Tervetuloa elämäntapamuutos

Nyt on mennyt 10 päivää siitä kun aloitin terveellisen elämäntapamuutoksen tavoittelemisen yhdessä saliohjelma.fi:n kanssa. Odotin ruokavaliota ja kunto-ohjelmaa innolla. Ette usko miten hyvälle tuntui ensimmäisenä päivänä suorittaa treeni ja tajuta, että hei mä niin pystyn tähän. Se fiilis oli uskomaton. Tietenkin tämä on todella haastavaa tämän arjen keskellä. Ei ole helppoa aikatauluttaa elämäänsä ja yrittää järjestää aikaa itselleen treeniin. Lisäksi elämätapamuutosta on hankaloittanut Aadan korvatulehduskierre. Miksi sen pitikin tulla tähän samaan saumaan? 

Ruokavalio ei ole yhtään kamala. Tykkään helpoista, yksinkertaisista ja maistuvista ruokaohjeista joita ihana Personal Trainerini on minulle laatinut. En olisi ikinä uskonut, että näin maukkailla ohjeilla voi olo tuntua näin energiseltä. Ihana Personal Trainerini pyysi minua täyttämään ihan aluksi 
Etävalmennuskaavakkeen. Kaavakkeessa kysyttiin minun lempiruokiani ja inhokkiruokiani. Tämä oli minusta todella viisasta, koska minä osaan olla myös aika nirso. Lempiruokiani oli myös hyödynnetty ja sain ruokavalion jossa, oli maistuvat ohjeet myös lempiruokiani ajatellen.
Ohjeet ovat todella miellyttäviä. Vielä ei ole tullut päivää, että ruoat ällöttäisi tai tekisi mieli esim. juustohampurilaista. Tykkään tästä ruokavaliosta ja siksi tämä todella tuntuu elämäntapamuutokselta. Tuntuu siltä, että en halua enää ikinä palata entiseen. Entinen ruokavalioni oli kamala. Söin harvoin ja aina jotain todella suolasta, rasvaista ja täyttävää. Se jos mikä ei ainakaan ravinnut. 

Parasta tässä on se, että sokerihimoni on tyystin kadonnut. Vaikka tätä on kulunut vasta 10 päivää niin todella vaikea uskoa, että sokerihimo iskisi. En oikein osaa kaivata mitään vanhasta ruokavaliostani. Ehkä se on tätä alkuinnostusta? Tai sitten minä vaan otan tämän niin tosissani kuin vain pystyn. 

Ruokavaliossa on toki tullut lipsumisia. On todella vaikeaa syödä 5 kertaa päivässä, mutta parhaani olen yrittänyt. Suurin haaste on ollut omat voimani. Olen todella väsynyt tähän sairasteluun. Aadan korvatulehduskierre väsyttää meitä molempia.

Treenit ovat sujuneet todella hyvin. Aada alkaa nukkumaan iltaisin klo 19. Ensimmäiseksi hoidan kotityöt alta ja sen jälkeen teen treenin. Treeniin olen varannut aikaa aina n. tunnin verran. Olen myös treenin ohella yrittänyt lenkkeillä mahdollisimman paljon. 

Olen todella innoissani ja todella toivon, että tulen onnistumaan tässä. Eniten kuitenkin jännittää, että miten voimat tulee kestämään? Siitä olen kuitenkin melko varma, että tästä tulee elämäntapamuutos. Alan syömään terveellisesti ja ravitsevasti tästä eteenpäin. Oloni on niin paljon energisempi ja minun on paljon parempi hengittää omassa kropassani. Hyvästi turvotus ja huonosti voiva Eve!

Ps. Kerroin teille muutama viikko sitten viikoittaisista oksenteluistani. Minulta on nyt otettu 7 putkea verta. Minulta otettiin verikokeet koskien kilpirauhasta, keliakiaa, suolistosairauksia jne.. Verikokeista ei löydetty mitään. Nyt huhtikuun lopussa tutkitaan, että onko minulle kenties maitoallergia. Sitä lääkäri epäilee tällä hetkellä vahvasti. Oksentelu on kuitenkin hävinnyt. Taitaa olla jopa 3 viikkoa viime oksentelusta. Olisikohan sekin tämän elämäntapamuutoksen ansiota?


15 kommenttia

 1. My room and clothes ;)

  VastaaPoista
 2. Mitä iloa on pitää puhelin kädessä, miksei se voi olla lattialla/pöydällä? :D Vai onko siinä jokin sovellus? :D
  Oon niin monesti ihmetellyt lenkkeillessäni, että tyylii kaikilla on puhelimet käsivarressa ja mikä hyöty siinä oikee on. Ei mulla muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hheheh :D Ekassa kuvassa näkyy nuo hienot kuulokkeet :) Puhelin on siinä sitä vertan, että voi kuunnella musiikkia kun yleensä urheiluvaatteissa ei ole taskuja :) Ja moni pitää siinä varmaan sovelluksen kautta sykemittaria tai askelmittaria :) Siihenkin se on aika kätsy :)

   Poista
 3. Kiva että elämäntapamuutos on alkanut hyvin! :)

  Kannattaa muuten hankkia kunnolliset urheilurintsikat, vaikka ei omistaiskaan mitään "jäätäviä daisareita". Myös pienemmät rinnat tarvii kunnollista tukea urheillessa! (Mua tekee aina ryhmäliikuntatunnellakin pahaa kattella ihmisiä joilla ei oo kunnon liivejä, parhaimmissa tapauksissa päällä on överikalliit jumppavaatteet ja -kengät, mutta alta paistaa tavalliset rintsikat. Ai ai ai ;<<)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yhdet kunnolliset urheilurintsikat ne nyt ei vaan ollut Kouvolassa mukana :) Kuvat siis otettu Kouvolassa ja vaatteetkin ovat lainassa :D Mielestäni on myös tärkeää tukevat liivit, että pystyy treenaa ;) Se on kurjaa jos tissit hölsyy treenatessa :D

   Poista
 4. Olisi kiva saada esimerkkejä millaisia koko päivän ruokalistat on? Tahdittaisin itsr ruokailikerrat samaan aikaan kuin lapsi syö, ja syödä hänen kanssaan. Itsekin kuntoilen kotona kun poika 1vee nukkuu. Sokerihimosta pitäisi munkin päästä eroon, väsyneenä sitä sortuu sekä siihe että huonoihin ruokiin. Joten esimerkit siitä miten rakentaa ateriat oikein olisi tosi kiva nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttelen tästä personal trainerin kanssa jos tekisin sellaisen mukavan postauksen tänne, katsellaan miten käy. Pidän mielessä asian :)

   Poista
 5. Hei. Innostuin myöskin tästä saliohjelma.fi palvelusta. Se jäi mietityttämään että minkälainen tuo ruokavalio ohjelma on tai siis onko siinä vaihtelevia ja erilaisia ruokavaihtoehtoja? Kyllästyn itse nimittäin nopeasti jos syön aina samantyylistä ruokaa. Tsemppiä elämäntapamuutokseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokavalio on tehty minulle ja ohjelmassa on muutama vaihtoehto millaisia voin syödä :) Mä palaan asiaan pustauksen merkeissä varmaan pian :) Oo kuulolla ;) ps. oon samanlainen, kyllästyn ja aina samaa laitan suuhuni :D siinäkin mielessä tää on ollut huippu juttu. Ei muutakun nyt saliohjelma.fi:n kautta personal traineri myös sulle ;)

   Poista
 6. Huikeeta kuulla, että oot saanu pidettyy ton muutoksen. :) Tsemppiä jatkoon! :)
  Voi kun mäkin pääsisin eroon tuosta kamalasta sokerinhimosta ja turvotuksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos :) <3 paljon vaan juot vettä päivän aikana ja pidät ateriarytmit hyvänä ;) 5x ruokaa päivässä eikä naposteluja :) <3

   Poista
 7. Voihan se olla elämäntapamuutoksen seurausta, mutta kamalalta tuo oksentelu silti kuulostaa! Toivottavasti pysyykin poissa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :/ saa nähdä mitä selviää kuun lopussa, onko maitoallergia vai mikä :O :)

   Poista
 8. Voi olla hyvinkin että toi auttaa ja sun entinen ruokavalio oli vaan niin epäterveellistä. Mulla oli nimittäin yhdellä tutulla lääkityskin refluksiin, mutta kun hän muutti elämäntapansa, niin loppui ruuan ylösnousut! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //