Tyttö vaiko poika?

Aadan yksi lempipuuha on puhua puhelimeen. Hän juttelee kaukosäätimeen, palikoihin, aurinkolaseihin ja minun kenkiin. Välillä hän tuo "puhelimen" minulle ja käskee puhumaan puhelimeen. Puhumme vuoron perään ja naureskelemme, meidän yhteinen leikkimme. Hauskaa miten nuo pienet matkivat meitä isompia ihmisiä. Olen ilmeisesti usein puhunut puhelimeen, kun Aada on oppinut tuonkin asian. Tätä on jatkunut jo useamman kuukauden, mutta edelleen se on todella huvittavaa ja niin käsittämättömän suloista!

Toinen hauska juttu on minun aurinkolasini. Kesäisin aurinkolasit ovat päässäni, lähes aina. Aada tykkää laittaa aurinkolasit hänen päähänsä ja kulkee ne päässä ympäri kämppää.
Jälleen niin syötävän suloista!Aada tykkää myös pukea minun vaatekappaleitaan päälleen. Jos lattialla lojuu esim. paitani, hän kietoo sen ympärilleen. Välillä hän laittaa paidan silmiensä eteen ja kävelee sokkona. Suurin virhe on ottaa paita häneltä pois, vastassa on todella kiukkuinen tyttö.

Myös minun kaulakoruni kiinnostavat Aadaa todella paljon. Hän tykkää laittaa kaulakorun kaulaansa ja olla nättinä. Ihanaa, kuinka paljon tytöstäni löytyy tyttömäisiä piirteitä. Minulta opittu, heh. 
Leikkii Aada kyllä autoillakin ja päristelee, mutta nämä ovat jotain niin paljon suloisempaa! 
Minun oma ihana pieni tyttöni <3
Mistähän muuten johtuu, että Aadaa luullaan niin usein pojaksi? Viime kesänä, Kreetalla Aadaa luultiin poikavauvaksi, useampaan kertaan. Tänä kesänä Aadaa luullaan jälleen pojaksi. 

Muutama viikko sitten päivystyksessä eräs pappa kysyi minulta "minkä ikäinen tämä poika on?". Tuolloin Aadalla oli vaaleanpunaiset kengät, valkoinen huppari, vaaleanpunainen tuttinauha ja siniset housut. Viikko sitten bussissa eräs mummo katsoi silmiäni, mahaani ja taas silmiäni ja kysyi "Onko tämä vauva sinun?" Vastasin, että "Kyllä tämä lapsi on minun, hän on puolitoistavuotias". Mummo naurahti ja jatkoi "Hyvänen aika, oletko edes 16 vuotta täyttänyt". Vastasin "Kyllähän minä jo 22 vuotta olen." Hän hymyili ja meni hiljaiseksi. Vähän ajan päästä hän sanoi "Niin poikahan tämä vauva on." Aadan vaunujen väri on valkoinen ja vaunuissa roikkuu aina pinkki harso. Aadalla oli valkoinen villatakki, vaaleanpunaiset housut, vaaleanpunaiset kengät ja valkoinen hattu. 

Miksi ihmeessä Aadaa luullaan pojaksi? Näyttääkö Aada kasvoilta pojalta? 
Mistä nämä kysymykset oikein juontavat juurensa? 

Huumorilla minä nuo kysymykset olen ottanut, mutta mietityttää silti. 
Mitä mieltä te olette? 


32 kommenttia

 1. Voiskohan se olla lyhyet hiukset miksi luulevat pojaksi? En tiedä, mielestäni Aada näyttää kyllä tytöltä ja puet hänet todella nätisti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiiitos <3 Varmasti lyhyet hiukset vaikuttaa ;S

   Poista
 2. Mun poikaa luultiin pienempänä monesti tytöksi. Monia selityksiä sain josta parhain oli että eihän pojalla voi olla noin pitkiä ripsiä. Teki mieli kysyä että leikatako ne pitäisi. Yritä olla välittämättä kommenteista. Ada on nätti tyttö.
  Minunkin tytölleni kasvoi tukka hitaasti ja sitä monesti ihmeteltiin. Kerrankin yksi vanhempi nainen kysyi bussissa miksi pojallani on mekko päällä ja kun sanoin olevan tyttö niin kysyi miksi olen leikannut hiukset noin lyhkäisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä minä välittämättä olen :D Aadallakin hurjan pitkät ripset, mutta ei oo tummat niin ei auta :/ miten jotkut ihmiset osaakin :D hahah :D

   Poista
 3. Tytöltä näyttää! Outoa että luullaan pojaksi.. Ehkä se loppuu kun hiukset kasvavat.. Itse olin myös vähähiuksinen lapsi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voiettä, en malta odottaa kun hiukset kasvaaaaaaa <3

   Poista
 4. Varmaan tämän tekee se, että Aadan hiukset on vielä niin lyhyet. Meillä oli sama tyttären kanssa ennen kuin hiukset kasvoi kunnolla pitkiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotellessa, kun hiukset kasvaa ;) Sitten onkin pelkkä letti hiuksissa <3 Jos silloin luullaan pojaksi niin nauran räkäisesti päälle ;D

   Poista
 5. Omaa tyttöänikin luultiin paljon pojaksi kun oli vielä lyhyet hiukset. Vieläkin saatetaan luulla jos on vihreä haalari ja pipo päässä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D no tuon ymmärrän jos on ns. poikavärejä päällä ;D

   Poista
 6. Kieltämättä minäkin olisin voinut luulla Aadaa pojaksi jos olisi vastaan tullut enkä olisi lukenut blogiasi.Varsinkin silloin kun Aada ei hymyile niin hänen kasvonsa ovat aika poikamaiset eikä se johdu lyhyistä hiuksista.Puet kyllä Aadan tosi nätisti ja tyttömäisesti niin että siitä kyllä pitäisi jo tajuta ettei ole kyseessä poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai :O En oo koskaan osannu ajatella, että kasvot ovat poikamaiset :O hööh... Nooh varmaan tullut aikalailla isäänsä ;)

   Poista
 7. Turnertytöt/ naiset ovat aina jonkin verran maskuliinisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nooh.. ehkä jonkin verran, itse en osaa oikein allekirjoittaa tuota...

   Poista
 8. Lyhyet hiukset on varmasti suurin syy. Eihän lapsilla ole varsinaisesti kovin maskuliinisia / feminiinisiä piirteitä ennen murrosikää, paitsi ehkä jotain tiettyyn sukupuoleen yhdistettyjä piirteitä, kuten jonkun aiemmin mainitsemat pitkät ripset esimerkiksi. Hiusten pituus ja vaatteet ovat suurin indikaattori sukupuolen suhteen usein lähes 10-vuotiaaksi. Jos haluat vielä enemmän korostaa Aadan feminiinisyyttä, niin pukisin hänelle tyttömäisen pannan, hatun tai pinnin, kunnes hiukset alkavat vähän kasvaa. Jos Aada ei niitä kuitenkaan suostu pitämään, niin mikäs siinä sitten: antaa muiden ihmetellä miksi puet "poikasi" mekkoon tms. ei sillä ole niin suurta väliä. ;) Aada ei varmastikaan näistä ihmettelyistä pahastu vielä yhtään tässä vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aadalla on pantoja ja pinnejä ja hattuja, mutta arvaa pysyykö ne päässä :D eiiii :D ja siinäpähän ihmettelevät, ei se minua haittaa :D huumorilla mennään ;D

   Poista
 9. Aadalla on musta aika poikamaiset kasvot. Jos vaatteet ei olis tyttömäiset niin pojaksi luulisin. Tosin ei monista muistakaan ton ikäsistä tietäis.

  VastaaPoista
 10. Sun kulmakarvat on oikeesti paljon paremman malliset! Missä käyt laittaassa ne? Vähän kun vielä sävyä muutat - punertava ei sovi nyt sun uuteen kylmäsävyiseen tukkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oooooh, kiiiiitos :) näitten eteen on nyt nähty työtä ja vaivaa ;) apua, en osaa varmaan ollenkaan muuttaa sävyä! iik, vaikeeta :D Laitan kulmat ihan itse, mutta oon katsellut jonkin verran jtn instagram videoita, heh :D Mutta viimeksi nämä nypittiin ja värjättiin Virossa, toukokuussa. Sen jälkeen ihan itse laittanut :) Tuon värin muuttamista pitää miettiä ;) Kiitti vinkistä :)

   Poista
 11. peppilotta15/7/15 14:10

  Aada on sievä pieni tyttö! Hassuja ihmiset jos lyhyen tukan perusteella arvelee heti pojaksi! Puet vielä tosi kauniisti Aadaa :)

  VastaaPoista
 12. Mua luultiin pojaksi vielä ala-asteikäisenäkin kun pitkät hiukset oli kiinni ja lippis päässä. Ihan oli tyttöjen vaatteet päällä. Joillakin varmaan vaan kasvot on "poikamaiset" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. muakin on kyllä 12 vuotiaana luultu pojaksi ;D oli sellanen musta oranssi toppapuku päällä :D voi nolous :D aika hauskaa :D

   Poista
 13. Ei Aada kyllä ole kasvoillaan poikamaisen näköinen. Ehkä lyhyt tukka hämää ja ihmiset nyt kyselee mitä tahansa typeryyttä. Ei mulle ainakaan ole koskaan kuvia katsoessa tullut sellainen edes mieleen. Kun asiaa erikseen kysyy niin varmasti aina joku tulee kommentoimaan että joo näyttää kyllä poikamaiselta, vaikka erikseen kysymättä eivät niin ajattelisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikun kiva kuulla :) muttjoo, totta tuokin.

   Poista
 14. Mun tyttöä luullaan usein pojaksi. Tykkään sinisestä väristä tyttärelläni, mutta valitsen aina tyttömäisiä sinisiä vaatteita (esim ruseteilla tai pitsillä somistettuja ja kukkakuvioisia paitoja ja mekkoja). Tytölläni (1,5v) ei vielä ole juurikaan hiuksia, joten olen olettanut että "poikien väriset" vaatteet yhdistettynä lähes kaljuun päähän sitten aiheuttavat tätä pojittelua. Naurattaa vaan aina kun tullaan ihastelemaan "komeaa poikaa", jolla saattaa olla kukkamekko pitsihelmalla päällä 😄

  Aada on ihana pieni tyttö! Puet hänet nätisti ja mulle pienen kaljupäätytön äitinä ei tosiaan tullu edes mieleen että joku voisi luulla Aadaa pojaksi 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDDDD se on hassua jotenkin! No kai niitä äitejäkin tänne maailmaan mahtuu, että pojalla on se kukkamekko päällä jne :)

   Kiitoos <3

   Poista
  2. Jospa ihmiset erehtyvät luulemaan sen takia Aadaa pojaksi, kun hänellä on lyhyet hiukset! Suloinen tyttönen! 😊

   Meidän 6kk ikäistä poikaa taas luullaan tytöksi! Juuri viime viikolla eräs mamma sanoi "voi kuinka kaunis tyttö!". Vaikka pojalla oli ns. poikien vaatteet päällä (farkut ja tummansininen college) 😊 Mutta pojalla on pitkät tummat hiukset, isot silmät ja pitkät tummat ripset! Jospa se vaikuttaisi että ihmiset luulevat häntä tytöksi. Meinaan meillä on neljä lasta, eikä ketään pojista ole ennen luultu tytöksi! Ja tämä nuorin, on niin eri näköinen kuin muut sisaruksensa! 😊

   Poista
 15. Jos yhtään lohduttaa,niin mun pitkäripsistä poikaa luullaan tytöksi välillä. Pakkaa sekoittaa se,että äiti pukee unisex väreihin. Joskus tekisi mieli kommentoida,että onko sillä väliä. Annetaan lasten olla vain lapsia! :)

  VastaaPoista
 16. Aada on tosi sievä lapsi. Minä en kyllä osaisi kasvojen perusteella sanoa onko hän tyttö vai poika. Hänellä on minusta jotenkin neutraalit kasvonpiirteet. Varmaan lyhyt tukka tekee paljon ja vaaleat ripset. Vaatteista voi kyllä ainakin näissä kuvissa päätellä että hän on tyttö :)

  VastaaPoista
 17. Näytätte molemmat transuilta.. ei pahal, mut itehän halusit mielipiteen. Noi ylemmät vaa kaunistelee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //