Sinä olet itsesi suurin tuomitsija

Mietitkö kun lähdet ulos, että miltä näytät? Ajatteletko, että mitä muut ajattelevat jos laitat ne reikäiset kalsarit ja kumisaappaat kauppareissulle? Tiedätkö, ne muutkin ajattelee siellä kaupassa, että miltä ne näyttää. Tiedätkö, vaikka joku kattois sua kieroon niin hän ajattelisi sitä asiaa vain murto-osan ajatuksistaan. Ne ihmiset siellä kaupassa ajattelee samalla tavalla itsestään. Älä keskity siihen miltä sä näytät, aiheutat ennenkaikkea vaan itsellesi hallaa. Sä oot just hyvä tuollaisena.

Itse olin ennen sellainen. Keskityin todella paljon siihen, että miltä näytin. Meikkaaminen oli yksi suurimpia asioita elämässäni. Tuntui, että meikkaaminen piti minut elossa. Jossain vaiheessa aloin ymmärtää omaa arvoani. Nykyään uskallan katsoa itseäni peilistä ja ymmärtää sen, että olen kaunis. Ihan sama mitä mulla on päällä tai miltä naama näyttää. Minä olen kaunis juuri tämmöisenä. Ja tiedätkö, säkin oot kaunis just tuommoisena. Jos joku sanoo sulle ilkeesti, älä välitä! Tiedän, että se jää sun mieleen pyörimään, mutta älä anna sille valtaa. Niistä toisten kommenteista ei kannata välittää. Ne on vaan niiden ajatuksia ja mielipiteitä. 

Loppujenlopuksi vaan sillä on merkitystä, että mitkä on sun ajatukset. Katkeroidutko ja haluat kostaa? Mitä sä sisimmässäsi ajattelet? Mitä sä ajattelet itsestäsi? Ootko sä kaunis vai ruma? Rakastako sä itseäsi? Annatko sä itsellesi anteeksi? Mitä sä ajattelet muista? Mietitkö aina vaan, että kun kaikilla muilla on asiat paremmin kuin sulla? Elätkö muiden elämää enemmän, kuin omaasi? Rakas, sä et voi tietää mitä niille muille kuuluu. Sä oot ite vastuussa sun elämästä ja teet päätökset itse. Sä itse teet ne valinnat, miten reagoit asioihin ja miten menettelet. Me ollaan yleensä kaikkein suurimpia tuomitsijoita itseämme kohtaan. Annetaanko me itsellemme anteeksi? Osataanko me oikeesti armahtaa itseämme? Oikeasti? Osaatko sä olla armollinen itsellesi? 


                  Lähde: instagram

Sä et tiedä mitä sille sun kiusaajalle eilen tapahtui. Se kiusaaja saattoi saada eilen haukut isältään tai remmistä. Se kiusaaja purki sen pahanolonsa suhun. Se teki väärin, tosi väärin. Se ei kuitenkaan oikeuta sitä sen tekoa, mikään ei oikeuta sitä. Se ei vaan osannu purkaa kiukkuaan muuten. Se ei tienny miten paljon pahaa se aiheutti sulle. Sä oot kärsiny tosi paljon, oot joutunu koville. Siks sun tekis mieli kostaa, koska se ei tiedä miltä susta tuntuu. Kuitenkaan kosto ei oo koskaan mikään ratkaisu. Hetkellisesti saatat saada siitä nautintoa, mutta pitemmän päälle satutat eniten itseäsi. Pysähdytkö koskaan ajattelemaan, että ootko antanu anteeksi itsellesi? Osaatko antaa anteeksi itsellesi? Älä kulta pieni  syytä enää itseäsi, se ei ollut sun vika. Se, että se teki niin ei ollut sun vika. Sä et ois voinu tehä mitään toisin, älä jossittele enää. Rakas, anna anteeksi itsellesi. Päästä irti siitä vihasta, mitä koet itseäsi kohtaan. 

Mä en tiedä niitä hirveitä asioita mitä sun elämässä on tapahtunu. Sä oot saattanu olla kiusattu tai sut on raiskattu. Sä oot saattanu ajaa autoa ja joutua kolariin. Kolariin jossa kuoli joku, mutta sä et ollu syyllinen. Sun vanhemmat on saattanu sanoa sulle, että oot ollu vahinko. Sä oot saattanu kuulla elämäsi aikana pelkkiä haukkuja. Kukaan ei oo välttämättä koskaan sanonu sulle, että rakastaa sua. Sä saatat olla tosi yksinäinen. Mä en todellakaan tiedä mitä sun elämässä on tapahtunu, mutta jokaisen elämässä on omat kipukohdat. Kenenkään elämä ei oo liian helppoa. Kuitenkin yksi suurimmista asioista mitä sä voit tehä itsellesi; anna anteeksi itsellesi. Kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan sellaista. Ei se rakas ollu sun vika. Anna itsellesi se anteeksi. Anna se erityisesti itsellesi anteeksi. Sä oot hyvä just tuommoisena. Sä olet ainutlaatuinen, et sä ollu vahinko. Sä oot ainutlaatuinen. Sun elämällä on tarkoitus, mutta sä päätät siitä. Sä päätät, että miten sun elämän kanssa käy. Sä oot sun elämän päättäjä, ei kukaan muu tee päätöksiä sun puolesta. Anna anteeksi itsellesi, sä olet kaunis pieni ihminen ja niin ainutlaatuinen. Kun sä annat itsellesi anteeksi niin sä pystyt päästämään irti siitä syyllisyydestä ja sun on helpompi hengittää. Älä pidä kiinni sellaisesta, mikä vie sun voimia. 

-Eve

5 kommenttia

 1. Pillahdin itkuun, kiitos tästä! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Ihmiset tuomitsevat itseään aivan liian helposti. Usein ajatellaan, että itse olen syypää kaikkeen. Minä ajattelen niin. Syytän itseäni mielessäni, mutta en kerro sitä muille. Illan tuntumassa hiljennyn ja murehdin. Syytän itseäni ja sen huomaa käytöksestäni. Sinusta tulisi hyvä psykologi. Osaat pohtia asioita ja rohkaista.

  -e.h

  VastaaPoista
 3. Vau, ihana teksti! Pisti ajattelemaan.. :)

  VastaaPoista
 4. <3
  Kiitos!
  Tuun lukemaan tän aina kun mulla on huono päivä!

  VastaaPoista
 5. Kaunis teksti. <3 Jotenkin tuntui, että se oli suoraan Jumalalta monille ihmisille. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //