Eroahdistus

Tayssin reissun jälkeen meidän arkeen on kuulunut lähinnä halailua. Aada on todella kiinni minussa. Hän ei suostu käymään muiden ihmisten sylissä vaan turvautuu minuun. Toisaalta olin hieman kaivannut tätä, että lapsi viihtyy sylissä, mutta nyt se alkaa jo turhauttamaan. Minne ikinä menenkin, Aada seuraa perässä. Hän ei viihdy hetkeäkään yksin. Jos makaan sängyllä, hän tahtoo viereeni. Tyhjennän tiskikoneen, Aada tulee kitisemään " ota minut syliin". Kun käydään vanhempieni luona, Aada itkee ja tahtoo olla tiiviisti sylissäni. Mikään muu ei kelpaa, ainoastaan äiti. Vanhempieni luona Aada ei uskaltanut kiivetä portaita ylös vaikka aikaisemmin hän on mennyt ne todella kovaa vauhtia. Se onkin ollut ainoa paikka, jossa hän on suostunut kiipeilemään. Hän varmaan pelkää, että hylkään hänet taas? Tayssin reissu taisi olla Aadalle liian kova pala. Ymmärrän sen täysin, se oli todella rankka reissu. Aada itki kaksi päivää ja oli nälässä, varmasti se vaikuttaa häneen. Se on silti surullista ja jollakin tavalla syyllistän itseäni. Miksi en vaatinut, että olen siellä yötä? Toisaalta, en minä tilannetta auta vaikka kuinka syyllistäisin itseäni. Aadan käytös on kuitenkin muuttunut täysin. Välillä tuntuu siltä, että Aada on täysin eri tyttö. Mielelläni minä pidän häntä sylissäni, mutta välillä kaipaisin hengähdystaukoa. Muuttopuuhat ovat sujuneet aika onnettomasti, koska Aadan hereillä ollessa en voi pakata. Siitä ei tule yhtään mitään. 

Arkeemme kuuluu lisäksi myös unettomia öitä. Epäilen, että Aada näkee painajaisia, koska herää keskellä yötä huutamaan ja tahtoo, että silitän hänet takaisin uneen. Tämä jos mikä on voimaa vievää puuhaa. Tuntuu, että minulla on kokoajan kestoväsymys. Väsyttää ja hermoja kiristää, koska lapsi on niin kiinni minussa. Äh, toisaalta tiedän, että ei tämä kauaa kestä. Tämä on vain pieni hetki meidän elämästä ja muutaman viikon päästä huomaan, että kaipaan lasta syliini. Ei siis pitäisi valittaa, mutta silti toivon, että tämä olisi pian ohi.* Kiitos Petriinalle meidän yhteiskuvasta <3

11 kommenttia

 1. Pakko kommentoida nimittäin meillä aivan sama vaihe! Meillä tämän laukaisi kesän mökkireissut ilman äitiä. Neiti oli isänsä kanssa melkein kuukauden mökillä, välillä kotona kävivät reissukamat vaihtamassa ja takaisin.

  Nyt kun kotiutuivat niin neiti on ollut todella paljon minussa kiinni, myös nämä yöitkut ja painajaiset ovat tulleet kuvioihin.. voin siis samaistua täysin! Toivotaan että menee ajan kanssa ohi..raskasta tämä kyllä on!

  Tsemppiä ja voimia! :)

  -Nella-

  VastaaPoista
 2. Hei! Mitä, jos otat nyt pariksi päiväksi ainoaksi työksesi Adan kanssa olemisen. Että olette kahdestaan ilman mitään ohjelmaa. Sun ei tarvitsisi murehtia tekemättömiä töitä ja Ada saisi "tankata äitiä". Lähes kaikilla lapsilla on tuollaisia kausia ja tuo sairaalareissu on tietysti vielä lisänä. Taivaanisän siunaamaa päivää teille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut tässä monta päivää, kun me ollaan vaan makoiltu sängyllä ja katottu lastenohjelmia :) oon yrittänyt antaa Aadalle juurikin aikaaa ja näyttää, että äiti ei lähde mihinkään. Muuttoa on kuitenkin nyt hoidettava, koska tässä välissä on ollut monta " ei tehdä mitään" päivää ja kotikin on ollut sen näköinen. Tekstissä kotityö kohdat oli esimerkkejä, että miten Aada esim silloin käyttäytyy. Voih, kai tämä pian menee ohi :)
   Siu sinnekkin :)

   Poista
 3. Varmasti se TAYS:in reissu on lisännyt ahdistusta, eli rankkaa tuo on kun eroahdistus taitaa muutenkin olla "yleistä" tuossa(kin) iässä. Ainakin Sinna on ihan äitin tyttö koko ajan, en saisi tehdä MITÄÄN ilman häntä. Niin että voin vain kuvitella miten tilannetta hankaloittaa tuo sairaalareissu tässä ikävaiheessa. Jaksamisia... joskus tämäkin on muisto vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiettä! Voimia sinnekkin! Onneksi tää toivottavasti on pian ohi :)

   Poista
 4. Onkos thyroxin annos kohdillaan? Saatta vaikuttaa kovasti käytökseen.

  VastaaPoista
 5. Voisiko kantorepusta olla apua? Aada saisi olla lähellä ja sinä voisit samalla tehdä kotihommia. :)

  Ee

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //