Haaveet kaatuu

Joskus mietin, että haluan lapset pienellä ikäerolla. Vielä silloin, kun Aada oli vatsassa ajattelin näin. Mietin, että kun Aada on kaksi ,on hyvä tehdä hänelle leikkitoveri. Nyt neiti on 2,5v ja leikkitoveria ei ole tulossa ainakaan seuraavaan 9kk aikana. Se sattuu. Se sattuu oikeasti todella paljon, että en pystynyt pitämään kiinni siitä haaveesta. Se haave on nyt pyyhitty pois. En tiedä saanko koskaan enempää lapsia. En tiedä, että kuinka paljon Aadalle ja tulevalle lapselle tulisi ikäeroa. Lasten saantikaan kun ei ole mikään helppo homma. Jotkut eivät vaan saa lapsia. Sitäkin olen paljon miettinyt, että mitä jos en endometrioosin vuoksi saakkaan enempää lapsia? Koskaan? Ajatus siitä tuntuu pelottavalle. Toisaalta olen äärettömän kiitollinen Aadasta. Olen yhden lapsen äiti ja se riittää toistaiseksi. 

Vauvakuume on silti puhjennut kukkaan. Tuntuu, että yhä useampi ystävä on nyt saanut vauvan tai on raskaana. Tai vähintään suunnittelee perheenlisäystä. Itse en voi suunnitella, siihen kun tarvitaan se toinenki osapuoli. Miten vaikeaa onkin kuumeilla ilman toista osapuolta. Haikein fiiliksin myin juuri Aadalle pieneksi käyneitä vaatteita. Voi miten pieniä ne olivat. Onko tuo lapsi oikeasti ollut joskus niin pieni? 
Haaveista luopuminen tekee kipeätä nyt ja varmasti aina. Parin vuoden sisällä olen joutunut luopumaan monista haaveista. Pelottaa haaveilla, koska en tiedä toteutuuko ne. Pelkään, että mikään haaveeni ei toteudu. Olen joutunut pettymään niin monta kertaa. 

Haaveilen, että joku mies vielä huolisi meidät. Tämän kahden vuoden aikana olen joutunut pettymään liian monta kertaa ihmisiin. Vaikka olenkin ollut yksin/ en ole seurustellut niin muutama minusta on ollut kiinnostunut. Tai siis kiinnostus on ollut molemminpuoleista. Kun aloimme puhumaan vakavia niin se kaikki on päättynyt. Suurin syy on ollut se, että minulla on lapsi. Mies on ajatellut, että hänestä ei ole isäpuoleksi. Sellaista miestä, jolle Aada on este, en suostu edes ajattelemaan. Lapsi ei saa koskaan olla este. Siinä missä minä tulen niin tulee Aadakin. Me ollaan yksi ja sama paketti, se ei tule koskaan muuttumaan. Haluan miehen joka rakastaa lastani. Haluan miehen joka on valmis viettämään kahdenkeskistä aikaa lapseni kanssa. Haluan miehen joka ruusujen sijaan ostaa minun lapselleni lahjoja. 


Huomaan, että Aada kaipaa isäroolia tähän arkeen. Seurakunnassa Aada juoksee tuntemattomien miesten luokse. Juoksen perässä ja joudun juttelemaan vaikka minkälaisille miehille. Ei siinä onhan se ihan hauskaa. Hyvin usein ne miehet kyselee, että mikä on nimi ja ikä. Hauskaahan se rupattelu on. Piristää kummasti tällaista yksinäistä mammaa. 

Tulevaisuus on kuitenkin täysin auki. Toivon, että tämä kesä olisi täynnä rakkautta. Siitä haaveilu kuitenkin pelottaa. Tuntuu, että syksyllä olen jälleen tässä samassa pisteessä. Tämä yksinäisyys alkaa ottaa aivoon. En haluaisi olla enää kahdestaan Aadan kanssa. Kaipaan niin läheisyyttä ja arjen jakamista. Täällä mun sydän on vapaana miehelle joka arvostaa minua ja Aadaa. Miehelle joka rakastaa pyyteettömästi. Sitä odotan, sitä toivon ja siitä haaveilen. Toivottavasti tämä yksinäisyys olisi pian ohitse.

-Eve

14 kommenttia

 1. Kyllä se mies löytyy joka osaa kasvaa isäpuoleksi Adalle, mulla on maailman paras isä (puoli), mun vanhemmat tapasi kun mun äiti oli viiden lapsen yksinhuoltaja ja mun isä joskus sanoi mulle, että vaikka ne äitin kanssa eroaiskin niin oon silti aina sen pikkutyttö :) Se tulee kun aika on oikea.

  VastaaPoista
 2. Se mies on tuolla. Se mies joka sua rakastaa. Se mies joka on sun arvoinen, se mies jolle sä ja Aada ootte numero 1. Se mies tulee sun luo kun on sen aika. Meidän aikataulu on niin eri, kuin se aikataulu millä oikeasti on merkitystä. Älä kaada haaveita, unelmat muuttuu ja täyttyy, kun on sen aika. Oot rakas <3

  VastaaPoista
 3. Eikös se mies aina kävele silloin vastaan, kun vähiten odottaa.. Malttia :)

  VastaaPoista
 4. Mä niin tiedän tän! Samoissa fiiliksissä nimittäin jo pidemmän aikaa. Sitä aina yrittää tsempata, että ehkä sitten syksyllä on kuvioissa joku, tai ehkä sitten keväällä, seuraavana jouluna... Ja syksy meni, kevät meni, kohta on varmaan joulukin mennyt eikä mitään muutosta tapahdu. Mutta onneksi on kuitenkin yksi lapsi! Ja kyllä, mäkin haluan miehen, jolle mun tytär olisi kuin oma ja se näkyisi jokapäiväisessä elämässä. Kyllä mekin vielä! Täytyyhän sen olla niin :)

  VastaaPoista
 5. Voih Eve! Ihanaa ku kirjotat tästä. mä oon täällä viikon verran nyt taas itkenyt ku sama haave kaatuu. Ja mulla sentään on mies. Hän vaan ei halua toista lasta, vielä. Tiedä millon sitten... Ei helpota omaa pahaa oloa sen haaveen kaatumisen osalta.

  Mutta mistä sun elämään semmoinen ihana mies saatais. Pidän peukkuja pystyssä että sun prinssi saapuu vielä :) oot ajatuksissa <3

  VastaaPoista
 6. Nimetön3/6/16 13:25

  Samoja ajatuksia täällä.. osaat hyvin kirjoittaa aiheesta, itselläni on vaikeaa saada ajatukset ylös :)

  VastaaPoista
 7. Nimetön4/6/16 01:51

  Ymmärrän tilanteesi,mutta et voi ryhtyä keneltäkään mieheltä vaatimaan että hän tuosta noin vain alkaa rakastamaan lastasi jonka olet saanut toisen miehen kanssa! Se voi viedä aikaa vuosia vaikka mies olisi sinuun umpirakastunut.Eikä tuo uusioperheessä elämä ikinä suju kuin Strömsössä - voin kertoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kommentoijan kanssa. Myös tämä puoli asiassa on otettava huomioon ryhtyessä suhteeseen uuden miehen kanssa. En siis sano tätä pahalla ja toivon todella, että löydät rinnallesi ihanan miehen :) Enkä myöskään väitä enkä usko, että kukaan ei voisi oppia rakastamaan toisen lasta. Tiedän vain valitettavasti omasta kokemuksestani, että asia on hankala. Seurustelen miehen kanssa, jolla on edelisestä suhteesta kaksi lasta ja tunnen jopa inhoa itseäni kohtaan siitä, etten rakasta hänen lapsiaan. Minulle ei ole kehittynyt minkäänlaista kiintymyssuhdetta ja tunnen asiasta syyllisyyttä, sillä onhan kuitenkin kyse sellaisen ihmisen tärkeimmistä ihmisistä, jota rakastan yli kaiken. Joskus myös toivon, että voisin palata siihen hetkeen, kun voisin vielä harkita uuden kerran, ryhdynkö tähän uusioperhejuttuun ollenkaan. Mutta uskon, etten valitsisi toisin, sillä rakastan miestäni niin paljon!

   Poista
 8. Nimetön6/6/16 07:49

  Harmi kun niin monet uskovat nykyään pitää normaalina kävellä puoli alasti tuolla kylillä.. Eivätkä ymmärrä sitä kuinka monet miehet lankeavat syntiin heidän takia.. "Uskovat"

  VastaaPoista
 9. Nimetön8/6/16 16:36

  Hyvä postaus, ja paljon viisasta pohdintaa! Useilla miehistä on varmaan eräänlainen ennakko-ajatus siitä että ihannetilanteessa kumppanilla ei olis lapsia entuudestaan, ja ehkä tää asia valitettavasti vielä korostuu nimenomaan meidän kristittyjen miesten keskuudessa. Luulen että monet myös virheellisesti ajattelee, että sitä tulis olla täysin valmis isäpuoli ihan tosta vaan sormia napsauttamalla, vaikka yhtälailla sekin on sellainen rooli johon kasvetaan pikkuhiljaa, eihän esim aviopuolisoksikaan tulla yhdessä yössä. Eli loppujen lopuks kyse on varmasti paljon vaan siitä, ettei olla oikeesti pohdittu asiaa sitä ensifiilistä pidemmälle.

  Ainakin itse koen että jos tapaisin tytön jonka kanssa haluaisin oikeasti jakaa koko elämäni, niin en mitenkään osais ajatella että lapsi olisi siinä millään tavalla "este", vaan ennemminkin suuri siunaus jota haluaisin oppia rakastamaan kuin omaani. Vaikka en ole tällaisessa tilanteessa ikinä ollut, niin oon kokenut järkeväksi ajatella asiaa ja omaa suhtautumistani siihen, ja on kyllä kannattanut!

  Tunnistan tosta vikasta kappaleesta paljon myös omia fiiliksiäni tällä hetkellä. Mutta uskon kyllä että jonain päivänä tiet kohtaa sen kanssa kenen on tarkotettukin, ehkä sillon kun sitä vähiten odottaa.

  VastaaPoista
 10. Oot kyllä niin kuuma että.. Huhhuh!👍

  VastaaPoista
 11. Miksi nuoret ei kohtaa missään muualla paitsi kapakoissa? Tiedän yhden mukavan nuoren miehen, joka tuskailee ettei löydä ns. tavallista naista, joka haluaisi tavallista elämää. Eikä mitään super-body-karjua, khaki-housuissaan ja öljyttyine hiuksineen... Harmittaa, kun tälläisiä mukavia ihmisiä kuten sinä ja tämä nuori mies ette kohtaa :( Maantiede tietenkin estää teitä kohtaamasta vahingossa, mutta mutta.... jospa se kohdalle vielä osuu teille kummallekin.
  - Lukija

  VastaaPoista
 12. Sulla on todella kaunis blogi, ja Aada, miten suloinen <3 löydät varmasti miehen joka arvostaa ja rakastaa teitä! Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //