Täyteläinen viikko

Tämä viikko on ollut oikein täyteläinen. Maanantaina rakas ystäväni joka oli myös kaasona omissa häissäni tuli pitämään meille seuraa. Hän viipyi meidän kanssa kaksi yötä. Otettiin rennosti, katsottiin pari leffaa, leikittiin Aadan kanssa ja syötiin eineksiä. Otettiin siis todella rennosti.

Keskiviikkona jouduttiin Aadan kanssa kuitenkin käymään lääkärissä. Aadalla rähmi edelleen silmät. Silmätulehdus vaati siis 2 antibioottikuuria. Lisäksi lääkäri tarkisti korvat ja korvatulehdushan siellä oli, oikeassa korvassa. Korvatulehdusta ei Aadasta huomaa. Hän nukkuu täydet yöunet nykyään n. klo 19-08 välin. Aada on pirteä ja hän ei valita. Aada ei kitise turhasta ja mistään ei voi päätellä, että hänellä olisi tulehdus. Olin jälleen hämilläni siitä, että Aadan korva olikin tulipunainen. Toisaalta tämä on hieman pelottavaa, että Aadalla on tulehdus mitä en huomaa. Pelkään turnerin äitinä, että korvatulehduksista on tullut nyt kierre. Lisäksi pelkään paljon, että Aadalle aiheutuu näistä kuulon alenemaa. Juttelin torstaina erään lääkärin kanssa. Hän ehdotti, että alkaisin jo pian puhumaan Aadan omalle lääkärille putkituksesta, koska turnereilla on yleisempää kuulon alenema ja kun Aadasta ei tulehduksia huomaa. 10.3 oli viimeksi tulehdus ja saimme siihen antibiootit. Se tulehdus oli vasemmassa korvassa ja tämä nyt taas oikeassa korvassa.  Tulehduksissa on siis ollut parin viikon väli. 10.3 olleessa tulehduksessa nousi kuume ja luulen, että se oli ensimmäinen merkki korvatulehduksesta. Kuume nousi vasta päivystyksessä. Mietityttää, että kuinka pitkään tulehdus ehti olla Aadalla ennen antibiootteja. Ja mitä jos silmät eivät olisi rähmineet? En edelleenkään tietäisi, että Aadalla on korvatulehdus. Nojoo.. Ihan turhaa vaivaan päätäni tällä asialla. Onneksi nyt on anitibiiotit ja todella toivon, että parin viikon päästä ei tule uusi tulehdus.

Sairasteluista huolimatta saatiin myös perjantaina seuraa. Minun toinen rakas ystäväni joka on myös Aadan kummitäti tuli piristämään meidän arkea. Hän viipyi meillä myös kaksi yötä. Aada oli haltioissaan kummitädistään ja sain otettua ihania kuvia. Tässä siis hieman kuvasatoa viikonlopulta.11 kommenttia

 1. Komppaan! <3 Aada on niin suloinen!
  Rentoja viikonloppuja eineksineen tarvitaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niinpä, eineksiä tarvitaan aina välillä ;D

   Poista
 2. Ihania kuvia nättejä olette<3ei mulla muuta nyt;) voisi kesällä katsoa( jos me liikutaan Tampereen suunnalla) treffaamista.olisi kica tavata trifät livenä. Annelie

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Meillä kolme lasta, joista jokaisella historiansa "korvalapsena". Kuopuksen korvatulehduksen huomasi aina siitä, että saman puolen silmä alkoi rähmiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti? Olisikohan tuo rähmiminen sitten merkki siitä, että Aadalla on korvatulehdus, pitääkin seurailla kun seuraavan kerran alkaa rähmiä :) Kiitos kommentistasi, en ollut moisesta kuullut aikaisemmin :)

   Poista
  2. Kannattaa seurata, josko niillä olisi yhteyttä teilläkin. Onhan silmätulehduksia aiheuttavat balteerit niitä samoja, jotka aiheuttavat "tavallista" nuhaa ja korvatulehduksiakin.

   Eikä korvatulehduksia aina huomaa, siitä ei kannata itseään soimata. Oireettomina ovat ihan yleisiä ja suurin osa varmaan paraneekin itsestään. Meillä toiselta pojalta löydettiin parikin kertaa liimakorva, joka oli kehittynyt täysin oireettomasti.

   Poista
 4. Hei Eve. Onpa outoa, että tyttösi ei oireile korvatulehdusta, mutta toki niitä voi olla oireettomiakin. Kyllä teidän kannattaa hakeutua korvalääkärille. Eikö turnertytöt automaattisesti kuulu myös korvalääkärin seurantaan? Meillä on 10-vuotias turnertyttö, jolla korvatulehdukset alkoivat 6kk:n ikäisenä. Ne olivat selkeitä, märkäisiä tulehduksia. Kipulääkettäkin tarvittiin. Silloin ei tiedetty vielä lapsen turnerdiagnoosista. Ensimmäiset putket laitettiin vähän yli 1-vuotiaana, jolloin tulehduksia katsottiin olleen noin kolme, neljä. Vaikea kai niistä oli sanoa, ehtikö korvat edes parantua niiden välillä. Me menimme yksityiselle korvalääkärille ja pääsimme putkitukseen nopeasti. Silloin tuntui, ettei jakseta jonottaa julkisella puolella. Putkituksesta oli kyllä selkeä apu. T:Tarja

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1/4/15 13:30

  Tuo korvatulehdusten kivuttomuus on yksi turnerin ikävistä puolista:( Vinkkinä voisin sanoa, että lääkäriltä kannattaa kysyä niistä putkista, koska joskus turnereille ei sovi tavalliset putket ja nekin voivat olla osasyy kuulon alenemaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //