Keittiöpöydän tuunaus

Tuleva asuntomme on 20 neliötä suurempi, kuin nykyinen. On ihanaa päästä muuttamaan asuntoon, jossa meillä kummallakin on omat makkarit. Sitä odotan eniten. Nykyisessä asunnossamme olen joutunut nukkumaan olohuoneessa ja Aada on vallannut makkarin. Olohuoneessa nukkumisessa on hyviä, mutta myös huonoja puolia. On mukavaa, kun voit katsoa elokuvia sängyllä, mutta jääkaapin surina häiritsee ja olohuoneen valoisuus. Olohuone on ahdas ja näyttää minun silmääni todella typerältä. En ole missään vaiheessa nauttinut olohuoneessa nukkumisesta, mutta ajatus siitä, että tämä on väliaikaista on auttanut kestämään, heh !

Jokatapauksessa tulevaan asuntoon muutto jännittää minua! Perhosia lentelee vatsassa todella paljon, mutta kaiken suhteen minulla on suuri rauha. En vaan malttaisi odottaa!

Viime viikolla selailin jälleen Tori.fi:tä. Löysin Torista vanha keittiönpöydän joka maksoi muutaman kympin. Pöyät oli juuri sellainen, minkä tahdoinkin, mutta todella vanha ja tuunausta vaativa. Myyjä toi pöydän koti- ovelleni mikä oli todella hyvä juttu! Ihanaa, että maailmassa on vielä avuliaita ihmisiä, jotka tuovat huonekaluja koti-ovelle ilman lisämaksua. Joidenkin silmään pöytä saattaa näyttää todella kamalalle, mutta minun silmään pöytä on todella ihana. Pidin eniten siitä, että pöydästä saa halutessa isomman tai pienemmän. Pöydän mukana tuli jatkopala. Mietin, että miten lähden tuunaamaan pöytää. Minulla oli toisaalta selkeä visio pöydästä, mutta se muuttui kokoajan. Ensiksi pöytä tarvitsi hiomista. Siinä olikin hommaa! Vanha maali ja siitä lähtevä pöly oli todella pahan hajuista! Maali oli todella tiukassa ja pöydästä oli vaikea saada tasaista. Päätin kuitenkin jossain vaiheessa, että ei se oli niin justiinsa. Haluan, että vanha pöytä säilyy vanhana, mutta kunnostettuna pöytänä. Olen amatööri eli virheet on sallittuja. En tehnyt pöytää oppikirjojen mukaan vaan tein juuri niin, mikä omaan silmään näytti hyvältä. Loppujenlopuksi päätin hioa pöytälevyn ja maalasin pöytälevyn valkoiseksi, mutta en pensseliä käyttäen. Aluksi käytin pohjamaalia ja sen jälkeen lakkamaalia. Pyörittelin maalia, rätti apunani. Tätä hommaa tein 3 päivää, kunnes pöydästä tuli hyvän värinen. Onneksi sain rakkaan ystäväni ja siskoni avuksi, ilman heitä en olisi jaksanut tuunata pöytää. Aluksi ajattelin, että tuunaan pöydän vasta uudessa kodissa, mutta mieleni muuttui heti pöydän saatuani. Sormet alkoi syyhyämään ja oli pakko alkaa hommiin. Tällä hetkellä pöytä näyttää tältä ja minä todella olen tyytyväinen:
Pöytä pääsee paremmin esille, tulevassa kodissa. Ainakin toivon niin! 
Voi, kun en malttaisi odottaa meidän uutta ja tilavaa keittiötä! 

Ainiin myös vanhan ruokapöydän tuolit kokivat muutoksen.
Samalla tyylillä tehty, kuin pöytäkin.8 kommenttia

 1. Vau tosi hienoa työtä oot tehny! :) Itsellekkin tulee innostus alkaa tuunailemaan kun näitä postauksia lukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) tuunaus on itelle sellanen mieltä virkistävä harrastus ;) voin suositella!

   Poista
 2. Hei vitsi nostan sulle hattua kun oot jaksanut lähteä tohon projektiin ja saanut sen vielä valmiiksikin! Näyttää hyvältä :) Mulla olisi miljoona tollasta tee se itse -projektia mutten ikinä saa aikaiseksi aloittaa niitä.. Ehkä mä nyt sun innoittamana alan hommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiettä :) nyt vaan hommiin käsiksi ;) tuunaus on ihanaa hommaa <3

   Poista
 3. Kiitos tästä !! Meilläkin pian muutto edessä ja tuskailen kovasti uuden ruokapöydän kanssa. Olen ihan onneton diy jutuissa, mutta tämän postauksen myötä voisin uskaltaa kokeillakin saman tyylistä toteutusta ja säästää monta kymppiä kuin ostaa suoraan uuden pöydän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih :) kiva jos tästä omi hyötyä :) nyt vasn tuunailemaan vanhaa pöytää :) halpaa ja mukavaa puuhaa! Halpaa lakkamaalia saa clas ohlsonilta, hp taisi olla 14,95€ :)

   Poista
 4. On ihan mielettömän upeat pöytä & tuolit!! ;) kyllä sä osaat 👍 :)

  VastaaPoista
 5. Tulipas hienot! :-) Mä d-c-fixasin ja maalasin yhden hyllyn, enkä todellakaan ryhdy samaan enään uudestaan! Maalin kuivumisen odottelu ja uudelleen maalaus kesti niin kauan, ettei mun kärsivällisyys riitä. :-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //