Onnellinen ilman rahaa

Olen paljon miettinyt tulevaisuuttani. Näen tulevaisuuteni suurena mahdollisuutena. En ole sitoutunut mihinkään ja saan itse päättää omasta elämästäni. Jotenkin kaikki lapsuuden haaveet ovat puhjenneet kukkaan. Haaveilen ulkomaille matkustamisesta ja opiskelemisesta. Tiedän jo, että mikä minusta tulee ja mitä aion elämässäni tehdä. En kuitenkaan halua vielä avata sitä sen enempää. Sen aika ei ole aivan vielä. Sen kuitenkin tiedän, että lähihoitajaksi en jää. Jotenkin ajatus lähihoitajan töihin paluusta ahdistaa minua suuresti. En halua sitä. Arvostan kuitenkin todella paljon sitä, mitä lähihoitajat tekevät. Itse en vain koe sitä omaksi työkseni. Haluan sellaisen työn josta nautin. Haluan elää unelmaani ja unelmathan on tehty toteutettaviksi. Minä haluan toteuttaa minun unelmiani. Minä haluan nähdä maailmaa ja haluan auttaa ihmisiä! Minä haluan mennä juuri sinne, minne Jumala minut johdattaa.
Nyt kuitenkin vielä jonkin aikaa, haluan elää rauhallista arkea Aadan kanssa. Tai no ei meidän arki aina niin rauhallista ole, mutta suurimmaksi osaksi kyllä. Rakastan olla kotona ja viettää aikaa lapseni kanssa. Miksi en sitä tekisi, kun minulla on siihen mahdollisuus? En jaksa välittää toisten mielipiteistä. On ihmisiä joiden mielestä, elän valtionrahoilla. Mitä sitten? Meidän ihana valtio on antanut tällaisen mahdollisuuden ja minä todella haluan elää sen mahdollisuuden todeksi. Meillä on jokainen päivä varaa ruokaan ja laskuihin. Meillä ei ole varaa ostaa uusia vaatteita, mutta sitä varten on kirpputorit. Me nautimme toistemme seurasta ja rakastamme toisiamme. Töitä ehtii kyllä tekemään, mutta lapsella on vain yksi lapsuus. Minulle on tärkeää, että Aada saa elää minun kanssa enimmäiset kolme vuotta elämästään. Minä todella haluan nauttia tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Nautin siitä, että saan olla Aadan kanssa ja päättää meidän asioista itse. Tiedän, että tämä ei kestä koko elämääni. Tiedän, että tässä on myös haasteita, mutta haasteet on tehty voitettaviksi. Olen halunnut kääntää kaikki vaikeuteni paremmaksi ja minusta tuntuu kokoajan siltä, että olen saanut elämässäni sen mitä halusinkin, vaikka jouduin luopumaan asioista. Elämäni on yllättävän rikasta vaikka minulta on riistetty paljon. Olen rikkinäinen, mutta minua on vahvistettu todella paljon. Juuri nyt olen rikkinäinen, mutta vahva. Juuri nyt minusta tuntuu, että mikään ei voi lannistaa minua, koska juuri nyt elän unelmaani! Juuri nyt olen saavuttamassa niitä haaveita ja unelmia jotka olivat vuosia piilossa, mutta jotka löysin uudestaan! Juuri nyt minä iloitsen tästä mahdollisuudesta ja koen olevani äärimmäisen siunattu ja onnellinen! Vaikka minulla ei ole varaa panostaa laatuun ja merkkeihin, koen  silti olevani onnellinen. Mielestäni ilman rahaakin voi olla onnellinen. Mielestäni ilman puolisoakin voi olla onnellinen, koska sitä minä todella olen. Nyt tiedän, että en ole riippuvainen miehestä vaan minä todella pärjään ilmankin. Se tekee itsetunnolleni hyvää. Mielestäni kaikki riippuu myös siitä, tahtooko itse olla onnellinen ja salliiko itselleen onnen. Millaisena itse näkee itsensä? Jokaisen pitäisi pysähtyä tämän kysymyksen ääreen. Millaisena minä todella näen itseni? Saanko minä todella rakastaa itseäni?


-Eve

37 kommenttia

 1. Mielestäni on ihanaa että haluat olla Aadan kanssa kotona! Ihana sinä ja ihanaa pohdintaa! <3 Toivon että tulet saavuttamaan elämässäsi kaiken mitä haluat kokea!

  VastaaPoista
 2. Loistavia pohdintoja ja ajatuksia! Ihanaa että olet löytänyt onnellisuuden avaimet, itsestäsi :)

  VastaaPoista
 3. Valtion rahoilla? Veronmaksajien eli niiden töissäkäyvien rahoilla elät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli miten oli, saan nauttia tästä silti :) hih!

   Poista
  2. Just...onpa kypsä ajattelutapa. Aina valitat ettei oo rahaa mut silti käyt milloin missäkin, ostelet ja sisustat. Kannattais nyt vaan mennä töihin. Voi kaduttaa vanhana kun eläkettä ei paljon kerry vuosista kun kotona löhöilet. Ai niin, mutta jeesus pelastaa, antaa voimaa ja kaikella on tarkoituksensa ym ihme kuvitelmia. Herää jo, ei tuolla taivaassa muuta kun pilviä ole.

   Poista
  3. Jos nyt tarkkoja ollaan lapsen houto kotona tulee yhteiskunnalle halvemmaksi kuin kunnalliseen hoitoon laitto. Siellä kustannukset on n. 1000e/kk ainakin Espoossa. Näin ollen on veronmaksajille edullista jos äiti hoitaa lapset kotona.... Mutta itse arvostan kotiäitejä sekä työssäkäyviä äitejä. Jokainen tehköön omat ratkaisunsa. Saa nauttia!

   Poista
  4. Häpeäisit! Olet vastuuntunnoton ja laiska.

   Poista
  5. Näistä asioista voi olla montaa mieltä! Minä rakastan olla Aadan kanssa kahdestaan kotona <3 kaikilla siihen ei ole mahdollisuutta, mutta minulla on ja todella teen sen mukaan mihin pystyn :) <3

   Poista
 4. Juuri tämä on sinun blogissasi parasta kun kirjoitat asioita, joita varmasti moni miettii. Ei raha tee onnelliseksi vaan ne pienet asiat elämässä. Itsellä on myös sama tilanne, ettei taloudellisesti mennä kauhean hyvällä pohjalla, mutta mitä sitten? Olen onnellisempi kuin koskaan ja ymmärtänyt myös saman kuin sinä että itse päättää onko onnellinen vai onneton :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kiitos! Niinpä, monella on se käsitys, että raha tekee onnelliseksi ja tavara. Hetkellisesti ehkä, mutta ei se kovin kauaa kanna.

   Poista
 5. Hyvä postaus!

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus!

  VastaaPoista
 7. Hyvä kirjoitus ja paljon tärkeää asiaa.Meillä 3 pienimmäistä aloittivat juuri päiväkodissa ensi kertaa elämässään.Kaksoset ovat nyt 5,5vee ja kuopus 3. Esikoisen ei ole koskaan tarvinnut tulla koulusta tyhjään kotiin vaan koko hänen ala-asteajan olen ollut kotona. Mikään raha ei voi korvata tuota aikaa. Enkä näin jälkiviisaanakaan tekisi toisin. Mä lähdin myös seuraamaan unelmiani ja vaihdoin sairaanhoitajan viran epäsäännölliseen freelancer työhön, johon mulla ei ole edes koulutusta.Välillä pitää vaan uskoa ja olla päättäväinen.

  VastaaPoista
 8. Voi, kuin suoraan minun kirjoittamaa. Paitsi mulla on Ada. ;) Siunausta elämäänne! <3

  VastaaPoista
 9. Entäs jos sulle tarjottais esim osa aikaista työtä? Tarttuisitko jos se olis esim sun yksi unelmien ammatista? Ajattelisitko samal taval? Eli mitä meinaat siitä, että jollakin on alle 3 vee lapsi joka tekee töitä lapsen hoidon lisäks? Onko se susta väärin?Toivotaan, että voit vastata tähän viel :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri asia on sitten kun Aada on 3v. Mutta siihen saakka kun Aada on kolme niin haluaisin pitäytyi poissa työelämästä ellei näyttäisi sille, että saisin unelmien työn jne.. Tilanteiden mukaan menään, mutta tämän hetkinen unelma on olla kotona kunnes Aada on 3 ja sitten mennä töihin, koska rahat loppuu. Osa- aikainen olis paras mahdollinen kun Aada on 3v, mutta saa nähdä onko siihen varaa sitten! Sen näkee sitten! :)

   Poista
 10. Niin harvoin ihmiset haluaa olla kotona lapsen kanssa, se on sääli. Hienoa kun sinäkin haluat, niin minäkin, vaikkakin meille saapuu pian kolme hoitolasta, mutta päiväkotiin en veisi vielä mistään hinnasta. Tyttö nyt 2v 2kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Ihana, että silti jaksat olla kotona ja otat tuon vakavasti <3 mahtavaa, että jaksat hoitaa oman lapsen lisäksi muita lapsia :)

   Poista
 11. Hyvä kirjoitus. Täytyy silti muistaa ettei kaikilla ole varaa jäädä kotiin. Vuokraa eikä ruokaa rakkaudella makseta. Ennenkuin kukaan tulee sanomaan,miksi sitten hankin lapsia,kun ei varat riitä, tulevaisuutta ei voi ennustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nää on aina näitä, että pitää katsoa tilanteen mukaan :))

   Poista
 12. En ole ihan samaa mieltä kanssasi! Mielestäni kuulut siihen vastuuttomaan nuorten joukkoon joka lisääntyy maassamme kaiken aikaa.On väärin että terve,työkuntoinen nuori nainen ei yritäkään elättää itse itseänsä ja lastansa vaan elää tuilla ja vielä ylpeilee sillä.Kerjää yrityksiltä vielä avustuksia ja hemmottelua ystävilleenkin ja esiintyy sitten hyväntekijänä.
  Hienoa että sinulla on unelmia.Näe vaivaa itse niiden eteen.Maamme taloudellinen tilanne on todella huono ja kaikkien pitää osallistua säästötalkoisiin,myös sinun,terveen,työkykyisen nuoren naisen. On todella väärin että elät meidän veronmaksajien rahoilla.Ymmärrän että sairailla,vammaisilla ja vanhuksilla pitää olla perusturva,mutta en ymmärrä miksi sinä et etsi aktiivisesti töitä ja elätä itse itseäsi.Olet saanut ilmaisen koulutuksen ja ilmaisen koulutuksen lähihoitajan työhön! Haloo! Nyt sitten ei huvitakaan tehdä sitä työtä.Et vissiin uskalla ilmottautua työnhakijaksi koska tiedät että alallasi on paljon työpaikkoja ja joutuisit vielä karenssiin vailla tuloja kun et halua tehdä töitä.On kivampi vaan hengailla ja anoa kaikki mahdolliset tuet yhteiskunnalta.
  Aada on jo iso tyttö.Voisit mennä töihin,ansaita rahaa ja säästää sitä toteuttaaksesi seuraavan unelmasi ihan itse. Järjen se Jumala sinullekin antoi.Käytä sitä! Mitään ilmaista ei ole olemassakaan.Joku maksaa sinunkin elämisesi.Onko se mielestäsi ihan oikein? Olet todella,todella lapsellinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteitä on monia :) minä ja Aada pärjäämme ja näemme tämän hyväksi! Näin mennään vielä vuosi ellei tilanne muutu. Sen jälkeen päiväkotiin jne! :)

   Poista
 13. Löysin äsken tänne sun blogiin UN-ryhmän kautta, ja mä oon niin ilonen tän löytymisestä! Kommentoinkin jo sun toiseen tekstiin :) Vaikka toisaalta kun luen sun tekstejä niin tuntuu et uppoon takasin siihen suohon, mistä pikkuhiljaa oon päässy eteenpäin (oonhan ollut hieman pidempään yh kuin sä). Mutta sitten toisaalta on niin ihanaa, että on joku joka on samas venees mun kaa! Usein sitä miettii kuin ihmees on ees voinu selvii hengis tänne asti ja mitä kaikkea, mutta niin me vaan selvitään! :)

  "Mielestäni ilman puolisoakin voi olla onnellinen, koska sitä minä todella olen. Nyt tiedän, että en ole riippuvainen miehestä vaan minä todella pärjään ilmankin. Se tekee itsetunnolleni hyvää. Mielestäni kaikki riippuu myös siitä, tahtooko itse olla onnellinen ja salliiko itselleen onnen."

  Aamen! Vuoden vaihteessa vihdoin päätin repäistä itteäni niskasta suorempaan ja tää onkin nyt sitten tän vuoden teema :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Elsa! Mä muistankin sut sisiksen ajoilta :) ihanaa kun löysit blogiini, tervetuloa mukaan <3

   Surullista, että myös sinä elät kahdestaan lapsen kanssa. Se ei ole helppoa, mutta Isän kanssa sitä selviää. Minäkään en olisi selvinnyt ilman häntä <3

   Poista
  2. Hei pakko nyt kysyä kun jäi vaivaamaan! Missä me on tavattu ja milloin? Ei vaan raksuta! :D

   Poista
  3. Oltaisko tavattu siel kristillisessä kahvilassa :D jotenkin näin muistelisin :D

   Poista

  4. Good moodia mäki mietin, mutta siitä on varmaan useampi vuosi?

   Poista
 14. Pakko kommentoida tuohon "veronmaksajien rahoilla" elämiseen. Em tiedä tilanteestasi, mutta omalta kohdaltani olen laskenut, että säästän veronmaksajien rahoja hoitamalla lastani kotona. Jos menisin töihin ja laittaisin lapsen töihin, se tulisi maksamistani veroista huolimatta yhteiskunnalle kalliimmaksi, kuin nykyinen tilanne kotihoidontuella. Siis vaikka menisin samalla palkalla ns. oikeisiin töihin, esim. kovanrahan yritykseen enkä takaisin entiseen työhön sote-puolelle, joka kokonaisuudessaan on pois veronmaksajioen pussista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Näin oon kuullut! Ja tosiaan jokainen miettiköön mikä on paras ratkasu omaan elämään :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //