Perhe tekee joulun

Tänä jouluna olimme jälleen minun vanhempieni luona. Aluksi ajattelin, että vietämme joulun Aadan kanssa kahdestaan. Ajatus tuntui kuitenkin todella surulliselle, koska mielestäni joulu on perhejuhla. Jouluna haluaa olla niiden tärkeimpien keskellä. Ystäväni pyysi minua myös hänen ja lapsensa kanssa viettämään joulua, mutta päätin kuitenkin, että tämän joulun vietämme Tampereen suunnalla.

Tänäkin jouluna aamu alkoi pikkuveljeni malttamattomuutta kuuntelemalla " millon saa avata ensimmäisen lahjan?". Kaksi pienintä sisarustani avasivat lahjoja kerran tunnissa. Aada ryhtyi tähän leikkiin myös mukaan, päiväunien jälkeen. 

Minulle joulu on yhtä syömistä. Lounaaksi luumukiisseliä ja riisipuuroa. Parin tunnin päästä kahvit, joulutortut, piparit ja suklaakonvehtit. Mielestäni joulun kohokohta on päivällinen. Päivällisellä syödään possua, poroa, perunaa, rosollia, karjalanpaistia, perunaa, lohta ja neljää eri laatikkoa. Niin hyvää! Onneksi tätä saa vaan kerran vuodessa!
Ilta huipentui tänäkin vuonna lahjojen jakoon. Aadan paketeista löytyi ainakin nukke, nuken rattaat, leikki astioita,lusikki, haarukka, neuletakki ja duploja. Minun paketeista löytyi ainakin ompelukone, villasukat, suklaata, korvakorut, käsirasvaa, villapanta ja seinäkalenteri.

Lahjoja on mukava saada, mutta mielestäni joulun tekee ihmiset ja hyvä ruoka. Meidän perheessä joulua vietetään Jeesuksen syntymäpäivänä, kuunnellaan gospel musiikkia ja luetaan jouluevankeliumi.

Tämä joulu oli kaunis joulu vaikka lunta ei maassa ollutkaan! Ensi joulua odotellessa!


-Eve

1 kommentti

Kiitos, että kommentoit. Muistathan, että kaikkia kommentteja en julkaise blogissani. Varsinkaan liian henkilökohtaisia kommentteja. Kommentteihin vastaaminen saattaa myös kestää. Laitathan minulle sähköpostia jos sinulla on jotain kysyttävää ja haluat vastauksen heti. Kiitos jokatapauksessa kommentistasi, suurin osa piristää aina päivääni!