Kaksi perhettä

Moni anonyymi on laittanut kommentteja ja kuvitellut tietävänsä minua paremmin asioitani. Monesta kommentista on oikein huokunut se, kuinka sillä yritetään satuttaa. Varmasti olen monen mielestä todella ärsyttävä tyyppi. Ja tämä seuraava lause ärsyttää varmasti vielä enemmän. Nimittäin mikään niistä kommenteista ei ole minua satuttanut. Kyllä minä olen asioita tiennyt, mutta edelleenkin saan itse päättää, että mitkä tulevat blogini lukijoiden tietoon ja mitkä eivät.

On ihan totta, että lapseni isä on löytänyt rinnalleen kumppanin. Sen kuuleminen ei ole missään vaiheessa murtanut minua. Kun minulle kerrottiin tämä asia, minun reaktioni oli tällainen " Aijaa, kenen kanssa?" Minulta kysyttiin, että miksi reagoin niin tyynesti asiaan. Vastasin " Miten minun pitäisi reagoida? Minä en vastaa sinun elämästäsi, sinä itse vastaat siitä. Jos olet onnellinen nykyisen kumppanisi kanssa, sitten sinä olet. Minä en voi sinun päätäsi kääntää vaikka ehkä haluaisin. Tunteitani sinä et kuitenkaan saa vietyä, vaikka seurustelet". Aadan isä oli ilmeisesti aika järkyttynyt, mutta helpottunut, kun sai kerrottua asiansa. Tästä on kulunut jo useampi kuukausi. Tunteita oli häntä kohtaan kauan. En luovuttanut juuri siksi, koska tunteet jatkuivat. Toisen teot eivät hetkeen merkinneet mitään, koska rakkaus säilyi.


Tällä hetkellä en kaipaa Aadan isää takaisin. Näimme viikon alussa. Minä katsoin häntä ja tajusin. Minä en kaipaa häntä, minua ei suututa eikä inhota. Minulla ei ollut minkäänlaisia tunteita häntä kohtaan. Ei vihaisia eikä rakkaudellisia. Hän oli vain lapseni isä.

Aada tapasi myös isänsä kumppanin. He tulivat hyvin toimeen. Minä en häntä tavannut, mutta tulen varmasti tapaamaan. Minusta oli ihana kuulla, että he tulivat hyvin toimeen. Sen kuuleminen ei satuttanut. Olin iloinen, että hän on löytänyt rinnalleen hienon ihmisen. Tällä hetkellä toivon, että heidän suhteensa kestää. Tällä hetkellä toivon heille kaikkea hyvää.

Minun täytyy vain todeta, että Aadalla on nyt kaksi perhettä. Minä ja Aada olemme lähiperhe. Etäperhe on Aada, isä ja hänen kumppaninsa. He ovat myös perhe, halusin sitä tai en. Aada saattaa joskus alkaa nimittämään tätä toista naista jollain äidillisellä lempinimellä ja minun pitää vain hyväksyä se.

Tuntuuhan se ajatus jollakin tavalla todella inhottavalle, mutta en halua ajatella sitä niin. Tilanne on, mikä on. Minä odotin ja rakastin, sen minkä jaksoin. Tunteeni hiipuivat ja nyt niitä ei enää ole. Minä hain avioeroa täysin oikeista syistä ja minun sisälläni asuu rauha. (Oikeastaan haettiin avioeroa yhdessä, sillä allekirjoitimme kumpikin hakemuksen.) Nautin elämästäni tällä hetkellä todella paljon. Uudet tuulet ovat sallittuja! Kukaan ei voi minua tuomita, sillä ei minun olisi ollut pakko odottaa! Mielipiteet vaihtuvat ja tunteet hiipuvat, se on elämää.Haluan, että Aada tapaa isäänsä kerran kuukaudessa viikonlopun ajan. Nyt kun 2v ikäkin lähestyy, Aada pystyisi yöpymään isänsä luona välillä viikonloppuja. Näin heidän suhteensa pääsisi kehittymään ja minulla olisi hetki aikaa hengähtää. Saa nähdä, että miten nämä kuviot lähtevät rullaantumaan. Tähän saakka Aada on nähnyt isäänsä n. kerran viidessä viikossa. Nyt kun Aada on oppinut puhumaan ja tunnistamaan ihmisiä, on todella tärkeää, että isä ei unohdu.
50 kommenttia

 1. Anonyymi aktiivinen lukija23/8/15 12:42

  Osaat suhtautua asiaan käsittämättömän kypsästi. Et olisi tuon paremmin voinut avioliittoa ja sen jälkeistä aikaa hoitaa. Olet sisäisen rauhasi ansainnut. Kaikkea hyvää jatkoon :)

  VastaaPoista
 2. Järkyttävää, että toinen aloittaa suhteen vaikka avioeroa ei oltu nähtävästi haettu!? Millainen nainen tekee tuollaista? Millainen nainen alkaa seurustelemaan ihmisen kanssa joka on virallisesti vielä naimisissa? Käsittämätöntä mihin tää maailma on menossa. Toivottavasti se nainen osaa elää itsensä kanssa. Tietäen, että on pilannut yhden avioliiton. Luulis olevan aika iso taakka kannettavaksi.
  Olen kuitenkin iloinen siitä, että sinä otat asian noin hyvin! Olet asian kanssa kypsä! Moni saisi ottaa sinusta mallia! Olet mielettömän viisas ihminen, oikeasti! Aarre jonka jokainen mies pitäisi saada! Voi kumpa itsekkin osaisin olla tuollainen ja ajatella järjellä, enkä tunteella. Vanhempasikin saavat olla todella ylpeitä tyttärestään! En voi kun pyöritellä silmiäni ja miettiä, että miksi tuollainen nainen on vielä sinkku. Haluan uskoa, että sinun elämääsi kävelee täydellinen mies vaikka heti tänään! Todella mielettömön paljon voimaa arkeesi! Olet esikuvani!

  - kolmen lapsen äiti ja sinua 10v vanhempi

  VastaaPoista
 3. Sä oot kyllä vahva!

  VastaaPoista
 4. Älä ole liian vahva kuitenkaan. Vahvuuteenkin voi sairastua. Kun elämäntilanteesi sen sallii, niin ole myös heikko se tekee sinulle hyvää. Miksi sinulle on tämä sallittu? Miksi sinun annettiin tutustua ihmiseen joka ei sinusta välittänyt (ehkä koskaan) ja arvostanut sinua naisena ja pienen tyttärenne äitinä? Emme saa vastausta ehkä koskaan, mutta toivon, että olet tästä elämän retkestä jotain oppinut ja jatkossa teet toisin. Annan sinulle muutaman neuvon: älä ryntää suinpäin naimisiin, tutustu ensin rauhassa ihmiseen. Millainen hän todellisuudessa on, myös huonoina päivinä ja silloin kun riitelette. Millaisista taustoista hän tulee ja miten hän kohtelee vanhempiaan. Millainen hänellä on hengellinen elämä ja miten hän suhtautuu/kohtelee Aadaa. Ihmistä ei voi täysin koskaan tuntea, mutta jos arvomaailmanne on sama ja katsotte samaan suuntaan, selvitätte ihan toisella lailla ongelmanne, mitä eteen tulee ja niitähän kaikille tulee jossain vaiheessa. Onko hän asunut yksin ja oppinut huolehtimaan itsestään ja raha-asioistaan. Onko hän kypsä ja ehkä sinua vanhempi. Ja ennen kaikkea, älä kiirehdi! Kaikkea hyvää elämääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ollut liian vahva :) Olen minä ollut myös ihan rikki, mutta aika parantaa :)

   Poista
 5. Hienoa kun pystyt suhtautumaan asiaan noin kypsästi! Elämässä yksi kauheimpia asioita on katkeroitua sisimmässään ja hienoa ettei sitä ole sun kohdalla näkyvissä. Kiitos kun kirjoitat näin avoimesti vaikeista asioista, antavat persperktiiviä omaankin elämään. Kirjoituksiasi on kiva lukea kun niistä huokuu aitous :)

  VastaaPoista
 6. Sä olet todella, todella vahva. Itse en varmaan pystyisi olemaan noin kypsä jos olisin vastaavassa tilanteessa.
  Mutta aika, se parantaa paljon. Paljon voimia sinulle! <3

  VastaaPoista
 7. Jep, vahva kyllä olet, ei voi kieltää.

  VastaaPoista
 8. Jösses. No, en osaa sanoa oikein mitään. Kun vain että nauti auringosta Eve, ja terkkuja Aadalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, varmasti nautin :D kiitos <3 samoin sinne <3

   Poista
 9. Aloin varmaan noin puoli vuotta sitten lukemaan blogiasi. Kiinnostuin siitä puhtaasti sen takia että lapsuudessa tunsin ex miehesi ja hänen perheensä, ja halusin katsoa miten hänen perheellään nykyään menee :D se että olen jatkanut blogisi lukua johtuu kuitenkin vain ja ainoastaan siitä, että vaikutat ihmisenä ihanalta, ja että kirjoituksesi on hyvin kirjoitettuja. Olen lukenut kaikki tekstit alusta loppuun saakka, ja olet hienosti kehittynyt kirjoittamisessa! Jatka samaan malliin :) Siunausta sinun ja Aadan elämään. Olen muistanut toisinaan sinua ja tytärtäsi rukouksissa, jotta Jumala antaisi voimaa sinun ei niin helpolta kuulostavaan elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hauskaa :) Kiitos paljon ja kaikkea hyvää myös sinne :)

   Poista
 10. Oot huikea nainen. Tollasta kauneutta mitä sun sisällä on, ei ole monella. Sun kaltaiset ihmiset tekee tästä maailmasta niin paljon paremman!
  Mä toivon teille kaikkea hyvää <3 ihania aurinkoisia päiviä <3

  VastaaPoista
 11. Mä oon pari vuotta seurannut sun blogia, mutta en ole aiemmin kommentoinut. Luin sun aiemman tekstin avioerosta, kun julkaisit sen ja ajattelin, että sä oot tosi rohkea, kun kirjoitit asiasta ja tunteistasi avoimesti. Nyt luin tän postauksen ja mun on pakko sanoa, että sä vaikutat todella hyvältä ja aidon ihanalta ihmiseltä, ihanaa, että sä ajattelet Aadan parasta ja hyväksyt sen, että Aada viettää aikaa lapsen isän puolison kanssa. Tsemppiä jatkoon ja kaikkea hyvää sulle! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos paljon ensimmäisestä kommentistasi :) Kaikkea hyvää myös sinne :)

   Poista
 12. :( muuta en osaa kommentoida.

  VastaaPoista
 13. Susta saa vielä joku ihanan vaimon!! <3
  Saat vielä parempaa tilalle kun ex miehesi, pitäköö hyvänään tämä uusi nainen perheen petturi miehen, joka voi milloin vain jättää tämänkin naisen kun vastaan kävelee joku tai arki koittaa.
  Sinä ansaitset KUNNON miehen! :)

  VastaaPoista
 14. Miksi sinulla on niin suuri tarve esittää vahvaa ja yrittää näyttää ulospäin että mikään ei satuta sinua? Tiedän että satuttaa, tottakai, se on normaalia ja se on elämää. Et olisi kommentointia eksäsi uudesta kumppanista noteerannut mitenkään jos asia olisi sinulle ihan yksi ja sama. Rakastit liikaa, liian kauan, ja halusit edetä liian nopeasti. Uskon että tiedät avioeronne johtuneen sinusta. Sinusta, koska halusit edetä liian nopeasti. Liian nopeasti naimisiin, liian nopeasti perhettä, kaikki liian nopeasti. Ei sellainen suhde kestä, siinä vain ahdistuu. En sano tätä pahalla, mutta toivottavasti ymmärrät tämän. Eikä sinun tarvitse esittää ylivahvaa, ei kukaan ole sellainen eikä tarvitsekaan olla. Sinuun saa sattua ja se on normaalia tällaisessa tilanteessa, kun on menettänyt jonkun rakkaan, kun oma perhe on rikkoutunut lopullisesti. Tsemppiä jatkoon, tiedän sinulla olevan rankkaa! Harva jaksaa ihan yksin kehitysvammaisen lapsen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) En kuitenkaan ole täysin samaa mieltä sinun kanssasi. Eiköhän tällaisessa asiassa ole aina kaksi osapuolta ja molemmat ovat syyllisiä siihen, että miksi asiat meni niinkuin meni. Enkä esitä ylivahvaa, lueppas vanhempia postauksia, niin kyllä sieltä löytyy kyyneleitäkin ;) Paljon on itketty ja tämähän on ollut tosiaan elämäni rankin vuosi.

   psst. Aada ei ole kehitysvammainen, ihan vaan erityistyttö joka on melko normaali ;)

   Poista
  2. Eve, uskon sinua kun sanot, ettei Aada ole kehitysvammainen, koska en ole mitenkään asiantuntija tässä. Aloin kuitenkin miettiä, että missä menee kehitysvammaisuuden ja erityislapsen ero? Jos Aadalla on kuitenkin kromosomipuutos, samoin kuin down-syndroomaisilla on yksi kromosomi liikaa. Ja eikö down-syndrooman omaavia ihmisiä sanota kuitenkin kehitysvammaisiksi? Kiinnostaisi vain kuulla selkeämpi selitys tästä, ihan koska en tiedä, miten asia menee. :) Jos et osaa selittää, sekin on ok.

   Poista
  3. Olipa typerä kommentti aiemmalta anonyymiltä. Evehän kirjoitti tämän syystä mikä tekstin alussa lukee. Selvennykseksi. Varmasti myös omien ajatuksien suoraksilaittamista varten.

   Mistähän ihmeestä muuten päättelet että Eve olisi tässä syyllinen? Even takia edetty nopeasti ja miehellä ei muka mitään sananvaltaa? Mieshän se kosi ihan itse...

   Etkä selvästi ole paljoa lukenut tätä blogia, kun kuvittelet Aadan olevan kehitysvammainen.

   T. Se yks joka luki koko blogin läpi hetki sitten

   Poista
  4. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kehitysvamma

   Miksei voi ottaa selvää ennen kuin nolaa itteensä

   Poista
  5. Kiitos tiedonlähteestäsi. Harmi ettet osaa ystävällisesti keskustella netissä... En tiedä mitä noloa on kysyä miten asia menee, koska ei tiedä. Mielestäni Aada on erityislapsena ihana ja juuri hyvä, samoin ovat tuntemani kehitysvammaiset down-syndroomaiset. En pidä heitä kovin poikkeavina meistä muistakaan ja siksi aloin Even sanomaa pohtimaan, että miten tämä ero todellisuudessa menee. Nyt tiedän linkkisi ansiosta. Valitettavasti vain nolasit itsesi samassa kommentissa...

   t. Anonyymi 2

   Poista
  6. Ja lisättäköön vielä, että kehitysvamman olen (näköjään virheellisesti) luullut tarkoittavan mitä tahansa lapsen kehityksessä tapahtunutta poikkeavuutta, kun jotain on jäänyt puuttumaan, tullut liikaa tai ylimääräistä. En ole tiennyt sen liittyvän pelkästään älylliseen kehitykseen. Harhaanjohtava nimitys mielestäni... t. Anonyymi 2

   Poista
  7. Turnerinoireyhtymässä puuttuu toinen x kromosomi tai osa siitä :) aadalla puuttuu koko x kromosomi, mutta se ei vaikuta älylliseen kehitykseen vaan ainoastaan hormonaaliseen ( murrosikä ei välttämättä ala normaalisti) ja kasvuhormoonien puutokseen ( jää pienemmäksi aikuisena ja on jo nyt kovin pieni). Aads pystyy kuitenkin elämään täysin normaalisti. Hän pystyy valmistumaan vaikka lääkäriksi jos tahtoo :) hän ei ole kehitysvammainen vaan hän on erityislapsi jota puuttuu toinen x- kromosomi :)
   Joku anonyymi likkasi tähän, että mitä tarkoittaa kehitysvammainen. Niin. "Kehitysvamma merkitsee yksilönkehityksellisiä eli lapsuudesta asti ilmeneviä vaikeuksia käsityskyvyssä. Asioiden ymmärtäminen, oppiminen ja käsitteellinen ajattelu on kehitysvammaisille usein vaikeampaa..." Aadalle nämä eivät ole vaikeita vaan hän vaan kehittyy hitaampaa keskosuuden vuoksi ei niinkään turnerin takia :) lisäksi hän on todella arka lapsi, mikä tuo haastetta kehitykseen :)

   Kiitos kuitenkin kysymyksestäsi! Toivottavasti sair jonkun käsityksen asiasta nyt :)

   Poista
 15. Minusta kyllä tuntuu että miehesi uusi tyttöystävä on se joka haluaa Aadaa nähdä, eikä miehesi.. Aadan isä ei ole aiemminkaan ollut tyttärestään kovin kiinnostunut, miksi siis nyt? Eikö tämä herätä sinussa mitään epäilyksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei herätä :) Parempihan se niin on, jos haluavat Aadaa tavata :)

   Poista
 16. Olet ihana, viisas ja mahtava nainen. Ihailen sinua, Aadaa ja blogiasi. Toivottavasti mitkään typerät kateellisten kommentit, kuten nuo edellä olevat, eivät satuta sinua. He ovat vain kateellisia ja erittäin kypsymättömiä ihmisiä ja näköjään luulevat olevansa, jotenkin kaikkitietäviä. Älä anna niiden satuttaa, nuo typeryydet kuuluvat bloggailun varjopuoliin. Tsemppiä sinulle ja haleja Aadalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää ottaa kommentit hyvällä mielelä vastaan :). Yleensä yritän nauraa räkäisesti täällä päässä ;) kiitos <3

   Poista
 17. Olet todella vahva ja kypsän oloinen Eve! :) Itselläni on myös lapsi ja mies (ei tosin olla eroamassa), mutta monessa muussa asiassa haluaisin samanlaista vahvuutta ja rohkeutta kuin sinulla on! Älä ole kuitenkaan liian vahva ja uskalla pyytää myös apua silloin kun siltä tuntuu. Löysin muutama kuukausi sitten blogisi ja käyn lukemassa säännöllisesti :) Voimia ja haleja sinulle <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä minä apua osaan pyytää ;) ja sitä olen saanut ja saan :) ystävät on suuri tuki ja turva <3

   Poista
 18. Tosi hyvin kirjoitit ja pakko sanoa että olet todella vahva. Moni ei pystyisi tuolla tavalla suhtautumaan vastaavaan tilanteeseen, tosi kypsästi ja hienosti osaat tilannetta käsitellä!:)...Ja kuvat on muuten todella suloisia!:)

  VastaaPoista
 19. Vaikutat kyllä mahtavalta ja vahvalta! Tsemppiä sinne :)

  VastaaPoista
 20. Miten muokkaat kuvasi? Ihanan vaaleita :)

  VastaaPoista
 21. Anonyymi1/9/15 09:52

  Kehitysvammainen vai ei? Kuka sen voi määritellä? Meiltä voi puuttua toinen käsi tai olla liikaa yksi varvas. Olemmeko sitten kehitysvammaisia jos emme ole kaikki samanlaisua? Kuka meistä on täysin terve? Aada kehittyy ihan samallalailla kuin muut lapset... mutta vain hitaammin. Hän on ihan terve lapsi minun mittapuun mukaan. Sellaisella ajattelulla että hän on kehitysvammainen lähtee moni koulukiusaaminen ja masennus. Arvostakaamme jokaista sellaisena kuin hän on.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //