Hihhulihommia

Meidän juhannusperinne on Juhannuskonferenssi, joka järjestetään Keuruulla. 
Olen viettänyt varmaan jokaisen juhannukseni Keuruulla, ainakin niin kauan kuin muistan. Nuorempana olin talkootyöläisenä jäätelövaunussa tai isonkirjan torilla, myymässä parkkilippuja. Muistan kuinka yövyin teltassa pipo päässä ja lapaset kädessä. Juhannukseen kuului ajanvietto kavereiden kanssa sekä sanan kuuleminen, kokouksissa. Kokouksissa käyminen ei ole koskaan ollut minulle pakko pullaa vaan teen sen mielelläni. Rakastan kuunnella sanaa, joka antaa minulle voimaa. Sanaa, joka rakentaa. Se sana tulee suoraan raamatusta. 

Tänäkin vuonna menimme konffaan, kahtena päivänä. Aadan kanssa oli helppo olla Konffassa, mutta iltaa kohden hän alkoi väsyä. Ruokailut sujuivat hyvin, purkkiruoan voimin. Minä nautin proteiinipatukoita kummatkin päivät. Ylimääräistä rahaa ei ollut, joten tyydyin niihin. Ystäväni ihastelivat Aadaa ja Aada suorastaan säteili. Hän nautti siitä huomiosta, jota hän sai. Näin paljon sellaisia kavereita, joita näen n. kerran vuodessa, konffassa. Konffa on meidän hihhuleiden kohtaamispaikka. Minä en häpeä myöntää sitä, että myös minä olen hihhuli. Olen ylpeä siitä, että olen hihhuli.


Mikä Juhannuskonfferenssi sitten oikein on?

Konfferenssi on Suomen helluntaiherätyksen, keskikesän juhla. Konffa järjestetään joka vuosi juhannuksena, Isossa Kirjassa Keuruulla. Ison Kirjan alueelle kokoontuu vuosittain n. 30 000 uskovaa, keskikesän juhlaan. Tänä vuonna konffa täytti 70 vuotta.


Voit käydä lukemassa lisää täältä.Parasta konffassa on kuitenkin ystävät, joita näkee harvoin. Ystävät joiden kanssa voit jatkaa siitä, mihin viimeksi jäit. Näiden ihanien ihmisten kanssa vietin tämän konffan. Kiitos ihanat, teitte tästä juhannuksesta ainutlaatuisen.
Minun juhannukseen ei ole koskaan kuulunut alkoholi ja juhliminen. Minun juhannukseen on kuulunut perhe, ystävät, Keuruu, sana ja Jumala. Hieman erilainen, mutta ihana tapa viettää juhannus. En ole koskaan joutunut katumaan.


18 kommenttia

 1. Ihan mielenkiinnosta, että missä te nyt olitte yötä? Onko sun vanhemmatkin siellä aina? Onko teillä koskaan ollut perinteenä grillata jne juhannuksena tuolla tms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdimme päivällä ystävän kyydissä Keuruulle ja palasimme illalla takaisin Tampereelle. Sama homma lauantaina :) Matkan pituus n. 1,5h :)

   Kyllä me grillaillaankin, mutta yleensä ollaan koko juhannus konffassa ja syödään eväitä niin ei pahemmin grillailuun jää aikaa :) to-su välinen aika on mennyt aikalailla Konffassa :) Ja kyllä minun vanhemmat ovat myös 1-2 päivää konffassa <3 :) Koko perheen juttu :))

   Poista
  2. Niin ja konffassa on laavu ja grilli juuu, eli grillaaminenkin onnistuu siellä :) Kaverit grillasivat makkaraa tänä vuonna, itse tyydyin patukoihin :D

   Poista
 2. Rohkea nainen olet!
  Mä en myöskään käytä alkoholia. Ällöttää ajatus kännistä.

  VastaaPoista
 3. Hihhulointi on parasta! <3

  VastaaPoista
 4. Miksi ihmeessä kutsut itseäsi joksikin hihhuliksi? Itsekin olen uskossa ja koen tuon loukkaavana nimityksenä.Jumalaan uskova ihminen ei ole mikään hihhuli. Vaikka joku ajattelematon ja asiaa tuntematon ihminen käyttäisi tuollaista nimitystä niin please,älä sinä itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D itse en koe sitä loukkaavana :D Kaveritkin puhuvat minusta hihhulina, mutta ei se minua häiritse :) Helluntailaiset yleensä leimataan hihhuleiksi :D Toisaalta.. He eivät vaan ole kokeneet sitä rauhaa ja mahtavaa tunnetta minkä Jumalalta saa. Voihan se olla todella kamalaa katsottavaa vierestä kun joku ylistää ja puhuu kielillä. Sellaisen mielestä, joka ei sitä ymmärrä :) Joidenkin mielestä se on hihhulointia :D .. Minulla sattuu riittämään huumori tähän saakka :D

   Poista
 5. katos katos, paistoi siellä sittenkin arska, harvinaista :D yleensä siellä aina taivas tummana ja vettä ropisee :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu paistoi, hetkellisesti :D Tai no perjantai iltana ja lauantaina sitten vähän enemmän ;) Keuruu<3

   Poista
 6. Hei! Tosi kiva, että kerrot avoimesti tästä mahtavasta ja vähän tavanomaisesta poikkeavasta juhannuksenviettotavasta! Mäkin olin konffassa ja siellä jo ihailin noita sun kenkiä, jotka näkyy tuossa kuvassakin. Mistä oot ostanu ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Nielaisin ja päätin olla rehellinen ;) Aiiii :) Voih, oisit tullu moikkaamaan :) ! Virosta ostin muutamalla eurolla ;) Ovat aivan ihanat :) Tuo rusetti oli musta, mutta kynsilakalla maalarin oranssiksi :D <3

   Poista
 7. Ihana nähä sust noin ilosia kuvia. :) <3

  VastaaPoista
 8. Hienosti uskallat avoimesti puhua tästä "hihhuli"-aiheesta :)

  Eipähän se ihmistä huononna ettei käytä alkoholia, ehkä jopa on paljon fiksumpi ;)

  VastaaPoista
 9. Ihanan avoimesti kerroit "hihhulismistasi" :) Teidän juhannus kuullostaa mukavalta!

  Oikein ihanaa kesää sinulle ja Aadalle <3

  VastaaPoista
 10. Jahuu Iso-Kirja ja Juhannuskonferenssi! Vaikka säät ei tunnu suosivan ikinä konffassa niin pitäähän siellä joka vuosi käydä :)

  VastaaPoista
 11. Olit ensimmäisen kerran konferenssissa v. -93 juhannuksena. Siitä lähtien olet ollut siellä melkein joka juhannuksen (yhden kerran olimme kotona, johtuen isäsi työstä) silloin grillasimme ja saunoimme. Se juhannus ei oikein tuntunut juhannukselta. Yläaste ikäisenä olitkin siellä to-su välisenä aikana teltalla ja vapaaehtoistyössä. Yhden kerran perheenä olemme olleet siellä ke-su välisenä aikana asuntoautolla, muuten olemme tehneet päiväreissuja. Siis konferenssi kuuluu ehdottomasti meidän perheen perinteeseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //