Älä tuomitse jos et kulje minun saappaissaniMiksi en voi olla onnellinen siitä mitä olen saanut?
Vai olenko liian onnellinen? 
Häiritseekö onnellisuuteni muita ihmisiä? 
Onko minulla noussut kusi päähän? 
Mitä edes tarkoittaa, että kusi nousee päähän? 
Onko joku minulle kateellinen? 


Näitä kysymyksiä olen pyöritellyt jo jonkin aikaa päässäni. Lillunko siinä onnessa, mitä olen ansainnut blogillani? Kyllä, lillun onnessa, mutta en lähtisi väittämään, että kusi on noussut päähäni. Saatan hehkuttaa ja olla aidosti onnellinen siitä mitä olen saanut kokea blogini kautta, mutta en mielestäni ole leuhka. Minun blogini on todella pieni ja blogini suosio on todella minimaalista.

Miettikää miten paljosta olen joutunut luopumaan, saadakseni tämän mitä nyt elän? Koin rankan raskausajan. Kyllä minä olisin halunnut kokea ihan normaalin odotusajan ja saada pelosta huolimatta terveen lapsen. Olisin halunnut elää puolisoni ja Aadan kanssa yhdessä perheenä. Olen joutunut luopumaan paljon asioista. Tiedän kuitenkin, että tämä mistä minä olen joutunut luopumaan, on todella vähäistä. On ihmisiä, jotka ovat kokeneet paljon suurempia menetyksiä kuin minä. Se on niin yksilöllistä, että mitä kestää ja mitä ei. Koen kaikesta huolimatta olevani onnellinen. Aada ja blogi pitää minut hengissä.


Muutama viikko sitten eräs ystäväni sanoi minulle:

" Eve, mä ihailen sua. Sä oot vahva. Kun katson sua ihmettelen, että miten sä jaksat. 
Sä oot joutunu luopumaan ihan kaikesta. Sulta on riistetty jo kaikki. Mitä sulta voi enää riistää? 
Sun terveys, ehkä? Mä en kestäis jos mun mies lähtisi viereltäni saati tota kaikke mitä sun elämä on täynnä. Sun elämä on todella raskasta ja ihmettelen, että miten sä jaksat vaan hymyillä. 
Sä oot niin aito vaikka sun elämä on solmussa. Sitä mä sussa kadehdin.
Mä en vois antaa tota ikinä anteeksi mitä sä annat. Sä oot ansainnu ton, että
 oot päässy yhdessä asiassa eteenpäin. Se on sun blogi. 
Sä oot saanu sen lahjaksi siitä kaikesta mistä olet jo luopunut. 
Susta pidetään huolta" 


Tuo mitä ystäväni sanoi, oli kaunista. Se tuntui hyvälle. Välillä kun ajattelen omaa elämääni, tuntuu siltä, että tukehdun. Kuitenkin kaiken sen pahan tilalle olen saanut tämän mahtavan asian, mitä nautin tehdä. Nautin ottaa kuvia ja kirjoittaa. Nautin siitä kun saan blogissani positiivisia kommentteja. Nautin siitä, miten ihanasti yhteistyökumppanit ovat hemmotelleet minua. Totta kai nautin niistä asioista. Jokaisesta tuotteesta jonka olen saanut, olen todella pitänyt. Kerron rehellisesti blogissani mielipiteeni tuotteista. Miksi en kehuisi tuotetta jos se on minusta hyvä? En ole mikään kovin kriittinen ihminen ja löydän asioista aina positiiviset puolet. Olen myös ollut aina kova hehkuttamaan. Jos jotain hyvää tapahtuu en osaa olla siitä hiljaa. Minunlaisen ihmisen on todella vaikea haukkua jotain tuotetta, koska olen melko positiivinen ihminen. Voi olla, että minusta on saanut sellaisen kuvan, että nuoleskelen ja kehun vain siksi, koska tuotteet ovat ilmaisia. Kysymys kuuluu, että mistä te tiedätte, olenko maksanut tuotteista vai en? On kuitenkin hyvin mahdollista,että olemme sopineet esim. jonkin alennuksen. Se ei aina välttämättä tarkoita sitä, että tuote on ilmainen.


Minulle on muutama ystävä sanonut, että pitäisikö itse perustaa blogi, koska yhteistöiden tekeminen on noin helppoa? Ei, se ei ole helppoa. Yhteistöiden tekeminen pitää sisällä monta asiaa. On monia asioita joita pitää ottaa huomioon. Se ei todellakaan ole varsinkaan aluksi helppoa.

Aluksi blogin suosio pitää olla hieman suurempaa kuin kymmenen kävijää viikossa. Te lukijat olette suuri osa sitä, että miksi minä päädyin tekemään yhteistöitä. Blogin pitää myös vaikuttaa ulospäin hyvälle.

Yhteistöihin pitää nähdä todella paljon vaivaa. Yhteistöiden suunnittelu ja toteuttaminen vie voimia ja aikaa. Se ei ole pelkästään sitä, että ottaa yritykseen yhteyttä tai vastaa yhteistyöpyyntöön. Jos minä otan yhteyttä yritykseen, joudun näkemään paljon aikaa ja vaivaa sähköpostin tai puhelun suunnittelemiseen. Se vie aikaa useamman tunnin tai päiviä. Perustelu ei ole vahvin puoleni ja se tekee yhteistöiden aloittamisesta haastavaa. Kun haluan jotain, joudun näkemään sen eteen todella paljon vaivaa. Joskus odotan päivistä viikkoihin vastausta yrityksiltä ja joskus en saa vastausta ollenkaan. Kun saan tuotteen, testaan sen aluksi. Seuraavaksi esittelen sen teille. Suunnittelen tekstin tarkkaan ja kirjoitan tekstiä useamman päivän. Kuvien ottaminen ja muokkaaminen vie myös kaiken muun lisäksi aikaa. Se ei ole helppoa. Välillä menee hermot ja joutuu ottamaan seuraavana päivänä uudet kuvat.

Parasta yhteistöiden aloittamisessa on se kun yritys on tutustunut blogiini ja perustelee kauniisti sen, että miksi minun blogini on oikea väline mainostaa heitä. Totta kai se on hienoa jos minun blogini nähdään täydelliseksi mainosvälineeksi joillekin tuotteelle. Se tuntuu todella hyvälle. Jos minulle tarjotaan tuotetta hyvillä ehdoilla niin en kauaa mieti, että otanko vai jätänkö. On kuitenkin tuotteita joita en ole halunnut mainostaa blogissani ja olen kieltäytynyt vaikka tuotteet olisivat itselleni kelvanneetkin.
Olen nyt puolivuotta tehnyt yhteistöitä. Se ei ole syy siihen, että kirjoitan blogiani. Stressistä huolimatta nautin yhteistöiden toteuttamisesta. Se on mukavaa puuhaa. En kuitenkaan halua kokoajan mainostaa blogissani, koska ne eivät ole pääasia. Välillä yhteistöitä on paljon ja välillä vähemmän. Suosittelen teille jotka ette pidä mainonnasta, skippaamaan yhteistyötekstit.

Suurin syy yhteistöille kuitenkin on se, että tarvitsen jokaisen yhteistyön. Se tuo suurta nautintoa ja lohtua nykyiseen elämäntilanteeseeni. Rahahuolet ovat myös minulla suuret ja ilman näitä yhteistöitä voisin paljon huonommin. Nämä ovat olleet minulle todella tärkeitä. Yleensä ainoa palkkioni yhteistöistä on se tuote, jota teille esittelen. En tee tätä ahneuden vuoksi vaan juuri siksi, että voisin paremmin rahallisesti ja henkisesti. Yhteistyöt aiheuttavat paljon stressiä ja vaivaa, mutta se on tällä hetkellä minun työni ja harrastukseni johon panostan. Niin ja onhan se hienoa saada tuotteita ja säästää siinä rahaa. Mitä sitä kiistämään, se on mahtavaa.

Joku saattaa olla kateellinen, mutta ihan turhaan. Kateus on asia jota itse vihaan. Se vain syö ihmistä sisältä päin. Kateuden tie on raskas tie. Myönnän itsekin olevani kateellinen asioista joista en tahtoisi. Tällä hetkellä kadehdin nähdä muiden onnea. Tällä hetkellä minun on vaikea olla iloinen toisen puolesta jos parisuhteessa menee hyvin, mutta minä yritän. Yritän olla iloinen ja tahdon olla ystävä joka osaa iloita muiden onnistumisista kun itsellä menee huonosti. Eikö jokainen halua olla sellainen ystävä? Eikö jokainen tarvitse sellaisen ystävän? Mitä me kateudella saamme? Emme yhtään mitään. Se vain satuttaa. Olen myös sitä mieltä, että sinä joka olet minun elämälleni kateellinen, voin sanoa sinulle; luulenpa, että et tahtoisi elää elämääni. Elämäni on todella raskasta ja ihmettelen itsekin, että olen järjissäni. Saatan hehkuttaa paljon siitä, mitä saan blogini kautta, mutta tämä blogi on nykyinen aviomieheni. Nyt ei ole avioliittoa johon panostaa vaan on blogi johon voin laittaa energiani. Aada ja blogi on nykyiset puheenaiheeni. Ne ovat kohokohtani nykyisessä elämässäni.

Ulkopuolisen silmään elämäni saattaa näyttää todella mahtavalle. Mahtavaa tämä ei kuitenkaan ole. Toisaalta elän tällä hetkellä unelmaani, mutta täysin ilman sitä tärkeintä. Elämäni olisi mahtavampaa jos tämän kaiken lisäksi saisin taata Aadalle ehjän perheen.

Yhteistöissä on siis se varjopuoli josta ei paljoa puhuta. Yhteistöiden tekeminen ei ole helppoa eikä itsestäänselvää. Me bloggaajat näemme kuitenkin paljon vaivaa yhteistöiden eteen.

18 kommenttia

 1. Puhut täyttä asiaa yhteistöistä! Joku minulle vinkkasi kun tarvitsin uusia vaatteita, että voisit hankkia blogin kautta. Ei se niin vain mene. Itse olen panostanut täysillä kaikkiin yhteistöihini, koska olen halunnut pitää yhteistyökumppanit tyytyväisinä. Näin olenkin onnistunut tekemään, mutta postauksia on hiottu ja jopa stressattu. Bloggaaminen on kiva harrastus, mutta se on myös elämäntapa.

  Ihailen Eve sinun rohkeutta ja voimia jakaa näitä ja kaikkia muitakin ajatuksiasi blogissasi. Olet avoin ja rehellinen, arvostan sinua hurjasti! En ikinä allekirjoittaisi sitä, että sinulla olisi noussut kusi päähän, jos joku niin minulle sanoisi. Sun blogi on yksi suosikeistani ja ansaitset jokaisen hyvän asian mitä se tuo tullessaan sinulle! ♥ Toivon että saisit bloggaamisesta joskus ammatin ja pääsisit johonkin palkkalistoille bloggaamaan, ansaitsisit paikkasi esim. kaksarin portaalissa ehdottomasti! Haleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ansaitset! Portaaliin vähintään! Mahtava kun avauduit tälläisestäkib asiasta mistä ei muut puhu! Hienoa!

   Poista
  2. Ihania olette, kiiitos <3 Tippa linssiin tuli <3

   Poista
 2. Moi! Olen seurannut blogiasi jonkun aikaa, mutten lainkaan kommentoinut. Useasti on käynyt kyllä mielessä. Olet ihailtavan rohkea ja kuljet omaa polkuasi, muut saisivat ottaa sinusta esimerkkiä! Jatka siis samaa rataa ja koita jaksaa! Olen aivan varma, että vaikka nyt elämässäsi on rankempi jakso menossa, se kääntyy vielä parempaan suuntaan! :) olet sen ansainnut!

  Heidi

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä niin ihailtava! Koska en ole tavannut noin rohkeaa ja vahvaa äitiä! Sinusta ihmiset pitäisi ottaa mallia! <3
  Mutta näinhän se myös menee ettei kannattaisi olla kateellinen blogin yhteistöistä :D

  - Liina

  VastaaPoista
 4. Harvemmin kommentoin mutta olen lukenut blogiasi aikojen alusta ja melkeimpä kaiken lukeneena sä Eve ansaitset sen onnen ja ilon mitä blogi tuo sulle :) kateelliset suksikoon suolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh :D No siitä voi olla montaa mieltä, että ansaitsenko :) Mutta arvostan, kiitos :)

   Poista
 5. Miksi et kirjoita postausta uskonnosta? Häpeiletkö sitä jotenkin nyt kun olet suht suosittu bloggaaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskonnostani? :D Uskontoni on ihan sama mikä suurimmalla osalla suomessa ;) Ei siinä ole mitään kirjoitettavaa :) Henkilökohtaisesta uskostani puhun kyllä blogissani, mutta en ole nähnyt tarpeelliseksi tuoda sitä suuremmin esille. Ainakaan vielä :) Jos häpeäisin niin en puhuisi blogissani siitä miten vahvasti uskon Jumalaan ja miten paljon häntä rakastan (esim. mitä rakkaus on postauksessa lukee rakkaudestani Jumalaa kohtaa) Että en todellakaan häpeä :D

   Poista
 6. Kirjoitus oli hyvä ja yhteistyöt tuovat vähän erilaista sisältöä blogiteksteihin, mikä on mukavaa. Silti kaipaisin tarkempia merkintöjä yhteistyöpostauksiin siitä, miten tuote tai palvelu on saatu. Se ei vähennä yhtään kirjoituksen arvoa tai sisältöä, mutta toisi läpinäkyvyyttä hommaan ja olisi reilua lukijaa kohtaan.

  Kiva kun jaksat kirjoitella, ilolla ja mielenkiinnolla postauksia lukee, oli se sitten yhteistyöpostaus tai ei! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se miten sen tuon esille postauksessa riippuu paljon siitä mitä olemme yhteistyössä sopinut toisen osa puolen kanssa :) Tämä ei siis ole ainoastaan minun päätökseni :) Mutta kiitos vinkistä :)

   Poista
 7. Eikös usko ja uskonto ole kaksi eri asiaa? Uskonto on tekopyhää ja pakko uskomista kaavojen noudattamista ja ahdistavaa.Taas usko on henkilökohtaista, iloa tuovaa, turvallisuutta ja vapauttavaa ja osa elämää sekä kulkee rinnalla koko ajan oli olosuhteet ja elämä millaista tahansa. On yhtä luontevaa kuin joka päiväinen ruoka annos.

  Oli pakko kommentoida, kun ihmiset rinnastavat nämä samaksi asiaksi. Miksi sitä pitäisi toitottaa erikseen tai kokoajan? Mitä sillä muut lukijat ajavat takaa? Että saisi syyttää/pilkata tai jopa masentaa? Eve on hienosti tuonut oman uskonsa esiin, normaalina asiana. Ei tosiaankaan piilottanut sitä, vaan joka tekstistä huokuu, mistä se rakkaus tulee ja mitä se saa aikaan, kun on sinut itsensä ja Taivaallisen Isänsä kanssa.
  Jatka samaan malliin! Olet todella ansainnut blogisi ja kaikki yhteistyökuviosi, sinua kannetaan. Voima joka sinua kantaa on korkeampi kuin mihin ihmiset itse koskaan pystyisivät. Tyhmempikin sen näkee. Ja kun sen näkee, ei voi kuin ihmetellä ja todistaa, että emme kukaan vaella täällä yksin. Meitä rakastetaan ja kannetaan!

  VastaaPoista
 8. Ihana ja rehellinen postaus! :)

  VastaaPoista
 9. Tuohon kateellisuus asiaan kommentoidakseni. Lähes poikkeuksetta nuo panettelevet kommentit, selkäänpuukottaminen, juoruilu ja mitä kaikkea näitä nyt onkaan joiden tarkoituksena on loukata, kulminoituvat kateuteen. Kateus on kuin syöpä, turmelee kantajansa, eikä kateellinen itse sitä edes huomaa. Vähän kuin narsisti, joka ei osaa katsoa peiliin.
  Ole Eve rohkea ja pidä pintasi. Sussa on ainesta.

  VastaaPoista
 10. "Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte monenlaisiin koetuksiin. Tehän tiedätte, että teidän uskonne kestävyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä.. Autuas se mies, joka kestää koetuksen. Kun hänet on koeteltu, hän on saava elämän kruunun. Herra on sen luvannut niille, jotka häntä rakastavat." Jaak. 1:2,3,12

  Hei! Kirjoitan sulle ensimmäistä kertaa, ei ole pitkäkään aika kun löysin blogisi. Lueskelin blogiasi ja elämääsi, hymyillen ja ihaillen sekä ihmetellen miten jaksat. Olet lähes mun ikäinen. Niin nuori vielä ja kuitenkin älyttömästi käynyt läpi. Uskon, että ei ole ollut helppo tie. Kenellekkään meille ei anneta enempää kuin mitä meidän tiedetään kestävän.

  Niinkuin raamatunpaikassa jonka kirjoitin, meitä kehotetaan pitämään ilona niitä koetuksia. Jostain syystä niitä meille sallitaan. Herra näkee koko ajan. Jokaisen meidän askeleen ja hetken. Eikä jätä hetkeksikään yksin, eikä me olla näkymättömissä. Ja olemme saava elämän kruunun. Jos on jokin syy tallata eteenpäin vaikeistakin ajoista, se on täydellinen syy. <3 Siunausta sun elämään ja paljon voimia niihin vaikeisiiin hetkiin ja iloa iloihin. Rukoilen avioliittosi puolesta <3 Jumala on luvannut johdattaa niitä, jotka rukoillen kulkevat. :)

  VastaaPoista
 11. Ihana teksti, ihana Eve. <3 Niin aito! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //