Elämän ilo, treenaamalla

Olen ollut saliohjelma.fi:n asiakkaana nyt reilu kuukauden verran. En olisi ikinä uskonut, että näin lyhyessä ajassa voi ruokavalio muuttua näin paljon. Lipsumisia ei juurikaan ole tullut. Vaikka niitä on kuitenkin tullut, niin olen saanut mahtavaa palautetta. Minua on tsempattu ja ihana Mira on sanonut minulle "lipsumiset kuuluvat elämään, kunhan se ei jää tavaksi". On mahtavaa saada tsemppausta ammattilaiselta. 

Mira on mahtava pt ja meidän välinen etätyöskentely sujuu erinomaisesti. Teen kerran viikossa netissä hänelle raportin siitä miten viikkoni on mennyt. Pystyn laittamaan hänelle tekstiviestin, sähköpostin tai vaikka soittamaan silloin kun siltä tuntuu. Hän on minun apu ja turvani. Hän tahtoo, että minä onnistun. Eniten tähän varmasti vaikuttaa kuitenkin se, että pidän itseäni melko helppona valmennettavana. Minua ei tarvitse ns. pakottaa tekemään jotain, koska motivaationi on kunnossa. Motivaatio on varmaan se tärkein asia. Motivaation pitää olla kunnossa, muuten tulosta kyllä syntyy, mutta hitaasti. Varmempi keino on se kun muutosta tahtoo myös itse ja täysillä. Vaikka en suurta muutosta kropassani huomaa niin ruokavaliossa on tapahtunut mieletön muutos. Syön nykyään 5 kertaa päivässä. Syön hyvin, terveellisesti ja monipuolisesti. Olen alkanut pitämään ruoasta mitä laitan alas suustani. Minun ei tee mieli ollenkaan palata siihen mihin olin tottunut. Entinen ruokavalioni oli jotain järkyttävää. Söin aivan liian vähän päivän aikana ja aivan liian rasvaista ruokaa. Ei ihme, että voin äitinäkin todella huonosti. En jaksanut tehdän juuri mitään. Tottakai hoidin Aadan, mutta ulkoilua meillä ei juuri ollut. Toki siihen vaikutta paljon myös pimeys ja synkkyys. Nyt ulkona paistaa aurinko eli sekin tuo minulle entistä enemmän motivaatiota.

Muutama viikko sitten blogiini tuli muutama kysymys ruokavaliosta. Mira haluaa antaa teille lukijoille muutaman ohjeen ja vastauksen kysymyksiin:


Lapsen ruokavälit kannattaa ehdottomasti hyödyntää, koska lapsi syö säännöllisesti.
Ota mallia lapsesta, hän syö sen minkä jaksaa ja piste. Hän ei napostele, vaan syö kun hänelle annetaan seuraava ateria. Pidä itsestäsi yhtä hyvää huolta. Lapsi syö monipuolista ruokaa, hiilihydraattia, proteiinia ja rasvaa tasaisesti pitkin päivää ja tsadaa, hänellä ei ole mielihaluja, koska verensokerit pysyvät tasaisina.

Monipuoliseen ruokavalioon otetaan hiilihydraatit täysjyvästä, hedelmistä, tummaa makaronia, pastaa, riisiä ja perunaa, bataattia, kvinoaa, tummaa leipää, puuroa..

Proteiinipitoista ravintoa ovat liha/kala/kana/kalkkuna/riista, kananmunan valkuainen, palkokasvit, erilaiset proteiinijuomajauheet..

Rasvaa pitää saada ja pienen lapsen äiti joka saattaa vielä imettääkin tarvitsee sitä vielä kovemmin. Tyydyttämätöntä rasvaa saat rasvaisista kaloista, rypsiöljystä, oliiviöljystä, siemenistä ja pähkinöistä.

Muistisääntönä alkuun lautasmalli ja oma kämmen, ota joka aterialle jotain jokaisesta ryhmästä. Oma kämmen on hyvä mitta mikäli muuta ei ole saatavilla. Rasvavalmisteissa joka aterialle voisi ajatella ottavansa 1rkl:n jotain rasvalähdettä. 

Vihanneksia, marjoja ja hedelmiä voi syödä vapaasti, kunhan kohtuus pysyy mielessä.
Nykyinen ruokavaliona näyttää tältä:

Treeni on sujunut myös hyvin. Treenailen aina silloin kun ehdin. Treeniin käytän aikaa n. tunnin. Alussa kävin salilla, mutta se koitui ongelmaksi. On todella haastavaa yksinhuoltaja käydä salilla. Päätin, että hankin kuntosalin mielummin kotiin. Tämä on ollut viisasta ja helppoa. Välineet ovat heti saatavilla ja on todella mukavaa tehdä vatsarutistuksia jumppapallon päällä samalla kuin katsoo jotain ohjelmaa. Tästä on tullut itselleni melkeinpä jo rutiini. Miksi en tekisi muutamia liikkeitä kun tiedän, että se auttaa minun terveyttäni? 

Silloin, kun aloitin treenaamisen, ajattelin, että tarvitsen kunnon varusteet, että ne tuovat motivaationi. Meille naisille on todella tärkeää se, mille me näytetään vaikka sitten kuntosalilla. Minulle motivaatiota lisäsi vaatteet. Treenatessa päälläni on ikivanhat urheilu rintsikat, urheilu toppi ja mukavat urheilu caprit. Kotona en aina pidä kenkiä jalassa, mutta toki välillä. 


Treenivälineitä minulla oli aluksi vain 1 kpl. 4kg kahvakuula, jonka sain GorillaSportilta. Vastus kävi kuitenkin hyvin nopeasti liian pieneksi ja sitä piti lisätä. Myös 1,5l vesipullot tulivat tutuiksi. 


Jos sinun kotoasi löytyy 1,5l pulloja niin myös sinä voit alkaa treenailemaan. 
Ei ollenkaan huono treeni väline.

Täytin huhtikuun lopussa vuosia ja sain rakkailta vanhemmiltani lahjakortin XXL:n urheilukauppaan.

Kävin tuhlaamassa lahjakortin pump settiin, 8kg kahvakuulaan ja jumppapalloon.
Jumppapallo lisää mukavasti vastusta vatsarutistuksiin ja punnerruksiin. 
Mahtava keksintö!
Pyrin myös käymään muutaman kerran viikossa lenkillä. Nyt kun ulkona paistaa aurinko niin mikä onkaan parempaa kuin lähteä ulos lenkkeilemään. Nykyään me käydään ruokakaupassa parin kilometrin päässä kuin aikaisemmin kävin 300m päässä. Tämäkin on valinta ja minä olen pois sulkenut sanan laiskuus. Välillä saa olla laiska, mutta se ei saa jäädä päälle. Kuntoni on parantunut huomattavasti ja olen myös tutustunut pienen pieneen habaani. Ikinä en olisi uskonut, että tästä minunkin kropastani voi kuoriutua tuollainen.

Ottakaa itseänne niskasta kiinni ja lähtekää ainakin ulkoilemaan. Pian on kesä, eli kelitkin paranee! Lenkkeily ei ole ollenkaan pahasta. Se virkistää myös mieltä ja etenkin terveyttäsi.

Olen aika varma siitä, että tämä on koko loppu elämäni projekti. Tahdon syödä aina näin. Tahdon pyrkiä terveelliseen elämään ja jättää turhan rasvan sekä sokerin pois. Haluan kuitenkin syödä välillä rasvaiset ranskalaiset ja vaikka sen suklaalevyn, kuhan se ei jää päälle. Tahdon nauttia terveellisestä ruoasta ja siitä energisestä olosta. Ei terveellinen ruoka ikinä pahasta ole. Hassuinta tässä on ollut se, että sokerihimo on tyysin kadonnut. Olen aina ollut suklaan perään, mutta nykyään en osaa edes kaivata sitä. Ajatuksin suklaalevyn syömisestä suoraan sanottuna kuvottaa. Tämä on hassua, mutta kai se on tämän terveellisen elämäntapa muutoksen syytä.

En voi kun kiittää mahtavaa Miraa, saliohjelma.fi:stä. Onneksi meidän projekti vielä jatkuu ja en ole ihan vielä täysin yksin. Vielä viereltäni löytyy tuki ja turva. Mahtavaa kun ei tarvitse selvitä täysin yksin tästä projektista.


2 kommenttia

  1. Hyvä ruoka (+treeni), parempi mieli! :) Hieno kuulla että voit paremmin:))

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa luettavaa :) Go Eve Go!! T.melli

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //