Piristystä pk seudulta

Helsinki on alkanut tulla tutuksi, koska olen joutunut ramppaamaan Helsingissä kuluneen vuoden aikana useamman kerran. Tuntuu, että tunnen Helsingin vaikka en tiedä koko Helsingistä, kuin murto-osan.

Jälleen piipahdimme Helsingissä. Lähdimme kohti Helsinkiä matkahuollon bussilla. Saimme lipun 2e hintaan. Tykkään kulkea onnibussilla, mutta onnibussissa on yksi huono puoli. Lapselle paikka maksaa erikseen ellei pidä lasta sylissä. Matkahuollolla lapsi saa matkustaa ilmaiseksi, omalla paikallaan. Minulla oli mukana ratasosa, jossa kaukalo oli kiinni. Aada istui n. 2h bussimatkan kaukalossa. Onneksi hän mahtuu vielä kaukaloon. Saa nähdä miten meidän reissujen käy sen jälkeen, kun kaukalo jää pieneksi. Taitaa matkusteluun tulla pieni stoppi. Ensimmäiset 1,5h sujui todella hyvin. Loput minuutit Aada itki väsymystään. Itselläni kävi sääliksi kanssa matkustajia. Teki mieli pyytää anteeksi vaikka ei minulla olisi oikeasti ollut mitään anteeksi pyydettävää. Lapsi saa itkeä ja sille ei välttämättä aina voi yhtään mitään. Muuten matka kului todella hienosti. Bussissa oli rauhallista ja ilmastointikin toimi.

Helsingin paikallisbussissa.


Yövyimme Helsingissä häissä olleen kaasoni luona. Meidän Helsingin reissuun kuului Itäkeskuksessa ja keskustasta pyörimistä sekä pitkiä kävelylenkkejä. Nautimme auringosta ja hyvästä seurasta. Tutustuimme reissullamme uusiin ihmisiin ja tapasimme myös vanhoja tuttuja. Kävimme myös Otavamedialla piipahtamassa. Saatatte nähdä meidät elokuussa, tulevassa Kaksplussassa. 

Aada oli reissussa hieman kiukkuinen. Aadalla oli jälleen korvatulehdus. Hän on nyt putkitusjonossa ja saa ilmeisesti viimeistään syksyllä putket korviinsa. Toivotaan, että ne helpottaa edes hieman.
Meidän kotimatka ei sujunut kovin hyvin. Aada oli todella kiukkuinen. Hän yritti alkaa nukkumaan, mutta ei saanut unta. Puolivälissä matkaa Aada oksensi. Oksennusta oli todella paljon. Koko tyttö ja kaukalo olivat oksennuksessa. Minulla oli kaikki varavaatteet bussin tavaratilassa, olin ihan paniikissa. Laitoin kädet suuni eteen ja katsoin likaista tyttöä ja muistan ajatelleeni: "mitä minä nyt teen". Pyyhin pahimmat pyyhkeeseen ja loput pyyhin kosteuspyyhkeillä. Tyttö rauhoittui, mutta oli n. tunnin verran märissä vaatteissa. Se oli kamalaa! Onneksi minulla oli neuleeni sekä takkini joilla sain Aadan lämpimäksi. Onneksi siitäkin selvittiin. Mahatautia Aadalla ei ollut ja en tiedä vieläkään, että mistä tuo johtui. Itse veikkaan matkapahoinvointia, mutta ei näistä aina tiedä.

Nautin matkustelusta todella paljon. En koe ongelmaksi, lähteä Aadan kanssa reissun päälle. Olen luonteeltani melko spontaani ihminen. En suunnittele matkoja kovin aikaisin vaan menen enemmänkin fiiliksen mukaan. Tämä reissu oli kuitenkin jo n. kuukauden tiedossa. Ehdin ostamaan meille muutamalla eurolla bussiliput ja se kannatti. On mahtavaa huomata, että Suomessa pystyy matkustelemaan myös todella todella edullisesti. Vaikka Aada oli hieman kiukkuinen niin onneksi hänkin osasi nauttia reissusta. Meille molemmille oli virkistävää päästä hetkeksi pois neljän seinän sisältä ja tehdä jotain erilaista.

Lisää samanlaisia reissuja, kiitos! Onneksi on ystäviä <3

13 kommenttia

 1. Onko sut meikannut ammattilainen tuohon kasvokuvaan? Nyt on meinaan hyvät ja nätit, luonnolliset kulmat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaah :D Kun osaisi itsekkin tehdä tuollaiset kulmat. Kyllä ammattilainen meikkasi lehtikuvausta varten :)

   Poista
 2. Kannattas rajottaa tota jatkuvaa menossa oloa.. Ei tee hyvää noin pienelle lapselle, joka on vielä erityinen. Ihan kun et viihtyisi kotona ollenkaan!

  VastaaPoista
 3. Musta olisi kiva jos tekisit joskusnjutun tyttäresi ruuista, esim. hänen päivän syömiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ideasta :) Pitää katsella jos vielä joku päivä sellaisen tekisin. :)

   Poista
 4. Eikö tollanen jatkuva menossa oleminen jo stressaa pientä lasta... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitenköhän se stressaa kun äiti on mukana? Lapsen on ihan hyvä tottua olemaan myös reissussa pienestä alkaen, ne lapset kyllä tunnistaa jotka on ekan vuoden pari pidetty vaan kotona pumpulissa eivätkä osaa sitten yhtään käyttäytyä kaupungilla ja ravintoloissa

   Poista
 5. Kiinnitin huomiota tuohon turvakaukaloon. Eikö siinä ole minkäänlaiaisia kiinnityssysteemejä auton turvavöille? Siis sellaisia koloja johon turvavyö laitetaan niin, että kaukalo pysyy auton penkissä kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä :) Takana ja edessä! Bussissa ei ollut kuin edestä menevä turvavyö joten kaukalo oli kiinni vain niin :/

   Poista
 6. Voi, jopas teidän paluumatka alkoi kurjasti! Onneksi taisi olla vain matkapahoinvointia ja säästyitte vatsataudilta. Sitä on ollut täällä tosi monessa ystäväperheessä! Olet tosi kaunis tuossa kasvokuvassa :) Me oltiin kans siellä Otavamedialla, olipas kiva kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiiitos Anne <3 niin joo tekin olitte <3 Aada aikalailla kitisi kuvissa, mutta kai sieltä joku onnistunut löytyi :)

   Poista
 7. Eiköhän hän itse tiedä mikä on liikaa matkustamista omalle lapselle. Ja mikä syy "erityisyys" on jäädä kotiin.. Yhtälailla sitä voi matkustaa "erityisen" lapsenkin kanssa. Huoh, ärsyttää välillä tollaset kommentit.. No jokainen saa ilmaista mielipiteensä. Tsemppiä Eve ja mukavia reissuja!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //