Yhdeksi lihaksi

Mitä jos ensimmäisen suudelman, säästäisikin alttarille? Mitä jos seksiä harrastettaisiin vasta papin aamenen jälkeen?

Tämä maailma on täynnä seksiä. Sitä tursuaa yritysten näyteikkunoista, televisiosta ja mainoksista. Jo kadulla näkee vähä pukeisia naisia, jotka saattavat viestittää vastakkaista sukupuolta olevalle kumppanille tietynlaisia vihjeitä, vaikka se ei olisikaan tarkoitus. Itse pukeudun paljastavasti ja käytän hyvin tiukkoja vaatteita. Se on vaatetyylini ja en lähde muuttamaan sitä vaikka tiedän riskit. Tämä maailma tursuaa seksiä ja juuri sen takia on varmasti vaikeaa säästää seksi avioliittoon.

Tämä maailma antaa seksistä mielestäni likaisen kuvan. Seksi on kaunis asia. Sen pitäisi olla rakkautta, luottamusta ja tunnetta. Seksi on kahden ihmisen välinen asia, joka on niin kaunista jos siitä vaan tekee kauniin asian. Jos oikeasti haluaa antaa itsensä täysin ja ainoastaan puolisolleen.

Minä tiedän mihin se ensimmäinen suudelma kumppanin kanssa voi johtaa. Minä olen kokenut sen ja tänään ajattelen, että haluaisin todella säästää seuraavan mieheni kanssa, seksin avioliittoon. Se on kaunis ja kahden keskinen asia. Se on todella tärkeä asia, mutta sitä ehtii kyllä harrastamaan. Seksi ei ole ainoa asia parisuhteessa/ avioliitossa, se sisältää muutakin. Himot ovat kovat ja tiedän, että suudelmakin on tulella leikkimistä. Kuinka nopeasti suudelman jälkeen paita riisutaan pois ja yksi asia johtaa toiseen. Miksi haluaisin leikkiä tulella jos todella haluan säästää seksin tulevan puolisoni kanssa avioliittoon saakka? Pystyisinkö minä säästämään suudelman alttarille? Olisiko minusta siihen, oikeasti? Haluaisiko tuleva puolisoni sitä? En tiedä, mutta sitä rukoilen. Rukoilen, että tulevalla puolisollani on samanlaiset arvot ja hän tahtoo tätä samaa. Kuinka mahtavaa olisi aloittaa yhteinen elämä alttarilta, kun olen antautunut tällä osa- alueella miehelleni ensimmäistä kertaa.Toisaalta minä tiedän, että se ei ole helppoa ja siihen pitää tosissaan nähdä vaivaa. Minun rakas ystäväni säästi suudelman alttarille. Se oli heidän ensimmäinen suudelma ja no niin. Tämä ei olisi minun ensimmäinen suudelma, koska olen suudellut monia kertoja elämässäni, mutta se olisi tulevan puolisoni ja minun ensimmäinen suudelma. Olihan se hassun näköistä, kun sain olla häissä todistamassa ensi suudelmaa, mutta todella kunnioitettava teko.

Minusta tuo on rohkeaa ja mahtavaa! Uskon, että siinä säilyy tietynlainen siunaus. Vaikeuksia tulee avioliitossa kyllä, ei se niitä poista, mutta tietynlainen siunaus säilyy silti. Minä en ole enää neitsyt/ puhdas pulmunen ja en pysty sillä tavalla säästämään seksiä tulevaan avioliittooni. Minä en tiedä, että mitä tuleva puolisoni ajattelee tästä asiasta. Sen näkee sitten. Nämä on kuitenkin tämän hetkisiä ajatuksiani ja tätä minä haluaisin. Jos tahdon säästää seksin avioliittooni niin miksi en samantien säästä suudelmaakin? Voihan läheisyyttä antaa muutenkin. Halailla ja sukeltaa toisen kainaloon. Miksi seksi on lähes kaikille niin tärkeä asia, että sitä pitää harrastaa heti? Miksi seksi on "ainoa" asia mitä ajattelee kumppanissa. Minun muutamat kaverini ovat aikoinaan ihmetelleet tätä. Muutamien ystävien kanssa muistan käyneeni keskustelua " kyllä nyt koolla on väliä ja kyllähän se nyt pitää nähdä ennen kuin sanoo aamen". Miksi? Miksi se merkitsee niin paljon? Minä luotan siihen, että nekin asiat on kunnossa. Kyllä, olen uskossa ja luotan monen mielestä varmasti todella sokeasti. Minun luottamus on suuri Jumalaan ja myös seksi on mielestäni pyhä asia. Tällä kertaa haluan onnistua tässä asiassa, minä todella haluan tätä, mutta tulenko onnistumaan siinä? Onko se todella sen arvoista?

28 kommenttia

 1. Aiettä on ihanaa, kun joku puhuu " ei syylistävään" sävyyn ! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Vau! Ihana kun kirjotat näin rohkeesti ja esimerkiilisesti sun arvoista, jotka pohjautuu Raamattuun. Se on niin totta, että nykymaailma on täynnä seksiä ja ihmiset saavat ihan väärän kuvan siitä, eivätkä tiedä millaiseksi Jumala sen on luonut. Arvostan <3

  VastaaPoista
 3. Ihan huippua Eve et kirjoitat seksistä näin avoimesti! Siitä todellakin vaietaan ihan liikaa. Haluaisin jakaa sulle mun oman kokemukseni.. Menetin siis neitsyyteni 16-vuotiaana. Se ei ollut sellaista kuin odotin/olisin halunnut. En edes tiedä mitä odotin? Mulle seksi ei ole koskaan ollut pelkkää seksiä vaan siihen on kuulunut monia tunteita. Ennenkaikkea rakkautta. En ole siis koskaan pystynyt harrastamaan yhden illan juttuja. Kun tulin uskoon, asiat seksistä alkoi aueta mulle pikkuhiljaa ihan eritavalla. Alkuun elin vielä tosi syntistä elämää ja harrastin esiaviollista seksiä. Pikkuhiljaa ajatuskuva alkoi muuttua siihen, etten halua sellaista. Halusin olla varma siitä, että mies jonka kanssa makaan tulee pysymään rinnallani. Seksissä oli mukana niin voimakkaita paljon tunteita, että jatkuvasti sain pelätä menettäväni sen miehen jota rakastin kovasti. Halusin olla varma, että en tule hyljätyksi ja saamme olla vain toistemme omat. Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että tulin haavoitetuksi. Mies pyöritti yhtäaikaa toista naista lisäkseni ja se sattui niin paljon. Nyt silmäni on täysin auenneet asioille ja olen päättänyt rukoilla Herralta voimia siihen, että saisin säästettyä tulevan puolisoni kanssa seksin avioliittoon. Tiedän, että tilanne on varmasti vaikea kun se mies on siinä vieressä, mutta Herra kyllä siunaa liiton aivan eritavalla kun toimii Hänen tahtonsa mukaisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ihana kuulla sun tarina! Surullista, mutta ihana miten sua johdatettiin ja sun silmät on todella auenneet! Hienoa! Kiitos kommentistasi :) <3

   Poista
 4. Voi että kiitos että jaoit sun ajatuksia! Tää ei oikeestaan ole mulle niinkään ihan niin ajankohtainen aihe kun voisi olla, mutta maailman näkemys näihin asioihin käy kyllä selväks, oli sitten missä tilanteessa tahansa, ja tekstiä lukiessa pystyn kyllä niin monia asioita allekirjoittamaan. Tähän aihepiiriin liittyy aivan järjetön määrä rikkinäisyyttä vaikka seksi ja seksuaalisuus on annettu arvokkaina lahjoina meille niin kun sä mainitsitkin, ja siks tätä keskustelua on todella tärkeää nostaa esille!

  Siunausta valtavasti sun elämääsi, olet niin herttainen ja sun sanoistasi säteilee rakkaus!

  VastaaPoista
 5. Sun kannattaa lukea Eric ja Leslie Ludyn "When God writes your lovestory" kirjan. :) Se on tosi silmiä avaava ja ainakin mun kohdalla se anto toivoa siitä että Jumalalla on meille jotain suurta varalle vaikka oltais minkälaisessa elämäntilanteessa tai ollaan tehty aikasemmin jotain jota ehkä tällä hetkellä toivotaan että ei oltais tehty. En tarkota että sä katuisit mutta täällä voi olla joku muu joka tarttee sitä. :) siunausta!

  VastaaPoista
 6. Sulla on ajatukset nyt asian ytimessä. Itse kuvittelin nuorena tyttönä olevani niin vahva että pystyn odottamaan. Itselläni oli kuitenkin pian huomattava että tarpeeksi nurkkaan ahdistettuna ja houkuteltuna annoin pikkusormen ja se vei koko käden. Kaikki se mitä olin haalinut yhdessä hetkessä oli jo toisessa hetkessä romuttunut. Miehet vaihtui ja suhteet kariutui ja seksiä riitti. Mitä muuta mulla oli? Kyllä, tyhjä sisältö. Herkät hetket pääty aina seksiin. Ei osattu vain olla ja halata, tietää että on muutakin. No asiani idea on että ihana ku sä oot jo herännyt noin asialle aikaiseen. Koska se mitä henkinen minä ja Herra kertoo sinulle, jos sitä juoksee pitkään karkuun ja tekee henkistä tuhoaan näin itseään vastaan, alkaa oireilla. Näin minulle kävi. Hurjan nuoruuden jälkeen aloin tuntea pahan olon kasvavan sisällä kuin suuri mörkö. Asiasta seksi ja sen puhumisesta tuli tabu. Saatoin kesken suhteen alkaa ehdottaa että mitä jos otettaisiin se suhteesta pois? Mutta ei miehet tajunneet koska olinhan aiemminkin tehnyt sitä. Niinpä kun tapasin nykyisen poikaystävän n. puolitoista vuotta sitten, tein saman virheen ja annoin himoille ja lihalleni taas vallan. Aloin laihtua ja tuntea itse inhoa ja sen tuskan keskellä särjin tämän miehen sydämmen, en uskaltanut enää alkaa jauhaa seksiin liittyvistä ongelmista. Olimme joulun erossa ja hän sai kuin saikin minut puhumaan. Vastaus yllätti minut " seksiä kerkeää myöhemminkin kun on naimisissa, kunhan saan olla kanssasi." Pian minulle todettiin lievä masennus. Nyt elämä kuitenkin hymyilee ja poikaystäväni tukee minua päätöksessäni. Vielä on pitkä taival itsetunnon ja matkalla tulleiden arpien kanssa. Sulle kuitenkin sanon. Haali sun seksuaalisuutta, se todellakin on sen arvoista. Vaikka muut sanois mitä. Kyllä Herra kuulee rukouksesi. Tarvitaan vain oikea ihminen rinnalle. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana kirjoitus. Rohkeita, Jumalan naisen ajatuksia. Olen itse ollut uskossa läpi seurusteluajan ja vaikka etukäteen ajattelin että takuulla säilytän omat rajani ennen avioliittoa, se ei ollutkaan niin helppoa.. Nyt onnellisesti naimisissa saman ihmisen kanssa, mutta silti toivon että olisimme malttaneet odottaa. Siunausta sinulle! <3

  VastaaPoista
 8. Tämän voisi ymmärtää, että suudelmakin on jo väärin. Olet kuitenkin arvostettavasti pohtinut asiaa. Hienoa! Se ei ole helppoa, mutta elämäsi ylle laskeutuu siunaus jos tämän toteutat tulevan kumppanisi kanssa. On mahtavaa jos onnistut siinä!

  VastaaPoista
 9. Mahtavan rohkea teksti! Me säästettiin seksi avioliittoon miehen kanssa. Jälkeenpäin ajateltuna suudelmatkin olisi voinut säästää, koska ei se nyt ihan niinkuin "oppikirjassa" mennyt siltikään, tuli kyllä leikittyä tulella, ja sitä kadun. Joka tapauksessa olen tyytyväinen, että itse homma säästettiin avioliittoon. Aina on turvallinen olo, voi luottaa toiseen. Se ei siitä helposti lähde kävelemään, kun jaksoi odottaakin minua niin kauan! Ollaan oltu naimisissa nyt 2v 8kk. Olen tyytyväinen. :)

  -L

  VastaaPoista
 10. No ohhoh.
  En tajua mitä väliä tuolla enää on jos olet neitsyytesi menettänyt jo 13 vuotiaana ja nyttemmin saanut lapsenkin.
  Leikitkö mielessäsi neitsyttä jotta se tekisi sinusta paremman ihmisen avioliittosi ajautuessa karille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 13 vuotaana :0 mistähän sä tuollaisen tiedon oot repässy :D

   Ei, en leiki neitsyttä :D enkä minä sitä yritä. Haluan kuitenkin tehdä tämän, koska avioliitto on aina erilainen, eri ihmisen kanssa :) !

   Poista
 11. Itse toivoin nuorena että harrastaisn seksiä vain yhden ihmisen kanssa, sen josta tulee aviomieheni. Eihän se sitten niin mennytkään, ennen kuin tapasin edes miestäni ehdin muiden kanssa. Ehkä sitä silloinluuli että se ensimäisen kerran mies on tuleva mies, onneksi ei ollut.

  VastaaPoista
 12. Tärkeästä aiheesta kirjoitat! Oma tarina kulkee hieman samoja polkuja, neitsyys meni aivan liian nuorena ja väärän ihmisen kanssa, tulin haavoitetuksi ja koin etten enää kelpaa. Nykyään kuitenkin olen onnellisesti naimisissa maailman upeimman miehen kanssa, joka on antanut minulle menneisyyteni täysin anteeksi. Kuulemma jos Jumala antaa anteeksi, niin antaa hänkin :) Mieheni kanssa säästimme seksin avioliittoon, mutta kyllä mekin rajojamme koettelimme ankarasti, enkä ole siitä ylpeä. Tsemppiä ja siunausta sulle, odottaminen todellakin on sen arvoista! :)

  VastaaPoista
 13. Meillä seksi säästettiin avioliittoon ja voin väittää, että näin isoa luottamusta ei olisi voinut rakentaa, jos ei olisi ollut niin paljon aikaa toiseen oikeasti tutustumiseen seurusteluaikana! Naimisissa oltu kohta 5 vuotta ja kolmas lapsi tulossa.

  VastaaPoista
 14. Seksi kannattaa aina jättää avioliittoon ja syyt ovat siihen yksikertaisesti, siunaus ja toisen kunnioitus. Seksi useamman kanssa rikkoo aina sisäisesti... jokaisesta seksikumppanista jää jälki tunnemuistiin. Tästä ei puhuta julkisesti, mutta asia on näin. Sillä Jumala on tarkoittanut seksin vain kahden ihmisen välille ja avioliittoon. Ja raamatun opetukset ovat meille hyödyksi ja siunaukseksi, ei meidän kiusaksi tai rajoittaakseen meidän elämää. Raamatun kieltoihin sisältyy aina meitä suojeleva ja meitä rakastava opetus. Miksi siis sitä opetusta ei kannattaisi uskoa? Mikä kiire meillä ihmisillä on, aina olisi saatava kaikki heti. Koko avioliitto on kuin autokoulu /sisältää siis seksi osuuden, me saamme papin aamenen jälkeen luvan alkaa tutustumaan toiseemme ja ns. harjoitusluvan. Näin me harjoittelemme ja opimme tuntemaan toisemme myös seksuaallisesti. Kukaan ei ole seppä syntyessään, ei myöskään seksissä. Jotta seksi sujuu hyvin ja siitä todella nauttii jokaisessa elämän osa-alueessa (myös silloinkin kun on raskaana tai on pieni vauva) täytyy tuntea puolisonsa ja luottaa siihen 100%. Ja sitä luottamusta ja toisen tuntemista ei synny yhden sänky kerran jälkeen. On hienoa, että kaiken kokemisen jälkeen olet tätä miettinyt ja kirjoitat siitä kauniisti. Julkisuus on tehnyt seksistä kauppatavaraa, mutta oikeasti se on kaunista kahden ihmisen välistä, josta saa/voi nauttia, oli sitten minkä ikäinen, kokoinen tai värinen tahansa.

  VastaaPoista
 15. Vaatii ainakin toisen samanmielisen ihmisen kumppaniksi :) Se on nykypäivänä varmasti haaste, ja toivon ainakin, ettei sitten tulisi paineita mennä liian nopeasti avioon sen vuoksi, jotta sitten pääsisi fyysistä puoltakin kokeilemaan :) Toivon sulle vaan kaikkea hyvää, tiedät sen varmasti! :) Mut ehdottomasti oon siitä samaa mieltä, että seksi pitäisi säästää - aikuiseksi, ei teini-ikään :( Ihmisen pitäisi ensin tuntea oma vartalonsa ja mielensä, ja teini on vielä niin kesken, että harmi kun itselläkin neitsyys meni jo teini-iässä. Ei olisi tarvinnut.

  VastaaPoista
 16. Itse kuitenkin mielestäni provosoit miehiä niukalla ja paljastavalla vaatetuksellasi.Mihin sillä pyrit? Vähän tekopyhää ensin vietellä ja sitten sanoa ähäkutti,enpäs annakaan! Käytöksesi ja kirjoituksesi puhuvat vähän eri kieltä. Tulee sellanen olo että oot todella miehen tarpeessa,hinnalla millä hyvänsä!

  VastaaPoista
 17. Minulla on elämässäni ollut kaksi vakavaa ihmissuhdetta. Ensimmäisessä suhteessa seurustelin useamman vuoden uskovaisen miehen kanssa. Harmillisesti olimme varsin nuoria ja uskoimme olevamme todella 'vahvoja' houkutusten äärellä, mutta toisin kävi. Neitsyys säilyi, mut käytännössä kaikki muu meni. Eli kun erosimme, olimme TEKNISESTI NEITSYITÄ. No, näistä taustoista tapasin uuden miehen, jolla oli aika samanlainen historia kuin minulla. Päätimme säästää ensisuudelman alttarille ja näin teimme! Seurusteluaika oli tietyllä tavalla haastavaa, mutta teimme selvät pelisäännöt jonka mukaan sitten elettiin. Emme esimerkiksi viettäneet aikaa yhdessä enää klo 22:00 jälkeen. Emme makoilleet vierekkäin, emmekä pusutelleet poskelle tms. Halailimme, istuimme vierekkäin ja silittelimme toisiamme. Osoitimme hellyyttä varmoilla keinoilla, koska kuitenkin kumpikin tiesimme miten hommat saattaisi edetä helposti liian pitkälle. Niin säästyi ensisuudelma alttarille ja kaikki muukin sen jälkeen.

  En suosittele ensisuudelman säästämistä alttarille kaikille, koska hyppäys ensisuudelmasta varsinaiseen toimintaan (seksiin) on tunnemaailmaltaan todella iso! Joillekin se voi olla henkisesti jopa traumaattista. Jos sinua ujostuttaa jo suudella toista (saatikka että se herättäisi sinussa jotain haluja), niin mites sitten rakastelu...? Eli puolensa ja puolensa. Mielestäni niiden, jotka osaavat pistää selkeät rajat, vaikka suutelisivatkin, kannattaa suudella.

  VastaaPoista
 18. Voin yhtyä edelliseen kommenttiin! On mielettömän ihana ja turvallinen asia kun on panostanut toiseen ihmiseen tutustumiseen kunnolla. Ja kun on jaksettu odottaa toista, siinä samalla on rakentunut suuri luottamus. Tuntuu että on niin paljon yhteisiä kokemuksia ja paljon yhteistä hyvää. Ja neitsyyden menetin juuri oikealle ihmiselle eli sille ketä rakastan. Seksi oli turvallista ja nautinnollista ja hääloman muistoja on kiva muistella aina uudelleen. Naimisissa oltu kohta 8v. Arvostan postauksen aihetta!!

  VastaaPoista
 19. Hienoja ajatuksia mutta voihan se avioliitossakin oleva mies pyörittää useampaa naista yhtä aikaa joten eihän tuo avioliittoon asti odottaminen ole siitä mikään tae! Tai voihan se tuleva puoliso pettää toisen kanssa/käydä maksullisilla sillä aikaa kun te yhdessä odotatte avioliittoon! Olen samaa mieltä siitä että seksiä ja pornoa tursuaa nykyään liikaa joka tuutista ja se antaa niin nuorille kuin vanhemmillekin epävarman olon ja kuvan seksistä sellaisen ihmisen kanssa jota rakastaa.

  VastaaPoista
 20. Haluan kommentoida edelliseen tekstiin, ett jos mies elää lähellä Jumalaa ja ymmärtää mitä on odottaa avioliittoon asti, niin hän ei todellakaan käytä maksullista naista tai pyöritä niitä. Juu, uskovainenkin voi näin tehdä, mutta hän ei ole silloin ymmärtänyt mikä on odottamisen ja avioliiton siunauksen salaisuus silloin kun kulkee Taivaan Isän jalanjäljissä. Jokainen tekee virheitä, eikä tässäkään asiassa ole synnitön, koska ihmisiä kaikki olemme. Mutta jos kuuntelemme Jumalan ääntä, aviopuolison valinnassa ja ihan kaikessa mitä elämässämme eteen tulee, emme eksy ja joudu väärille teille/poluille. Ja jos eksymme on meillä aina mahdollisuus valita ja palata takaisin. Seksi ei saisi olla seurustelun pääasia, vaan se ihminen jonka sydän sykkii, jolla on tunteita, ajatuksia, pelkoja, toiveita, unelmia ja menneisyys. Siitä pitäisi ottaa ensin selvää ja sitten vasta kuvaan pitäisi tulla fyysinen puoli. Silloin kun asiat ovat Jumalan kanssa kunnossa ei tarvitse huolehtia siitä pursuaako media seksiä vai ei.. kun on sinut sen asian kanssa, on ihan sama mitä maailma ajattelee, eikä silloin tarvitse tuneta epävarmaa oloa. Kun suunnistaa tätä elämää raamatun valossa ja ymmärtää, että siellä on ne parhaat ohjeet ovat tulee kaikkien parasta jälkeä. Tosin tämä vaatii todella arvopohjaltaan samanlaisen ihmisen.

  VastaaPoista
 21. Jossain artikkelissa oli, että seksiä on hyvä kokeilla ennen aviolittoa, jotta tietää sopiiko toisilleen. Olen eri mieltä. Mitä se avioliitossa hyödyttää tai suhteessa yleensä, jos seksi sujuu, mutta muuten ei sitten suju yhtään eikä tykkää koko tyypistä. Ihminen on kokonaisvaltainen ja kaikki palat pitäisivät olla kunnossa eikä vain osa. Eikä ne ole kenelläkään kuin vasta monen avioliittovuoden jälkeen. Siksi pitää olla kärsivällinen, tehdä töitä ja ymmärtää, että avioliitossa harjoitellaan kaikkia osa-alueita. Välillä tehdään virheitä ja mennään "väärään" suuntaan, mutta sitten taas palataan takaisin ja jatketaan matkaa, yhdessä samaan suuntaan. Jokainen tuo oman luonteensa, perimänsä ja opitut tavat yhteiseen kotiin, mutta kun asioista keskustellaan ja kerrotaan unelmista, toiveista ja pettymyksistä, niin löydämme yhteisen tavan toimia kodissamme. Mutta ilman vuorovaikutusta se ei onnistu. Kukaan ei ole ajatustenlukija eikä sellaiseksi tule. On aivan naurettavaa, että seksille laitetaan niin paljon painoarvoa.. se kuuluu suhteeseen, mutta se ei todellakaan ole pääasia. Ymmärtäkää tämä, te jotka seurustelette tai suunnittelette avioliittoa.

  VastaaPoista
 22. Ihan kauheeta lukea tätä ja näitä kommentteja täällä.. Ihan kun kaikki tarkoittaisi omilla sanoillaan että jos seksiä harrastaa ennen avioliittoa niin se on vaan pieni lipsahdus, vaikka se on SYNTIÄ, tuntuu kuin ihmiset ei tänä päivänä lukisi raamattua ollenkaan, se on todella inhottavaa, ja ei ihme jos avioliitto meneekin lopulta mönkään, myös suutelu on väärin ennen avioliittoa koska se johtaa seksiin. Tästä asiasta pitää puhua suoraan! Miksi se on niin vaikea säilyttää itsensä puhtaana Jumalan tähden ennen avioliittoa?

  VastaaPoista
 23. Ite oon jonkin aikaa lueskellut sinun blogia ja katellut kuvias...oot kyllä upeen oloinen nainen ja jos vaan uskaltaisin, pyystäisin treffeille...

  VastaaPoista
 24. Omasta mielestäni koko neitsyys käsite on naista alistava, ja turhan vanhanaikainen. Kautta historianhan nimenomaan naisten seksuaalisuutta on pidetty pahana.
  Arvostan, jos joku odottaa avioliittoon asti, itselleni ei vain sopisi, mutten myöskään tuomitse ketään, joka haluaa esimerkiksi yhden illan juttuja. Toki, mielipiteeni on vähän omalaatuinen, sillä mielestäni ihmisen oman hyvinvoinnin ja rakkauden pitäisi mennä kaikkien mahdollisesti satuhahmojen, joita ei todeksi pystytä todistamaan, edelle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //