Sekasorto

Täytyy myöntää, että äitiys on tehnyt minussa paljon muutosta. Toisaalta parempaan suuntaa, mutta myös huonompaan. Olen kasvanut ihmisenä ihan hurjan paljon ja olen paljon kypsempi mitä esim. 2 vuotta sitten. Mutta on tässä niitä huvittaviakin puolia. Ennen en osannut luovuttaa esim. siivoamisen suhteen. Jos minua häiritsi jokin likainen kohta kotonani, sille piti tehdä heti jotain. Joskus jynssäsin yöllä klo 02 vessan lattiaa. Nykyinen vessanlattia on jotain todella järkyttävää, mutta olkoot. Olen ollut jollakin tapaa siivoushullu, lievästi sanottuna. Edelleen minussa piilee siivoushulluus. Minun on todella vaikea sietää sekasortoa, mutta lapsen myötä siihen on vaan pitänyt vain totutella. Nykyään en jaksa enää välittää.

Naurahdin viikko sitten, kun isäni kävi kylässä. Hän tokaisi ensimmäiseksi "Ai, kato sä oot siivonnu täällä". Niin, ei kai vain ole niin, että vanhempanikin ovat huomanneet, että kotimme ei olekaan aina tiptop. Hyvästi vanha minä ja tervetuloa sekasorto. Siihen suuntaan ollaan ainakin kovaa vauhtia menossa. Ihan hävettää, että miten päivästä loppuu tunnit kesken. Aikaa ei yksinkertaisesti ole siivoamiseen. Aada vie minun kaiken aikani ja totta kai muut kotityöt. Olen todella onnellinen, että pystyn olemaan kotona ja antamaan kaiken energiani Aadalle. Pyykkiä ja likaisia astioita on toki pakko pestä ja ruokakin on tehtävä lähes päivittäin. Tai no olisihan sitä aikaa illalla, juuri ennen nukkumaan menemistä, mutta silloin kaadun mieluummin sänkyyn, kuin pesen lattiat. Kestämistä tässä on ollut, mutta tämä on onneksi vain yksi ajanjakso meidän elämästä. Aada kasvaa kokoajan ja toivottavasti oppii keräämään omat lelunsa lelukoppaan, pian.

Kotityö inhokit
TOP 5

- Syöttötuolin jynssäys
- Imurointi
- Ikkunoiden pesu
- Lattioiden pesu
- Roskien vienti


Tykkäys näille
TOP 5

- Tiskikoneen tyhjennys
- Tavaroiden järjestely
- Pyykkien pesu
-Ruoan laitto
- Pyykkien laitto kuivumaan

Miten te siedätte likaista lattiaa, likaisia ikkunoita tai
ylipäätäänsekasortoa?


14 kommenttia

 1. Meidän eteinen näyttäö usein tolta+ lelut. Kirjoitin itse ajatuksia siivoamisesta ym tässä
  http://ihmejatavis.blogspot.fi/2015/05/siivoaminen-lapsiperheessa.html
  http://ihmejatavis.blogspot.fi/2015/06/tiukka-pipoinen-akka.html

  VastaaPoista
 2. Meillä on liian sotkuista liian usein, mutta sulla on ihana koti! :D

  VastaaPoista
 3. Mä en kestä juurikaan sekasotkua tai tiettyjä asioita, esim. vaatteita pitkin lattiaa tai keittiön pöydällä (!!) ja astioita ja roskia ympäri kämppää. Musta tuntuu, että oon koko ajan joku piikki perseessä enkä voi rentoutua kunnolla kotona, jos näen vaan noita tavaroita ympäriinsä. En oo mielestäni mikään siivoushullu enkä ollenkaan nipo siisteyden suhteen, mutta tollaset näkyvät, isot asiat häiritsee ja jaksan niistä miehelle nipottaa kyllästymiseen asti, jos eivät katoa :D Voi olla, että lapsen myötä tämäkin asia muuttuu ja oikeastaan toivonkin sitä, että oppisin välillä vaan laittamaan silmät puoliksi kiinni ja pystyisin rentoutumaan myös sekasotkun keskellä vaikkei sitä heti siivottaisi pois. Lapsen leluja ja muuta tavaraa kun hyvin todennäköisesti tulee jossain vaiheessa olemaan joka puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan silloin, kun olimme perheenä yhdessä. Olin juuri tuollainen. Toki aada oli vielä niin pieni, että sotkun aiheutin vain minä tai mieheni. Silloin kyllä nipotin ja valitin :D Nykyään kun Aada sotkee niin en vaan jaksa välittää. Tässä huomaa myös hyvin sen, että mitkä ovat minun huonot tapani. Jätän AINA kaapin ovet auki kun otan esim. lautasen kaapista :DD haha :D

   mutta siis ymmärrän sinua oikein hyvin :D kyllä se siitä toivottavasti tasottuu ;)

   Poista
 4. Anonyymi1/7/15 10:05

  Itse en siedä sotkua yhtään. Aika ei vaan arjessa riitä siivoamaan niin paljon kuin olisi tarvetta. Siivoan kunnolla kerran viikossa ja siivous päivän lähestyessä yleensä on jo niin pölyistä että olen ärsyyntynyt. Meillä on kolme lasta ja kaksi koiraa joten välillä koti näyttää kuin 'pommin jäljiltä'. Yritän kuitenkin olla stressaamatta, eihän ne sotkut mihinkään karkaa vaikka ei heti niitä siivottua saisikaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D hyvä tuo "eihän ne sotkut mihinkään karkaa vaikka ei heti niitä saisi siivottua" :D niin totta, haha :D

   Poista
 5. Anonyymi1/7/15 19:56

  Mä en ole oppinu vieläkään sietämään sekasortoa vaikka lapsia on kolme ( 5v,3v ja 1v). Siitä meillä isoimmat riidat tuleekin kun mies on vähän ( lue aika paljonkin) suurpiirteisempi kuin minä. En kertakaikkiaan kestä likaisia astioita tiskipöydällä,vaatteita lattialla jne. Keräilen ne vaikka sairaana ja viimeisillä voimillani! 😀 Siisti koti vaikuttaa niin paljon mielialaan.Lapset kyllä oppii nopeasti laittamaan tavarat paikoilleen kun näkevät että äiti ja isä niin tekee.Koti ei pääse koskaan kaaokseen kun oppii samantien viemään tavarat paikalleen,vaatteet naulakkoon jne. Isommat lapset kerää lelunsa paikoilleen ja 1 vee matkii ja tekee samaa. Kyllä mullakin on kädet täynnä työtä ja mies paljon matkatöissä,mutta hommat täytyy vaan organisoida hyvin.Kyllä meillä ehditään leikkiä,ulkoilla,kerhoilla,lukea ja askarrella ihan hyvin.Ainoastaan silloin kun lapset ( tai itse) sairastaa putkeen niin systeemit helposti kaatuu.Silloin syödään hyvällä omalla tunnolla valmisruokaa ja tyhjennetään pakastinta. En ole mikään pullantuoksuinen äiti täydellinen,mutta satun vaan nauttimaan siististä,kauniista ympäristöstä - sehän kun on tällä hetkellä mun työpaikkani kaiken lisäksi.Ei mulla töissäkään ole tiskivuoria ja pyykkikasoja pitkin poikin.
  Muutamat asiat auttaa kovasti.Karsi kaikki liiat tavarat pois.Järjestä kaikille tarvittaville tavaroille selkeät säilytyspaikat.Opeta lapselle että yksi leikki kerrallaan ja sitten ne lelut paikoilleen ennenkuin aloitetaan uutta leikkiä.Aadan ikäinen alkaa tajuta systeemin vähitellen kun toimit aina näin.Meillä kaksi vanhinta ei missään vaiheessa tyhjennelly keittiön laatikoita pitkin lattioita,mutta nyt tämä nuorin vetäisi kaiken ulos jos vain saisi.Suurin osa siis sulkijoilla kiinni ja oma pikku hella kattiloineen ja pannuineen keittiöön niin saan ruuanlaittorauhaa.Kun kodissa on kolme pientä niin jo turvallisuuden takia näin on tehtävä.En voi juosta kaikkien perässä koko päivää vahtimassa kellä on sakset ja veitset käsissä.Toisaalta isommat tyhjää jo näppärästi astianpesukonetta ja laittaa astioita paikoilleen.Samaten osaavat viedä likapyykin oikeille paikoille jne.En kyllä ihan ymmärrä miten et yhden lapsen kanssa ehdi tehdä mitään.Vai oletko opettanut Aadan vaatimaan seuraa koko valveillaoloajan? Näin jälkikäteen ajateltuna aika yhden lapsen kanssa oli tosi helppoa.Silloin ehdin opiskella ja tehdä vaikka mitä.Nyt kun isommat ei nuku päikkäreitä niin tuntuu että itselle ei juuri jää omaa aikaa päivällä.Kun pienin nukkuu niin yritän askarrella tai tehdä muita kivoja juttuja isompien kanssa sillä välin.Mutta eihän tämä mikään ainoa oikea tapa elää ole.Jos sotkut ei stressaa sua niin eihän mitään ongelmaa silloin ole! Mullakin on ystävä jolla ei kyllä koskaan ole likaista,mutta muuten pieni boheemi kaaos ympärillään ja ihme kyllä - ei se mua siellä juuri häiritse,se on nyt vaan niin hänen tyyliään! 😀


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aada on siitä ihana, että hän ei myöskään vedä pöydiltä koskaan mitään alas tai availe laatikoita :) häntä ei vaan kiinnosta ne ;) Olen yrittänyt opettaa keräämään leluja, mutta ei Aada ainakaan vielä ymmärrä keräillä niitä laatikkoon, vaikka kuinka opetan. Tottakai yritän iltaisin keräillä leluja, vaatteita jne lattioilta, että jonkinlainen järjestys säilyisi, mutta en todellakaan aina. En ole mikään epäsiisti vieläkään, mutta kun vertaa edelliseen Eveen on tapahtunut huomattavan suuri ero. Niinkuin kommentteja tänne onkin tullut "mielestäni tuo ei ole edes kovin paha sotku" niin sotkun katsominen on erilainen katsojan silmässä ;)

   En ole opettanut Aadaa siihen, että olen hänen kanssaan aina hänen hereillä olon aikana. Hän on paljon yksin, koska viihtyy itsekseen, mutta minä nautin olla hänen kanssaan ja mieluummin olen hänen seurassaan kuin pesen lattioita. Silloin kun Aada nukkuu olisi tosiaan aikaa, mutta silloin en voi mitään kovaäänistä tehdä. Ja aikailla minuakin alkaa väsyttämään :D Asumme kaksiossa ja Aada on myös melko herkkäuninen.

   Mutta on meillä aina puhtaita astioita kaapissa ja puhtaita vaatteita. Huolehdin kyllä tietyistä kotitöistä, mutta isommat kotityöt on haastava tehdä. En vain yksinkertaisesti jaksa ja innostus on hukassa lattioiden pesun, imuroinnin ja ikkunoiden pesun suhteen. Puhumattakaan pöljyn pyyhinnästä. Toki nyt viikonlopuksi olen suunnitellut suursiivousta, mutta jos tämä helle jatkuu niin me olemme luultavasti vain ulkona :)

   Poista
 6. Anonyymi2/7/15 00:14

  Lapsia on niin erilaisia, ei todellakaan voi musta ihmetellä jos yhden kanssa ei kerkeä tehdä kaikkea :o
  t. Anonyymi myös

  VastaaPoista
 7. Ei ees näytä kovin pahalta minusta :) Mä siedän sotkua liian hyvin. Tavallaan oon onnellinen että osaan ottaa rennosti mut jestas kyllä sitä sit usein katselee ympärilleen et kyllä täällä on sekasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D haha, ihana :D Minun silmään tuo näyttää jo liian pahalle xD

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //