Hiusystävällinen vaalennuspesu

Lupasin muutama kuukausi sitten, että teen postauksen hiustenvärjäys operaatiosta. Nyt vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa tämän postauksen.

Aloitin tekemään alku vuodesta Biozel vaalennusjauheella sekä kehitteellä hiuksiini raitoja. Onnistuin raidoissa hyvin, mutta se ei minulle riittänyt. Mieleeni tuli hullu ajatus.  "Mitä jos olisin taas blondi?"


No minähän spontaanina ihmisenä ryhdyin tuumasta toimeen. Sain paljon neuvoa ihanalta kampaaja ystävältäni. Ilman häntä en olisi pärjännyt.

Aluksi aloitin vaalentamaan ruskeita hiuksiani vaalennuspesuilla. Laitoin kehitettä, vaalennusjauhetta,shampoota ja vettä sekaisin. Aluksi käytin Biozelin kehitettä 2%, mutta se ei tehonnut mihinkään. Seuraavaksi siirryin 6% kehitteeseen ja se alkoi tehota.


Kuva on otettu raidoituksen jälkeen ja seuraavassa kuvassa minulla on päässä ensimmäinen vaalennuspesu.

Hieroin seoksen hiuksiini ja annoin vaikuttaa 30-40min. Sen jälkeen pesin hiukset normaalisti shampoolla.

 Ensimmäisen  ja toisen vaalennuspesun jälkeen.
Toisen vaalennuspesun jälkeen tyvi vaaleni niin hienosti, että seuraavaksi tein 
vaalennuspesun vain latvoihin.

 Kolmannen vaalennuspesun jälkeen

 Neljännen vaalennuspesun jälkeen.


Ystäväni värjäsi hiukset ja tässä kuva värjäyksen jälkeen.

Ja tässä vielä hieman parempi kuva hiuksista. 


Shamppoona käytin Biozelin hopeashampoota sekä head & shoulders syväpuhdistavaa. Laitoin niitä vuoronperään.

Tein 4 vaalennuspesua hiuksiini jonka jälkeen ystäväni värjäsi hiukset platinaan taittavalla värillä.
Koko projektiin upposi 1,5 pullollista kehitettä, 2 purkkia vaalennusjauhetta, hieman shampoota ja vettä.


Tammikuun jälkeen myös toinen ystäväni käsitteli hiuksiani. Sain hiuksista kauniit hieman harmahtavat hiukset. Hiukset eivät vieläkään ole sellaiset mitkä ovat haaveeni, mutta kyllä näitä nyt jaksaa katsella.

Vaalennuspesuja oli todella mukava tehdä. Hiukset eivät kärsineet vaan säilyivät hyvänä. Hieman huonot latvat kärsivät, mutta ne sai kätevästi leikattua pois. Operaatio oli mielenkiintoinen ja jännittävä. Suosittelen todella lämpimästä värinpoiston sijaan tätä. Vaalennuspesu on todella hiusystävällinen.


16 kommenttia

 1. Nimetön5/4/15 22:02

  Ihanat hiukset! <3 Kuinka nopeassa tahdissa teit nuo vaalennuspesut? Tarkoitan siis, että oliko välissä päiviä, viikkoja? Haaveilen myös vaaleammista hiuksista ja nyt olen päässyt raitojen avulla mustasta keskiruskeaan. Seuraavaksi voisi kokeilla vaalennuspesua. Pelkään vaan, että tulee oranssit/pissankeltaset..
  Kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5 päivässä suoritin tämän vaalennusprojektin :) Tsemppiä, suosittelen :) ! Se pissankeltaisuus lähtee nopeasti pois kun jaksaa nähdä vaivaa ja suorittaa vaalennuspesuja ;D ja muista hopea shampoo :)

   Poista
 2. Hello nätti blondi! ;)
  Itse en uskaltaisi kokeilla mutta vaikutti yllättävän helpolta! :)

  VastaaPoista
 3. Nimetön5/4/15 23:35

  Kauniit hiukset sinulla :) Ihanan pitkät ja vahvan näköiset!

  VastaaPoista
 4. Haastoin sut tollaseen The Liebster Award - haasteeseen, eli käyppäs kurkkaamassa mun blogin puolelta säännöt ;) http://lindaelinas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooh, pitää käydä katsomassa :D Saa nähdä milloin ehdin/jaksan/pystyn vaastaamaan haasteeseen :) Mutta kiitos :)

   Poista
 5. Ihanat hiukset :)! Munkin tekisi taas mieli vetää tyvi vaaleaksi, mutta kun yritän kasvattaa omaa väriä. Hmm, taidan silti harkita, sen verran kivalta ja helpolta vaikuttaa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos paljon :) Kannattaa tehdä ;) Toki omaväri on aina omaväri :)

   Poista
 6. Minkä verran laitoit tuohon vaalennuspesuun mitäkin? :) Olen nimittäin tummasta tukasta vaalentamassa vaaleanruskeaan ja mietin, tekisinkö tuon vaalennuspesun. Ja onko miten tehokas verrattuna esimerkiksi värinpoistoon? :)

  PS. Tosi ihanat hiukset sait! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos :) Apuaa.. Miten oon sen unohtanut mainita. Taisi olla:
   - 15ml vaalennusjauhetta
   - 15ml shampoota (hopeashampoo tai syväpuhdistava)
   - 30ml kehitettä
   - 30ml kuumaa vettä. Kuumin mitä hanasta tulee ;)

   Tsemppiä vaalennukseen :) !

   Poista
  2. On tehokas. Riippuu käytätkö 2% vai 6% ja on olemassa myös 9% kehite. 9% on niin vahva, että se saattaa tehdä todella paljon hallaa hiuksiin. Suosittelen testaamaan ensin 2% esim raitoja ja katsomaan kuinka se tehoaa. Kannattaa siis tehdä raidat niin, että laitat vaalennusjauhetta ja kehitettä ainoastaan. Jos ei kunnolla tehoa niin sitten tuon ohjeen mukaan vaalennspesu 6% kehitteellä. Mitä useammin teet valennuspesun niin sitä parempi lopputulos :)

   Kannattaa tarkkailla tyveä. Kun tyvi näyttää tarpeeksi vaalealta niin suosittelen, että et enään tunge ainetta enään tyveen. Latvoihinkaan ei kannatta paljoa tunkea, koska latvat kärsii varmasti. Aina ei siis tarvitse koko päätä käsitellä :)

   Tää ei tietenkään ole niin tehokas kun värinpoisto, koska joutuu tekemään tämän useampaan kertaa, mutta on paljon hellävaraisempi ja pienemällä todennäköisyydellä hiuksista tulee hamppuhiukset tällä kuin värinpoistolla ;)

   Poista
 7. Nimetön2/3/16 10:09

  Upealta näyttää! :) Itse haluaisin vaalentaa kirkkaan punaisen kuparinpunaiseksi. Onnistuisikohan? Laitetaanko toi töhnä päähän samallalailla kuin shampoo hierotaan? Kuinka kauan annoit vaikuttaa vai huuhtelitko samantien pois kun olit seoksen saanut koko tukkaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin litkua, että sitä ei ihan samalla tavalla pysty laittaan päähän, mutta siis idea on sama :D Kauhee kun tästä on kauan aikaa.. vuosi :D Mutta tuotanoin! annoin mä sen vähän aikaa vaikuttaa. se on niin hellävarainen vaalennus, että ei oo sillei kiire pestä pois :D Uskon, että onnistuu! Kokeile :) Muista, että tee useamman kerran, koska vain yksi kerta ei riitä ;D

   Poista
 8. Mikäs ero on värinpoistolla ja vaalennuspesulla? Samoja aineita kun käytetään molemmissa? Värin poistoa voi myös tehdä 2% niin onko se sillon sama asia ja yhtä hellävarainen? :0

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //