Pottatouhuja

Pottatouhut on aloitettu! Aada on nyt muutaman kuukauden harjoitellut potalla käymistä. Pottailu on sujunut hyvin, alkuvaikeuksista huolimatta. Aluksi potalle meneminen oli kamalaa. Siitä seurasi aina jäätävä itku ja minua katsottiin todella vihaisen, todella pitkään. Aika pian pottailu alkoi kuitenkin sujua. Nykyään Aada saattaa istua potalla kymmeniä minuutteja. Potalla helpottamista auttaa se, että vieressä on muutamia kirjoja. Hän lueskelee kovaan ääneen kirjoja. Aada viihtyy istua potalla ihan yksin eikä vaadi minua vierelle. Hän ei yritä nousta potalta pois vaan nähtävästi ymmärtää, että siinä istutaan jonkin aikaa. Yleensä jos pottaan sattuu tulemaan lähetys, me taputamme innokkaana. Aada tietää, että äiti on todella iloinen jos pottaan tulee odotettu lähetys.

Aadan potta on hieno BabyBjörnin pottatuoli, väriltään valkoinen. Pottatuoli on mielestäni todella kätevä. Siinä on tukeva sekä mukava selkätuki. Toki se vie meidän pienessä vessassa jonkin verran tilaa, mutta ajaa asiansa. Samaan sarjaan meillä on kaunis BabyBjörnin korokepalli. Vielä korokepallille ei ole ollut käyttöä, koska Aada ei vielä kävele. Korokepalli on kuitenkin todella kätevä, tulevaisuutta ajatellen. Aada pystyy pesemään kätensä helposti pallin avulla. Korokepallissa on pitävä pinta ja liukumaton pohja. Se on myös todella kevyt ja helposti siirrettävissä.Olen haaveillut pottakirjasta, mistähän sellaisen löytäisi? En ole vielä ehtinyt kierrellä kirjakauppoja enkä ole netistäkään ehtinyt selailla. Mistä te olette hommanneet pottakirjoja? Onko teillä vinkata jotain todella hyvää pottakirjaa?

Aada on osannut olla potalla todella hienosti. Vielä hän ei osaa kertoa, että milloin on hätä. Yleensä minä vien Aadan potalle muutaman kerran päivässä. Nyt odottelen innokkaana, että milloin Aada oppii kertomaan, että hänellä on hätä.Missä vaiheessa teidän pienet ovat osanneet kertoa, että tahtoo potalle? 
Miten huomasitte, että taapero osaa itse kertoa hädästään? 

Meillä tämä opettelu on tosiaan todella alussa. Saa nähdä miten hyvin tämä lähtee tästä kehittymään. Tällä hetkellä on niin monta eri asiaa, mitä yritetään opetella. Kävelemään oppiminen on vaiheessa, nokkamuki, lusikan käyttö ja tämä pottailu. Niin sen toki kuuluukin mennä. Onneksi tässä ei ole mikään kiire, kaikki ajallaan.

Yhteistyössä mukana: Baby Style, Tampere

3 kommenttia

  1. Meillä myös harjoitellaan potalla istuskelua (tyttö 2/14) Olen antanut pieniä, kovakantisia kirjoja ihan vaan vessalukemiseksi tytölle, niin viihtyy potalla pidempään :) olen tainnut ostaa ne lidlistä. Kivaa kesää sinulle ja Aadalle! :)

    VastaaPoista
  2. Pottakirjoista en tiedä mut välillä kun tässä kotosalla ollaan lapsen kanssa niin tulee itse välillä hakemaan minua ja osoittelee wc:n ovelle päin. Välillä sitten tulee luokse ja vääntää jo naama punaisena tavaraa.. Yleensä huomataan juuri siitä että nyt on hätä on toisella vääntyy naama punnerrukseen. :D aika hyvin kyllä ollaan keretty potalle. Ja tosiaan meidän neiti 1,6v. :) Oon jo jopa ajatellut että jos ens kesänä opettelisi oleen ilman vaippaa. 😊

    VastaaPoista
  3. Meillä on siitä hassu 1v9kk jäbä, että hän on jo 5kk iästä asti tehnyt isomman hädän pottaan. Pikkuhätäkin (siis kyllä meillä kotona näistä "hädistä" puhutaan ihan oikeilla nimillä, mutta en tänne kehtaa kirjoitaaa haha), tulee kyllä pottaan aina kun tyyppi sinne roudataan se tekemään. Itse ei kyllä vielä osaa mitenkään viestiä hädästä, mutta nyt tässä toista päivää oon vienyt poikaa noin 2h välein potalle ja kuivalla vaipalla on unia lukuunottamatta menty. Saas nähdä miten tämä tästä etenee :) :) Tsemppiä sinne! Ainakin teillä on muuten tosiaan hirmu kaunis potta :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //