Minä olen kaunis

Me ihmiset ollaan sellaisia, jotka tarvitsemme kehuja. Me tarvitaan kehuja, että me jaksetaan vaeltaa eteenpäin. Kukaan ihminen ei jaksa ainaista tuomitsemista, eikä kenenkään tarvitse sellaista jaksaakkaan. Jokainen ihminen on arvokas ja kenenkään ei tarvitse suostua alistumiseen. 

Olin 12- vuotias, kun aloin "seurustelemaan" ensimmäisen kerran. Tykkäsin hengailla poikien kanssa ja ihastuin todella helposti. Hain pojista läheisyyttä ja sitä, että sain kuulla kehuja.  Rakastin sitä, kun joku halasi minua eikä päästänyt irti. Siitä tuli kuitenkin kierre. Kierre joka kesti monta vuotta. Huomasin, että en osannut olla yksin. Enkä edes halunnut olla yksin. Aiheutin itseeni rikkinäisyyttä monta vuotta, mutta en ymmärtänyt sitä. Olen todella onnellinen kuitenkin siitä, että en ajautunut sänkyyn niiden ihmisten kanssa. Uskon, että elämääni on varjeltu. Uskon, että vanhempieni rukoukset on kuultu, sillä joka ilta minun vanhempani ovat siunanneet minut Jeesuksen veren alle. 

Vaikka olen kokenut elämässäni kovia. Vaikka olen seurustellut tai miksi sitä nyt kutsuisi hmm... Säätänyt monen jätkän kanssa, en ole saanut kuulla, että olen kaunis. Toisaalta ymmärrän sen, koska olin niin nuori. Kuitenkaan nyt hieman vanhempana, en ole saanut kuulla sitä vastakkaiselta sukupuolelta. Olen sen kyllä kuullut, jos olen kysynyt "olenko kaunis". Minulle on usein vastattu, että olen kaunis tai minun silmiä on kehuttu. On minussa myös muita asioita joita on kehuttu, mutta tuo lause "Eve, olet kaunis", sitä en ole kuullut. Tiedätkö, koska en ole sitä kuullut, on minun äärettömän vaikea uskoa, että voisin viehättää ketään vastakkaista sukupuolta olevaa. Minun on vaikea nähdä itseni kauniina tai ylipäätään hyvänä ihmisenä. Minun on vaikea ajatella mitään positiivista itsestäni. Jos ystäväni kehuvat minua, en osaa ottaa kehuja vastaan.  Minun on vaikea tunnistaa niitä kehuja itsessäni. Minusta on enemmän löydetty vikoja elämäni aikana,kuin hyviä puolia. Usein olen kokenut, että minun pitää olla joku toinen, koska en ole riittänyt. Kuinka usein olenkaan yrittänyt olla joku muu, että kokisin oloni tärkeäksi. Olen yrittänyt miellyttää ja yrittänyt riittää. Tuntuu, että en ole koskaan saanut olla täysin oma itseni. Olen miettinyt, että haluaisin kehua itseäni, mutta pelkään. Pelkään, että muutun ylimieliseksi. Pelkään, että alan kulkemaan nokka pystyssä ja en näe ketään muuta enää kauniina. 


Muutama viikko sitten juttelin ystäväni kanssa tästä aiheesta. Ensimmäistä kertaa uskalsin tuoda tämän aiheen päivän valoon. Ystäväni sanoi minulle " Eve, jos minä sanon itsestäni, että olen hyvä äiti lapsilleni ja, että olen todella kaunis ja oikeasti hyvä vaimo puolisolleni nii ajatteletko minusta, että olen itsekäs ja ylimielinen, kun kehun itseäni". Vastasin ystävälleni, että en tietenkään ajattele niin. Ystäväni vastasi minulle " no miksi sä et sitten voi itse sanoa itsellesi, että olet kaunis ja hyvä äiti Aadalle". Minä aloin nauramaan ja tajusin, että ystäväni on aivan oikeassa. Miksi se on minulle niin vaikeaa? Mitä minä oikeasti pelkään? 

Tuon keskustelun jälkeen otin itseäni niskasta kiinni ja aloin ajattelemaan, että olen oikeasti aika kaunis. Aluksi se oli todella vaikeaa. Yritin toistaa sitä itselleni peilin edessä. Aluksi minua hävetti ja nauratti. Jossain vaiheessa ymmärsin, että se vaikuttaa itsevarmuuteeni positiivisella tavalla. Aloin huomaamaan itsessäni asioita joista oikeasti pidän. Mulla on aika kauniit silmät ja muutenkin ihan kivat kasvonpiirteet. 

Haluan itsevarmuutta ja sitä tässä nyt opetellaan! Haluan nähdä itseni kauniina ja ottaa kehuja myös vastaan. Hullua? Mielestäni ei! Maltan tuskin odottaa, tämä on yksi paranemisprosessi. Mitä sitten vaikka minua ei ole kehuttu kauniiksi? Olen silti kaunis ja haluan luottaa siihen, että se päivä tulee kun, tuleva mieheni tulee sanomaan minulle tuon lauseen: " Eve, sinä todella olet kaunis". Ja eikös miehet pidä itsevarmoista naisista? 


- Eve

11 kommenttia

 1. Kun opiskeluaikanani asuin kerrostalossa, minulla oli tapana aamulla hississä katsoa itseäni silmiin ja kehua, sen pienen hissimatkan ajan, itseäni. Sanoa jotain mukavaa, vaikka kauniiksi todeta.
  Hississä kävin joka aamu, joten tapa oli helppo ujuttaa päiväohjelmaan. Aluksi vähän teennäistä, mutta äkkiä ihan luonteva rutiini. Ja kyllä teki hyvää!

  VastaaPoista
 2. Eve, sinä todella olet kaunis! :)

  VastaaPoista
 3. Miten täydellinen kirjoitus. Mun sisällä ihan läikähti. Ei hemmetti Eve sä oot fiksu. Ja kaunis ;)

  VastaaPoista
 4. Jäätävä nainen! Sä oot kultaa! Kaunis, empaattinen, fiksu ja mitä vielä! Mut etenkin viisas! Todella viisaasti kirjotettu teksti! Kiitos tästä! Jokaisen pitäis lukea tämä!

  VastaaPoista
 5. Monia asia kuulosti valitettavan tutulle. Ihana kirjoitus ja tosiaankin olet kaunis. :) Et ole kaunis vain vastakkaista sukupuolta varten, vaan koska Jumala on luonut sinusta kauniin naisen ja äidin. Ole rohkeasti kaunis sisältä sekä ulkoa. :)

  VastaaPoista
 6. Sä olet todella kaunis nainen ja upea äiti (:

  VastaaPoista
 7. Kun ekan kerran päädyin sun blogiin, katsoin sivubannerin kuvaa ja mietin vaan että hurja miten kaunis oot! :) tää teksti osui taas niin nappiin. Olen välillä katsonut itseäni peilistä ja miettinyt, että omasta mielestäni näytän ihan kivalta, mutta voiko olla ettei sitä nää kukaan muu? Ehkä joskus :) tärkeintä et riitän itelleni!

  VastaaPoista
 8. Ajatuksia herättävä postaus.
  Miksi itsetuntosi on rakentunut noin vahvasti kehujen ja ulkonäön ympärille? Itsevarmuus kumpuaa jotain aivan muualta: sen näkee jo naisista jotka käyvät kauneusleikkauksissa uudelleen ja uudelleen olematta koskaan tyytyväisiä. Pinnallisuus ei vie elämässä eteenpäin vaan hyvät teot, viisaus, rohkeus, rakkaus, ystävyys... Sinulla on paljon syitä olla ylpeä itsestäsi - miksi arvostelet itseäsi vain pinnan perusteella?
  Toivon, että löydät jonain päivänä miehen joka ei pidä sinua koristeena vaan rakastaa ja arvostaa luonnettasi, keskustelujanne, äitiyttäsi, haaveitasi... Ja tekisi niin vaikka kaikki kauneutesi katoaisikin.

  Ja koska sinulla on pieni, erityinen tytär joka ei ehkä koskaan tule näyttämään samalta kuin muut, mitä haluaisit hänen oppivan kauneuden merkityksestä?

  VastaaPoista
 9. Se on ihan tervettä että pitää itsestään. Että tunnistaa vahvuutensa ja heikkoutensa, ja saahan ne sanoa ääneenkin :)

  VastaaPoista
 10. Samaistun sun tekstiin läheisriippuvaisena tosi paljon, ihanaa kun joku muukin uskaltaa kirjottaa siitä. Oon mä jotakin avannu munkin blogissa mut en oo mitenkään kauheesti. Kiitos Jeesus Eveliinasta ja sen ihanasta blogista! Siukkuii, terveisin Hellu (oon siel päläpäläst)

  VastaaPoista
 11. Ihana postaus, ja hei todellakin olet hurjan kaunis! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //