Hitaasti, mutta varmasti

Aada kehittyy hitaasti, mutta varmasti. Minun mielestäni Aada kehittyy hurjaa vauhtia, koska itselläni ei ole mitään mihin verrata. Aada nousee seisomaan ja osaa seistä ilman tukea hetken aikaa. Hän kävelee tukea vasten todella taitavasti. Hän osaa nousta seisomaan tukea vasten ja myös laskeutua pepulleen. Aada liikkuu todella paljon. Hän tykkää kierrellä ympäri meidän kaksiota.

Aada ei ryömi enää juuri yhtään. Ryömimisessä hänellä oli erilainen tyyli. Fysioterapeuttikin kiinnitti huomiota Aadan tapaan ryömiä. Sama asia toistuu taas. Konttaaminen ei ole mitään tavallista konttaamista. Se on erilaista kuin muilla. Aadan toinen jalka on karhukävely asennossa ja toinen konttausasennossa. Aada siis puoli konttaa jos näin voi sanoa. Mielestäni hänen konttaustyyli näyttää paljon Klonkun tyyliltä (Taru Sormusten Herrasta).

Viimeisimpiä asioita joita Aada on oppinut:

- Puhuminen puhelimeen. Aada ottaa jonkun tavaran, laittaa sen otsalle tai korvalle ja kälättää kovaan ääneen.

- Muutama lusikallinen omalla lusikalla menee suuhun saakka.

- Ruoan jälkeen tulee aina sana "Tiitti". Hän joko sanoo sen tai tavuttaa sen.

- Aada osaa heiluttaa kättä kun sanon hänelle "heihei".

- Kun kysyn missä Aadan pää on, hän laittaa kätensä otsalle.

- Kun sanon "Miten Aada taputtaa". Aada alkaa taputtamaan.

Aada ymmärtää todella hienosti puhetta. Hän ymmärtää mitä tarkoittaa sana ei.
Yksi asia josta olen todella häkeltynyt ,on meidän olohuone. Minun ei ole tarvinnut nostaa mitään esineitä ylös. Kaikki ovat ihan samalla tavalla matalalla niin kuin aina ennenkin. Aada antaa tavaroiden olla matalalla ja ei lähde koskemaan asioihin jotka eivät ole hänen. Esim. Olohuoneen tv-taso on todella matala. Aada ei koske vaaleanpunaiseen lyhtyyn joka sijaitsee olohuoneen tv-tasolla. Aada antaa lyhdyn olla rauhassa. Aada tykkää kuitenkin järjestää dvd laatikot uusiksi. Tämä on asia jota hän saakin tehdä. Lisäksi Aada rakastaa kaukosäätimiä. Nekin annan Aadalle mielelläni. Me emme juuri televisiota katso. Se ei ole juuri koskaan auki. Tv:n piuhatkaan eivät ole seinässä joten kaukosäätimien kanssa leikkimisestä ei ole minulle mitään haittaa.

Meidän kotona ei juurikaan ole kaaosta. Aada kyllä tietenkin leikkii, mutta hän ei osaa vielä aiheuttaa kunnon kaaosta. Lelut ovat yleensä Aadan huoneessa, mutta olohuoneessa on myös pieni korillinen leluja. Olohuoneen lelut ovat siis erikseen ja makkarissa on omat lelut. Yleensä Aada leikkii kuitenkin makkarin leluilla.

Aada käyttää vaatteissa suurimmaksi osaksi kokoa 62cm. Jonkin verran on neuleita sekä housuja jotka ovat kokoa 68cm. Bodyt ovat kuitenkin pääosin 62cm. Vaippakoko on edelleen 3.

Tutti on Aadalle tärkeä. En halua vielä pitää kiirettä tutin vieroituksen kanssa. Olen kuitenkin yrittänyt rajoittaa Aadan tutin käyttöä. Aada osaa rauhoittua ilman tuttia ja enimmikseen hän tarvitsee tuttia vain yöllä.


Aada on valloittava pieni neiti. Hän hymyilee jatkuvasti. Hän rakastaa sitä kun hänen hymyynsä vastataan. Aada on myös hyvin temperamenttinen ja omaa tahtoa löytyy kyllä. Aada näyttää selkeästi oman mielipiteensä. Saa nähdä joudunko joskus hankaluuksiin Aadan kanssa :D


5 kommenttia

 1. Ihana Aada!<3:) meiltä löytyy myös yksi tuttityttö mutten pidä vieroituksessa kiirettä, ehkä sitten kun Elvira on sen verran iso että ymmärtää kun annetaan tutit oravavauvoille :p :)

  VastaaPoista
 2. Serkkuni myös puolikonttasi pienenä! Yleensä jos lapsi kontaa "väärin" niin siitä voi seurata lukihäiriötä tai muita kielellisiä ongelmia.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen lukenut tuon saman jostain tutkimuksesta.Vuorotahtisella ryömimisellä ja konttaamisella on joku tärkeä merkitys aivojen kehittymisen kannalta.

  VastaaPoista
 4. Suloinen tyttö :). Huoli pois konttaamisen suhteen. Meillä poika jätti konttaamisen kokonaan väliin. Kysyin fyssarilta juuri tuosta konttaamisen merkityksestä aivolohkojen eritymiselle ja aivojen kehitykselle. Fyssari kertoi kuulleensa siitä, mutta ei ole löytänyt mitään tieteellistä faktaa tukemaan ko. väitettä. Meillä poika tosin oppi konttaan vasta kun kävely jo sujui. Ja tuleehan sitä vuorotahtisuutta klonkkutyylilläkin :).

  VastaaPoista
 5. Mä en kestä, kun Aada on niin söpö ❤
  Meillä ollaan ihan samoja juttuja viime aikoina opittu, kun teilläkin! Jos en ihan väärin muista niin tytöt taitaa olla aika samanikäisiäkin (16kk)? Linda käyttää 68/74 vaatteita eli aika samaa kokoluokkaakin näyttävät olevan :) Meijän Kirppu tosin niin hoikka (74cm, 6970g), että kavennan itse ompelukoneella housut ja mekot, kun ei muuten pysy päällä.. Ja temperamenttiakin täältä löytyy! Tänään oikeen heristi nyrkkiä mulle ja huusi "ei!", kun kysyin vaan, että tahtooko neiti vettä :D
  Oletko muuten Leijonaemoissa? Sieltä löytyy paljon vertaistukea (jos sellasta kaipaa) muista erityislasten vanhemmista, apua viranomais asioissa jne. Suosittelen lämpimästi :)
  Kaima&Linda

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //