Eurolavat ja kela parvekkeelle

Kerroin teille muutama kuukausi sitten, että haaveena olisi toteuttaa eurolavoista sohvat parvekkeelle. Nyt vihdoin ja viimein tämä projekti on valmis. 

Isäni hankki minulle 6 kpl eurolavoja. Lavat seisoivat vanhempieni pihassa ja odottivat hellepäiviä. Onneksi hellepäiviä tuli ja pääsin maalaamaan. Maalauksessa minua auttoi pikkusiskoni. Maalia sekä tarvittavat välineet järjestyi isältäni. Minun ei siis tarvinnut hommata välineitä ja maalia itse, tämä helpotti työtäni paljon.

Maalaus oli helppoa, mutta pikku tarkkaa työtä en jaksanut tehdä. Päätin, että käyn pikkutarkan työn rauhassa lävitse, kun ehdin. Tärkeintä oli saada suurin työ alta pois. Lavan alapuolella olevat laudat oli todella haastava maalata. En ylettynyt sinne vaikka kuinka kääntelin lavaa. Jossain vaiheessa mielessäni kävi spraymaali vaihtoehto, mutta toteutin maalauksen kuitenkin peittävällä vesiohenteisella maalilla. Työlästä tämä homma oli ja paljon siihen aikaakin kului. 
Kesäkuussa maalasimme 4 lavaa ja loput 2 maalasimme torstaina. Viime torstaina isäni sahasi eurolavat oikean kokoisiksi paloiksi eli 60x80cm ja 45x120cm. Lavoja on siis kolme päällekkäin. Hukka palojakin lavoista jäi, mutta onneksi sain idean. Toteutin kahdesta hukkapalasta eteiseen kenkähyllyn. Ei mikään täydellinen, mutta ajaa asiansa.

Perjantaina sain lavat kotiini. Lavoista tuli sellaiset, millaiset oletinkin. Juuri oikean kokoiset ja sellaiset, että parvekkeelle jäi tilaa. Lavat eivät peittäneet koko parveketta. Ainoa miinus puoli oli se, että "hällä väliä" tyylin lavoista kyllä näkee. Lavoja ei todellakaan ole maalattu tarkasti ja se harmittaa! Olen kuitenkin päättänyt, että kaikki aikanaan. Heti kun jaksan ja ehdin maalaamaan lavoista virheet piiloon. Onneksi tässä ei ole mikään kiire ;D
Minulla oli säilytyksessä myös pieni kaapelikela. Halusin tuunata kelan parvekkeelle, pöydäksi.

Kävin eilen ostamassa Clas Ohlsonilta valkoista maalia (kiitos vinkistä Hanna) ja 3 kpl juuttinarua Hong Kongista. Maali maksoi 15e ja juuttinaru yhteensä 8e. Näitä 2 apuna käyttäen toteutin kelan tuunauksen. Maali ei ollut täydellistä, koska levitin maalia pinnalle jota ei oltu käsitelty. Maali ei ollut kauhean peittävää ja tarvitsi 3 kerrosta maalia. Tällainen amatööri kun on asialla niin kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä :D Hyvä siitä kuitenkin tuli!

Levitin maalin pensselillä. Levittäminen oli helppoa, mutta tarkkaa puuhaa. Maalia valui välillä reistä kelan sisälle ja ulkopuolella.

Maalauksen jälkeen kiersin juuttinarun kelan ympäri. Kaikki 3 rullaa kului kelaan, yhtään ei jäänyt ylimääräistä yli. Onnistuin siis jossain! Juuttinaru sotkeutui hieman, koska olin niin malttamaton, että halusin narun heti paikalleen enkä jaksanut odottaa kuivumiseen saakka.

Kelan koko: läpimitta 60cm ja korkeus 27cm.Lavojen päälle ostin Ikeasta 1,40e maksavia tyynyjä. Tyynyjä on 4 kpl. Tyynynpäälliset on myös ikeasta. Mitä olette mieltä, kaipaisiko toinen sohva vielä yhden tyynyn? Minun mielestäni kaipaisi. Mietin, että tyyny voisi olla väriltään valkoinen. Lisäksi jotkut pikkutyynyt kruunaisi sohvat. Vai onko silloin jo liikaa tyynyjä? Mitä mieltä te olette?

Pehmusteet sohviin on tehty vanhasta petauspatjan pehmusteesta.
Päällystin pehmusteet valkoisella lakanalla, neulaa ja lankaa käyttäen (oli muuten työlästä).Tarkkaa työtä ei siis ole tehty, mutta asia kyllä korjaantuu! Itse en kestä katsella tuollaista! En tykkää, että puun väri pilkottaa noin!


8 kommenttia

 1. Tosi kivan näköinen parveke ja mua ei kyllä haittaa, vaikka tuo puun väri näkyykin! :) Sehän on vähän niinkuin tarkoituksella kuluneen näköinen, ainakin kuvissa ja paljonhan myydään sisustukseenkin tuon tyylisiä juttuja. Tuo kelakin on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Hmm, saa nähdä kestänkö vai jätänkö sen tuollaiseksi :D en osaa päättää!

   Poista
 2. Toi kelasta tehty pöytä on hirmu kiva! Siks mainitsen vain sen, koska en oo ennen nähny sitä käytettävän missään noin, euronlavoja sen sijaan olen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh :D kiiitoos :) Minustakin siitä tuli ihan kiva :) Se on tollainen söpö ja pieni :)

   Poista
 3. Nuo eurolavat on nyt tämän kesän hitti ja niitä näkee paljon mm.sisustuslehdissä ja blogeissa.Ne sopii kyllä hyvin avaralle partiolle tai kuistille.Sun parveke sen sijaan näyttää nyt vähän täyteenahdetulta,ainakin tuon kelapöydän kanssa.Lisäksi mietin että ei noissa kyllä kovin rentoa ole istua. Kevyemmät kalusteet sopis parvekkeellesi paremmin.Tai yksi hyvä löhötuoli kelapöydän kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, hitti homma :) Minäkin tykästyin ;) Voi olla, että näyttää todella täyteen tupatulta, mutta minkäs teet kun minä tykkään :D Joskus kun saa sen oman pihan ja perunamaan niin nämä sopii sinne paremmin. Hyvä olla jo valmiina ;D Heh :D

   Ja itseasiassa tuo missä on tuo talja päällä... siinä on oikeasti todella rento istua, olen nyt parina iltana kirjoitellut blogia tuossa istuessani. Se on mukavan leveä ja pehmoinen<3 Viltti ja kuppikuumaa kelan päällä ja avot! Täydellistä ja rentoa ;)

   Poista
 4. Ihan sun näköinen parveke! :D Olisinpa mäki yhtä kätevä käsistäni :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on, taisin siis onnistua ;) ! Heh :) ei tämä paljoa tarvinnut ;) pensseli/ tela käteen ja maalaamaan vaan ;) tällainen amatööriki onnistu :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //