinta. Onko väärin nauttia lapsen kanssa leikkimisestä? Tottakai voisin siivoilla, kun Aada nukkuu. Olen kuitenkin sen verran itsekäs, että käytän sen ajan aivan johonkin muuhun. Rehellisesti sanottuna mielessä ei käy edes luuttuun tarttuminen.

Mitä sitten jos kaapin alla on sentti pölyä? Jos se sinua häiritsee niin ole hyvä ja tule tänne siivoamaan. Meidän kotihan tämä on. Kyllä minä toisaalta nautin siivoamisestakin, mutta en jaksa olla enää niin tarkka kuin joskus olin. Ennen Aadaa rakastin perusteellista siivoamista ja toisaalta rakastan sitä edelleen. Tykkään siitä, että kotona tavarat ovat järjestyksessä. Pidin joskus jopa imuroinnista, mutta vihaan sitä tänä päivänä. Toki minä imuroin, mutta siinä yritän päästä mahdollisimman helpolla. Pari viikkoa sitten imuroin ja luuttusin lattiat. Tajusin lopussa, että ainiin pölytkin olisi voinut pyyhkiä. No niitä pölyjä ei ole pyyhitty vieläkään. Jokatapauksessa olin ylpeä itsestäni, että imuroin tarkasti ja luuttusin lattiat. Siihen kului aikaa kaksi tuntia. Senkin tein vasta, kun Aada meni nukkumaan. Klo 21-23 välillä. Toki on tärkeää näyttää lapselle mallia siivoamisesta. Kyllä Aada sitä näkeekin. Milloin täytetään yhdessä astianpesukonetta, pestään pyykkiä, pyyhitään ruokapöytää ja no imuroidaankin. Mielestäni kuitenkin lapsi on vaan hetken lapsi ja haluan nauttia tästä ajasta. Yritän todella parhaani mukaan nauttia tästä ajasta, vaikka sitten epäsiistissä kodissa joka näyttää siistiltä ;) 
- Eve

8 kommenttia

 1. Musta blogin perusteellasi ei ole ikinä tullut mieleenkään, että teillä olisi jotenkin liian sotkuisaa. Minusta teillä on kaunista ja rakastava ilmapiiri. Itsekin koen tärkeämpänä olla lapsen kanssa kuin imuroida. Ihanaa kesää teille! -maitoviiksi

  VastaaPoista
 2. Se jonka mielestä teillä on sotkuista, voisi käydä kurkkaamassa meidän ikkunasta sisään😂🙈 kolme koiraa, muksu, oma piha ja laiska äiti tekee tehtävänsä. Vastustuskyky kasvaa!

  VastaaPoista
 3. Oon täysin samaa mieltä asiasta. Jos jotain ihmistä joka tulee käymään meillä ja haittaa et on väjä sotkusta, nii siivooma vaan. Ei haittaa vaikka ois vähä villakoiria sohvan/sängyn alla tai pölyt pyyhkimättä. Kolmen pienen lapsen kanssa oon huomannut et lelujakaan ei välttämättä tarvii päivittäin kerätä, vain vähä siirtää et mahtuu kävelee! Tulipas sekava kommentti. Kolmen pienen lapsen äiti.

  VastaaPoista
 4. Hyvän postaus aiheen oot keksinyt! Mä oon aika samanlainen kun sä että meillä on aina perus siistiä täällä kotona mutta sitten jossain saattaa tosiaan olla joku sentin pölykerros josta mulle on joku vieras saattanut huomauttaa ja se kyllä hieman aina ärsyttää koska enhän mäkään mene toisten koteihin huomauttelemaan niiden kämpän siisteydestä :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä se vaan niin on että on siistjä koteja ja epäsiistejä koteja. Ei se siisteys ole katsojan silmissä. Muutenkin eikö olisi hyvä ottaa Aada mukaan siivouspuuhiin ja näyttää hänelle esimerkkiä? Esimerkiksi tiskaamiseen yms. Ja eiköhän teille jää aikaa siivoomisen ohella leikkimiseenkin. Jos joka päivä tekee vähän jotakin niin aikaa kuluu vähemmän.

  VastaaPoista
 6. Haha näkisitpä meidän kämpän. Imuroin ekaa kertaa ties kuinka moneen viikkoon... :D

  VastaaPoista
 7. Sulla on mun mielestä kaunis koti ja ihana blogi!<3

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Mulla on siivoomisesta, tai sen pois jättämisestä postaus nimeltä "kiiltokuvia" mun blogissa :) Ei se oo mun mielestä niin justiinsa jos peilissä on muutamat hammastahna roiskeet :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //