Se vaati rohkeutta

Blogini facebookissa, instagrammissa ja snäpissä paljastinkin jo, että me ollaan muutettu. Kyllä! Jälleen me muutettiin. Heh! Edellisestä muutosta onkin aikaa huimat 5kk. Tiedän, että tämä saattaa herättää tietynlaisia ajatuksia teissä lukijoissa. Monen mielestä olen hullu ja typerä. Rehellisesti sanottuna minulle on ihan sama, että mitä mieltä te lukijat olette tästä asiasta. Ennenkuin reagoit tähän tekstiin niin toivon, että luet tekstiä eteenpäin. Kerron teille minun syyni, että miksi oikein muutin. Sitten myös varoituksen sana. Jos et kestä ns. Jeesusjuttuja niin suosittelen, että et lue tätä tekstiä ollenkaan, koska tässä tekstissä tulen puhumaan Jumalasta enemmän, kuin yleensä. Tämä muutto on täysin Jumalan ansiota ja Hänelle kuuluu kunnia tästä asiasta! Ei minulle tai ystävilleni! 

Syyskuussa muutin Jyväskylään, koska Jumala puhui minulle siitä. Asunto järjestyi todella nopeasti. Ennen muuttoa Jumala oli puhunut minulle, että sille on syy miksi muutan Tampereelta Jyväskylään. En tiennyt syytä vielä siinä vaiheessa, mutta muuton jälkeen ymmärsin sen. Jyväskylässä elämääni siunaantui lukuisia ihmisiä. Isä kuitenkin nosti erityisesti yhden ihmisen muiden joukosta, josta hän alkoi puhua voimakkaasti. Silloin ymmärsin muuttomme syyn. Jumala asetti hänet sydämelleni ja haluaa minun siunaavan ja rukoilevan hänen puolestaan. Tiesin Isän kysyvän minulta uskollisuutta asiaan liittyen, jaksanko luottaa ja uskoa hänen lupauksiinsa tämän ihmisen kohdalla.  Meillä oli todella hauskaa, koimme elämyksiä sekä rukoilimme yhdessä. Ne hetket merkitsi minulle todella paljon! Jyväskylässä todella sain levätä ja nauttia elämästä. Aikaa kuitenkin kului ja Jumala alkoi puhua toisesta paikkakunnasta. Tiedän, että sille oli syynsä miksi käväsin Jyväskylässä. Viihdyin siellä todella hyvin, mutta koska olen antanut Jumalalle luvan ohjata elämääni niin tiesin, että en asuisi siellä kovin kauaa.

Jumala on puhunu minulle jo vuoden verran siitä, että minun tulisi muuttaa pk seudulle jossain vaiheessa elämääni. Olen itse ajatellut, että siihen on aikaa monta vuotta. Olen jotenkin työntänyt sen ajatuksen pois mielestäni, koska pk seudulla muuttaminen on pelottanut. Olen ajatellut, että en ole vielä valmis muuttamaan sinne.

Jumala kuitenkin päätti toisin. Hän alkoi yhä konkreettisemmin puhumaan minulle muutosta pk seudulle marraskuussa. Halusin asiaan vahvistusta muualta ja rukoilin asiaa ystävieni kanssa. He eivät edes tienneet, että Jumala oli puhunut minulle samasta asiasta. Eräs ystäväni koki Jumalan sanovan, että tulemma muuttamaan pian, muutto on jo lähellä. Toinen ystävä koki hieman myöhemmin, että seuraava asunto tulisi sijaitsemaan Helsingin lähettyvillä. Hän koki, et on kyse enää viikoista, kun tulisimme muuttamaan. Itse ajattelin, että asun vielä ainaki muutaman kuukauden Jyväskylässä ja siksi oli vaikea edes ajatella muuttoa pois. Jätin asian hetkeksi ja jälleen joulukuun alussa Jumala alkoi puhumaan muutosta. Rukoilin jälleen erään ystäväni kanssa. Hän näki rukoillessa näyn vaalean keltaisesta pienestä kerrostalosta, jossa oli rusehtava ovi. Jumala puhui ystävälleni, että se tulisi olemaan kotimme.

Tuli tammikuu. Tammikuussa ystäväni alkoi puhumaan Helsinkiin muutosta. Hän ehdotti minulle, että etsisimme asuntoja uudenmaan alueelta. Katsoin ja yritin etsiä tietenkin sellaista keltaista kerrostaloa, ruskealla ovella. En löytänyt, ihme kyllä! Eikä ystävänikään löytänyt! Heh! Hetken päästä löysin asunnon. Näin siitä vain yhden kuvan, mutta laitoin siihen viestiä. Viestiin vastattiin, että vuokralainen on jo saatu kyseiseen asuntoon. Pian ilmoitus poistui netistä. Tuntui pahalle. Sanoin Jumalalle, että katso nyt. Ei tästä tule yhtään mitään. Heti kun löydän mieleisen asunnon, käy näin. En saa sieltä asuntoa. Ihan turhaan edes yritän. Raivosin Jumalalle inhottavaa fiilistäni hetken aikaa ja sitten kuulin Isä sanovan;  " Lopeta itse yrittäminen, jos Minä haluan sinut sinne, minä järjestän sinulle sieltä kodin. Jätä asia minun käsiin". Olin ihmeissäni ja samaan aikaa minua nauratti. Vaikutti sille, että Isä todella halusi huolehtia tästä asiasta ja minun ei tarvitsisi tehdä asian eteen mitään. Vastasin Isälle, että selvä homma. Haluan, että minua pyydetään vuokralaiseksi tulevaan kotiini, että minun ei tarvitse tehdä asunnon eteen yhtään mitään. Pistin panoksia peliin vähän lisää ja laadin listan. Listan jossa luki minun haaveeni tulevasta kodista. Vein sen Isän eteen ja sanoin, että haluan nämä kaikki mun tulevaan kotiin. Muuten en muuta mihinkään. Olin tosissani. 

Siinä listassa luki: 
Kolmio
Kylppäri ja vessa erikseen
Tilava, avara ja kaunis koti
Lasitettu parveke
Moderni keittiö
Paljon kaappitilaa ja lisäksi vaatehuone

Sen jälkeen luovutin asian suhteen. Kului aikaa tasan kaksi viikkoa. En ollut ajatellut asuntoa ollenkaan. Sitten minulle tuli sähkäposti "haluaisitko tulla meille vuokralaiseksi? Edellinen vuokralainen ei saanut takuuvuokraa kasaan". Hypin riemusta. Olin todella iloinen. Kysyin Isältä, että onko tämä Hänestä ja nauroin. Mistä muusta tämä voisi olla? Isä vastasi, että tunnistan asunnon rauhasta. Pian sain asunnosta tietoja ja kuvia. Rakastuin. Asunnossa oli kaikki se mitä olin Isältä pyytänyt. Asunnossa oli juuri se värimaailma, mikä on minun mieleeni. Asunnossa oli täysin kaikki se mitä halusin. Se lista minkä laadin, toteutui. Asunto oli täydellinen. Kaiken tämän lisäksi asunto todella oli pienkerrostalon asunto, joka on keltaisen värinen ja missä on rusehtava ovi! Näytin kuvan asunnosta ystävälleni ja hän kertoi hymyillen, että juuri tämän asunnon hän oli nähnyt. Se oli kirsikka kakun päälle. Itkin onnesta. Kaiken tämän lisäksi juttelin vuokranantajan kanssa kahden tunnin ajan puhelimessa. Hän kertoi, että kun hän sai minulta sähköpostia niin viesti oli jäänyt hänen mieleensä. Hänestä tuntui jo sillon, että olisin oikea vuokralainen. Hänestä tuntui, että hän tekee virheen jos vuokraa asunnon sille jolle oli asunnon luvannut. Hän oli onnellinen, että vuokralainen ei saanut takuuvuokraa kasaan. Jumala puhui tälle vuokranantajalle, vaikka hän ei ole uskossa. Uskon, että Jumala todella käytti vuokranatajaa ja se oli minulle suurin vahvistus, että oikeaan suuntaan mennään. Jumala teki pikkutarkkaa ja käsittämättömän hienoa työtä sen eteen, että minä todella muuttaisin. Tämä kaikki puhui minulle sitä, että minun todella piti muuttaa.
Lisäksi elämääni järjesty ihmisiä jotka auttoivat minua rahallisesti. Ihan kaikki oli järjestyksessä! Mä en  tehny mitään asunnon eteen! En juuri mitään koko muuton eteen! Kaikki on vaan järjestyny! Ystäväni sai pakun muuttoon mukaan ja isäni kaveri lainasi toista pakua ja peräkärryä. Mun ei tarvinnu maksaa kummankaan pakun bensoja tai pyytää ystävää/ isääni mukaan muuttoon. He vaan tulivat! Ja tämän kaiken jälkeen mä todella muutin! Olisiko tästä muutosta voinut kieltäytyä? Ehkä olisi, mutta silloin minua todella olisi harmittanut. Sain sen rauhan ja se rauha on sydämessäni edelleen! Mä en tiedä miksi mä asun nyt paikkakunnalla josta en tunne ketään. Mä en tiedä miksi Jumala lähetti mut tänne. Mä en todellakaan tiedä, että mitä Isä on varannut mun elämään. Tiedän, että jossain vaiheessa olisin tänne muuttanut, mutta en todellakaan ajatellut, että se olisi näin pian. Tiedän, että tulen opiskelemaan hetken päästä pk seudulla ja siinä mielessä on mahtavaa päästä tutustumaan ympäristöön! Tiedän myös sen, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti! Hän on yliluonnollinen! Tämä kaikki on käsittämättömän upeaa! Isä on täydellinen ja Hänelle kuuluu täysin ja ainoastaan kunnia tästä asiasta! Olen niin käsittämättömän iloinen tästä! Olen niin käsittämättömän kiitollinen! Mitä tää vaati multa? Sen, että olin rohkea ja päätin kuunnella Jumalaa. Mä päätin luovuttaa ohjat korkeammalle voimalle ja se kannatti! 

Minä uskon, että se oli Jumala ja kaikki oli Jumalan ansiota! Sinä et välttämättä usko niin, mutta ei se haittaa :) Jokainen saa uskoa ihan mihin vaan! Minä uskon Jumalaani, joka minulle puhuu! 


- Eve

38 kommenttia

 1. Rohkee muija!

  VastaaPoista
 2. Älä välitä muiden mielipiteistä vaan tee juuri niin mihin Jumala sinua kehoittaa! Se on oikea tie! Tulet huomaamaan sen ennemmin tai myöhemmin, että lopussa kiitos seisoo! Varmasti rankkaa on tuolla tiellä, mutta Taivaan Isä pitää sinusta huolen niinkuin tässä tekstissä se hyvin näkyikin. Palaset vaan loksahteli paikoilleen! Tähän Hän yksin pystyy! Hienoa, että toimit sen mukaan ja uskallat kertoa siitä täällä blogissakin! Varmasti tulet saamaan kuraa niskaasi, mutta älä välitä siitä! Ihailen sinun asennettasi! Tuo asenne tulee kantamaan ja tulet pärjäämään elämässäsi! Toivon sinulle kaikkea hyvää! Rukoilen, että saat hyvän miehen rinnallesi. Rukoilen, että se mies joka sinulle on tuleva ymmärtäisi sinun arvosi ja tulisi elämääsi mahdollisimman pian. Minusta tuntuu, että tämä sinun tuleva miehesi tietää sinut jo ja Hän arkailee vielä. Rukoilen hänelle rohkeutta! Ole siunattu! Olet ansainnut onnen ja rakkauden! Niinkuin myös Aada!

  VastaaPoista
 3. Ihana Jumalan nainen olet, Eve! Tällaisia todistuksia on vaan niin voimauttavaa lukea! Jään jännityksellä oottamaan, mitä mahtavaa Isä sun elämään oon päättänyt tuoda, kun noin selkeästi halusi sut kaupungista toiseen viedä. Jännittävää! Meillä on niin hyvä ja viisas Jumala <3 Siunausta, iloa ja onnea teidän uuteen kotiin!
  T. Jemina

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 5. Hei, olette nyt Hus:in piirissä, joten jos lapsen hiidotkin alkaisivat sujua...kaikella on tarkoitus tässä elämässä. Toivottavasti saatte arjen rullaamaan.

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin ja elämäänne pääkaupunkiseudulla! Olet rohkea nainen! Elä päivä kerrallaan, nauttien elämästä, asioilla on tapana järjestyä!

  VastaaPoista
 7. En ole sinulle tainnut ennen kommentoidakaan vaikka matkaanne jo jonkin aikaa olen seurannut..
  Tämä postaus oli puhutteleva ja rohkaiseva. Olen onnellinen puolestasi! (Samalla olen hieman kateellinenkin siitä, että saat noin helposti vastauksia ja selkeää johdatusta. Oma elämäni on vaikeaa enkä ole saanut johdatusta sen suhteen kuinka toimia.. Mutta kaipa kaikella on tarkoituksena.)

  Jumalalla on selkeästi sinulle käyttöä ja hän palkitsee uskollisuutesi! Vaikutat kovin lämpimältä ja rohkealta naiselta! Pidä toi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumala haluaa puhua ja johdattaa jokaista lastaan, kun uskot sen todeksi näin todella tapahtuu :) siunausta!

   Poista
 8. Jumala puhuu sinulle.. Jos jumala käskee hypätä kaivoon, totteletko?

  VastaaPoista
 9. No johan on vipinää ollut sinulla ja Aadalla :).
  Tsemppiä elämään uudessa paikassa. Jos kuvat ovat uuesta kodistasi, niin tosi nätiltä näyttää.

  VastaaPoista
 10. En kuulu kirkkoon. Voin vastata silti.

  Entä jos Isällä on sinulle mies odottamassa uudessa paikassa. Samanlainen hihhuli uskoja, tarkoitan hyvällä. Mistä sen tietää jos hän (uusi mies) on saanut rukoillessaan tietoja sinusta. Odottaa jo tapaamistanne.

  Minusta sinä ansaitset (kuten jokainen) arvostusta ja rakkautta.

  VastaaPoista
 11. Vau, onnea uuteen kotiin uudella paikkakunnalla! Toivottavasti viihdyt :) Täällä Pk-seudulla mekin asustellaan. Saanko kysyä minne päin muutitte?

  VastaaPoista
 12. Mihin kuntaan nyt siis muutitte? Ette kai Nurmijärvelle? :D (mä asun siellä?:))

  VastaaPoista
 13. Noh tää oli haussun hauska sstoori niinkun hyvässä mielessä että joku uskaltaa hullutella
  ps ainoostaan nainen voi alkaa pyyteleen ikkunoita omaan taloonsa isältä ;) vaikka tietää että sitä voi alkaa kärtyttää moinen "vaatiminen" tai oikeestaan sellastahan se on toiveita täyttyy hyville ihmisille. oli kiva kuiteski lukee

  VastaaPoista
 14. En tarkoita nyt pahalla tätä kysymystä, mutta oletan että teillä tulee nyt vuokrakin nousemaan jonkin verran ja kuitenkin mietit jo aiemin miten rahoittaa Aadan hoidot/lääkitys, onko sinun tarkoituksena mennä töihin vai aiotko jatkaa vielä kotona kunnes Aada täyttää 3?
  Ei tarvitse vastata jos koet kysymyksen tungettelevaksi.

  VastaaPoista
 15. Aika moni lukija varmaan ihmettelee tätä sinun elämääsi ja ehkäpä joku ajattelee, että hullu se on tai mielisairas. Mutta minusta se on vaan ihailtavaa, että joku voi elää noin täysin Jumalan johdatuksessa. Näin moni lähetyssaarnaajakin ja pastori elää, eikä kukaan heille mene sanomaan, että he ovat hulluja tai mielisairaita. Ehkäpä juuri ne ihmiset ovat kärkkäitä sanomaan, jotka eivät tiedä mistä puhutaan tai itse ovat katkeroituneita ja masentuneita ja näin haluavat toista loukata, kun itsellä on niin paha olo tai ehkäpä siellä on kateuttakin taustalla. Siunausta sinulle ja Aadalle!

  VastaaPoista
 16. Oi huippua! Oot kyllä niin rohkee kun uskallat heittäytyä noin Jumalan vietäväks ja sitten vielä todistaa siitä näin julkisesti!

  Mä todella kaipasin sitä rohkaisua mitä tästä sain :)

  VastaaPoista
 17. Tiiätkö... kuulostat suorastaan skitsofreniseltä ja hyvin tasapainottomalta. Todella huolestuttavan kuuloista äiti-ihmiseltä, ettei ota mitään vastuuta omasta ja lapsensa elämästä. Että elämä soljuu mielikuvituksen/hallujen ja läheisten ihmisten(muutto, minkä eteen et tehnyt omien sanojesi mukaan mitään) avulla. Muuten ei haittaisi(olet satavarmasti harmiton), mutta kun tuossa kuviossa on lapsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppi tälle. Omalla elämällään saa tehdä mitä haluaa, mutta lapsen turvallisuus tulisi jonkun taata.

   Poista
  2. On tosi ajattelematonta ja loukkaavaa kirjottaa tollasta, ku et tiedä mitään Jumalasta. Jumala loi meidät, joten hän pitää meistä huolen, aina. Mä tiiän et teiän Jumalattomien on vaikee käsittää näitä asioita, mut sanompahan vaan, et Aadalla on paljon paremmat oltavat ku esimerkiski sulla (sun lapsillas). Mut joo, kannattaa vähä miettii mitä sanoo ennen ku tulee kirjottelee sellasta mistä ei tiedä mitään. :)

   Poista
  3. ...jottet menetä yöuniasi voin satavarmasti todistaa, ettei asia ole näin ja niin Aada kuin Even koko lähipiiri on hyvissä käsissä :')

   Poista
  4. Ilmeisesti teillä on joukkopsykoosi, aivopestyjä sekopäitä.

   Mun lapsella on kiitos vain kaikki hyvin. Ei tarvitse pelätä äidin eikä isän mielenterveyden tai vastuuttomuuden takia. Opetamme, että asiat hoidetaan itse, ja jokainen on vastuussa omasta elämästään kaikin puolin. Eikä sitä vastuuta siirretä Jumalille, enkeleille, keijuille tai läheisille. Toki apua saa ja pitää pyytää, mutta se nyt on aivan eri asia kuin tämä.

   Poista
 18. Tässä tekstissä se on minulle merkki siitä, että sinä et Eve ole hullu. olet rohkeasti pyytänyt Jumalaltasi niitä merkkejä ja olet päättänyt, että et heittäydy Hänen vietäväksi ellei ne merkit toteudu. Se kertoo siitä, että sinulla on kuitenkin terve harkintakyky jäljellä. On upeaa miten ihminen jolle et ole muutosta puhunut voi tuntea asioita noin ja saat siitä vastauksia. Tiedän, että niitä ihmisiä on elämässäsi paljon. Tuntemattomat ihmisetkin saavat sanomaa elämästäsi ja sitä ei voi kuin ihmetellä, miten se on mahdollista. Lapsesi ei kärsi tässä, koska sinä todella olet hyvä ja tasapainoinen äiti! Sillon, kun sinulla ja Aadan isällä meni poikki niin olit rikki. Se miten se mies kohteli sinua oli sairasta. Onneksi et ole hänen kanssa enää. Te pärjäätte paljon paremmin kahdestaan. Sä itkit ja olit huonosti voiva. Tartuit kuitenkin kiinni siihen mistä sait voimaa. Jumalaasi. Ja se näkyy sinussa, että sinä todella pääsit jaloillesi yhdessä jumalasi kanssa. Se minulle todistus siitä, että tuolla oikeasti on joku joka kuulee.

  - se joka ei oo uskossa, mutta oikeasti tuntee sinut.

  VastaaPoista
 19. Mitä väliä muiden mielipiteillä? Ei mitään :) Jokainen vastaa omasta onnestaan, ja silloin täytyy tehdä niinkuin oikealta tuntuu. Minä en pidä siitä, että ollaan onnettomia tai tyytymättömiä asioihin, tai haluttaisiin muutosta - mutta ei uskalleta tai jakseta tehdä asialle mitään! Just noin, pitää tehdä silloin kuin vielä pystyy! :) Onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 20. Pakko sanoa, että tästä postauksesta tuli ihana fiilis! Onnea teille uudesta kodista ja elämä todellakin näyttää monimuotoisuutensa tavalla tai toisella, sinä sait kuulla siitä tuolla tavalla. Kaikkea hyvää teille ja toivottavasti elämä jatkuisi nyt ihanampana Helsingissä :).

  VastaaPoista
 21. Ihana kirjoitus! <3 Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 22. Onnea uudelle paikkakunnalle. Miten/milloin jumala puhuu sinulle? Unessa/hereillä, pääsi sisällä jne? Näin ei-uskovana olisi mielenkiintoista lukea vaikka ihan oma postauksensa aiheesta, joka on itselle täysin vieras. Rohkeaa, että kerrot asioista näin avoimesti, kiitos siitä :)

  VastaaPoista
 23. Tätä oli ihana lukea. Oon niin onnellinen teiän kahen puolesta.
  Juuri tuollaista johdatusta mäkin tarvisin: ite oon niin tyhmä että mitkään hienot ja arvoitukselliset sanomiset Jumalalta mulle että mitä mun pitäis tehä ei toimi. Tarviin just tollasta suoraa puhetta ilman piiloviestejä rivien välissä.
  Mä oon hukassa; maailma on vieny mut mutta silti Jumala on mulle se Kenestä en haluu ikinä luopua. Mä en tiiä mitä teen. Tuntuu että oon umpikujassa. Oon yrittäny huutaa Jumalaa ja joka kerta tuntuu että mulle käännetään selkä. Mun elämä on täyttä vuoristorataa; vastoinkäymisiä toisen perään, ainasta pettymistä ja epäonnistumista. Kaiken tän paskan keskellä oon myös saanu hienoja asioita mun elämään mistä kiitän Jumalaa aina kun muistan.
  Oon pimeessä metsässä yksin ja eksyneenä ja nyt haluaisin jo sieltä pois valosille ja avarille niityille. Mutta miten? Kysyn Isältä neuvoa ja ohjeita mutta joko musta tuntuu etten saa niitä tai jos saan se on negatiivinen (ei siinä mielessä etteikö se kävisi mulle vaikken siitä pidäkään, vaan no.. Viimeksi eräs tuttava laittoi mulle raamatun kohdan John. 3:36 ja aloin itkeä.) tai sitten kyseenalaistan kaiken ja mietin onko neuvo Jumalalta ollenkaan.
  En tiiä saitko mitään kuvaa mun tilanteesta mutta...
  Enkä oikein ees tiiä miks ees kerroin tän....

  VastaaPoista
 24. Tervetuloa pääkaupunkiseudulle! Täällä ihmisiin on helppo tutustu, on monta hyvää seurakuntaa mistä valita (esim. Saalem Hakaniemessä voisi olla sinun makuusi) ja itse koen, että täällä on myös helppoa olla yksinhuoltaja, kun meitä on niin paljon muitakin.

  Kaiken kaikkiaan ihana tarina johdatuksesta!

  VastaaPoista
 25. Olet tosi rohkea, kun kuljet noin vahvasti Isän johdatuksessa. Näin sen kuuluukin mennä. ♡

  VastaaPoista
 26. Onnea vielä uuteen kotiin ja täytyy tulla pian kylään <3

  VastaaPoista
 27. Sinun mielenterveys on kyllä todella epävakaa. Juttujesi perusteella sinussa on aika paljon skitsofrenian oireita. Myös epävakaassa persoonallisuushäiriössä on tuollaisia piirteitä. Et selvästikään kykene loogiseen ja realistiseen ajatteluun itsestäsi, omista valinnoista, ajatuksista ja toiminnasta. Se tulee muka jostakin ulkopuolelta. Asiat, oma ajattelu ja toiminta ulkoistetaan toisiin. Projektioksikin kutsutaan. Minusta sinun kannattaa hakea
  ammattiapua parantuaksesi tai saadaksesi psykoosilääkityksen. koska jos et sitä tee niin
  todennäköisesti sosiaaliviranomaiset puuttuvat tilanteeseesi, et ole kykene huolehtimaan itsestäsi tai elämästäsi, puhumattakaan puolustuskyvyttömästä taaperosta. Mielenterveytesi perudteella on kiikun kaakun antavatko jättää sinun hoidettavaksi lapsesi. Kuitenkin lapsella on oikeus tasapainoiseen vanhempaan ja terveeseen vuorovaikutukseen. Toivottavasti et aiheuta lapsellesi henkistä väkivaltaa noilla manipuloivilla jutuillasi...vähän huolettaa... no kiva kun sait uuden kämpän, onnea sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antaa jokaisen tehdä itse omat asumisratkaisunsa. Itse en usko Jumalaan tai muuhunkaan yliluonnolliseen vaan mielestäni kaiken voi selittää järjellä ja luonnontieteillä, mutta jos Eve uskoo niin sitten Eve uskoo. Ei varmasti tullut sinulle yllätyksenä, että uskovat ihmiset keskustelevat Jumalan kanssa. Mielestäni on hienoa, että joku voi uskoa Jumalaan noin puhtaasti ja luottaa että tuolla on joku auttamassa. Se, että Eve muutti pääkaupunkiseudulle "Jumalan johdattamana" ei tee Evestä hullua eikä huonoa äitiä. Ennemmin Eve olisi ollut huono äiti, jos asuisi paikkakunnalla, jossa hän ei viihdy.

   Poista
 28. Kiitos kommenteistanne! Kaikkia kommentteja en ole tänne nyt julkaissut ja en julkaise enää mitään inhottavassa sävyssä olevia kommentteja. Blogini ei ole paikka jossa riidellään vaan toivon asiallista keskustelua. Minua saatte haukkua sekopääksi, hulluksi ja tehdä diagnooseja siitä, että minulla on skitsofreniaa ja mielenterveysongelmia. En minä siitä jaksa loukkaantua. En vaan näe hyväksi, että julkaisen sellaisia kommentteja tämän enempää. Monet kommentit on mennyt suoraan roskapostiin. Hauskaa vaan, että näin ollen jokainen uskossa oleva ystäväni omaa skitsofrenian/ mielenterveysongelmia jne.. Minä nyt satun vain olemaan yksi sellainen ihminen joka ei halua olla hiljaa siitä, mitä Jumala elämässäni tekee <3 Monet uskovaiset eivät uskalöa puhua näistä asioista. Ja ihmekkös tuo, kun heti sanotaan hulluksi :D Noh oli miten oli :) kiitos kuitenkin jokaisesta kommentista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Eve! Nyt on oikea linjaus :) suosittelisin kyllä myös estämään anojen kommentoinnin kokonaan..

   Poista
 29. Nimetön6/3/16 10:40

  Rohkeaa tekstiä, hienoa että jaat ajatuksiasi ja et välitä muiden mielipiteistä. Sinulla on selvästi jalat maassa ja järki päässä. On outoa että tänä päivänä puhutaan paljon avarakatseisuudesta ja siitä, että jokainen saa olla sellainen kuin on ja se on hyväksyttävä. Entäs uskovaiset? Miksei heitä hyväksytä vaan haukutaan heti hulluksi ja mielisairaaksi? Silloin kun jaoit eroprosessiasi ei uskovat tukivat sinua täysillä ja hyväksyivät sen. Ja tukijoita riitti. Nyt kun olet näyttänyt todellisen elämäsi, ei tukijoita enää löydykään. Vaan haukutaan ja syyllistetään. Tämä kertoo vain siitä, että ollaan joko kateellisia tai ei tiedetä mistä puhutaan. Asiat ovat vieraita ja outoja ja on helpompi haukkua ja etsiä syyllistä uskonnosta/uskosta ja diagnooseista kuin että jokainen lukija ottaisi selvää voiko tälläinen elämä olla mahdollista jokaiselle ja kannattaisiko sitä kokeilla? Olisiko elämä silloin paljon arvokkaampaa ja elämisen arvoista? Löytyisikö tästä kenties elämisen tarkoitus? Mutta ei, ihmiset mielummin luottavat järkeensä ja omaan elämänsä hallintaan, eivät huomaa, että se ei välttämättä ole oikea tie eikä tuo onnellisuutta.20-30 vuotta sitten uskovaisten elämä oli ihannoitavaa elämää ja jokainen kadehti tällaista ja halusi myös itse elää näin Jumalan johdatuksessa. Kaikki on nykyään mennyt päälaelleen, nyt ihannoidaan syntiä, aviorikoksia, yhdenillan juttuja jne. Pikku Aada elää täyttä elämää ja hänellä ei ole tällaisen äidin kanssa mitään hätää. Paljon enemmän olisin huolissani sellaisista lapsista joiden äidit kännäävät viikonloppuisin ja vaihtavat siippaansa kokoajan. Sellainen elämä aiheuttaa lapselle tosi syviä haavoja, mutta se on hyväksyttävää tänä päivänä. Silloin ei haukuta hulluksi tai tasapainottomaksi. Tekstisi antoi todella ajattelemisen aihetta ja sehän oli tarkoituskin. Onnittelut siitä!

  VastaaPoista
 30. Nimetön7/3/16 18:43

  . Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset. Vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on...(1Kor. 1: 17-31)
  Kuitenkaan tämä Jumalan hulluus ei merkitse sitä, että uskova, se Jumalan hullu, toimisi mieltä vailla. Hän vain uskaltaa toimia sen mukaan, minkä tietää Jumalan tahtomaksi toimintatavaksi jossain asiassa.
  Nooaa pidettiin hulluna, kun hän rakensi arkkia. Aabraham oli "hullu" lähtiessään kodistaan Jumalan käskystä tietämättä, minne oli tuleva. jne. jne. Jo pelkästään Raamatun ketju näistä "Jumalan hulluista" on melko pitkä, siellä on mm. Paavali, joka todistaa kuningas Agrippan edessä. Nämä ihmiset, jotka luottavat tällä tavoin Jumalaan, ovat inhimillisen ajattelutavan mukaan hulluja, mutta ollessaan ihan oikeasti Jumalan tarkoittamalla asialla, heidän toimintansa osoittautuu lopulta oikeaksi. Jatka vain oikealla tiellä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //