Miltä näyttää meidän perheen arki?

Miten meidän päivät oikein kuluukaan? 

Kuinka päivät kuluvat kun ei odoteta isiä töistä kotiin saapuvaksi vaan vietämme
 päivät kahdestaan?

Meidät päivät ovat rentoja. Välillä ulkoillaan, mutta emme päivittäin. Yritän mennä omien voimieni mukaan. Rutiineja meillä toki on, mutta me joustetaan tarpeen tullen vähän kaikesta. Arki on leppoisaa, mutta melko tylsää. En viihdy neljän seinän sisällä ollenkaan. Koti muistuttaa kokoajan siitä, että ei tämän näin pitänyt mennä. Meitä pitäisi asua tässä kodissa 3 eikä 2. Välillä tuntuu siltä, että jokainen asia tuo mieleeni puuttuvan palan. Ehkä se on syy siihen, että haluan olla kokoajan menossa. Toki nautin päivistä kun ollaan vain kahdestaan, mutta pitemmän päälle se alkaa vain ahdistamaan. Mitä sitä kieltämäänkään. Minä kaipaan Aadan isää suunnattoman paljon. Itse en kuitenkaan voi tehdä yhtään mitään tälle tilanteelle. No,mutta se siitä.

Meidän päivät käynnistyy sillä, että Aada inahtaa. Herään siihen. En ryntää heti Aadan huoneeseen, koska Aada on tottunut heräämään niin, että juttelee itselleen sängyssä tovin verran. Tovin jälkeen minun merkkini on pieni kitinä. Sen jälkeen minä pomppaan ylös ja menen toivottamaan Aadalle huomenta. Jokainen aamu saan leveän hymyn ja Aada nousee kaidetta vasten ja ojentaa kätensä minun puoleeni. Hän haluaa syliini. Kun saan Aadan syliini hän painaa päänsä poskeani vasten ja on hetken hiljaa. Se on täydellinen hetki. Se hetki tekee päivästäni yleensä hyvän. Seuraavaksi kuljemme eteisen peilin ohitse ja jäämme aina katselemaan hetkeksi itseämme. Aada hymyilee omalle peilikuvalleen ja sanoo muutaman sanan. Peilin jälkeen matkamme jatkuu kohti olohuonetta. Annan Aadan olla yöpaita päällä hetken aikaa. Hetken kuluttua vaihdan hänelle vaipan ja päivävaatteet. Tämän jälkeen menemme aamupalalle.
Itselleni teen joka aamu smoothien ja Aada syö jogurttia/viiliä 
sekä hedelmä/marjasosetta. Annan Aadalle myös sormiruokaa. Leipää, hedelmiä, rusinoita jne...Meidän aamut ovat myöhäisiä. Aada antaa minun nukkua välillä yllättävänkin myöhään. Joskus on tietenkin niitä aamuja kun Aada pomppaa jo klo 7 ylös.

Aamupalan jälkeen Aada alkaa yleensä leikkimään ja minä puen vaatteet päälle. Leikin myös hetken aikaa yhdessä Aadan kanssa.


Leikkimisen jälkeen Aada alkaa kitistä ja se tarkoittaa, että pitää päästä unille. Aada ei ole siis hirmu pitkään hereillä vaan väsähtää melko nopeasti.
Aada jää tyytyväisenä sänkyyn. Hän juttelee hetken ja nukahtaa yleensä nopeasti.


Tässä vaiheessa alkaa minun oma-aikani. Yleensä tyhjennän astianpesukoneen joka, on ollut käynnissä yöllä. Laitan myös pyykit koneeseen, käyn suihkussa ja teen itselleni ruoan. Tämä on myös se hetki kun ehdin laittamaan hiukset ja naamani kuntoon.

Kotitöiden jälkeen ehdin yleensä katsomaan ohjelmia netistä tai päivittämään blogiani.
Aada nukkui pitkät unet.


Annan Aadalle yleensä heti maitoa. Hän juo maitoa sillä aikaa kun lämmitän hänelle ruoan.


Neiti päätti hienosti kaataa maidon pöydälle ja yhtään ei mennyt suuhun. Hieman syyllinen(kö) ?
Jos Aada nukkuu näin pitkät unet niin en ehdi syöttämään hänelle välipalaa, koska tunnit loppuvat päivästä kesken. Yleensä yritän syöttää välipalan heti ruoan jälkeen jälkkärinä.

Ruokailun jälkeen Aada pääsee leikkimään. Touhutaan ja hassutellaan yhdessä. Välillä yritetään käydä ulkona, mutta nyt satoi vettä.


Klo 17 aikaan Aada syö iltaruoan. Annoin hänelle sormiruokailuun hieman sieniä, kanaa ja ananasta.Ruokailun jälkeen Aada pääsee jälleen leikkimään. Hän yleensä tarrautuu minuun iltaruoan jälkeen. Yritän kuitenkin siivota Aadan ruokailun jäljet ja laittaa kylpyveden valmiiksi. Aada on yleensä sylissäni tai muuten mukana touhuissa.

Kylvyn jälkeen puetaan päälle ja hassutellaan hetki. Yleensä tehdään hieman jumppaliikkeitä, peuhataan sängyssä ja noh... Hassutellaan.


Iltapala-aika!Aada saa sormiruokaillessa myös vihanneksia. Nyt kuitenkin mentiin aikalailla hedelmillä ja leivällä. Joskus näin.

Ruokailun jälkeen pestään kädet ja hampaat. Sen jälkeen vien Aadan nukkumaan ja sanotaan "Hyvää yötä, Jeesus myötä. Äiti rakastaa Aadaa toosi paljon". Siunaan myös Aadan nukkumaan.


Tämän jälkeen alkaa taas minun oma-aikani. Kello on yleensä n. 18:50-19:20. 
Näin vietän seuraavat 3 tuntia:


Kaiken tämän lisäksi täytän astianpesukoneen, laitan pyykit kuivumaan, käyn suihkussa, istun koneella ja katson elokuvan/elokuvia/sarjoja.

Olen yrittänyt käyttää aikani niin, että saisin tehtyä kotityöt silloin kun Aada nukkuu. Haluaisin olla äiti joka ei käyttäisi kotitöihin aikaa silloin kun Aada on hereillä. Välillä on kuitenkin päiviä kun koen itseni huonoksi äidiksi, koska koen, että en ole tarpeeksi lapseni kanssa. Aina on parantamisen varaa ;)

Tällaisia ovat siis meidän päivät.


19 kommenttia

 1. Kyllä se on ehdottomasti päivän paras hetki, kun pienen ihmisen nostaa aamulla syliin ja painaa päänsä rintaa vasten tyytyväisenä. Se aito rakkaus <3

  VastaaPoista
 2. Eikö Aada tykkää syödä puuroa aamulla ja illalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama kuukausi sitten Aada pisti stopin puuron syömisessä täysin :/ Puuro menee kyllä suuhun, mutta aikalailla ottaa heti puuron pois suusta. Maustamaton viili ja jogurtti uppoaa paremmin. Tämän lisäksi annan leipää mitä Aada tykkää mutustaa :) Saa viljoja ;) Välilla puuroa tarjoan, mutta eipä suostu :( Täytyy välillä yrittää tarjota, että ei kokonaan unohtuisi :) Puuro pitää paremmin kuitenkin nälän poissa ja on ravitsevampaa kuin tämä jogurtti/viili :/

   Poista
 3. Etkö lue tytölle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luen kyllä, mutta Aada jaksaa aika huonosti keskittyä :) Emme lue päivittäin, mutta aina välilä. Mielummin vain juttelen :D Kirjoja selaillaan yhdessä jonkin verran :) Iltasatuja en koe vielä tarpeelliseksi :)

   Poista
 4. Huii kun Aada nukkuu pitkät päikyt :D meillä 30min lähes poikkeuksetta, ei oo tietookaan etteikö pitäis tehdä kotitöitä lapsen kans :D

  Toi hetki kun lapsen nostaa aamulla syliin on kyllä taikaa, tai illallakin välillä kun väsynyt taapero painaa pään olalle, halaa ja sulkee silmät<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aadalla on ollut jaksoja kun hän on nukkunut vain n. 1h unia, mutta nyt taas nukkuu näin ihanan pitkiä unia<3 luksusta :)

   Ja kyllä se on kuin taikaa<3

   Poista
 5. Jonna & Väinö16/4/15 22:04

  Ootteko typeriä?
  "etkö lue ja eikö syö ja eikö tee sitä ja tätä"

  Voisitteko olla vähän enemmä vielä negatiivisia?

  Eve ei varmaan vaihda vaippaakaan, pese hampaita eikä pue päälle lapselle kun ei erikseen siitä maininnu?

  Kirjottasitte noita syyllistäviä kommentteja edes omalla nimellä ja profiililla vai eikö ole kanttia? Raivostuttaa tuollaset nettikiusaajat jotka saavat tyydytystä toisten lyttäämisestä.

  Menkää muualle lukemaan muita juttuja jos ei oo mitää muuta sanottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan! :)
   Ihmettelen aina näitä samantyylisiä kommentteja. Millainen ihminen täytyy olla että tulee kommentoimaan kasvottomana jotain näin käsittämättömän typerää :O

   Poista
  2. Täysin samaa mieltä! Alko ärsyttää Even puolesta! Tollasia ihmisiä täytyy vaan yrittää sietää.. Ehkä niillä ei oo omassa elämässä kaikki kunnossa, kun purkaa pahaa oloaan toisiin ihmisiin tollasilla idioottikommenteilla. Kaikki ei tee asioita samalla tavalla. Toisten lapset syö puuroa ja toisten ei. Toiset lapset nukkuu monet lyhyet päikkärit päivässä ja toiset yhdet pitkät jne..
   Kaima

   Poista
  3. nooooh näitä inhottavia kommentteja tulee ja niitä menee. Tietäsittepä vaan mitä kaikkea inhottavaa saankaan ;) Kaikkea kamalaa en viiti tänne edes julkasta :D Ihania ootte ku puolustatte <3 pus<3

   Poista
  4. Mua huvitti toi "eikö syö puuroa"-kommentti erityisesti, ihan kuin puuro olisi joku hyvän elämän edellytys :D Muualla maailmassa on paljon lapsia jotka ei varmasti ikänään maista puuroa mutta voivat oikeen mainiosti! :D Ihana Eve kun jaksat ottaa noi typerät kommentit niin asiallisesti ja rennosti!

   Poista
  5. No höh teidän negatiivisuuksienne kanssa. :D Ehkä nämäkin kysymykset johtuivat silkasta uteliaisuudesta, eikä välttämättä olleet tarkoitettu "syyllistämään"? (Mä en muuten ymmärrä, mitä syyllistämistä tuossa nyt edes olisi? Kaikki ei tykkää puurosta, ja omalla kohdalla esim. leipä pitää nälän paremmin poissa... ;) )

   Kaikki ei vaan aina osaa ilmaista itseään sujuvasti, jolloin kysymykset voi kuulostaa töksähteleviltä vaikkei niitä olisi niin tarkoitettukaan. :)

   Poista
 6. Onpas teillä ollut mukava päivä! <3 Mä tykkään lukea tällaisia postauksia. Lisää! ;) <3

  VastaaPoista
 7. Uskaltaako sitä tuon jälkeen edes kommenttia jättää.
  Eipä taida.

  VastaaPoista
 8. Meillä 1v4kk poika joten tosi kiva lukea vähän mitä muut saman ikäiset puuhailee päivisn! Me ei myöskään ulkoilla "säällä kuin säällä", aina ei syö iltapalalla puuroa, ja joustetaan aika paljon myös rutiineissa. Sen verran pakko udella että eikö Aada syö vielä samaa ruokaa sun kanssa, vai etkö sienien takia kehdannut antaa samaa ruokaa? :) Käyttääkö Aada itse lusikkaa? Meillä lusikka alkanut kiinnostaa vasta parin viikon aikana, sitä ennen ei niin yhtään. Nyt vetelee jugurtit itse eikä saa edes auttaa (ja sotku sen mukaista..) :D Päiväunet meillä ei kyllä noin pitkiä ole, vain n. 12.30-15.00 :) Harmittavaa toi yksinäisyyden tunne joka sulla on, ymmärrän täysin mistä puhut ja myönnän itsekin että lapsen kanssa tosiaan on joskus tylsää. Suoraan sanottuna joskus niin tylsää että ei tiedä miten päin olisi ja on vain pakko esittää lapselle reipasta ja tyytyä lapsen seuraan.. :( Aikuistakin seuraa, sekä omaa aikaa tarvitsee jokainen joten nuo tunteet ovat kaiken järjen mukaan todellakin normaaleja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Aada syö samaa ruokaa minun kanssa, mutta nytten kun olen dieetillä niin on aika vaikea syödä samaa ruokaa :D Tai no terveellinen elämäntapamuutos käynnissä. Annan sitten vaan maistiaisia mun ruoasta :) Ikinä kun ei tiedä jos ei Aada tykkääkkään niin pitää olla varana sit Aadalle omaa ruokaa, mutta ruoat on sellaisia Aadalle kuin itsekkin voisin niitä syödä :D Teen siis ruoat Aadalle pääosin itse :)

   Lusikan harjoittelu on meneillään, mutta aikalailla se on sellaista pöytään hakkaamista eikä osaa ottaa ruokaa lusikalla :D enimmikseen pöydillä on leluja tai muita asioita miten saan kiinitettyä huomion muualle jos Aada ei jaksa keskittyä. Tällä hetkellä on niin tärkeää, että Aada söisi kun painon kanssa on ongelmaa jne.. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //